god jordnötssås är underskattad

Att äta ute på fredag är riktigt trevligt. Speciellt trevligt är det att min favoritthairestaurang åter öppnat efter sin sommarstängning. Jag har äntligen fått mig lite mumsig jordnötssås, det var riktigt länge sedan. Vi var inne i Gällivare efter fjällvandringen och hittade en asiatisk restaurang och jag hoppades på något riktigt gott men deras satay var en spännande blandning som såg mer ut som wok och jordnötssåsen var bara fet utan ett spår av nöt. Förra veckan tror jag vi var på thai house och deras sås må vara god men thai thai is the shit.
De hade dessutom gjort om menyn, jättefin var den, vilket jag även passade på att säga. Man borde göra sånt oftare.

summan av kardemumman är alltså: jordnötssås ska vara god och ätas på thai thai.

Nu kaffe och glass.

Ha det gott

*kram*

Harry Potter

Lite eftermiddagssurfande gjorde att jag hittade detta klipp på youtube. Titta och njut. Lite svartvitt har ingen dött av. :)



torsdagsgnäll

Idag är jag bland annat trött, lättirriterad och aningens grumpy. Fråga mig inte varför, jag sover på nätterna, äter och dricker ordentligt. Och ändå är man orkeslös. Jag behöver omstarta min kropp. Undras hur man gör det på ett snabbt och enkelt sätt? *fnular lite*

Först ska jag i alla fall förstöra den lite extra genom att proppa i mig lite popcorn. Nåt roligt ska man väl få ha en regnig torsdag.

*poff*

vilken metod?

Bestämde mig för att gå hem tidigare idag. Är lite hängig. Har nu försökt bota det med smörgåsar men det verkar inte hjälpa. Ska testa frisk-luft-metoden genom att gå ut med hunden om en stund. Men först blir det nog blunda-i-soffan-metoden. Det är ju värt ett försök ;)

*poff*

Flextid ftw!

Morgonsegheten är på topp. Det är hiskeligt svårt att gå upp. Ändå står klockan bara på 6 vilket jag inte tycker är tidigt egentligen. Stackars vovven är måttligt förtjust i mitt snosande och ligger grymtar i sin korg. Tröttheten till trots har jag bara lite kaffe och tandborstning (med nyinköpt tandkräm) kvar innan monstret ska rastas och jag ska trava iväg till jobbet.

flextid ftw!

*poff*

tandkrämstjuv

sambon har flytt fältet och leker sjökapten med herr pp och hans båt på le kanal. Till min förskräckelse upptäckte jag i morse att han utan att tala om det hade lagt beslag på tandkärmstuben. *mutter* tror han att jag är gjort av tandkräm.

Sedan blev jag dränkt som en katt när jag var ute med hunden varpå jag bytte byxor, strumpor och skor samt krängde på mig regnstället med resultatet att när jag styrde kosan mot jobbet så blev det uppehåll. *mutter*

Dagen började inget vidare. Jag ska nu försöka rätta till det hela med lite kaffe.

*poff*

bebis

Fick mms av mamma på kompisarnas nya bebis. Hon är så sööööööt.

Nej, nej.. jag vill inte ha bebisar *skakar frenetiskt på huvudet*

Vi får väl se hur det blir med den saken.

Nu är det i alla fall sängdags, vovven har redan parkerat, förmodligen i min säng *suck*

sov sött


helgrapport

Helgen avlöpte trevligt men alldeles för fort.

I fredags var det sommarpub på boulogner, minst en gång per sommar måste man ju gå dit. Och med trevliga vänner i släptåg och lite bekantingar som också dök upp så var det hela en lyckträff. Jag och my traskade hem lagom efter stängning.

I lördags gjorde jag och sambon lite utflykter, den första gick till affären med gröna skylten på jakt efter vin. Efter en mycket lyckad jakt(dock med en del beslutsångest, det finns alldeles för mycket vin) gav vi oss tillsammans med herr pp ut med vår lilla båt och seglade i blåsten. Fort gick det och lutade gjorde det och lite läskigt var det allt. Men jag vänjer mig nog.
Till kvällen gjorde vi utflykt till bion med naima. Harry Potter stod för dörren. Det var.. tja en Harry Potter film. Jag tror inte att jag hade laddat upp ordentligt eller så blev jag helt enkelt inte lika imponerad som tidigare. Men den var inte dålig på något direkt sätt. Svårt att få grepp om kanske sammanfattar det hela.

Igår spenderade vi dagen med lite handlande och städande inför kvällens middagsbjudning. Disse och Elli var inbjudna på 3-rätters med vin samt bildvisning av fjälltur. Det hela blev mycket trevligt. Ska ladda upp en bild på min dukning när jag hittar sladden till min kamera :)

Idag är det vanlig grå måndag. Jag avundas mamma som åker på läger utan mig. Jag kanske kan åka hem några dagar nästa vecka om jag har tur.
Positivt just nu är att jag redan är hemma. Tog en kort dag för att kunna gå hem till hunden. Nu ska jag kocka mat, åt en riktig fjöslunch idag och sedan kanske det kan bli lite läsning eller så.

*poff*

fredag

Så var det äntligen dags för fredag. Det är riktigt varmt i solen vill jag meddela även om det blåser lite. Nu blir det kaffe och eventuellt en glassbåt(om det finns nån kvar). Lite måste man ju få fira att det är helg.

Senare blir det pub och träffa de där vännerna jag tjatade om :), men först välförtjänt och välbehövligt pustande.

*kram*

ode till vännerna

Tack vännerna för att ni smyger till mig hälsningar på bloggen.
Tack till er som alltid säger god morgon om dagarna på msn (och som pladdrar på hela dagarna) det lyser upp den gråa världen.
Till er som skickar uppmuntrande sms bara för att och till er som skickar roliga länkar jag kan förströ mig med.
Till gamla bekantingen som jag möter på vägen till jobbet titt som tätt, alltid med ett leede så att man själv blir glad.
Till tacovännerna, det är nästan så jag ångrar sommaruppehållet :), det behövs mer gapskratt.
Till de hjälpsamma vännerna som skjutsar hit, vattnar blommor dit och promenerar hund i ur och skur.
Till de tålmodiga vännerna som alltid dyker upp med en kram när det behövs.

Vad gjorde jag utan er?!

Imorgon är det fredag och helg och massor av vänner är inplanerade varje dag :) Hurra!

nytt wizkazordspråk: friends are a girls best friend!

*poff*

sommargrubbel

Idag skriver vi 23 juli. Det är 5 månader tills undertecknad ska fylla tant. Inte för att det i sig är så mycket att fira. Jag tänkte försöka gömma mig från påtvingat firande. Jag har speciellt en person som jag inte på något sätt vill ska vara delaktig i något firande av mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga med det bara, men jag tänkte att det är bäst jag säger ifrån till någon i förväg så att man undviker krångel sen.

Det är sånthär man grubblar på en regnig sommardag.

Nu ska jag ta itu med det sista av mitt släpande arbete så kanske jag ligger i fas när kollegan kommer tillbaka om en vecka. :)

*poff*

Nu är allt snart som det ska.


Vi har kommit hem, vovven kom igår. Han var lite yr i mössan men när jag hade ställt iordning hans korg och fluffat hans filt så parkerade han snällt och sov till 5 när han bestämde sig att han låg bättre hos matte :)
Det enda som hänt våra vovvar var att de fått kennelhosta. Det är tydligen inte bara människor som sprider sjukdomar när de kläms ihop på ett ställe. Det ska tydligen inte vara så farligt så han blir nog bra snart. Under tiden passar jag på att njuta av att han inte kan skälla så högt för att han är hes.

Jobbet går utomordentligt segt, solen steker idag och jag hade helst legat kvar i sängen. Det blir sallad till lunch idag.. det känns lite beigt efter gårdagens hemlagade köttbullar. Men sallad är nyttigt. och snart har halva veckan gått. På fredag blir det utgång och sedan en lååååång sovmorgon.

Försöker planera ett så långt besök till mamma som möjligt men det går inget vidare. Det ska koordineras åt höger och vänster.

Man får glädjas åt det lilla. kollegan jag tycker minst om är inte här så det är lite fritt spelrum och vårt timanställda sjöodjur (läs valross) strosar omkring och hummar i korridorerna. Nästan hemtrevligt.. som det borde vara alltså

nu mot arbetet

*poff*

tillbaka i verkligheten

Så var man hemma, brutalt inslängd i verkligheten. Jobbat i två dagar, ska straxt gå hem. Är fortfarande lika trött som i söndags. Ikväll måste vi försöka komma i säng. Men det blir nog svårt för ikväll kommer min lilla bebis hem från "kollot". Min sängvärmare är på väg :) men jag misstänker att han ikväll kommer att spendera tiden med att springa runt runt runt i lägenheten och lukta in den.

Nu ska jag gå och köpa glass .. för det förtjänar jag.

*poff*

ps, bilder och redogörelser för de hemska fjällen kommer.


nedräkning

6 timmar till avfärd, jag sörplar fortfarande morgonkaffe, börjar få lite småpanik. Men det ska nog gå bra. Bara vi kommer iväg så är det inte så mycket att göra åt saken.

Nu dusch.

*poff*

nattsvammel

Mätt, total förvirring i bollen och smånervös. Får se om det blir något sovande, ska göra mitt bästa. En utvilad jag är den bästa sortens jag.

Vi tror att allt är packat. Morgondagen består endast i förberedelser som soputbärning och pedikyr, sedan kommer vi väl på vad vi har glömt när vi väl är på väg :). E vattnar blommorna och herr P kör oss till tåget. Tajmat och klart :).. hoppas jag

natti
*poff*

maintenance

Det är nu bara 24 timmar kvar till avfärd. Har varit nere på stan och klippt mig. Ni som tycker om mitt långa hår kommer att rygga tillbaka med fasa nästa gång ni ser mig ;). Kan dock meddela att det är riktigt skönt att inte ha en massa långa hårstrån som fastnar och klibbar överallt. och framför allt kommer det att bespara både mig och de andra en massa vånda och gnäll på fjället.

Har också inhandlat små reseförpackningar tvål etc. som ska få plats i ryggsäcken. Vid vår provpackning i förmiddags vägde min ryggsäck bara 9 kilo. Dvs det borde få plats mer och det finns mer att plocka i så vi får se ikväll vad invägningen blir.

Spenderade morgonen med att tvätta. Inte så överdrivet roligt att gå upp kl 7 för att tvätta men det var nödvändigt. Så nu finns det rena kläder tills vi kommer tillbaka samt sedan tidigare även en matlåda i frysen eftersom jag ska jobba direkt. Skönt. Allt tajmat och klart in i minsta detalj, lysande!

Nu ska jag rädda nödprovianten som ligger och smälter i min västa, hitta eftermiddagssnacks och sy den sista sömmen på mina byxor. Min stackars föråldrade symaskin har börjat sjunga på sista versen och vägrar mata fram tyg samt äter undertråd så jag får vacker tråckla för hand. Det går inte fort men attans vad snyggt det blir! Dock funderar jag på om det finns fingerborgar för hela händer? mitt ögonmått är inte vad det borde vara :)

*poff*


hundlös och packpanik

Det är allt lite tomt. Igår skeppade vi iväg hunden på "semester". Vi kan ju inte ta med honom till fjällen så han är på mellanlandning hos svärföräldrarna ett par dagar innan han och polaren Otto får åka på pensionat. Så det var ingen vovve som behövde gå ut igår kväll. Ingen vovve som kom och buffade in sig under täcket nu på morgonen och det kommer inte tittas med några bedjande ögon vid frukostbordet. *suck*
Han är ju min lilla bebis, det är bara att erkänna.

För övrigt igår så åkte vi ner till stan och spenderade ännu mer pengar i fritidsbutiken(jag kommer bli ruinerad). Det blev regnbyxor som går att vada i, tur för oss var de på rea annars hade det blivit dyrt ++. Vi sorterade även upp lite mat och jag har börjat pilla på en packlista för mig själv. Frågan är bara hur jag ska få i allt i ryggsäcken. Den är visserligen ganska stor men jag undrar ändå.

Det är lite mer saker kvar att köpa, måste ha en sportbh att traska runt i, ska lura med mamma till stadens underklädesbutik när hon kommer på besök idag. Sen är det lite annat smått och gott. Och så ska jag lägga upp mina byxor, annars blir det till att vandra i sparkdräkt :)

Men allra först ska jag nog leta reda på lite frukostkaffe. Tror det behövs trots att det inte regnar idag.

*poff*

anger management

Jag ska öva resten av sommaren. Öva på att inte bli så frustrerad. Jag blir visst det. Ganska ofta och lite för mycket. Jag vet inte varför. Är mitt tålamod slut? är jag arg på mig själv eller någon annan? Är jag bortskämd med att få som jag vill och irriterad för att jag inte får det?
Har ingen aning när jag började få utbrott varje gång minsta lilla fluga är i vägen. Antar att jag får jobba på det, det är liksom bara jag som har lösningen.
Säg gärna till mig när jag blir "för" arg. Då kanske jag kan komma på vad det är.

Ska avsluta kvällen med lite städterapi, möbleskruvandet var mer triggande än hjälpande.

God afton
*poff*

äntligen söndag

Hemma, tvärslut, fortfarande överhettad i huvudet och aningens ont i annars ganska oanvända muskler. Uff helt enkelt. Men jag antar att det kommer att vara värre efter hemkomsten från fjällen. Jag räknar inte med att kunna röra mig mer än nödvändigt efter det.

Efter min korta stund med återhämtning ska det nu skruvas de sista bitarna på matsalsmöblerna och sedan ska städfascisten få krypa fram. Det väntas besök både måndag och tisdag så det måste vara fint.

Och så måste vi nog äta nåt.. har hört att mat är nödvändigt.

dagens ord: halvmessyr. utvecklar detta ytterligare sedan :)

*poff'

lägesrapport från smältugnen aka Pistol-SM

Nu börjar det bli riktigt slitet. Imorgon ställer vi dock väckarklockan ännu en timme senare. Skönt. Sova till 5.30 är ju nästan som vanligt ;)
Sedan är det bara imorgon kvar. Jag håller mina tummar för att vi slipper regnet. Idag har det kommit ett par snabba skurar men det ångar nästan bort i luften och så fort solen kommer fram igen så steker det verkligen. Kan det inte bara vara lagom?
Alltså lagom varmt, lagom mycket regn och helst inte så mycket åska. De senaste dagarna har det ju varit för mycket av allt. Vädergudarna måste ha tagit in sommarvikarier.

Nu ska jag leta upp lite kall kvällsmat. Äta varmt i denna värme står inte på önskelistan. Sedan ska vi synda/trösta oss med lite chips eftersom vi slitit så hårt i flera dagar. Till snacksen har vi svenska "kvalisorts"-film. Repmånad på tv, det kan inte bli fel :), Måste ladda lite för att orka imorgon också.

ha det gott
M

hallå i smältugnen

Är för närvarande lite frånvarande. Befinner mig på pistol-sm ute på skjutbanan mest hela dagarna. Jag kan meddela att vi ute som inne har en stekande temperatur på 30 grader och vindar på hela 0 meter per sekund. Dvs ingen vind alls. Vi står i en smältugn och idag sinade brunnen :) På plussidan är att man inte hinner ha tråkigt och eftersom jag står ute så blir jag solbränd. Alltid något.

Pratade med stackars mamma. I onsdags slogs telefon och internet ut och idag toppen av min älskade gran samt parabolen. Det blixtrar ganska friskt hemhemma och det har det alltid gjort. Det är ju inte första gången det händer men alla grejer på en gång har vi nog inte varit med om. Så mamma och pappa grillade och försökte underhålla varandra. Hoppas de får ordning på det.

Vi försöker skruva ihop våra nyinköpta möbler mellan varven. Än så länge är 2 av 6 stolar sammansatta. Resten av grejorna står i kartonger på golvet. Jag hoppas vi hinner med det innan måndag för då får vi besök och jag vill att det ska vara fint. Vi får väl se vad vi orkar.

Nu orkar jag i alla fall inget mer. Det är dags att krypa i säng när man ska gå upp kl. 5. Jag har sagt det förut och säger det igen. Skyttefolk är ett helt tossigt släkte som tycker det är ok att börja tävla 6 på morgonen! Det värsta är ju att ingen vet vem som kläckt den underbara idén.

ha det
*poff*