kass?

Har idag varit ute på skjutbanan för första gången efter sommaren. Det gick väl inte superbra. Det kändes som att jag hade glömt åtminstone hälften av vad jag borde kunna. Jag och min tumme brottades om vem som hade kontrollen över pistolen och min klena arm ville helst gå hem och lägga sig. Tur att jag är så himla envis, annars hade det nog gått ännu sämre. Jag måste komma i form så att jag kan klämma in mina sista guldserier, åka på några tävlingar och sen skaffa min egen pistol. Vi får väl se hur det går men jag tror och hävdar bestämt att det skulle gå bättre om jag hade en pistol som faktiskt passade min hand. Klubbvapnet jag lånar nu är lite för brett för att det ska gå riktigt bra, därav tumbrottningen.

Jaja, nya tag nästa vecka. Och sen får det nog bli ett styrketräningspass i helgen med tyngdpunkt på armarna. Det är alltid en fördel att orka hålla i pistolen :)

Bästa resultat denna veckan: 42. Guldkravet är 46 och det ska jag egentligen klara.
Uppdaterar er nästa vecka :)

tvättmaskin

det står högst på min önskelista idag. Vår tvättmaskin står fortfarande helt död i badrummet. Jag har haft så mycket att göra så jag har inte hunnit boka någon tvättid och att få min käre sambo att göra det är ju helt lönlöst. Jag tvivlar på att jag kommer att hinna tvätta före fredag vilket jag hade hoppats på för jag ska på fest och vill ha en tröja som är smutsig.
Så ge mig en tvättmaskin någon :)

Monster?

idag är en såndär stressa-så-att-jag-får-ont-i-magen-dag. Försöker varva ner lite just nu men det går sådär. Ska försöka muta min sambo att skjutsa mig till mitt andra jobb så jag slipper gå för då slipper jag också slänga i mig lunchen som inte är färdig än.. *suck*. Ska se om det funkar med Du-slipper-gå-med-hunden-kortet.

Är fruktansvärt hungrig just nu. Blir ofta upprörd över mindre viktiga ting då. Mitt mat-och-sovklocke-monster är vaket och är på obra humör. Har inte träffat det monstret på länge.. Hon dök upp i helgen efter ett tags bortvaro. Jag tror jag ska gräva lite djupare i varför. Tror att det kan ha något att göra med någon ändrad vana. Vi får väl se vad jag kommer fram till.

Hepp.. nu äta mat och sedan jobba lite till *suck*
jag behöver semester

Söndag

Det blev en lugn och skön lördagkväll framför tv:n med Shrek 2 och utemat. Det var nog bra för mig. Sen stupade jag i säng och sov som en stock till 7 imorse. För då hade jag tydligen sovit färdigt.
Jag tror dock inte att min nostalgitripp är över än, men den har gått in i en annan fas där jag inte är akut ledsen i alla fall. Den här fasen är oftast uthärdlig. Förhoppningsvis är allt som vanligt imorgon igen.

Idag ska jag.. nej inte jag utan vi styra upp verksamheten lite. Storhandla, göra matplaner för veckan, kolla pengaläget och ta lite beslut om investeringar. Dessutom ska vi jaga rätt på en tvättstuga igen. Det börjar bli fullt i tvättkorgen. Jag måste få lite ordning på det praktiska så att jag kan varva ner. Det får gärna vara kaos men det ska vara ordnat kaos annars trivs jag inte. Hur man sen definierar ordnat kaos är en annan fråga :)

Och så är det bäst att ta lite extra långa promenader med vovven eftersom det ska vara sista sommardagen idag.

Må gott i solen.

dravel

Jag är på ett jobbigt nostalgiskt humör. Jag plockade på mig rallrallen (studentoverall för er som inte vet) idag och strosade ner till lådbilsracet. Det var jättekul att titta. Men det fick mig också att inse en del jobbiga saker.

Jag vet inte riktigt vart "min" värld börjar och slutar. Jag pluggar fortfarande lite och jag bor i studentbostad. Jag har dock få vänner kvar i den delen av min värld. Men jag har läskigt svårt att släppa den för att jag tycker att det är så roligt. Jag förstår inte heller hur mina vänner som har kunnat släppa det egentligen gjorde. Kanske tycker jag att jag också "borde" kunna släppa detta och starta en ny resa på vägen. Men det man inte vill helhjärtat är svårt att genomföra.

I den andra delen av min värld är jag.. ja vad? halvtidsarbetande, småfattig, på väg mot 30 utan någon slags mål eller koll på vad som händer. Trivs inte alls med det men det svårt att göra så mycket mer åt det än vad man redan gör. Söka nya jobb som är bättre betalda så att man kanske kan köpa sig ett hus om ett tag. Vilket iofs också känns skrämmande. Som att livet skulle ta slut. Så är det ju naturligtvis inte men det gäller att intala den lille fegisen inom sig att det inte är så.

Sen har vi mig och mitt ältande. Har jag en gång börjat så är det svårt att sluta. Ska försöka döda ältandet med en promenad och sedan en omgång Diablo II. Inget botar ältande som att döda monster.

långa och röriga dagar

Jag är trött!. Inte bara sömnig utan trött. På det mesta faktiskt. Inte för att det är någons eller någots fel, det bara blir så ibland när det är för mycket. Hade jag inte haft min vän d. nu i veckan så vet jag inte vad jag hade gjort. Eller jo.. jag hade sprungit ännu mera fram och tillbaka mellan jobbet, lägenheten och andra aktiviteter. Det kostar på att ha en liten vovve, samt en sambo som är på vift. Han kommer dock hem i natt så d. ska bli löst från sin promenadsyssla imorgon.

Ska försöka jobba mindre imorgon för att få tid att handla samt städa. Hela skaraborg lär vara i Skövde och handla imorgon så ju tidigare man kommer iväg desto bättre. Sen måste jag städa för vi får besök imorgon kväll.

nu ska den här långa dagen få ta slut. Ska bara kolla vädret för morgondagen.

brick and lace

vaknade som vanligt till radion med p3 som min sambo ställt in. I början var jag mindre förtjust men efter att han det senaste halvåret spelat massa bra låtar som spelas på den kanalen har jag tyckt att det är ok. Nu har det varit lite tråkig musik ett tag men idag blev det ändring.
Att vakna till brick and lace - love is wicked var precis den kraftansamling som jag behövde för dagen.

dilemma

Ett av de vanligare ilandsproblemen men ändå: Det är inget bra på tv.  Jag har 14 kanaler och intet vettigt att titta på. Eller ja nu vid 9 går visserligen What about Brian men eftersom de började sända säsongen mitt i sommaren med nya avsnitt så har jag ju missat halva säsong 2 och då är det ju ingen idé. Dumma dem.
Varför i hela friden kan inte folk på tv-stationerna köra USA-producerade serier en säsong efter i sverige. Det blir ju "mest rätt" i tidslinjen. Det är rätt kass att se julavsnitt mitt i sommaren och halloween-avsnitt vid påsk.
Just nu går jag mest och väntar på att House ska börja igen. Det är helt klart bästa "doktors-serien" tätt följd av scrubs, greys anatomy och så klart kultserien Doktorn kan komma.
Jag är av någon anledning helt såld på australiensiska och nya zeeländska serier. De gör bl. a. mycket bra barn och tonårsserier. Värda att nämnas är  X (halvvägs genom galaxen och sedan vänster) och the Tribe som för övrigt är min lilla älskling :). Ja jag vet.. jag är hopplös

Nu ska vovven och jag ut i studentområdet och kryssa bland alla förfester.

idag önskar jag mig..

idag vill jag nog mest av allt ha någon som fixar lunch åt mig. orkade inte igår och det är så besvärligt att krångla sig iväg till ett matställe på de 30 minutrarnas lunch jag har. Visst kan jag ha längre lunch om jag vill men då kommer jag ju aldrig hem *suck*.

alltså på önskelista idag: Lunch!

lång dag

ojoj. hur ska denna veckan sluta. Jag är helt slut och det är bara tisdag. Tack och lov så har jag inget mer vid-sidan-av-jobb eller några fler lektioner denna veckan. Bara jobb och så lite hobbies kvar. Så förhoppningsvis blir det bra.
Är dock ensam igen. Sambon for iväg ett par dagar på tävling. Förhoppningsvis är han tillbaka på torsdag men jag räknar för säkerhets skull med fredag så blir jag inte för besviken. Tur att vi har snälla bekanta som kan ta hand om vår lilla vovve medan jag jobbar. Annars hade det blivit jobbigt.
Nu är jag toktrött så jag ska gå och däcka bredvid vovven i sängen. vi kommer sova så gott :)

då var det dax igen

skolstart 2007. Det väller in studenter med miljoner frågor och jag tycker det är jätteroligt. Fast det ligger lite för mycket ärenden på mitt bord för att jag ska kunna njuta ordentligt. Jag är jätteavundsjuk på mina bekanta som kan hoppa runt i sina overaller och ha roligt.
Visserligen har jag hunnit roa mig med studentliv så att det både räcker och blir över men det tränger ändå igenom viskningar från overallen som hänger hemma i hallen "ta på mig!"
Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag är förmodligen alldeles för trött för att våga mig på att gå ut till helgen. Det känns inte som om man kommer ha så mycket ork kvar.
Nu ska jag bara tömma bordet på det som är mest akut och sen ska jag gå hem till mina älsklingar.

väntan

Det är ta mig sjutton olidligt just nu. Det är mindre än en timme tills mina älsklingar äntligen kommer hem och jag håller på att förgås. Kan inte komma mig för att göra någonting. Går mest bara runt här och flummar.

Gah jag blir galen!. Väck mig när de är framme ;)

nya ilandsproblem

På vår förfest idag så hade herr P ett alldeles förträffligt ilandsproblem till min blogg.

"Jag kan inte stänga av fingeravtrycksfunktionen på min laptop"

Jag säger bara. Då har du problem ;)

För er som inte vet vad det är (det visste inte jag heller innan) så är det en funktion som gör att du med hjälp av fingeravtryck kan byta användare på datorn. En sån där totalt meningslös funktion som de säkert har lagt dit bara för att det går.. säkert nåt japanskt påfund. Inte för att jag har något emot japaner men det blir lite omständigt ibland tycker jag :)

Guinnestårta igen

Så här smarrig såg kakan ut när den blev färdig med allt klet på. Kan meddela att den bara fått bra betyg hittills.

Vi gjorde den ännu mera irländsk med gröna och vita födelsedagsljus eftersom vi firade d:s födelsedag så då blev den såhär:


Hoppas ni kan se bilderna ordentligt, säg till annars så slänger jag upp dem i full storlek.

guinnesskaka

så skönt det var att inte vakna av en klocka utan av sig själv straxt efter 9. Känner mig mer utvilad än på länge.
Jag satte igång att baka guinnesskaka som står i ugnen nu. ska ta ut den om en stund. Jag hoppas verkligen att den blir bra.. speciellt eftersom jag ska ge bort den. ops nu ringer kakan!!

Den verkar helt perfekt än så länge. Nu ska den svalna och sen ska det på klet. Jag lovar att ta kort och visa hur den blev sen.

Nu ska jag käka klart min brunch och sedan leta kläder som passar både för saftkalas och party. undrar hur det ska gå.. största problemet är skor *suck*. jaja mot garderoben.

tid för mig

Det tog jag mig idag. Smet från jobbet vid 13. Hade kanske kunnat stanna nån timme till men då hade jag varit i lika dåligt skick som jag varit varje dag resten av veckan. Travade ner på stan och unnade mig att prova lite kläder. Bestämde dock att några mer kläder blir det inte förrns vågen visar minst 3 kilo mindre. och det är bara ungefär en åttondel av den totala summan som borde dras bort. *suck* För att lyckas måste jag ha fler sånna här dagar.. med tid för mig.

Har bestämt att de får klara sig utan mig på friskis imorgon. Jag måste helt enkelt få en sovmorgon. Förra veckan gick ju det åt skogen, denna veckan är min käre vän med musiken inte hemma så jag klarar mig från honom i alla fall. Men med min otur så kommer det väl 10 flyttlass med nya studenter imorgon bitti.

Apropå det så träffade jag våra nya grannar igår. Två små pojkvaskrar som såg rätt beskedliga ut. Måste prata med dem om ofoget att låsa ytterdörren. Det har vi aldrig gjort så jag blev lite förvånad när jag kom ut en morgon och fann dörren låst. Sen har de inte varit här men så imorse var det låst igen. Och igår stod en soppåse utanför deras dörr typ hela dagen. Det funkar inte heller eftersom vår lilla hund kommer tycka att det är jättespännande. Kanske ska prata med dem innan min pojke kommer hem. Han kan bli lite överirriterad på sånt.

Har bestämt mig för att morgondagen ska bli en bra dag. Ska på inflyttningsgojs hos mina vänner och sen på kvällen så blir det fest. Det är ju Back to school imorgon och en hel del gamla goda vänner har lovat att dyka upp. Så jag ska ladda från det jag vaknar.

Nu popcorn och Stargate Atlantis.. woho fredag!

stress

Tröttheten skriker i hela kroppen men jag vet att när jag kommer i säng så kan jag ändå inte sova. Ligger och spänner hela kroppen, mest käkarna, så att jag vaknar med huvudvärk nästa dag. Min mage uppför sig konstigt. Ska handla ordentligt i helgen och kanske testa mjölkfritt en vecka och se om det är laktosprylarna. Fast det är kanske bara stressen. Det är ju då det gör ont vad man än äter.
Ja ni har gissat rätt. Det är lite mycket just nu. Ska försöka att inte jobba hela dagen imorgon och inte på fredag heller för då har jag inplanerat en runda på stan.
Om man ser saker lite från den ljusa sidan så är det bara två nätter till och sedan kommer mina älsklingar hem :). Då blir allt så mycket bättre.

dystert

jag tror jag aldrig kommer sluta fascineras av hur mitt humör kan pendla upp och ner. Idag var jag i stort sett till freds med livet tills saker började gå lite halvsnett. Inte för mig personligen men de påverkar mig. Allt från att de ska ta ner våra system med kort varsel imorgon på jobbet så att det inte kommer finnas något att göra, till att det verkar vara någon som dött i vår lilla stad. Ingen jag kände personligen men namnet är bekant och jag har säkert träffat personen ett flertal gånger. Det känns inte bra. Så därför blev jag dyster.

Det hjälper inte att jag blev sittandes i över en timme i telefon med ett av mina jobb. Det känns inte heller bra för tillfället. Jag funderar starkt på att rekommendera en annan utbildning. En som går på distans eller på folkhögskola. Jag tror att det skulle passa vederbörande mycket bättre. Jag kommer i alla fall inte kunna hjälpa särskilt mycket mer än vad jag redan gör. Och det känns inte heller bra. Jag ska ju bara vara ett stöd. Jag ska inte behöva vara personen som säger att något inte är genomförbart. Men det känns som att jag måste för att jag är den enda som får något gehör. Besvärligt.

Att jag blev sittandes i telefon sabbade min tvättid så jag hann bara med 3 maskiner istället för 4 men jag sitter ju inte i sjön så det reder sig. Får boka en till tid någon dag. Fast jag märkte nu att i den korridoren som jag tvättade går inte min nyckel men eftersom det var upplåst så ordnade det sig. Får testa på översta våningen om min nyckel går dit. Annars måste jag ringa hyresvärden igen och påtala att jag faktiskt inte har tillgång till tvättstugan. Och så kan vi faktiskt inte ha det.

Dagens ljusglimtar får vara att jag får beröm på mina jobb, samt att mina auktioner på tradera ser ut att bli lyckade. Sen hoppas jag att min sambo ringer och väcker mig när han kommer hem.

tihi. tänk vad lite musik piggar upp. Min playlist kom inte så långt som jag trodde igår. Just nu spelades en låt från soundtracket till South Park the movie. Titeln är inte rumsren så jag tänker inte skriva ut den.. men den innehåller lite under bältet-humor. Det var precis det jag behövde. Eller också är jag bara övertrött.

Nu ska jag surfa kläder tills jag somnar

flexminus

Måste vara dagens ilandsproblem. Jag har en massa tid att jobba igen men ingen tid att göra det på. Eller jo jag får väl skrapa ihop lite här och där och till slut går det väl ihop. Men det blir ju mer än halvtid i augusti i alla fall. Definitivt eftersom jag har en massa vid-sidan-jobb, som då inte räknas in i den vanliga tiden. Och att klaga över att man har för många jobb _måste_ verkligen vara ett ilandsproblem. Jag får vara glad och tacksam och tänka på barnen i afrika. De har det inte alls lika bra som jag. Egentligen så är jag väldigt tacksam för att jag har så mycket jobb, annars skulle jag inte ha råd att leva alls. Men en liten revidering av vår ekonomi skulle inte alls skada. Får ta tag i det i nästa vecka när min käre sambo är på plats igen. *längtar lite* :)

Annars har dagen varit hektisk. Hunnit med två jobb och sedan lite glass på D&Es balkong. Skönt att det var sol idag annars hade jag nog inte orkat. Ska försöka sova tidigt idag så att jag inte somnar ifrån min tvättid imorgon kväll. Risken känns smått överhängande.

Börjar för övrigt närma mig slutet på min playlist innehållandes alla mina mp3:or. Har nu passerat 1750 av 2973. Snart bara 1000 kvar ;). Eftermiddagen började med Metallica och kommer med stor sannolikhet avslutas med antingen Wierd Al eller Helen Sjöholm. Jag tycker om min breda musiksmak. För närvarande spelas en riktigt jazzig version av Robert Brobergs - Jag måste hejda mig. Tokbra.. bara så ni vet.

brysk lördagsmorgon

vaknade vid kvart över 6 av att någon någonstans i huset spelade musik med massa bas. suck tänkte jag och vände på mig. men det var ett sånt irriterande ljud att det inte gick att somna om. så till slut blev jag irriterad och gick på basjakt i huset. Detta inbegriper då att jag var tvungen att plocka på glasögon, tröja byxor och skor eftersom jag bor runt hörnet. Efter en genomgång av varje våning kom jag fram till att det var min käre vän D. som var morgonpigg och spelade lite musik. Då kände jag mig genast mindre arg och när jag snällt bad honom sänka så bad han så mycket om ursäkt.
Jag brukar alltid kunna sova mig igenom oväsen men jag kanske har vant mig nu i sommar eftersom det varit så tyst. Och sen hördes ju inte musiken utan bara basen.. kan vara det med.
Men nu är jag i alla fall vaken och pigg. så slutet gott allting gott :)

Ska sleva i mig min lördagslyxfrukost och gå och leka flyttgubbe.

epidemi

Här på jobbet verkar vi ha en epidemi av väderrelaterad huvudvärk. Nästan alla är hängiga och gnäller. Det har hängt tunga dystra moln över stan hela dagen och jag bara väntar på att det ska börja åska. Tog till och med med paraply i morse i förebyggande syfte. Men än så länge inget regn. Vi får väl se hur det går. Dagen är ju inte slut ännu.

Är fortfarande lite off efter tvättmaskinshaveriet men har slutat vara irriterad. Nu skulle jag klassa mig själv som liknöjd. Det är en hel del kvar att göra på veckans att göra lista men en hel del har ju blivit av i alla fall.  Något som är positivt! Kvar att göra ikväll är att rädda mailadresslistan på en bekants gamla dator samt posta lite brev. Och en massa småsaker som alltid.

Sen blir det uppladdning inför morgondagens flytt. Ska flytta på ett par kompisar men mycket har de redan flyttat så det är nog snart avklarat tror jag. Och sen har de ju förberett in i minsta detalj så det ska nog gå bra. Och man börjar ju få in rutinen. Det är ju bara tredje flytten denna sommar :). Kanske en till epidemi på gång. Vi får väl se. Hm kanske idé på att kolla bostadsläget..



offline

så känns det idag. jag tror jag laddade ur mig totalt igår och imorse när jag fortfarande var arg på tvättmaskinen. är extra hängig och blä. det hjälper ju inte att det är värsta åskvädret och över lag konstigt väder ute. mitt huvud blir knasigt av sådant. Så nu till fikat ska jag unna mig en chokladbit så jag blir på bra humör igen. Inte säkert det hjälper heller.
Jag tror jag har landat på mitt "vill-inte-humör". Det är lite jobbigt för det har en tendens att gå ut över alla andra. Får se om det blir någon pub för min del idag. Tänker inte gå om jag mår såhär. Bara dumt.
Ska nog försöka kanalisera min ilskeenergi på att göra något konstruktivt som att leta reda på en tvättstuga och en tvätttid i huset.
uff. Ska försöka rycka upp mig och klara av sista dryga timman.

Tvättmaskiner och PMS

GAH!
Min tvättmaskin är sönder!! Det kanske inte är någon katastrof för de flesta men för mig är det besvärligt delux. Jag tycker för det första om att tvätta. Ett kärt bestyr. För närvarande hade jag dessutom lovat att tvätta pojkens jobbebyxor vilket nu är en omöjlighet *morr*
Händelseförloppet lyder som följer:
Jag har kört en maskin tvätt, stänger av och håller på att plocka ur. Då hör jag en ganska hög smäll. Lät som något ramlade i golvet och tittar bakom tvättmaskinen. Ser inget men det luktar konstigt. Kanske är från grannarna tänker jag. Men så luktar jag igen och inser att det luktar bränt från min tvättmaskin. Letar febrilt efter ett journummer någonstans på min hyresvärds hemsida men hittar inget. Andas ett par minuter och ringer sen pappa som säger till mig att slå av säkringen så är allt lugnt. Medan jag pratar med pappa kommer en liten smäll till. Är lite smårädd att hela maskinen ska gå upp i rök men efter det är det lugnt. Eller ja allt är lugnt utom jag.

Jag får en ilskeadrenalinkick och går smått på högvarv. Vet inte riktigt varför jag blir så arg men det är nog mest pessimisten i mig som dyker upp vid denna tiden på månaden och blir allmänt hormonell och irriterad.
Är fortfarande trots en promenad till affären riktigt uppretad på detta. Det hela innebär ju en massa merarbete för mig. Och jag tycker att det jag redan har att göra räcker. Så imorgon måste jag i följande ordning:
  • Leta reda på rätt kvartersvärd
  • Fråga om de kan hjälpa mig med tvättmaskinen eller om jag måste lösa det själv eftersom det är vår egen maskin
  • Ta reda på vart vi egentligen ska tvätta eftersom jag nu behöver använda tvättstugan i huset vilket jag aldrig gjort.
  • Och dessutom se till att jag kommer in i nämda tvättstuga då ett par av våra tidigare grannar (det byter folk ca varje 1,5 år i den lägenheten) inte kom in i tvättstugan med sina vanliga nycklar
Ska försöka lugna ner mig nu en stund innan jag går och försöker sova. Jag blir ju dessutom irriterad på mig själv eftersom jag blir så upprörd och ju mer som går fel på en gång ju argare blir jag. Och när man är arg så går det inte att sova.
Får ta lite djupa andetag och tänka positiva tankar... hur nu det ska gå...*morr*

Parkeringskaos

Nu är det äntligen sol och innvånarna i den medelstora staden Skövde vallfärdar till utebaden i brist på badsjöar. I dagens SLA står att läsa att polisen fick tillkallas på måndagseftermiddagen för att lösa trafikkaoset som uppstod när alla badare skulle ta sig hem.
Man kan ju tycka att polisen har bättre saker för sig samt att fler kunde ta bussen som faktiskt går till ovan icke nämnda bad.
*mutter morr*

knapplös..

blev jag helt oförhappandes. Helt plötsligt lossnade båda mina knappar i min tröja som visserligen sitter lite tajt men jag använder den ju rätt ofta. resultatet var inte så lyckat. Det blev lite väl mycket urringning t.o.m för mig. Tur att min arbetskamrat har allt möjligt i sina lådor och så även ett sykit så jag fick spendera en liten stund med att sy tillbaka knapparna. Får fixa en lite mer hållbar lagning när jag kommer hem.

Pirater delux

Hehe hittade just en riktigt kul auktion på tradera. En box med 10 gamla klassiska piratfilmer: http://www.tradera.com/Pirates_DVD_box_med_10_klassiska_filmer_om_pirater_NY_-auktion-45967725

Det kanske vore något för mina och mina kompisars beryktade piratfester ;)

uff. blev sugen på rom och cola.. eller en riktigt kall caprinhia. *mums*

Får frysa in lite is när jag kommer hem. För imorgon är det pub och man kan ju alltid ta en liten drink hemma först.

glädjeämnen

woho! Idag dyker min älskling upp. Inte för att det är många timmar jag får ha honom ifred men ändå. Alla minutrarna räknas. Och det är ju faktiskt mindre än 2 veckor tills han kommer hem "på riktigt" igen. Jobbigt med distansförhållanden även om det bara är temporärt. Man får verkligen uppbåda all kreativitet man har ibland för att inte känna sig allt för ensam. Jag är ju så van att han är här hela tiden annars. Tur att jag har snälla vänner som sysselsätter mig med diverse saker så jag får sällskap. Tycker om sällskap och herr dils kakor. Alltid är det nån ny sort vi ska testa. Gott :).  Får se vad han hittar på idag. Det blir nog en sväng till dem senare.
Nu ska jag börja plocka ihop här och straxt gå ut i solen. woho! sol! tur att man är lättroad :)

Sola på arbetstid

Det är inte riktigt lika glassigt som det låter men jag har ju i alla fall möjligheten att sitta ute minst en timme om dagen. Jätteskönt att sitta ute. Solen stålar i ansiktet, käka en god ostmacka och ha en liten söt larv krypandes på foten (ack den som hade en digitalkamera).
Ska försöka sitta ute på lunchen och i eftermiddag också. Jag får ju så mycket mer energi av den där solen.
Nu ska jag kolla tradera. *poff*

Härlig lördag

Har haft en helt underbar sommardag. Fick vakna precis när jag ville, vilket resulterade i att jag gick upp vid halv 10.
Lekte "hemmaspa" en stund och åt en liten och nyttig frukost och kände mig allmänt duktig.
Sen travade jag iväg och hjälpte vännen N. att flytta. Det gick snabbt och smidigt. och jag är fortfarande imponerad att vi fick in allt i ett släp. Det var dock hiskeligt varmt att springa upp och ner i huset (3 trappor och ingen hiss) men det känndes som ett mindre träningspass. Så då var man helt plötsligt duktig igen.
Efter flyttandet var vi hungriga så när flyttlasset gick iväg till Mariestad så hittade jag och S. lite andra vänner att ha roligt med.
Det började med sightseeing på deras nya lägenhet (nej inte alla våra bekanta ska flytta) och sen en tur till maxi för att inhandla godsaker att grilla. Vi ockuperade sedan grillen på gården och åt massor av goda korvar och annat mumsigt.
I väntan på att maten skulle sjunka undan så vi kunde äta glass så lärde jag dem att spela 500 och det verkade vara en hit. Visserligen vann jag men de verkade ha skojsigt. Nu har de travat hem till sitt och jag sitter här mätt och belåten och tycker nog mest att livet är rätt bra. Bara sambon som fattas, men han kommer på måndag så jag överlever nog.

Nu ska jag sova så jag kan gå ut tidigt imorgon och njuta av all solen :)

Goda vänner!

Har blivit utlurad av mina vänner på diverse galej de senaste dagarna och det har blivit mycket gott :)
Min käre vän M. fyllde år i tisdags och jag blev övertalad att följa med honom och hans sambo ut och äta samt efterföljande kaffe och kaka hos dem. Det blev en mycket trevlig kväll och jag var inte hemma förrän halv elva. Men det är väl så det ska vara på sommaren.

Detta nattsuddande resulterade i att jag inte hade någon matlåda igår utan vackert fick gå och köpa lunch. Tack och lov har 2rok öppnat igen så man slipper handla på macken.

Efter jobbet hann jag knappt sjunka ner i soffan förrän ett annat M. ringde och tyckte att nu är F. på besök och vi ska äta på stan ska du med? Så sagt och gjort. Jag travade ner till stan. Det blev först impulshopping och sedan mat eftersom alla matställen öppnade 18. Vi testade libanesiskt. Aldrig varit där förut men det var gott och trevligt. Sedan blev vi sugna på efterrätt så vi travade till rådhuset och smaskade onyttiga kakor.  Sedan blev det en kvällspromenad med trevligt sällskap till affären så jag fick matlåda idag i alla fall.

Jättetrevligt att sommarkvällsumgås med mina vänner, både de jag träffar ofta och de som jag inte sett på länge. Jag får bli bättre på att hålla kontakten så att jag kan träffa alla jämt!
Kram på er vännerna!

Energi

Skönt att solen skiner. Jag får så mycket mer energi. Vi satt ute och fikade idag och jag fick massa sol på mig. Äntligen. Får nog gå ut och gå en sväng idag så att det blir mera sol.

*tiggerskutt*


Ge f*n i Hillary

Jag blir så trött!
Här är det stora landet i väster på god väg att få sin första kvinnliga president och en vettig sådan till och med. Och sen börjar folk diskutera hennes urringning. En urringning som inte ens skulle uppröra en munk! Folket i det där landet.. eller snarare männen som är rädda att tappa makt och inflytande är riktigt j*dra patetiska. Förbaskade bokstavstroende högerreligiösa überetiska troll!

Är det konstigt att det finns väpnade konflikter i världen när man inte ens får vara anständigt klädd? Det kanske är på tiden att införa burka för samtliga kvinnliga politiker så ingen kan tvivla på deras "renhet"?

När ska det bli allmänt accepterat att döma andra efter åsikter och egna erfarenheter istället för efter utseende och fördomar? Tack all världens gudomliga väsen att jag bor i ett land där man i stor utsträckning får vara en självständigt kritiskt tänkande individ istället för att blindt tro på det som sägs och skrivs om andra.

Gah! Så irritation över för denna gång.