dagens test: regnskydd till barnvagnen

Vi passade på att testa regnskyddet till barnvagnen på väg hem från bvc. Facit säger att det får godkänt. Hilda var inte blöt. Det var däremot mamma som inte behagade sätta på sig regnbyxor. Blöta byxben blev följden.

att planera etc.

det blev inte så mycket pappersarbete igår, någon bestämde sig för att vara väldigt pigg och sysselsätta mamma konstant :)
det blev lite annat hushållsarbete gjort igår kväll när sambon kom hem och fick passa lillan och imorse när hon sov. man får verkligen ta till vara varje sekund då hon blundar.
nu planerar vi lunch in i minsta detalj och besök på bvc efter det samt utflykt till halvvägshuset(dvs svärföräldrarnas hus utanför metropolen tranemo) ikväll, om vi orkar och inget annat händer.

Allra först är det visst prinsessans tur att äta.

Papper

har varit på jobbet och ordnat med mer papper till försäkringskassan. Nu hoppas jag att allt ska vara klart. Men man vet aldrig.
sedan är det bara mina nya jobbpapper som ska ordnas. Håller tummarna för att det blir klart innan augusti är slut.

ska försöka ägna resten av dagen åt lite papperssortering, det är papper överallt. Man undrar vart allt kommer ifrån.

redovisning av dagens äventyr

Idag har mamma och jag varit ute på äventyr, åkt en massa mil och träffat massa folk.

Vi startade nog lite senare än tänkt för vi var inte framme förrän till lunch som bestod av lägerklassikern kasslergryta. Mamma snyltade till oss lite :)
Eftermiddagen spenderades sedan i skuggan pratandes med gamla bekanta och visa upp Hilda. Det var trevligt. Fru S hade köpt present så nu finns en jättesöt rosa klänning med Lille skutt i klädförrådet. Tack så mycket igen vännen!

Jag har också övat på barn modell lite större; Selma 4 månader, Jessica 1 år och Erik 3,5 år. De äldsta två är liksom sin far mer vilda än tama så det krävs ett visst handlag. Kusinen Selma verkar än så länge brås på sin mamma som är ganska lugn och beskedlig i jämförelse :)

Nu ikväll är Hilda fortsatt lugn, mer mat gjorde helt klart susen. Det vanliga magontet är dock kvar, vi får se om minifom-dropparna vi köpte har hjälpt nåt frammåt fredag. Nu är det nattmatning om en halvtimme och sedan får vi se hur länge hon sover.

en vanlig onsdag

Att ge prinsessan mera mat funkade direkt. Hon har varit lugn som en filbunke sedan igår eftermiddag och hon har sovit länge inatt. Halleluja! Sedan att hennes mormor är här och hjälper till att pyssla med henne underlättar en hel del. Mamma och pappa hinner då göra det de vill utan avbrott, som att duscha exempelvis.

Igår kom en grefve på blixtvisit med en liten present till prinsessan och kaka till mamman. Det var längesedan vi sågs så det var extra trevligt. Tack för presenten och kom snart igen på mer fika :)

Mamma hade också med sig lite medskick med presenter. En från faster och farbror och en från bekanta familjen S. Alldeles för mycket, jättefina kläder som lilla prinsessan kan ha när hon blir lite större. Tack!

Nu ska mamma och jag göra oss redo för dagsutflykt.

goda och dåliga nyheter

ajaj.. lilla liten har gått ner i vikt. Nu ska här matas. Hon är åter igen nere på sin födelsevikt vilket inte är så bra när man snart är 6 veckor gammal. Vi ska kolla henne igen på fredag för att se att det funkar.
De goda nyheterna är väl att det är för att hon är hungrig som hon skrikit och hållit låda de senaste dygnen så får hon bara mer mat så kommer hon nog att sova mera och längre.
Jag har redan preparerat nästa amningsomgång så att det ska gå snabbt. Just nu sover hon.. mest av utmattning tror jag eftersom hon inte sov särskillt mycket inatt heller.

Förhoppningsvis blir det bättre redan till kvällen och då har vi dessutom hjälp av mormor som kommer på besök.


Nu är det klippt

Ja håret alltså, vännen N kom över igår och gick loss på min långa kalufs. Numera är den en kort kalufs. Nästan kortare än förra sommaren. Så skönt att vara av med allt långt rufs. Det växer ju verkligen som ogräs, säkert 20 cm sedan förra sommaren. Det är de där ärvda generna från pappa.
Tack vännen för hjälpen igen, du anar inte hur skönt det var att sova utan att trassla in sig :)

sömnlöst i skövde

Jo, lilla prinsessan ville inte sova inatt. När man matat och fått henne till ro så sover hon max en timme innan det är dags för magknip och upp och skumpa i en halvtimme, sedan en timmas sömn till innan hon är hungrig igen.
Sambon som skulle upp och jobba tröttnade vid 5 och la sig på soffan och efter det så passade hon naturligtvis på att vara hur lugn som helst och somna hon med.

Dagens fråga blir alltså hur man får en femveckors bebis att förstå skillnad på natt och dag?

Om nån har ett bra svar så dela gärna med er ;)

Trots nattens sömnlöshet var vi ändå uppe vid 7 och sambon var på jobbet i tid. Inatt sover vi nog extra gott dock.

dagens test: bärsele

Testar just nu bärselen för full. Hilda verkar gilla den för hon somnade på stört. Det går alldeles ypperligt att vika tvätt och att blogga med den. Ska även testa urplockning av diskmaskin samt eventuellt dammsugning. Tror det funkar bra det med.
Dessutom sitter den nästan lika bra som min fjällryggsäck, just nu när man sitter ner så är det inte jätteoptimalt men det är ju inte heller meningen.

För 277 kronor inklusive frakt få jag nog utnämna selen till bästa fyndet sedan barnvagnen. Tradera är vår vän :)

ännu en söndag

Hmm jo testet gick ganska bra. Vi somnade till Will Smith fast till fel film. Wild, wild West gick senare på natten och först då var det någon som behagade somna. Då hade även sambon hunnit komma hem. Jag hoppas ju att det inte var pappa som fattades för då får vi det tufft när han ska på övningar och konferenser osv.

Efter att ha intagit en mycket sen frukost så vet jag inte riktigt vad man ska hitta på. Är inte alls sugen på att ta ut barnvagnen i regnet, bara om det blir uppehåll senare så kanske.

Annars får det väl bli lite pyssel, alltid är det något som behöver göras.

dagens test: ensamma hemma

Dagens test går ganska bra. Jag är ensam hemma med lilla fröken. Sambon är på kalas. 3 timmar in i ensamheten går det hela rätt bra förutom att jag är hiskeligt trött, det var någon som inte ville sova imorse(nämner inga namn).
Nu väntar något slags kvällsmat innan det är dags att mata henne igen om någon timme och sedan ska vi somna båda två framför Men in black II. Det är i alla fall planen. Vi får väl se hur det går :)

Dagens test: sängamning och blöjhinkspåsar

Idag har jag testat att amma liggandes i sängen. Mest för att jag inte hade lust att gå upp och sätta mig i soffan. Jag gör ju inget annat än att sitta i den soffan och mata. Det funkade finfint att mata i sängen. Dock får man ju gå upp och rapa bebisen ordenligt efteråt. Det är lite knöligt att göra liggande om man inte är tyngdlyftare. Jag är i alla fall för klen för att lyfta henne rakt upp i luften.
Så amning liggandes rekommenderas till lata mammor.

Dagens andra test består i beställandet av specialplastpåsar till blöjhinken. Har hittat en
trevlig sida på nätet som säljer billiga sådana. Beställning är nu lagd och det återstår att se om de är bra eller inte. Jag håller tummarna för att de är bra eftersom jag slog till och beställde den största förpackning de hade :)



bidrag och bärselar

Idag har vi i alla fall varit utanför dörren. Lite ärenden blev avklarade.
Hildas första barnbidrag har hämtats ut. Hiskeliga summor pengar man får ;). Men man ska inte klaga. Alla har inte turen att bo i sverige där vi faktiskt har det ganska bra. Vi ska nog starta ett sparkonto till henne och sätta in lite "överblivna" pengar. När detta kommer att ordnas är dock en senare fråga.

Hämtade förra veckans auktionsfynd hos vårt kära postombud. En styck bärsele blev det. Jättefin och den passar mig i alla fall. Har inte testat att stoppa i Hilda än eftersom hon sover. Ska testskumpa henne senare när hon vaknar. Detta kommer att bli hur bra som helst tror jag.

Vi handlade också förnödenheter. Som tur är har farfar försett Hilda med mycket bra (o gratis) saker som blöjor, babywipes och en spelande mobil. Han försåg också mamman med engångs-amningskupor. Mycket praktiskt. Därav inte så jättehöga utgifter på Hildas konto ännu. Men det kommer väl. Snart är hon så stor att det blir dyra leksaker.


sliten mamma

Att duscha är verkligen bra för själen. Inatt hade Hilda mest magknip och ville inte riktigt komma till ro så det blev inte jättemycket sömn för mamma och pappa. Dessutom vaknade hon första gången vid 5 och fejkade att hon var hungrig. Jag plockade upp henne och började mata men efter typ 3 minuter somnade hon. Jag parkerade henne i sängen igen och då sov hon en timme till men sedan var det skarpt larm och det var bara att gå upp. Efter lite mat försökte vi med sovandet igen men det höll bara 1,5 timme innan hon ville bli ombytt och matad igen. Följderna blev en något slutkörd mamma.

Nu däremot har hon sovit sedan 11 och klockan är snart 14. Hon är lite mystisk. Den slutkörda mamman fick botas med grötfrukost och en dusch. Jag blir så mycket mera människa när jag får duscha (och dessutom trevligare och gladare).


varm och trött

Idag är det lite kvavt. Jag är tung i huvudet på det där jobbigt sättet som inför åska. Jag hoppas dock att vi slipper det.

Vi är hemma igen efter vår lilla utflykt. Vi anlände vid 20.30 tiden och upptäckte att sambon i iver att spara el slagit av vår lilla nätverkslåda(internet och telefon) och därför har ingen kunnat ringa oss. Förhoppningsvis har det inte ringt någon som ville något viktigt :).

Det är lite trevligt att ha ett hus man kan rymma till lite då och då. Det blir nog fler sådana utfärder.
Målandet av fönstren är avklarat och det ser rätt fint ut. Dock var det lite skräpigt på golvet. Sambon jagar dock skräpet med snabeldraken så det blir nog fint igen.

Lilla prinsessan har börjat sova längre på nätterna. En natt sov hon mellan halv ett och 8 på morgonen, så utvilad har jag inte varit på länge :). Imorse bestämde hon dock att hon var hungrig vid halv 7 men det är ju ändå inte så illa. Det börjar ordna till sig.

Resten av kvällen ska jag bara dricka massa vatten och pyssla med småsaker. Det är vad man orkar i värmen.

besök i metropolen

jodå, besöket gick bra. Vi hittade posten, banken, gågatan, stans fik, det obligatoriska lågprislagret vid genomfartsleden och den ganska oorganiserade mataffären mitt i stan. Dock fick vi faktiskt tag på allt vi skulle. Så nu har vi mer saft, juice och lite jordgubbar som det nog är alldeles lagom dags att äta upp. Bara vi får lilla prinsessan att sova lite middag så att vi har händerna fria båda två.

rapport från obygden

Nu sitter vi i "stugan" och försöker som vanligt få prinsessan att sova. Det går sådär. Hon pysslar mest med besudlande av blöjor medan vi tycker hon borde pyssla med sömn.

Imorgon ska vi göra en utflykt till metropolen tranemo för diverse inköp. Ska bli spännande :)


ännu mera besök

Idag är det inte så jättevarmt men lägenheten känns ändå instängd och kvav. Det är lite jobbigt men vi ska ju fly fältet lite senare. Det blir några dagars utflykt till lyxhuset på landet :), packning pågår för fullt samtidigt som vi har besök av lillebror. Prinsessan fick en finfin t-shirt av morbror som hon kan ha när hon blir lite större. Ska lägga upp bild på den till veckan.

Vi har lyckats röja undan saker från fönstren så att målaren kommer åt, bara ett par sista möbler att flytta på. Så när vi kommer hem är det nymålat och fint igen.

Det verkar bli fint väder de dagarna vi ska vara borta så jag ska packa luftigt. Dessutom ska vi packa lite mat i vår nya fina kylväska.

Bäst att öka takten. Prinsessan ska matas innan vi åker också. Trevlig helg!

ps. E, ha det så bra i utlandet! du vet att man får använda solskydd ;)

blandat fluff

Igår hade vi besök av mamma. Hon försedde oss med en kylväska! (tack mamman) Jag hade visst nämnt på telefon att vi letat efter en så då åkte hon och köpte det. Dessutom bjöd hon på lunch och försedde Hilda med mer kläder och kramdjur. Hopplösa föräldrar som skämmer bort oss ;)

Det har slutat vara så hiskeligt varmt. Nu är det uthärdligt och igår regnade det igen. Idag tog vi en lång promenad med Hilda och varsin glass i handen. Det var riktigt skönt.

Resten av dagen ska ägnas åt pappersarbete, det är en hel del blanketter och annat som ska ordnas med när man får barn tydligen. Det är föräldraledigt, skattemyndigheter, barnbidrag och lite annat. så det är bäst att avsätta lite tid till det.

Sa jag förresten att det går framåt på jobbfronten, pratade lite med närmsta chefen när vi var nere på jobbet häromdagen. Förhoppningsvis blir det inget glapp från det att min tidigare anställning gick ut. Jag håller mina tummar, men som vanligt räknar jag inte med det. Då kan man bara bli positivt överraskad :)

Nu är det matdags.. för Hilda alltså.

sova

Är riktigt hiskeligt trött. Vi övade på att gå upp tidigt imorse så kl 8 ringde klockan. Ångrar bittert att jag inte sov ett par timmar i eftermiddags för vår lilla fröken har inte alls lust att sova just nu vilket innebär att inte vi heller kan det.
Straxt är det dags för nattmatning och sedan hoppas jag att hon bestämmer sig för att sova.

*gäsp*

raketbajs, inget för kräsmagade

jag tror att jag har berättat att lilla fröken funkar alldeles normalt, hon äter, sover, bajsar, kissar etc. Vad jag dock inte har berättat är att hon fått ett slags förkärlek för att gnälla direkt när minsta lilla hamnat i blöjan och sedan väntar tills hon kommit upp på skötbordet för att producera resten. Häromdagen lyckades hon med konststycket att raketbajsa rakt i mammas ansikte, dagen efter det så drabbades pappa, dock ingen ansiktsträff, och igår var det mammas tur igen, från halsen och nedåt.

Fråga mig inte hur hon bär sig åt, det är ett mysterium.

Det vi vet är dock att hon kommer kosta en förmögenhet i tvättmedel ;)

varmt

Jag tror helt klart att värmen hade ett finger med i spelet som gjorde att vi sov till kl 11 idag. Det fina i kråksången är att det gällde för alla 3. Jag håller mina tummar för att vi äntligen ser ett litet mönster och att det innebär att lilla fröken kommer att sova sina jämna 3,5 timmar på nätterna.

Nu har vi haft sommarens andra åskoväder, det behövdes. Nu hoppas jag på den där lilla avkylningen i temperaturen igen. Det är jobbigt när det är 30 grader i lägenheten dygnet runt.

Lilla fröken kallar. Det är visst byte i blöjfabriken :)

mitt i natten blogg

Att amma innebär underliga tider mitt i natten. Vaknade just lite tidigt till en sådan tid. Lilla liten har inte larmat ännu så jag passar på att titta lite här.

Det damp ner ett litet paket med posten idag. Det var från kollegan U och innehöll bl.a. en jättesöt liten gosehund till prinsessan. Vi tackar och bockar, gulligt att du tänkt på oss.

Annat som hänt idag är att vi bokat tid med målaren till nästa vecka, de ska ju måla fönstren och då ska vi rymma ett par dar. Bra att vi fick ihop det. Nu ska vi bara röja väg till alla fönstren :)

Övrig aktivitet utgick pga värmen. Vi smälter här.

Varde regn

Jojo. Igår kom så regnet, det har inte regnat här på en månad eller så, gräset började bli gult. Så när vi satt hos vännerna igår så kom sommarens första riktiga åskoväder. Strömmen gick till och med. Det händer inte så ofta inne i stan nu för tiden så det var lite spännade. Det blåste riktigt hårt och molnen hopade sig så att det blev riktigt mörkt inne. Men vi hade det ganska mysigt ändå.

Som tur är så regnade det åt "rätt" håll när regnet kom hit. Vi hade lämnat fönstren öppna på balkongen men som tur var hade vi inte översvämning när vi kom hem.

Tyvärr verkar inte regnet och åskan ha fört med sig den temperatur-urladdning som jag önskade. Det är lika varmt och fuktigt idag. Det kanske kommer mera?

lugna nätter.. peppar peppar

Jo faktiskt har det varit lite lugnare nätter nu. Hon har en viss rytm. Vill inte vara själv fram till midnatt då det ska matas, så mamma eller pappa får agera säng. Sedan sovs det sött bortåt 5 timmar innan det är dags för byte i blöjfabriken och mer mat, sedan sover hon igen i 3-4 timmar. Detta innebär att mamma och pappa blir ganska utsövda trots allt.
De elaka blöjexemen verkar vara på väg bort, kombinationen av tropisk hetta och penicillin var ingen höjdare för en treveckors bebis.

Gårdagens aktivitet var promenad till maxi för förnödenheter, sambon gjorde också en löprunda i värmen, tossigt hävdar jag.

Idag ska vi utflykta i bilen till M och J i grannkommunen. Ska bli trevligt :) Vi får hoppas att lilla skruttan också tycker det och håller sig sovande större delen besöket.


3 veckor

Idag är lilla prinsessan tre veckor gammal. Tiden går rätt fort fast långsamt. Det är nog för att hon kom för tidigt. Jag inbillar mig att halva sommaren gått fast det bara är första veckan i juli. Jag är nog inte riktigt tillbaka i fas med världen.

Vi har precis varit ute och gått lite i kvällssolen och sambon ska straxt börja laga fredagsmiddag. Prinsessan ligger på ett par kuddar i soffan och sussar medan jag njuter av att saker och ting är ganska lugna igen.


tungt

Inatt var det tungt. Lilla frökens mat och sovklocka var lite ur fas så blöjbyten och mat ville inte sammanfalla utan fick göras var för sig vilket har resulterat i att jag sovit som längst 1,5 timme i sträck. Sambon som egentligen skulle spelat golf imorse ställde in det eftersom han inte hade sovit något alls fram till halv 4.

Det är lite jobbigt att försöka upprätthålla något slags normalitet när man egentligen behöver sova dygnet runt (så känns det idag i alla fall). Förhoppningsvis så stabiliseras hennes dygnsrytm inom några veckor så vi i alla fall har en standard att gå efter. Nu är det berg och dalbana varje kväll. Jag håller tummarna för att det är övergående.

Just nu slocknade hon i alla fall efter frukostmatningen, ska gå och kolla så att hon inte sparkat av sig filten och ligger och väcker sin stackars far.


dygnsrytm

Man får en aningens ändrad dygnsrytm när man har barn. Oftast vaknar jag inte förrns typ nu kl.10. Idag skulle vi dock på återbesök på sjukhuset med hilda så det blev uppstigning straxt efter 7. Det var tungt att gå upp eftersom lilla fröken promt skulle ha mat vid 5-snåret, jag hade ju hoppats på att hon skulle sova till 6 åtminstone.

Väl på sjukhuset tyckte de att hon såg fin ut, infektionen har gått tillbaka och gulheten är på tillbakagång. Några dagars medicin till och lite mer sol för lilla prinsessan så är allt bra igen.

Vi passade även på att lämna tillbaka bröstpumpen, har inte använt den på ett par dagar ändå för man hinner inte, dessutom är det lite sent för att den ska göra någon skillnad. Får se vad den saftiga räkningen blir på :)

Eftersom vi redan är vakna och igång så ska jag se om jag inte hinner till maxi och leta amningsbh. Att bara ha en räcker inte långt.
Jag släpte även iväg sambon på nöjen, han åkte till golfbanan :). Det var längesedan och han behövde öva lite.

Förhoppningsvis gör all denna aktivitet att vi somnar tidigare ikväll alla tre och att det här med dygnsrytm tar ett steg framåt.

mer utfärd

Jo, jag sa ju att det skulle dröja över natten.. minst :)
Idag släpade P & M ut oss till Hjo för glass och strosande i solen. Det var en alldeles lagom utflykt. Hilda var lite småkinkig för att vi rubbade hennes matcirklar så hon passade på att kissa lite i bilen när pappa skulle byta blöja.

I övrigt inte så mycket att rapportera. Det mesta flyter på.
Det blir en liten inköpsrunda till maxi, blöjförrådet måste fyllas på och jag ska hämta ett rek-brev(misstänker ett examensbevis) :)

ha det

utfärder i massor

Helgen har kännetecknats av utfärder.

I fredags bestämde vi oss för att prinsessans bölder inte var av någon vanlig sort så vi ringde bvc, som tyckte vi skulle komma dit. Så vi gick dit och där konsulterade sköterskan jourläkaren och hans läkarstudent som i sin tur konsulterade sjukhuset. De tyckte att vi skulle komma dit. Så vi åkte till sjukhuset och träffade läkare och sköterskor i mängder. Och det sägs att det råder läkarbrist under sommaren?!, det märker vi inte alls. Och inga köer någonstans att tala om. Skönt det, det tog ändå två timmar på sjukhuset för att konstatera att bölderna förmodligen är bakterier och att vi fick medicin till lilla fröken. Det äventyret tog i stort sett hela dagen i fredags.

Kan tilläggas att bölderna nu verkar vara på avtagande och att de ringde idag och bekräftade att det var bakterier och att vi ska på återbesök på torsdag. Så det löser sig nog. Lite spännande i sammanhanget var att jag i fredags kväll läste en artikel på dn som handlade om just detta och att sådana här hudåkommor är vanligare på snittade barn eftersom de inte utsätts för samma bakterieflora som vanligt förlösta barn. Se där! hon är alldeles vetenskaplig! det kanske blir ett nobelpris framöver :)

Resten av helgen tillbringade vi med att besöka svärföräldrarnas nu färdiga fritidshus. Det är superfint! Så det blir nog många utflykter dit. Dessutom ligger det så avsides att det är väldigt lugnt och skönt. Fick premiärsova i alldeles ny och mysig säng, det kallar jag lyx(dessutom sov prinsessan alldeles utmärkt).
Vi fick även visa upp prinsessan för farmors far och han tyckte nog också att hon var ett litet underverk. Dock tyckte han det var svårt att komma ihåg när farmor hade varit så liten, men det är ju inte så konstigt, han börjar ju närma sig tresiffrigt.

Idag passade vi på att ge oss ut på lång promenad när det ändå var relativt svalt. Gick ner till jobbet för att lämna biblioteksbok och passade på att titta in och hälsa på de som var inne. Misströsta icke ni som var på semester, vi kommer nog fler gånger ;)

Nu är det nog med utfärder för ett slag, åtminstone tills imorgon. Det är dags för lite lätt sen kvällsmat i småbarnsföräldrarnas värld.

på begäran

Det har varit lite segt de senaste dagarna för lilla prinsessan vill inte sova på nätterna. natten till igår höll hon låda till 03 och inatt till 05. Jag börjar längta till den dag då jag kan få 8 timmars sammanhängande sömn igen.. det lär väl dröja några år ;)

Annars har vi det bra. I tisdags hade vi besök av M och N, det var jättetrevligt. Igår var min famlj här och hälsade på. Det var också kul. Mamma och pappa fyllde upp vår frys och mormor fyllde på kakförrådet ifall vi skulle få mer besök. Vi får se när vi orkar äta upp allt. M lämnade ju lite muffinsar i tisdags också som jag inte vet om de gått åt eller inte.

Hilda äter nu bättre, nästan som hon ska, men hon har fått lite bebisfinnar. De ser riktigt otäcka ut, fula gula svullna saker. De beror tydligen på hormoner och försvinner av sig själva om någon månad men ändå. Det ser så läskigt ut. Och sen så är hon lite kinkig för att det är varmt. Det är hennes pappa också ;) så jag får försöka hålla huvudet kallt och stå ut med dem båda två.

För att fjäska lite för er på jobbet så kommer här ett par bilder :)
Först ut är Marsipulamigreppet:


Tätt följt av premiärturen i vagnen:


Idag införskaffade vi för övrigt både nyckel till barnvagnsförrådet och ett personnummer till lilla fröken så nu ska vi nog lösa de flesta av ilandsproblemen.