Ut och åka

Nu bär det av ut på nästa resa. Ska bara ut med vovven först.

Åter tisdag

Gott nytt år!

*poff*

tappat sugen

Luften gick ur mig helt och hållet. Jag har inte fått nåt gjort alls de senaste timmarna. Och jag borde ha packat inför imorgon. *suck* blir så trött på mig själv när jag blir sånhär. Det bådar inte gott inför helgen.

Jag håller på att tröstar mig med lite chai och så ska jag tvinga mig att packa kläder i alla fall så är hälften klart. Men sen måste jag sova. Annars är ju jag trevligt sällskap, not!

*mutter morr*

paket

Det är alltid roligt när det ligger en avi i brevlådan och väntar. En tallrik till min servis var det denna gång. Och så fick jag ju tillfälle att använda min födelsedagspresent. Regnstället åkte på eftersom det är regn och rusk idag. Kan tilläggas att jag förmodligen kommer att köpa mer prylar från everest. I våras köpte jag en jacka av det märket och nu fick jag detta underbara regnställ. Tror jag blivit märkesfantast.

Nu ska märkesfantasten gå till tvättstugan.

*poff*

faktiskt

Det är fredag. Allt jag borde göra innan månaden och även året är slut är nog faktiskt gjort. Konstigt nog. Nåt har jag säkert glömt men det mest akuta är avklarat. Nu återstår bara turen hem till mamma. Så kvällen ska ägnas åt att packa och tvätta. Imorgon bär det iväg. Det blir nog mindre utvilande men det ska bli så kul.

Nu ska jag passa på att spela lite spel när sambon är på vift.

*poff*

mellanlanda

Det har inte blivit mycket bloggande. Men lika glad är jag för det. Det är så skönt att åka ifrån datorn och bara låta bli att ens försöka titta på den.
Jag är mycket mer utvilad än jag varit på länge. Har fått sova mycket, fått god mat och finfina julklappar. Nöjd och glad helt enkelt.

Idag har det jobbats lite. Sedan lurade jag ut vännen S i blåsvädret och vi tittade runt på stan men konstaterade ganska snabbt att det vi blev glada av inte var rean på kläder utan rean på söta tomte/trollkarlsgardiner på hem och hobby.

Ikväll har det blivit ett par tvättmaskiner och det blir ett par till imorgon. Vi är bara på mellanlandning. På lördag bär det av norrut och mera firande. Nu väntar till skillnad från min sambos lilla famlij med lata dagar hela min tjocka släkt med fullspäckat schema :). Tur att vi har vilat upp oss.

Nu ska jag tvinga sambon i säng. Han klagar på huvudvärk.

*poff*

o locket ska läggas på brunnen...

Hela dagen har varit ett virrvarr av sysslor och ärenden. Jag hann med att avverka ett antal scheman och ändringar på jobbet innan det var dags att smita vid lunch.
Jag fick mitt hår ompysslat och ett par gratisprover som plåster på såren för att min tid blev lite kort och jag inte fick håret fönat lika snyggt som sist. Tackar tackar säger man då.
Knaprade lunch med sambon och gjorde sedan mina ärenden på stan. Alla julklappar inhandlade även om inspirationen tröt mot slutet. Eventuellt får jag kompletteringshandla åt mormor och morfar i mellandagarna. Jag träffar dem ju inte förrns till nyår.
Det var trots allt ganska lugnt på stan. Det gick att ta sig fram utan att slåss och jag var klar innan 16. Ganska bra jobbat för att vara jag. Men om man har en plan så är det alltid lite lättare.

Kvällen har betats av i rasande takt och inte mycket nyttigt blev uträttat. Jag har promenerat hunden och diskat och börjat leta fram kläder ur garderoben. Vi har också hunnit tanka bilen och lämna julklapp till våra vänner.

Nu har jag bara kvar att packa väskan och att komma i säng. Imorgon bär det av söder ut med depåstopp i skogen hos sambons morfar. Det är alltid trevligt. Man får kaffe och kommer ur bilen och så blir vovven så glad.

Och så ska jag inte glömma att ta ut alla sopor, att packa alla julklappar eller att ta med bilmusik och....

Listan är lång och det är bäst att börja beta av.

God Jul på er!
och sov gott

*julpoff*

snö, klipptid och Martha

idag är det snö ute :)
Men det är nog en av de få bra sakerna. Det har varit lite si och så med humöret. Inte direkt kreativ eller produktiv, snarare autopiloten på och bara göra. Lite trist. Jag hade gärna känt mig mer engagerad i mitt julklappsshoppande. Det blidde en liten present till mamma och en liten till bror så jag måste tillbaka till stan igen. Men det gör inte så mycket för jag lyckades faktiskt få en klipptid på fredag lunch så måste ju ändå dit. Smått fantastiskt att de faktiskt hade en tid över :)

Nu ska jag snart försöka drulla i säng men först måste jag hitta på något bra sätt att sätta etiketter på julklapparna, utan etiketter då alltså. Det blir mer Martha-vibbar här :) usch.

*poff*

kreativitet och kalas

Jag högg tag i mig själv och röt "sluta hänga i deppressionsträsket" och vips så var de gråa molnen puts väck och röda och gröna julmoln med klockklang kom susande :)
Det blidde som sagt en hel del gjort i helgen. Kreativiteten har inte slutat flöda ännu. Jag ska slå in julklappar och diska och tja.. vi får se vad som blir över.

Jag har äntligen fått tummen ur och skickat önskelista till mamma och bror. Fick en av bror också. Ska ner och trängas på stan imorgon och leta upp en lämplig present. Vad jag ska hitta på till mamma och pappa det vete fåglarna. De vill ju inte ha något. Kanske ska köpa en fin flaska vin till mamma, det går ju alltid åt i alla fall. Det finns ju inget som toppar förra årets julklapp till pappa "den stora boken om traktorer". Så jag får la köpa något halvdant.

Mina kära vänner var här igår och firade min ålderstigenhet i förväg. Fyller man mitt i helgen så blir det så. Jag tyckte jag fick alldeles omotiverat många små presenter, jag visste inte att jag hade varit så snäll. Tack igen vännerna. Jag ska börja provsmaka av all den goda chokladen till Tv:n sen. Känner mina vänner mig... näää ;)
Vi hade en jättemysig söndagsafton med tårta, glögg, lussebullar, must och pepparkakor. Och en massa intressanta diskussioner som så ofta när vi tussar ihop oss. Mys mys. Sånt kan jag leva på i flera veckor. Andningshål.. så det så.

E började svamla om piratfester och fredagsmiddagar och gud(arna) vet allt idag. Det låter bra tycker jag. Mer andningshål. Sådana behövs. Och till helgen blir det stoooort hål. Åka bort och sova och äta mat och tja.. det var väl det :)

Nu ska jag paketera julklappar innan sambon börjar snoka bland påsarna.

*julpoff*

ps.. jag var till och med så kreativ så jag köpte nytt julpapper och matchande snören. undrar hur många Martha-poäng jag just fick. blää

Julstök

Nu har den lilla tomten i mig vaknat. Nu är lussekatter och pepparkakor bakade, julgardinerna uppe, juldukarna framme och de första julklapparna köpta. Nu fattas bara den där förbaskade snön.

Ikväll vankas födelsedagsfika för mig. Attans att man fyller så sent på året. Då är ju ingen hemma och vill hälsa på en.. och tja.. jag är ju inte heller här :). Därför får det bli i förväg.

Ca tre timmar tills gästerna kommer.. bäst jag fortsätter min städyra så det blir fint.

*julpoff*


Nu så

Idag är det vinter ute! Så skönt det är! Himlen var blå när jag gick till jobbet imorse och nu på kvällspromenaden så var det lite småvitt på marken och myspysigt. Julstämmningen börjar ta sig lite.
Bestämde mig till slut igår för att jag ska ha födelsedagsfika på söndag. Tror jag har hunnit meddela alla som jag hade tänkt. Det fick bli djungeltrumman på msn och lite sms. Har dock en eller två kvar att få tag på, men det blir nog roligt till slut.

Imorgon ska jag unna mig att traska ner till staden. Gå lite ärenden och sedan handla ingredienser till Lussebullar. Och jag är ledsen alla russins och saffransdissare. Jag bakar med, så det så! Ni kan få en pepparkaka istället.. eller en tårtbit :) och glögg "för det är ju jul!!" *skråla med "kenneth åhlborg"-röst.(hänger du inte med på den har du tittat för lite på Galenskaparna, gör om -gör rätt)

Nu ska jag ta mig mot sängen. Det ska bli skönt att få sova. Speciellt när man har lite mer positiva tankar i huvudet.

sussa sött
*poff*

When all hope is lost?

Vad gör man när man prövat det mesta och inget hjälper? Min håglöshet verkar vara här för att stanna. Min energi får inte ladda färdigt vilket gör att den redan är slut bara jag har gått upp på morgonen. Jag ska försöka med att sova ut ordentligt på lördag men vi får väl se hur det går med den saken. Om jag gör som det mesta annat denna vecka så blir det nog inte så superbra direkt.

Dagens positiva tankar får vara att min gosiga sambo har lagat matlådor till mig så jag slipper köpa lunch :)

Nu mot sängen
*poff*

Läggdags och julbord

Nu har klockan passerat läggdags igen. Jag skulle ju bara :) men nu är det inte mycket kvar så snart ska jag få sova.
Ska plocka fram något lite halvfint att ha imorgon. Vi ska ha personaldag med jullunch. Mitt andra julbord på 4 dagar :)
Hoppas det blir gott.

Nu ska jag ta med mig vovven och gå och sova.
*poff*

håglös

det är nog det ordet som beskriver mig bäst just nu. Det är verkligen ingen rast och ingen ro. Det är såhär års det är som jobbigast. Alla "oh vad roligt" byts ut till måsten. Jag är så trött på det men det verkar inte finnas så mycket jag kan göra åt det. Fast samtidigt vägrar jag att ge upp helt. "det lyser alltid en sol bakom molnens gråa tappar". Jag har inte sett den på länge men man får bli lite religiös och leva på tron att den finns där.

Jag behöver dagsljus.


Nej, jag....

Nej det har inte hänt något intressant idag heller.

Jag är allmänt orkeslös. Egentligen skulle vi ha städat som tokar hela dagen men jag tror vi glömde det. Mamsen och papsen kommer imorgon och vi ska på julbord. Och jag hade ju tänkt att det skulle vara lite halvfint när de kommer i alla fall. Jag har ju några timmar kvar på dagen men jag hade tänkt ägna dem åt att äta mysig lördagsmiddag med min sambo framför tv:n. Vi får väl se vem av mina små alteregon som vinner den här kampen.

Nu ska jag återgå till småpysslandet.

Oh förresten1 TV 3 visar en massa bra film :) , Nej jag tittar inte för mycket på TV

*poff*

svullen tunga

Jag har lyckats bita mig själv i tungan. Riktigt hårt dessutom så den är svullen och dan. Som grädde på moset har jag även en blåsa på precis samma ställe. Och för att sätta lite extra piff på det hela har jag en jättefinne på kinden i motsvarande höjd som blåsan.
Nej jag är inte putt *suck*

Nu ska jag försöka sova
*poff*

slappa söndag

Jättetrevligt fest igår. D & E hade som vanligt överträffat sig själva och bjöd på massor av gott. Den där chokladpajen är inte att leka med. Har en vag känsla av att det dyker upp bilder på den hos fröken Maian på facebook. Min kamera hade parkerat hemma.

Jag traskade hem till min promenadsugna hund straxt efter 12. Det var kanppt han kom ihåg att skälla när jag kom, han studsade mest :). Han var också extra ledsen när jag gick tidigare på kvällen. Han plockade fram sin tofs och ville leka och sen satt han och tittade på mig med riktigt ledsna hundögon när jag stängde dörren trots att han hade fått ett tuggben. otroligt nog hade han inte ätit upp varken tuggbenet eller kvällsmaten när jag kom hem så han kastade i sig allt när vi kom tillbaka från vår sena kvällspromenad. Men sedan sov han så nöjd bredvid matte i sängen.

Sambon kom hem från sin övning tidigt imorse och nu ligger han i soffan och hunden i fotöljen med varsin filt. Och jag har hela lägenheten för mig själv!

Egentligen funderade jag på att ta en tur till på stan eftersom gårdagens tur inte innebar några gardinköp. Jag gav upp efter 2 minuter på hem & hobby. Kön ringlade sig genom halva butiken. Men det fanns nog ett antal gardiner jag vill titta närmare på. Och jag beslutade mig för att gardinkappan på hemtex är för dyr. Hem & Hobby ftw!

I dagens kalender står, diska, julpynta, handla mat och tvätta. och så lite age of empires tror jag bestämt