ett steg närmare

Jo det ringde en mäklare igår och konkurrenterna har gett upp :). Nu ska bara säljaren fundera lite. Så vi håller våra tummar. Det kryper lite närmare varje dag känns det som.

Nu är det bestämt dags för sängen.

inget särskilt

Inget nytt på husfronten ännu. Väntar med spänning på vad som händer.

Lilla fröken verkar ändra rytm, idag har hon knappt inte sovit på dagen men hon sov till halv 8 imorse och ikväll somnade hon straxt efter sju utan sin kvällsmat. jag förväntar mig inte att hon sover länge imorgon alls. Därför är det nog bäst att leta upp sängen snart.

Det är fortfarande varmt som attan. Vi vädrar lägenheten dygnet runt och april är inte slut än. Jag hoppas det svalnar av och att man vänjer sig vid värmen. Jag är överhettad!

I övrigt inget särskilt som hänt.

plötsligt händer allt.. på en gång

Trött, trött. Det händer massor, allt på en gång.
Det blev plötsligt försommar och ganska mycket varmare än man är van vid. Jag har varit överhettad i en vecka ungefär. Hilda gillar det inte heller, hon har precis lärt sig att keps är bra mot solen i alla fall. Strumpor däremot vill hon inte ha, det har hon efter sin far:)

Jo vi var ju hos banken. De gav oss lånelöfte, men det var onödigt spännande för vi fick vänta hela helgen på besked. Vi fick veta igår och samtidigt ringde mäklaren för huset som vi tittat på och sa att han hade haft ett par till på visning och att de redan lagt ett bud så nu har vi hux flux blivit indragna i en budgivning. Givetvis har vi satt våra begränsningar och utarbetat en liten strategi, men det är läskigt spännande och jag tror att vi skaffat oss flera tusen vuxenpoäng på bara en dag. Det ska tilläggas att vi för närvarande, så vitt vi vet, leder budgivningen sedan igår. Hör vi inget imorgon får vi nog ringa mäklaren och peta lite så att nåt händer.

Påskhelgen tillbringades i halvvägshuset, massor av god mat, sol, och ganska mycket lugn och ro om man inte räknar hilda och hundarna. Hon har lite problem med den ljusa årstiden och vill inte somna och vakna när det är tänkt. Att hon somnar lite senare är ju inte hela världen men när hon vill vakna när klockan är 5 är det inte lika roligt.
Att tillbringa ett antal dagar i ett hus med egen tvättmaskin, torkvinda i trädgården, eget garage, uteplats, veranda kompost etc. gör ju inte att man blir mindre sugen på ett hus.

Det enda problemet med att skaffa ett hus så långt ut på landet är att jag måste rekvirera ett körkort omedelbums. N hade en idé igår att vi skulle göra det hela till en liten tävling då det är fler i bekantskapskretsen som skulle behöva körkort. Och jag skulle nog behöva en liten morot så varför inte:)

Nu ska jag ägna mig åt månadens tristaste syssla; räkningar! urk!

månadens bvc-rapport

Ibland händer inget och ibland händer det för mycket. Inga nya bilder har blivit inlagda i datorn och inte hinner jag skriva nåt heller. Jag är fullt upptagen med att ta hand om Hilda och det allmänna underhållet av lägenheten på dagarna och på kvällarna gör jag kalkyler, beräkningar och läser på om husköp. Det är lite därför allt går i slow motion i varje tanke finns huset och förhoppningen att banken vill låna oss pengar, möte med dem imorgon.
Gamla vännen F och hennes fästman har precis fixat sitt hus. Grattis! Blir lite avundsjuk och ännu mer spänd inför morgondagen.

I måndags var hilda 10 månader och igår var vi på bvc för månadens siffror. Hon är 73,5cm lång, väger 10.7 kg och har ett huvudmått på 45,5 cm. huvudmåttet är precis på kurvan och de andra något över. Tur att mormor köpte en ny mössa åt henne förra helgen för den jag köpte börjar bli tight.
Igår fick vi även post av mormor, haklappen som vi glömde. Tack mormor!

Idag jobbar sambon halvdag och hilda och jag ska ge oss ut och skaffa ingredienser till vår middag tills han kommer hem. Men först ska hon få sova färdigt och äta lite frukt. Det blev lite dåligt med sömn igår så hon var lite trött här på morgonen, vilket dock inte hindrade henne från att vakna 20 över 6. Jag försöker intala mig att det är bra med ett morgonpiggt barn när det vankas dagis och skola för att kunna härda ut :)

FBK!

Mamman vädrar guld! Det kommer bli svårt att vara själv med hilda på torsdag, hon har en tendens att överrösta tvn när hon är kvällskinkig.

Det ska nog gå bra. Nu ska vi sova för mamman ska jobba lite imorgon.

veckans bilder

Jodå vi är här, vi har inte försvunnit. Det har blivit lite mindre bilder denna vecka.Ska se om jag kan peta in nån liten.

Nu är klockan bara nio men jag tänker gå och krypa ner i sängen ganska snart. Hilda somnar tidigt och vaknar tidigt och vill man då själv sova så gäller det att följa hennes mönster. Även om det bådar gott inför dagisgåendet att hon vaknar tidigt så är det mindre roligt just nu.

Vi har ju märkt hennes fascination för dammsugaren. Hon tycker den är rätt kul att kolla på, snurra på de små hjulen och dra i den blanka slangen. Fler bevis för hennes hushållsintresse har visat sig de senaste veckorna.
Hon har inspekterat skåp och lådor hos farmor i ett försök att hjälpa till med middagen. Vovven är mycket avundsjuk på att hilda får vara i kylen och inte han.


Hon hjälper mamma att sortera skorna i hallen.


Och dessutom får jag hjälp att sortera och vika tvätt. Helst skulle hon sitta i en av de blå ikeakassarna som jag änvänder att bära tvätten i. Därför får hon istället locket till tvättunnan att sysselsätta sig med. Sätter man henne framför själva tunnan så är den straxt över henne, det samma händer med tvättställningen.


Sedan så agerar hon ju dammsugare själv när hon småskuttar fram nån tusendels millimeter över golvet. Här är det köksgolvet som får sig en omgång. Den vita tröjan får nog få en alldeles egen omgång när det är tvättdags :)


Detta om detta. Nu får det bli sömn.

fartdåre

Idag blev det en tur till jobbet för diverse ärenden, solen skiner och det är rätt varmt. Skulle varit ännu bättre om det inte blåste så.

Dagens bild får bli på vår lilla fartdåre. Vovven får se upp, han är inte ensam om 200 knyck över parketten längre.


dessutom måste ju mamman sätta saker utom räckhåll. tur att skåpen på skänken går att låsa :)

en liten mössa

Det har varit lite inspirationstorka här. Och vädret idag inspirerar inget vidare, regn och rusk.
Tänkte i alla fall visa hildas nya mössa, vi bestämde att det var för varmt för vintermössa.Visst är den söt. Ni ser väl vem det är?