Besök

Idag hade vi besök, sambons föräldrar med tillhörande tax har varit här. Vi åt lite födelsedagstårta(sambon fyller imorgon), har varit och bowlat (aj vad träningsvärk jag kommer ha) och sedan toppade vi med buffé på Oriental Palace. Är fortfarande mätt fast det var ett antal timmar sedan, nästan så man funderar på att fasta tills morgondagens tacos, men jag är säkert hungrig imorgon när jag vaknar... som vanligt.

Har kockat matlåda att ha tills imorgon och sedan har jag bara lite tvättvikning kvar innan det dags att säga adjö till denna veckan..


noll kondition

Det märks att man tappar kondition när kroppen ställer om sig. Att gå upp och ned i trappor på stan, trava runt en stor affär och handla och bära upp matvaror samt sedan dammsuga en hel lägenhet är mer än vad min rygg pallar nu. Sitter och pustar innan jag ska ta itu med disken. Imorgon får vi besök så då måste det vara lite fint. Vi får se hur mycket jag orkar. Jag har hört att man måste sova också.




Utflykt

I brist på besiktningstider i Skaraborgsmetropolen Skövde blev det en lördagstur till grannkommunen Skara för detta ändamål. Man kan liksom inte kosta på sig att få körförbud för utebliven besiktning när man måste hem till hunden på lunchen.
Besiktningsmannen klämmde och knackade lite och gav oss 2:or på spindellederna fram(vad nu det är för nåt) tydligen viktiga för bilens framfart förklarade min mer tekniska hälft och då är det ju klart att vi måste laga det. Att bli stillastående vid en vägkant har jag inte lust att bli igen (det händer ju titt som tätt annars).
Efter detta blev det lättlunch på mcd. Jag rekommenderar tyvärr inte skara i detta fallet, min hamburgare var alldeles för pepprig och min stora pommes liknade en liten sett till mängden.
För att toppa utflykten stannade vi till i Skövde centrum när vi kom hem, för att slåss med lönehelgsshopparna trodde vi. Det var rätt lugnt dock och det var inga köer. Vi lyckades med skjortinköp till sambon, presentinköp till hans bror och en vända på systemet (inget till mig men jag funderar seriöst på att testa något alkoholfritt vin). Däremot så slank det ner en jätterosa scarf till mig från rean på sisters :)

Nu laddar vi för att trängas med lördagshandlarna på ica. Mat måste man ha.

*poff*

Aj

Sambon bestämde ju att jag behövde träna, för mitt eget bästa. Mina ben tycker inte om honom idag. Stackars musklerna fick nog en chock. Och jag är inte säker på att magen tyckte att det var en bra idé. Det gör inte ont, ingen muskelvärk eller annan värk heller för den delen men det finns en liten obehagskänsla där. Får se om det är borta imorgon för då är det säkert bara min inbillning.

Igår kväll fick jag tummen ur och beställde lite mammabyxor från La Redoute. Dock verkar de ha leveranstid på minst en vecka. Så jag får väl ge mig till tåls. och försöka ha tights på mig resten av veckan.

Vad gäller våra spel från Amazon så har dock tålamodet snart tagit slut. Idag är det 13 dagar sedan pengarna drogs och grejerna skickades. De räknade med leverans 21/1. Paketet är alltså 6 dagar sent nu. Ingen uppdatering om leveransdatum finns på hemsidan. Mutter morr. Jag vill ju spela Simpsons-spelet!




Jubel och fröjd

Bilen är hel, det var lättfixat och det kostade inte skjortan. Lysande alltså! Dessutom fick vi skjuts av snälla kollegan D ut till verkstan. Tack och bock.

Apropå goda nyheter så tänkte jag dela med mig av den här:


Tyvärr är den lite på fel håll men det syns ju i alla fall :) Som sagt till faderns stora lättnad bara en och inga konstigheter med den. Nytt beräknat datum om jag inte nämnde det innan är 2/7. Sista månaden kommer att bli varm...

Imorgon börjar min kurs som jag tack och lov fått lov att gå på arbetstid, Yay! Här ska skrivas.
Sedan har också sambon tvingat på mig att jag måste träna en gång i veckan för mitt eget bästa så imorgon ska jag låta honom släpa ner mig till gymmet efter jobbet.

Kvällens tacoafton förlöpte väl, dock en deltagare mindre än vanligt. Vi spanade Frostbiten. Riktigt rolig svensk vampyrfilm för dig som inte sett den.

Nu ska här sovas, förhoppningsvis utan vampyrdrömmar av den läskiga sorten ;)

*poff*

överblivet

Idag blir en sån där dag när man måste göra allt man inte hunnit med resten av veckan, det som blev över alltså. ta hand om sig själv med extra lång dusch, tvätta, städa, diska och handla. Det blir fullspäckat alltså. Först måste jag ladda upp med en kopp te.

trevlig söndag på er

*poff*

efterdyningar

Efter gårdagens gravidhormonella utbrott och efter lite tips från vännen N och ett idogt googlande av sambon så har jag lite mer hopp om klädtillvaron.

Idag är detta dock nedpriorierat då vi ska leka flyttgubbar. Avgång alldeles straxt

ha det

arg

Idag är jag mest bara förbannad. Jag känner mig diskriminerad och kränkt in till själen. Det enda jag för tillfället vill är att ha ett par(helst två) mammajeans med mudd över magen. Vilket också just är det som inte finns att få.

Du får nämligen inte vara gravid om du drar större än storlek 46. Då kan man inte bli mamma förstår ni. Eller ja.. kan kan man ju men man är i alla fall förpassad från att köpa kläder i affär till att sy om hela sin vanliga garderob.

Detta kan synas som en petitess men JAG VILL INTE! Jag har banne mig samma rätt att se snygg ut som de som har storlek 36 vare sig jag är gravid eller inte. Jag vill inte ha "vanliga" byxor i större storlek just för att de klämmer över magen, jag vill ha med mudd. Det finns inte min storlek i de två affärerna i stan som har mammakläder, och inte någon av nätbutikerna jag har hittat och det är ett par stycken vill jag lova. Inte ens ellos har mammakläder i stl 48.

Idag är en sån där dag när jag vill ge upp och skita i allt.
Kan ingen gå och klubba ner lite modeskapare åt mig.. det skulle kännas bra.

*mutter*

aldrig får allt vara bra

*suck*

Med speciellt usel timing så har vår bil gått sönder.. igen.. *morr* och den här gången blir det nog en tur till verkstan tyvärr, om det inte händer ett mirakel.
Imorgon ska vi på ultraljud på sjukhuset på morgonen och då är det hur bra som helst att ha vännen p som utan att blinka lånar ut sin bil(Tack!). Annars hade det blivit bökigt, de tar ju inga kontanter på bussen längre. Man får köpa sms-biljett eller skaffa busskort och busskort känns ju mindre aktuellt för en enda gång och för att köpa sms-biljett måste man ha pengar på kontantkortet och det har vi ju aldrig.

Det är när sånt här händer titt som tätt som man inser att man är ganska beroende och att det tar en stund att ställa om. Dessutom har man också ett av världens vanligaste I-landsproblem. Fast jag tror att jag ska sluta skylla på det och istället hävda att det är lagen om alltings jävlighet.

nu ska jag ringa mormor istället

sega söndag

Idag har jag lyckats dra på mig huvudvärk som inte vill sluta, hade glasögonen på mig för länge. De är ett antal år gamla och funkar direkt dåligt vid mer än krysslösande vid sängdags. Jag har alltså testat att ta på linserna, dricka vatten, ta promenad i friska luften, äta mat, men än så länge ingen lycka. Det kanske inte är meningen.

Funderar på att ta en tupplur så att jag orkar se kvällens film, Johan Falk - vapenbröder. Tycker om den serien så det vore lite förargligt att missa denna när den ändå går på tv.

*går och letar filt*

Lång dag

Det känns som en lång dag, jag börjar bli riktigt trött, ska krypa ner i min varma säng och sussa.
Ändå hanns det med en hel del, promenera långt med hunden, handla lite kak-ingredienser, baka inte en utan två kakor(nån som vill hjälpa till att äta upp?), lösa melodikrysset(slog bara upp en sak, det ni!), diska inte bara en utan två gånger, laga lunch med matlådor som följd och titta på skidskyttetävlingarna på tv.
Sedan har vi avrundat kvällen med sista avsnitten av Bones säsong 1. Så nu får jag börja knapra på nästa box.

Imorgon fyller pappan år, Jag får försöka fixa något slags present som kanske går att skicka, vore behändigt. Vi hinner inte åka dit :( Han kanske vill ha en tröja som det står morfar på ;) hehe

nej.. nu sova..



Det är min tur nu, vinden har vänt

Lånar lite ord från Petter, för precis så har det känts de senaste dagarna. I torsdags var jag så lättad och glad att jag nästan bokstavligen studsade hem.

Vadan detta undrar ni?

Bekymren med personalavdelningen var bara en petitess och ett missförstånd så det försvann snabbt ur världen redan i onsdags men det var som sagt torsdag som var den riktigt bra dagen.

Jag började den dagen att berätta vår nyhet för kollegorna och därmed är det även officiellt här. Vi ska ha bebis :), det är kul, spännande och skrämmande på samma gång. Så det kommer nog bli lite inlägg av gravid- och bebiskaraktär här framöver. Men nu tillbaka till min braiga dag.

Kollegorna blev glada och jag kände mig faktiskt ganska lättad för det är ganska jobbigt att inte säga något, jag hatar hemligheter, till och med mina egna, det är nog för att innerst inne i mig så bor en liten skvallertant :)
På eftermiddagen kom chefen med resultatet av årets lönerevision, eftersom jag inte hade några riktiga förväntningar så blev jag som vanligt glatt överraskad och gick hem med en mycket trevlig löneförhöjning :)

Stärkt av dagens framgång tog jag tillfället i akt och pratade med min lärare om mitt examensarbete när hon ändå var förbi i korridoren. Hon gillade min idé och sa: "Självklart, nu kör vi!" Så nu är det alltså bara att kämpa på, v.4 drar kursen igång och jag ska skriva som aldrig förr.

Tidigare i veckan fick också sambon erbjudande om ett års jobb, som jag nu håller alla tummar för att det verkligen blir av. Det var inte 100% klart, lite detaljer och så men det brukar inte vara några problem på vår arbetsplats.

Så med allt detta susande runt i huvudet var mitt hjärta lätt som en fjäder, och är fortfarande. Alla bekymmer lösta på en vecka, det är inte ofta det händer oss.

Men som jag började inlägget:
Det är min tur nu, vinden har vänt!



dagens summering

Igår var det tacopremiär, mumma. Som vanligt åt vi för mycket, både tacos och herr grefves traditionsenliga glassefterrätt. En extra gäst på besök, det var trevligt, inte alltid vi har så långväga besök. Och så kelade vi med herrns nya inneboende, förmodligen det kelsjukaste djur jag träffat på länge :)

Jag delade ut en varsin Herman till fröken F och till herr G. Så nu har jag två kvar, förvisso är den ju egentligen redo att bakas egentligen så man skulle bara kunna låta den stå nån dag till och sedan baka även de som blev över om ingen vill ha. Läste på nätet att man kunde försätta degen i dvala i kylen och återuppta försöket senare, smidigt om man inte vill föräta sig på kaka. Apropå det så har jag lurat hit D och E för att hjälpa till att äta upp gårdagens försök. Enligt sambon som redan tagit en bit så var den god men behövde grädde, så detta har införskaffats.

Sedan ska jag ägna en stund åt att leta upp jobbpapper. Personalavdelningen har fått för sig skumma saker så det kräver lite efterforskning. *mutter*

Nu ska jag hitta en tröja för min lägenhet är kall ++

*poff*

osocialt maraton

känner mig lite osocial men det är kanske så man blir av att ha släkten så tätt inpå i massa dagar i sträck. Nu känner jag dock att det absolut får vara nog så imorgon börjar operation vara social.

Vi har lyckats göra helgen till ett Bones-maraton. Fick ju första säsongen på dvd av mina kusiner och den är snart färdigsedd. Fast alldeles straxt är det dags för ett nyare avsnitt på den gamla hederliga tvn :)

Men allra först måste jag ta hand om Herman. Idag ska han matas och delas och imorgon börjar letandet av potentiella adoptivföräldrar ;).

ha det gott

så var det lördag

Jo.. det är fortfarande kallt inomhus, speciellt i vardagsrummet. Tur att det ska bli några grader varmare framöver.

Idag började jag dagen med att skutta upp ur sängen och försöka hindra vovven från att kräkas i den samma. Jag lyckades inte :(. Fick räddat täcket, kudden och bäddmadrassen(nästan), lakanet däremot täcktes av en unken doft av grillad kyckling. Vovven lyckades nämligen komma åt våra rester på köksbordet i går kväll trots inskjutna stolar. För er som inte vet så är det inte så bra för små vovvar att äta kyckling men inga ben i halsen som tur var. Han kräktes en gång i går kväll också men det räckte tydligen inte. *suck*
Tilläggas kan att mitt studsande inleddes ca kvart över sju mitt i min mysiga lördagssömn. Resultatet blev givetvis en ganska irriterad jag som istället för att sussa sött fick lägga lakan i blöt i badrummet. *mutter morr*

Tilläggas kan att julen nu är bortstädad, skönt. Jag har lagom till att kylan avtar hittat min fleccetröja som jag av misstag förpassat till källaren. Åtminstone räddade jag kvällens promenad :)

För att rädda lakanet har jag också opererat på tvättmaskinen. Tydligen var filtret fullt, jag trodde jag hade rensat det, så nu funkar allt igen även torkningen så lakanet är åter på plats i min säng. Vovven 1 - Jag 1.. haha

nu blir det straxt lördagsmiddag med filtar och sockar i kalla soffan.

*poff*

Insnöad?

Nej trots all snö och kyla är jag inte insnöad även om man skulle kunna tro det. Min bloggtorka har helt andra orsaker som... jag hade ingen lust helt enkelt. Även om jag har haft lite idéer

Jag skulle t.ex. kunna berätta att vi köpte oss en gemensam julklapp i form av ett PS3 som nu står så fint på golvet bredvid tvn och som vi spelar vårt enda spel på lite då och då. Det skulle kunna klassas som en god nyhet. Dock inte för min högra tumme som inte var lämpad för just detta spel.

Jag skulle också kunna berätta om mitt lilla bakexperiment, och då menar jag bakning vilket inte har något med min bak att göra. En kollega berättade om något som kallades Hermankaka, som tydligen är ett slags surdegsbröd/kaka som man ska ha bubblandes hemma i köket i ett antal dagar innan man matar den och sedan delar den och ger bitar till sina vänner som sedan får upprepa proceduren. Sista dagen tillsätter man extra ingredienser i sin egen bit av kakan och bakar den i ugnen så den blir smaskig. Först tyckte jag att det hela lät mycket avancerat men jag föll till föga och nu bubblar en Herman på köksbordet. Det var verkligen busenkelt, jag var tvärsäker på att den skulle sluta bubbla direkt men den tog sig och det blir nog väldigt bra. Till slutresultatet kan tilläggas att den ska innehålla 100g hackad/riven choklad och med choklad kan man ju inte misslyckas. På söndag ska degen matas och delas så om någon känner för en bit så hojta bara till. På måndag ska den bakas så då får vi veta vad den smakar. Ska bli spännande.
Detta kan alltså klassas som en lite spännande nyhet.

Sedan skulle jag kunna gnälla lite om att det är alldeles för mycket att göra på jobbet men det är så tråkiga och "gamla" nyheter så vi hoppar över det.

Istället berättar jag att min sjusovarhund plötsligt förvandlats till morgonpigg och numera håller vakt utanför badrummet långt innan min morgonritual är färdig för att inte missa mig när jag går ut med honom. Som om han skulle kunna undgå det.. det är ju han som är huvudingrediensen i morgonpromenaden.

Något jag däremot tänker gnälla över är kvaliteten på listerna i våra fönster. I vårt vardagsrum måste man ha minst två lager kläder plus tjocka sockar och filt, helst kompletterat med vantar och mössa för att kunna sitta i soffan och titta på tv på kvällarna. Det kan helt enkelt inte vara rätt. C med särbo kan intyga då de tyckte det var aningens kyligt när de var här förra veckan.
Om jag håller på att förfrysa mig imorgon också får jag nog ringa våra kvartersvärdar på måndag och beklaga mig och mycket bestämt hävda att mina 40 år gamla fönster inte håller måttet.

Något som glädjer mig är att det idag är fredag, att ingen väckarklocka ringer imorgon bitti, att jag inte ska någonstans utan får vara hemma, samt att det är skidskytte på tv :). Livets små glädjeämnen.

Kvällen börja lida mot sitt slut och lika bra är det för jag och sambon har samlat vuxenpoäng så det räcker för idag. Både "på spåret" och "morden i midsummer", hugaligen :) och imorgon blir det melodikryss också, bevare mig väl.

sov gott