nedräkning och vädergudar

ännu en måndag. Funderar på om jag ska starta något slags nedräkning. Jag ska ju faktiskt ha min allra första riktiga sommarsemester någonsin om ett par veckor.
Jo så får det bli: Idag är det alltså 10 arbetsdagar kvar tills jag ska ha semester.
Tyvärr blir det ingen semensterplanering idag. Däremot blir det måndagstacos, efterrättstillverkande och kanske träning om det hinns.  Det enda jag gjort idag var att lägga in beställning hos vädergudarna för fint väder i v.29. Hittills har det ju funkat menar jag. Halvrisigt väder så länge jag jobbar men ok på helgerna. Vi får väl se hur det går. Jag kanske måste offra något för att blidka dem i värsta fall.

Nu ska jag ställa om min själ så det orkar pussla lite fler scheman innan det är dags att gå hem.

*poff*


ny era för ilandsproblemen

Så sitter man här då. Det är fredagskväll. Sambon har kollat fel i almanackan så det var idag han var upptagen. Sitter i min ensamhet och sörplar på ett glas vin ur boxen som vännen Jenny lämnade här för ett tag sedan. Det bör drickas upp annars blir det dåligt :) Sedan skadar det ju inte att det är gott.

Jag funderar på att antingen sätta mig och se om Kenneth Branaghs Much ado about nothing som går på kanal 9 om en stund. eller om jag ska bärga mig tills det är dags för Flash Gordon eller om jag ska slå på en serie som jag sett tusen gånger eller om jag kanske ska ockupera sambons dator och döda lite monster.

Ilandsproblem deluxe. Om det inte vore så blött ute skulle jag dessutom kanske ha gått och unnat mig lite mörk choklad men det får vara.

Tror det får bli soffan nästa.. annars har jag bara en ganska tung och otymplig tax som förstör mitt datande. Vi har en konstig hund.. jag har sagt det va?

trevlig afton på er

*poff*


min tur

Nu är det jobbigt, lite sådär allmänt. På jobbet är allt hiskeligt snurrigt. Ingen utom de närmaste kollegorna verkar veta vad de gör eller varför, inte heller vet de att det de gör påverkar andra. Det är väl det som är mest frustrerande. Och sedan kommer det där att ingen heller pratar med någon annan. "Vaddå, skulle jag vet att det är jag som ska göra det här?"

Idag när jag för femtioelfte veckan i rad letar harry potter-rum, så är det inte riktigt lika spännande. Ett tag före lunch var jag beredd att ta ledigt resten av dagen för att gå hem och gömma mig i soffan.

Har saker att göra för friskis räkning också, hinner inte riktigt med det känner jag. Vi får se vad jag kan åstadkomma idag.
Jag ser dock fram emot min helg, sambon är upptagen så jag ska försöka rå om mig själv lite och göra sånt som jag vill. Det har blivit lite mycket sånt som alla andra vill ett tag. Nu är det jag som gäller. Basta!

*poff*

rapport från kusten

Det regnar, blåser och en och annan solglimt sveper förbi. Det är med andra ord vanligt midsommarväder. Vi har ännu inte grillat i garaget men det kommer nog ikväll. Svärmor och jag har lusläst senaste Buffé och hennes brittiska Country homes & interiors i jakt på nya goda recept. Igår blev det laxpastasallad till kvällsmat och idag blir det grillad fläskkarré med smaskig potatisoch baconsallad, på färskpotatis såklart. Och sen lite citronpaj med jordgubbar och morotskaka såklart.

Just nu sitter jag mest och päser i soffan med min korsordstidning, sambon med bror är och spelar golf, svärfar har rymt ut i huset någonstans och pysslar, svärmor bakar och hundarna traskar omkring i trädgården(vår vovve i koppel). Vi ska se om vi ska göra några knop senare idag eller imorgon och försöka tvätta bilen. Men just nu är det latande som gäller.

Förresten kan jag meddela att jag nog kommer att åka hit och shoppa i framtiden. Mitt favoritklädmärke tyska Cecil har öppnat en hel butik i gallerian i Falkenberg! Farligt för plånboken men bra för mig :)

Nu blir det nog slutet på filmen som jag inte orkade se igår. Trevligt med inspelningsbara hårddiskar etc. :)

Trevlig helg på er ella

*poff*

allt är relativt

Beroende på vem du frågar så får du olika svar på det mesta. En av kollegorna på jobbet mår inte så bra, att för andra gången på några månader vara på sjukhus är inte bra. Enligt personen i fråga så är den här gången inte beroende på stress som det var förra gången. Jag är böjd att hålla med. Det är säkert så man själv uppfattar det, men jag tror ju att kroppen däremot går på sparlåga och nu har bestämt sig för att rasa. Hur man sedan upplever sin situation kan ju vara en helt annan sak.

Jag upplever min egen situation som ganska stressad och det är mycket som "ska" falla på plats fast det verkar dröja. Det påverkar mig mer än jag faktiskt erkänner utåt(tills nu). För mig själv har jag dock erkänt att det är tungt. Däremot tror jag inte att någon i min närhet upplever att jag verkar stressad. Alltså är allt i mycket hög grad relativt till vem du frågar.

Jag tror att det finns lika många världsuppfattningar som det finns människor, vilket egentligen är rätt logisk. Synd bara att många är så trångsynta att relativiteten glöms bort. Men tills någon upptäcker telepatin så är det väl så att det inte går att bevisa att det inte finns två människor som tänker exakt lika dant. Tills dess kommer det finnas folk som tror att de är äkta kopior fast de i själva verket är falska.

Nu är det hög tid att jaga det lilla lurviga monstret ur sängen och placera sig själv där.
*poff*

för det är jag värd!

Idag är det segt igen men massor att göra. Just nu sitter jag vrålhungrig och väntar på mat. Sedan ska det ätas, tvättas, kollas Life och bakas ett Guinnessmonster :). Vi ska ha kakfrossa på jobbet imorgon och jag har utlovat ett mastigt monster till kollegorna.
Jobbet går trots allt frammåt, jag har nästan kommit ikapp med min röra och idag innan jag gick hem kom cheferna in med resulatet av löneförhandlingarna. Av någon anledning var de smått missnöjda med min ökning, jag var mest glad :) för jag tyckte det var en helt ok ökning. Speciellt eftersom de här pengarna betalas ut retroaktivt och bör dyka upp när som helst :). Nu kanske jag kan köpa mig en ny dator ändå. Men det bådar ju gott för framtiden, att jag kan få mer pengar alltså :). För som ena chefen sa det är jag faktiskt värd!

Hepp.. dags att se om maten är redo att hämtas (ja vi fuskar idag).

*poff*

händelserikt

Det är mycket nu, åt alla håll och kanter. Jag hinner inte riktigt med. Imorgon ska jag åka hem till mamman och pappan och broren. Eller ja.. pappa skulle visst inte vara hemma. Det ska studentas åt flera håll som vanligt och ätas massa mat. Det ska bli kul. Sedan ska jag sova lääänge på lördag.

Fördelen med att det händer mycket är just att det händer saker. Det är aldrig tråkigt, men ack så irriterande i mellan åt. Idag har jag t.ex. blvit överöst med ändringar på jobbet, fått vänta på en pizza(som inte ens var min) i över en halvtimme och nästan blivit överkörd av en moped. Toppa det om ni kan!

Nu ska jag skriva ner vad jag ska ha med mig hem annars glömmer jag hälften när jag packar.

natti

det är en blåsig sommar vi har

.. det hojtade jag och cissi till varandra när vi möttes på ett blåsigt campus. Det tar i som om det vore höststorm fast det är varmt och skönt ute. Knepigt väder är det i alla fall.

Vi får se hur många knop jag orkar göra idag. Sambon hotar med löpträning ikväll igen. Det kan nog funka kanske.. bara det inte ösregnar.. då blir jag svårövertalad ska ni veta.

Nu ska det hinnas ett par scheman till innan dagen är slut.

*poff*

expert på att skjuta upp

Jahopp.. mitt uppskjutande av bloggning om mina eskapader förlängs ytterligare. Något är trasigt så vi har inget nät hemma. Jag hoppas det ska vara lagat ikväll eller senast imorgon. Fick lite abstinens igår när jag ville kolla tv-tablån för att se om en eller två av mina serier sändes. Vi har ju ingen text-tv så det blev lite besvärligt. Men sånt är livet och inget att gråta för. Skönt att ha nät-fritt också, man kan ju alltid försöka hinna annat då :)

Eftersom det som är trasigt även är trasigt här på jobbet så har inte våra datorer varit särskilt stabila under dagen. Det börjar dock se lite ljusare ut här så jag håller tummarna och ska försöka göra något åt mina sista mail för dagen.

Sedan blir jag ivägsläpad till gymmet, en sak till som jag är bra på att skjuta upp. Men eftersom belöningen är tacos så får jag nog leva med det. :)

*poff*

trasigt

Jag är helt slutkörd, för mycket information på för kort tid. Hjärnan är helt slut. Jag hade tänkt blogga lite om veckans strapatser sen ikväll/ inatt när jag kommer hem från friskis men det verkar ju inte kunna funka eftersom bloggen äntligen ska få flytta. Så nu ska jag läsa in mig på hur jag ska flytta min blogg och sedan blir det väl lagom tid att gå.

Hoppas ni har det bra i värmen.

*poff*

hon "där inne"

Idag är den stora håglösheten tillbaka. Så bilderna som efter gårdagens strapatser ökat något i antal får vänta till på fredag.

Vadan denna håglöshet? Jo det är hiskeligt varmt och jag har lite svårt för det. Jag är även hiskeligt sömnberövad, tack och lov att jag kan gå upp lite senare imorgon. Sedan är min hjärna fullproppad med intryck från de senaste 5 dagarna. Förvisso massor av bra, roliga och tänkvärda intryck men när inte tiden finns att processa dem så känns det gärna lite kokt i skallen.
Vi fick höra en jättebra föreläsning om tid igår så jag tror jag ändå är lite inspirerad. Fast just nu är jag mest grubblig, som det brukar vara. Jag ska grubbla ett par dagar till men sedan ska jag komma till beslut. Det blir beslut om jag ska gå med i ett krig eller inte. Jag vet inte om jag vill tillräckligt mycket. Sist jag gjorde en ordentlig krigssatsning så gav det visserligen resultat men till slut vart jag så trött på det att jag kapitulerade och blev det jag är idag. Undras hur man hittar det som är lagom för en själv. Det jobbigaste med det är väl att det bara är jag själv som kan svara på det.

Det är inte svaren eller besluten som är jobbiga i sig. Jag vet så väl vad svaren är och vad besluten borde bli men det är mitt motfrågande som är bekymret. "men, tänk om... " "det kanske inte går" etc. Varför går det inte att slå ifrån sig detta dumma om. Ibland undrar jag hur hon "där inne" resonerar. hon som sitter i mitt huvud och hela tiden tänker att det inte går och att saker och ting är för svåra. Vem är hon egentligen, när flyttade hon in och hur ska jag göra för att vräka henne?
Jag ska göra upp en plan för det så snart jag tagit mitt beslut.

nu blir det förberedelser för morgondagens strapatser

*poff*

vilken helg !

Nu har sommaren dragit igång med buller och brak. Helgen har varit händelserik som hejsan. Spontana äventyr och spontana besök har lett till att jag nu har sovit alldeles för lite. Trots detta är jag ganska tillfreds.

Bilder och utförligare berättelser på och om helgens bravader får vänta till tisdag. Jag måste ge mig i säng nu för imorgon kl.8 går färden till Uddevalla på konferens. Och jag har som vanligt inte packat.

Sov gott så ses vi

*poff*