superhörsel?

Ikväll snorar hon lite mindre och jag tror inte det blir några problem att bada imorgon. Just nu sussar hon sött i sin nya pyjamas som hon var väldigt fascinerad av, mönstret var tydligen roligt. Mamman och pappan är också trötta för Hilda är inne i en "testa-rösten-fas" det blir högljudt och ibland så kan nog bara hundar, delfiner och fladdermöss höra henne :)
Just nu är hon ju tack och lov tyst så mamman ska gå och vila huvudet.

förkylt

Hilda har nog officiellt sin första förkylning, hon snorar massor och är täpt på samma gång. Mamman och pappan pysslar med näsdroppar och nässugar och annat sådant. Som tur är har hon ingen feber i alla fall. Det blev inget möte om barnomsorg ikväll och det blir nog ingen sång imorgon heller, vill inte hon ska smitta de andra små barnen. Fast det kanske hon redan har.. det vet man aldrig.

Mamman och pappan är däremot friska, skönt. Det är säkert mycket värre att vara sjuk själv också.

Nu ska vi kolla månadens räkningar. uff

lite shopping

Idag har vi varit och sjungit och typ dansat på babyrytmiken. Hilda verkar fortfarande lite tveksam men är väldigt intresserad av alla andra barnen och hon gillar pianot.
Efter rytmiken mötte M upp oss och vi gick på en liten shoppingrunda. Vi ska ju på babysim på fredag så en baddräkt till mamman behövde inhandlas. Det är nu tack och lov avklarat. Stadens specialbutik för under- och badkläder är verkligen att lita på. Att jag dessutom gick i en baddräkt två storlekar mindre än jag trodde gjorde ju inte heller ont.
Jag råkade även gå förbi en av barnklädesaffärerna och hittade ett par pyjamasar med fötter på till stumpan. Det behövs för det är så kallt hos oss.
Sen blev det en liten fika på stan och lite te hemma hos oss.
Nu ikväll har stumpan varit lite ynklig. Hon är snuvig så vi har hällt i henne lite näsdroppar så att hon ska få sova gott. Inatt vaknade hon klockan 3 av denna anledning och kunde inte somna om. Det var mindre roligt. Jag håller tummarna för att det ska gå bättre inatt. I förebyggande syfte ska jag dock gå och sova :)

och hon bara sover och sover och sover,..

Idag har jag tydligen gjort rätt för stumpan har sovit sedan vi kom in från promenaden. Jag har hunnit äta lunch i lugn och ro och tittat på datorn precis så mycket jag ville. Nu börjar det nästan bli dags att föra lite mer väsen så att hon kan få lite mat. Hon får ju inte sova hela dagen.
Ikväll blir det lite experiment och då är det i och för sig bra att hon inte är för trött. Då ska vi på tacos i grannstaden. och förhoppningsvis går det bra, bara hon får äta och kan somna medan vi pratar. Det går ju bra här hemma så ja håller tummarna för att det går borta också.

Nu ska jag mosa banan så jag är förberedd

7-månadersstatistik

Idag var vi och fick månadens siffror för lilla stumpan. Hon väger 9,2 kilo, är 69 cm lång och börjar närma sig 44cm i huvudmått. Jag mätte själv hennes fötter häromdagen på mormors begäran, De är 9,5 cm långa ungefär, så eventuella sockar som ska tillverkas får nog vara aningens längre för att de ska passa ett tag framöver.

Idag sov hon dåligt på dagen men somnade istället till kl 20. Vilket innebär att hon snart har sovit i 2 timmar och inte kommer att sova till 8 imorgon bittit som hon gjorde imorse :)
Slutsatsen är att mamman ska gå och sova nu :)

sångutflykt och bortstädad jul

Idag gjorde vi en utflykt uppåt berget på sångstund. Det var bra men det blev lite stressigt innan sångstunden för Hilda var inte hungrig så hon åt inte upp sin mat. Vi fick äta färdigt efteråt istället. Det passar dessutom bättre rent tidsmässigt för henne. Hon var precis som i tisdags inte så jätteintresserad av musiken utan var mer uppmärksam på alla andra barn. Lille L däremot tycker det är hur kul som helst med musik och gungar och låter glatt. Hilda apade efter lite grand.

Nu ikväll har jag gjort den sista ansträngningen med att städa bort julen genom att tvätta gardiner och dukar och sånt. Ska gå och hämta det sista straxt. Det är så trist att tvättstugan inte är i samma hus. Man måste ha på sig hela ytterklädesmunderingen och springa upp och ner för trapporna och svettas. Trääääligt är vad det är. Blev dock glatt överraskad idag då vi fått en ny maskin som har häftiga specialprogram för gardiner, handdukar, dukar och sängkläder bland annat. Superbra, och så talar den om hur lång tid den tänker ta på sig, sånt gillar jag. Undrar hur mycket en sån kostar att köpa till sig själv?

Så nu är julen verkligen bortstädad, ska bara vika ihop och lägga i lådan som sedan ska ner i källaren. Det får bli morgondagens mission.

promenader

Idag har vi inga aktiviteter för oss. Resten av veckan är det lite varje dag som ska göras så jag njuter av en "måste-fri" dag. Vi har travat runt på lång promenad. Jag trodde i alla fall att den var lång men det visade sig att det bara tog en timme allt som allt, och då är tiden det tar att gå ner i barnvagnsförrådet inräknad. Jag får försöka hitta en längre sträcka. Vi måste ju promenera bort alla kakor vi åt under julen.

babyrytmik

Jojo, idag har vi varit och blivit rytmiska eller nåt sånt. Det var trevligt. Hilda var mycket begeistrad av alla andra bebisarna och föräldrar och kunde inte sluta titta omkring sig. Hon tyckte det var extra trevligt med pianospel. Hon gillar instrument. hennes far får väl spela lilla snigel på sin gitarr för henne.
Det som är extra bra med utflykterna är att hon blir så trött så att hon sover länge. Idag vaknade hon inte förrän vid 4 vilket gav mig hela eftermiddagen att pyssla iordning. Det är skönt för jag trivs så mycket bättre med ordning.
Vi ska nog göra detta till en stående utflykt. De andra var lite sugna på att gå på barnsång uppe i kapellet på torsdag så det ska vi nog hänga med på om inget annat inträffar. Det skadar ju faktiskt inte att ha lite sånt att göra. Dels är det väldigt bra för hilda att komma ut och träffa andra barn och dels är det bra för mig för då sitter jag inte hemma och dräller.

Söndagsgrått

Hela veckan har gått och nu är det söndag. Vädret idag bjuder på ett antal plusgrader och massor med vind. Inte sugen på att gå ut idag. Men det får väl bli en tur med Hilda. Jag var inte sugen igår heller men gick ändå. och tur var ju det, Idag är det ju inte ens snö på marken.

Vi ska straxt avverka hennes lunch men just nu ligger hon på sin filt och försöker fånga sina tår så jag vill inte avbryta henne. Någon som jag däremot tänker avbryta är hennes far som nog somnat stående i duschen :)


utfärd och utstädning

Idag har vi varit på utfärd och hilda tyckte det var så spännande att när hon fick komma ner i vagnen straxt efter ett så sov hon 3 timmar i sträck sedan. Det var längesedan hon gjorde. Det var kul att komma ut och prata med andra mammor lite. Att fikat nog är ett av de billigaste i stan gjorde absolut sitt till. Sedan är det ju nära och bra för mig, de andra har lite längre. Men det var absolut något vi nog ska göra igen.

I övrigt försöker jag städa undan julen. Jag fick ju lite pynt av mamma som hon hade till övers och så köpte jag ju lite prylar och nu verkar det som om jag behöver en låda till att packa ner allt i. Det börjar bli fullt och sen är det lite otympligt eftersom ljusstakarna jag köpte på gengåvan inte har några kartonger så de måste packas in försiktigt. Sedan måste jag ju tvätta gardiner och dukar innan jag kan ställa ner dem så det är nog tygsakerna som får en egen låda. Att man lyckas samla på sig så mycket, utan att knappt försöka.


trafikläget för barnvagn?

Fortfarande aningens snorig men febern verkar ha försvunnit, känner mig såpass ok att jag ska drista mig att ge mig ut på äventyr med H och A och deras avkommor imorgon. Jag hoppas mest att det ska funka för hilda. Det blir lite avbrott med hennes matrutiner etc men förhoppningsvis blir hon upptagen med att sova och spana på nya saker att hon inte märker det hela :)

Idag äventyrade vi oss till jysk och köpte ny vaxduk, den jag köpte innan jul är det ju tomtar på och imorgon ska julen väck. Så det är mitt andra projekt.

Att utfärderna har karaktären av äventyr beror mest på underlaget. Just nu är stan täckt av nysnö som föll i natt. På sina ställen är den bortplogad och ersätt med ett nytt lager grus/sand på det glashala istäcket. På andra ställen har man lite lojt slängt ut lite sand. Som om det skulle hjälpa. Det är ju bara det att man nu inte har någon aning om vart det var halt från början. Som tur är så gick jag förbi morgondagens utfärdsmål idag så där har jag nu koll på trafikläget för barnvagn. Undras om det borde vara en av smhi:s nya tjänster :)

lite sjuk

Nu har tiden flugit iväg igen. Vi har haft en bra vecka, mer om den senare.
Idag är jag dock ynklig och sjukis. Värre än igår och jag hoppas att jag inte slängde baciller på taco-vännerna igår. Jag var pigg på dagen men sedan small det till. Inatt sov jag tungt för jag var så trött. Hilda är också lite täpt i näsan så hon vaknar på natten, och då vaknar jag ju också. typiskt.
Hilda verkar vara bättre på nu dagen men jag har nog varit sämre. Misstänker lite feber men har ändå lyckats lufsa runt lite. Ordnat med disk och tvätt och en promenad. Det är bra med promenad. då känner man sig bättre, frisk luft är fin medicin.

Eftersom hilda hoppade över sin eftermiddagslur idag så sover hon nu. Får nog gå in och bullra lite om en stund så att hon inte sover för länge och inte går att söva sedan. I och för sig så önskar jag ju att hon ska sova längre än i morse, hon vaknade strax efter 6. Lite i tidigaste laget. Vi brukar gå upp efter 7. Men å andra sidan så somnade hon gott till vårt buzz-spelande redan vid 21 igår. Lyx :)

Sambon håller på att kocka till de sista julmatsresterna till middag. Det blir prinskorv och mammas skinkfrestelse. Mums... om det tinar vill säga ;)

Nu ska jag fundera ut hur man säger upp en prenumeration som jag har.

nyårshelgen

Jo det var ju visst nyår också. Vi företog Hildas längsta bilresa hittills. Ca 3 timmar. Hon sov mest men mamman hade preparerat med favoritspeldosan så den sysselsatte hon sig med när hon vaknade. Voffigt välkomnade av den galna taxen. Den senila taxen har bosatt sig i garderoben på heltid verkar det som :)
Svärmor lagade nyårssupe med musslor till förrätt, har faktiskt inte ätit sådana förut och det var väl ok men själva musslorna smakar inte så mycket, det är mest tillbehören men de var ju goda :)
Efterrätten var höjdpunkten, saffransglass, kanelstekta äpplen på lingonspegel. mumsfilibaba. Jag hade kunnat äta hur mycket som helst. Tur att det var portionerat ;)
Sedan hade vi det lugnt och skönt. Inga fyrverkerier att tala om, grannen sköt några tidigt på kvällen eftersom de också har små barn, Hilda blev mest rädd av att chicko skällde på raketerna, själva raketerna brydde hon sig inte om. Skönt.
Hela helgen var väldigt lugn, dock också väldigt hal. Vi företog inga långa utflykter för att slippa fler halkolyckor. En liten tur med hilda i solskenet varje dag blev det dock.
Hilda sov väldigt gott vid kusten också, undras vad det är med halvvägshuset som är fel. Hon sover ju gott hemma nu också. Ska undersöka mer detaljer nästa gång.

Nu är det dags för lunch.. hildas alltså :)

Mellandagarna - ledighetens tid

Eftersom sambon haft semester så har vi haft det lugnt och skönt. Minns knappt vad vi gjort men det har väl varit det vanliga; försöka mata hilda, försöka få hilda att sova, försöka ta ut hilda på promenad, äta mera mat, pyssla med våra julklappar, städa lite, tvätta lite(av någon anledning producerar vi högvis med tvätt).
Vi gjorde en tur till ned till staden där sambon gjorde slut på sina julklappspengar på diverse nödvändiga och onödvändiga prylar. Vi sprang på H och lilla L som var på skojakt. Sedan lyckades jag trilla pladask på en gigantisk isfläck utanför bion och slå huvudet i bioskyltarna. Ont gjorde det vill jag lova.

Vi företog en resa uppåt landet till tjocka släkten. Vi lunchade hos mormor och morfar som bjöd på kallops.. mumma efter all julmat. Och så blev det ju lite kakor såklart. Väl hemma hos mamma och pappa softade vi till det rejält och till och med Hilda tog det lugnt och lät sig sövas utan sele.. hurra!

Torsdagen innebar lite extra julfirande med aläkten. Vi åt alldeles för mycket mat och godis igen och öppnade mer julklappar och lekte lite julklappsspel. Ny kul grej. Kanske idé på att bara köra det framöver för det var riktigt skoj. Tyvärr blev det utan kusin S och lille London. Han hade feber så de ville inte smittas. Tråkigt men så är det när man har små barn visst.

Efter all denna maten så styrde vi kosan hem igen, tur att det inte är så långt annars hade nog sambon hamnat i matkoma. Och det är skönt att Hilda gillar att åka bil.

26 december the day of shopping

Vi traskade oss iväg på mellandagsrea. Det gjorde också resten av stan. Det bestämde sig också för att snöa hela dagen, oavbrutet. Sambon puttade vagn och jag gick nöjd bredvid. Det blev trots det några inköp, fynd är väl synd att säga men jag är nöjd. Det bidde en laptop. Har velat ha en länge nu och har sparat pengar så jag tyckte jag har råd. Nu ska jag kolla liveresultat på skidskytte i lugn och ro från soffan istället för att springa som en skottspole bort till datorn hela tiden ;) Men det är ju inte allt jag ska ha den till ..faktiskt

Vi investerade också i en portabel hårddisk som vi ska använda för att rädda saker på. T.ex. få tummen uto ch spara över allt från min gamla burk så vi kan hiva den till skroten eftersom den är oanvändbar.

Trevliga små inköp alltså.
Väl hemkomna så sussade hilda ett par timmar och vi ägnade tiden åt att försöka få herr P att hjälpa oss äta upp mera rester :)

25 december aka det stora jullatandet

Vi lyfte inte många fingrar, lekte med våra julklappsspel, tittade på tv och åt för mycket rester. Plockade ut nåt litet skräp i förbigående. Hilda sov mycket. En skön dag. Precis som den ska vara.

24 december aka julafton

Så var det jul. Att vakna i sin egen säng på morgonen var riktigt längesedan och jag trivdes rätt bra med den känslan. Det kom föräldrar och bröder och hundar på besök. Vi åt alldeles för mycket, tittade lite på tv, gick promenad, öppnade alldeles för många och för stora julklappar och åt alldeles för mycket igen innan alla åkte hem och vi städade upp i vår lilla lägenhet. På det hela taget en jättebra julafton. Precis som jag ville ha den. Det enda som fattas är ett hus så vi har mer plats. Men det får stå på önskelistan nästa år.. och nästa och nästa :)

Hilda fick ett berg med paket och när mamma och pappa skulle öppna dem så hade vartannat paket ett innehåll som spred ljud omkring sig. Herre jösses vad det kommer låta när hon blir stor nog att leka med alla dem. Hon kan ju inte sitta riktigt ännu så någon mer månad med lugn och ro kanske man får. En finfin barnstol skall nämnas specifikt. Vi har testat den ett par gånger och vadderar man bara runt henne så går det jättebra.

Undras när vi ska hinna äta upp all mat och kakor som lämnades kvar?

23 december aka födelsedag

jojo.. man fick fylla år denna gången också. Det blev frukost på sängen och Hilda hjälpte mig att öppna paketen. Hon var mest intresserad av pappret :). Jag fick ett Singstar startpaket så nu kan jag skråla hur mycket jag vill, frågan är bara när.. man vill ju inte väcka Hilda. Men det ska bli kul att sysselsätta mig med.
Vi shoppade ju sista minuten-klappar och så fick jag födelsedagsvåfflor. En alldeles lagom födelsedag, som jag dessutom höll på att glömma bort. Det är väl så när man nått 30+.. det är inte så noga längre :)