rast

Det märks att det är fredag. Både mailboxen och telefonen är tysta. En av kollegorna har med sin tvåspråkiga 4-5åring, så det är liv i luckan ändå. Solen skiner och jag ska leta mig ut i gräset med min lunch.

Ikväll blir det kanske en utflykt ändå. Man har ju inte roligare än vad man gör sig.
Nu som sagt blir det rast.
*poff*

utflykt

Så trött man kan bli av en eftermiddags jobbprat. Helt slut i bollen. Och det är en halv dag till imorgon. Visst är det intressant och givande men oj vad min ork tröt här nu på kvällen. Tur att vi beställde skjuts till straxt efter 21, mer hade jag inte orkat.

Vi har konferens med ett av vår schemaläggningssystem, som tur är på plats här i skövde. Nästa vecka ska vi på nästa systems konferens och däremellan ska jag på en annan konferens. Bra på sätt och vis, inga matlådor, inga mail och ingen telefon. Nackdelen är väl att det blir desto mer av den varan när man kommer hem :)
En konferens är som en miniutflykt, ofta förenas nytta med nöje. Nu blev det mest nytta eftersom konferensen är här hos oss. Men nästa vecka ska jag bo på spahotell och sedan kan det tänkas bli en liten affär eller två i göteborg.

En till utflykt jag funderar på är till Tidaholm på fredag. Nordman spelar i parken. Har alltid gillat Nordman så varför inte. Ska bara hitta någon som vill följa med. Sambon såg nämligen mycket skeptisk ut när jag sa att jag ville åka till tidaholm :)

Närmsta förestående utflykt är den till drömmarnas land. Ska bara lite först men sedan blir den sängen.
*poff*

tio tankar om tid

Så heter en bok som står i min bokhylla. jag har bläddrat igenom den lite snabbt men aldrig läst den. Ändå kretsar allt man gör runt tiden. Jag hävdar allt som oftast att jag inte har tid. Varför har jag inte det? Jo för jag har bestämt att jag ska göra vissa saker med min tid. Det är bara det att den tiden jag hade avsatt för det jag ville göra inte räcker till. Och vad gör man då. Det är ju då som man tappar kontrollen. För så länge som man har bestämt vad det är man vill göra så har man kontroll.

Vems fel är det då när saker tar för mycket tid i förhållande till det man planerat? Är det mitt eget för att jag ändå gör sakerna eller är det den person som ber, frågar, kräver att man gör det? Ibland känns det som att andra gör intrång i min värld av tid. Stjäl bitar av den tid som är min. Den vill jag ju ha ifred, eller dela med dem som jag väljer.

Följdfrågan blir då, vilken rätt har jag att välja vem som delar en specifik del av min tid om jag redan vikt denna del för någon särskilt.  Nu brukar jag inte ha stora problem med att behöva utesluta någon från min tid. Dock händer det och det är då frågan blir tydligare.

Jag är ganska bra på att ruta in min tid. Det vet ni som känner mig. Där blir frågan, kan man ruta in för mycket? blir det någon tid kvar? och kvar för vad? Vad gör man med tiden som blir över? Vad är det tänkt att göra med tiden som blir över? Och vem i hela friden har bestämt att man ska ha "tid över till annat"?

Jag trodde man skulle leva hela tiden! Dvs all sin tid. Jag tror inte att jag själv gör det. Eller ja rent fysiskt lever man ju men.. det där "annat" får nog stå tillbaka för det mesta. Jag tror det är hög tid att ta reda på vad annat är! Min tid är för dyrbar för att slösas på inrutade tråkiga mönster.

Det är dags för mindre inrutning tror jag bestämt.

*poff*

turbo

Nu är det vår! För det har jag bestämt. Årets första klänningfest är avklarad. Mina öppna skor är framplockade och jag har skavsår :)

Huvudet är lite småtomt idag(måndag ju) men det är oftast då jag får mest gjort. Det finns ju så att säga mest plats.

Dags för ett glas vatten. Det är lite torr luft i vårt rum idag. Sedan ska jag lägga i turboväxeln fram till lunch. Är redan hungrig :(

*poff*

rågat mått

Nu är mitt tålamod för en viss företeelse slut. Vet inte om jag har berättat att vår vovve vid ett tillfälle blev biten av en mycket större hund. Det var lite mitt fel men mest den andra ägaren som inte har någon koll på sin ganska stora vovve. Denna ganska lilla dam som ses trava runt med sin stora hund verkar aldrig ha någon styrsel på den och jag har sett henne släppa den lös ett antal gånger i områden där massor av folk rastar sina hundar. Den bet min lille voffs när den var lös och har varit framme vid oss en gång innan det när den varit lös.

Idag när jag i godan ro ska till friskis så hamnar de framför mig. Och hunden får gå lös. Jag tänkte att det struntar väl jag i. Men det är lite svårt när hunden kommer framlufsandes och ska nosa på en. Jag är absolut inte hundrädd men jag litar ju inte på denna eftersom jag vet vad den har gjort. Dessutom tycker jag att vanligt folkvett borde vara att kalla in sin hund när det kommer andra människor och går. Men det är klart ropar man typ "kom då voffsingen lilla" men gäll stämma är det klart att den inte kommer.

När inte min nonchalans av hunden fungerade så vände jag mig om om fräste "NEJ" men mycket stora hårda mörka bokstäver och vips, hunden stannade och tittade förvånat på mig och gick därifrån. Orkade och hann inte stanna och bråka med ägaren men jag hoppas innerligt att de fattar vinken och inte låter den gå lös mera.

Jag vet nog att jag gör en massa fel med min egen hund men jag skulle aldrig drömma om att släppa den lös om jag inte visste att den kom när jag ropade. Tänk om jag hade varit hundrädd och det kommer en stor setter och följer efter mig!

För H*vete ha lite omdöme folk!

Nu ska jag vara glad på friskis en stund till
*poff*

osynliga rum

Nu börjar det bli besvärligt att ha mitt jobb. Folk lämnar in saker sent och då räcker inte resurserna till. Och vem blir det som får fixa allt? Jo jag och kollegan såklart. Det har inte kommit så långt att det är vårt fel ännu. De allra flesta är förstående nog att inse att när de är sena så får de skylla sig själva.

Nu ska jag gå på fika och på jakt efter några extra jättestora föreläsningssalar. Jag är övertygad om att det måste finnas en sal som fungerar som det där rummet i Harry Potter. En sal som dyker upp när man verkligen behöver den. Annars vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det här.

Det är ingen som har en 150-sal i bakfickan som jag kan låna ett par veckor i höst?

*poff*

Gah! bloggpaus

alltså en paus som man bloggar på. Nu är det rörigt på jobbet. Det är mycket kurser hit och dit, det ska ställas in, skapas nytt och ändras lite i största allmänhet. Känns lite jobbigt när alla ska göra det på en gång. Det sätts igång kedjereaktioner som man helst hade stoppat innan.

Tyvärr verkar sviterna av helgen sitta i. Trött som attan och småyr. Blir inte långvarig idag heller. Eller ja så säger jag ofta men ändå är klockan 17 eller mer innan jag kommer härifrån. Det blir i alla fall inget skytte idag. Fått nog av det på ett tag nu.

Istället ska jag ta och ringa mamman som fyller år. Vilket påminner mig om att jag ju skulle köpa en liten present. Får nog traska ner till staden imorgon. Idag vill benen gå hem

Nu ska jag göra ett sista ryck och få bort alla papper från mitt skrivbord så att jag kan jobba sen ;)

*poff*

mötesöversvämmning och racertvätt

Jag tror det var farligt att ha en dags semester. Jag var mest yr på jobbet idag. Upptäckte att det var massor av saker som jag borde göra tills imorgon då det helt plötsligt svämmade över med möten och besök. Dagens plus var att jag hade glömt att jag fick äta utelunch alldeles gratis! Så gårdagens överblivna tacos står och väntar på mig i kylen på jobbet imorgon, vilket visade sig vara bra då sambon inte lagat någon stor omgång mat idag.

Denna vecka är det dags för schlagerextravaganza. Start ikväll då vi blivit spontant hembjudna till herrskapet disse och elli på chokladfondue (hörde jag ryktas om) samt schlager. Detta innebär alltså att jag och elli tittar intensivt, poängsätter allt och surar för att fel låt vinner medan pojkarna tittar, skrattar och pekar eller går och gömmer sig i datarummet för att de blir uttråkade. Men det brukar vara trevligt :)

Eftersom allt var så spontant och yrt idag så hade jag självklart glömt att jag bokat tvättid. Som tur var hade ingen bokat tiden före mig så just nu håller jag på och racertvättar så att jag ska vara klar till 21.

Lika bra att städa lite till medan jag ändå är i farten :)

*poff*

nattsudd

uff.. ätit för mycket tacos igen.. eller nej..det är nog ganska lagom mycket förresten. Har trixat ihop lite taco-matlåda tills imorgon också och proppat diskmaskinen full med disk. Det är så skönt att ha den.

Vi fick ett lägenhetserbjudande idag. Ska ringa och tacka ja imorgon. Eventuellt åker vi och tittar på den också, den hade en hel del som inte var gjort på länge så det kan ju vara bra att kräva nytt på sina ställen. Vi får se imorgon.

Nu ska jag trilla i säng innan ögonen stängs av sig själva på vägen dit. Det är så jobbigt att snubbla på saker :)

natti
*poff*

jaga näbbmöss med bössa?

Vill bara utan krusiduller säga att det är så skönt att vara ledig idag. Extra skönt med sovmorgon. Gårdagen blev hiskeligt lång. Ute i skogen från tidig morgon till sen kväll. Visst var det inte alldeles toktrist men långdraget.

Jag har fått mig lite goda tips till livs och träning på att tolka resultat. Jag har gått 7 km, inte en jättelång sträcka men för mig så var det tillräckligt. Speciellt eftersom den gicks klafsande i sankmark. Och så drack jag alldeles för mycket kaffe för att vara jag.

Dagens goda gärning igår förutom att ställa upp för klubben blev att rädda en liten groda som kravlade mitt på stigen från en säker död under ett antal stövlar. VI såg även en näbbmus mitt på skjutfältet som lugnt satt och käkade middag och inte alls var sugen på att flytta sig. Underliga djur. fast det är klart, man brukar ju inte jaga grodor och näbbmöss med bössa kanske ;)

Kom hem straxt efter 19 igår kväll och inte mycket vettigt blev gjort. Ska försöka få lite mer gjort idag så snart vi har kommit igång här.

*poff*

impulshandla stövlar

Idag blev det en lång dag.
Masade mig upp, ut med hunden och iväg för att vara hjälpsam. Fick vänta en stund på klubbens tidsoptimist som var dagens chaufför och blev lite småirriterad eftersom jag kunde gjort en hel massa på de 12 minutrarna typ sovit.

Har under dagens lopp agerat flyttkarl, och burit saker som den andra klubben lånar av oss, sedan snickare, skruvat ihop mer måltavlor, sedan skogsarbetare, för den stationen vi skulle ha var som ett halvt igenväxt hygge med sly och sedan lite allmän gnällkärring eftersom jag var blöt om fötterna(jodå.. ytterligare ett träsk), trött, har mensvärk och helst skulle velat vara hemma.

Till slut blev vi inspekterade och klara, blev hemskjutsad och fick gå ut med min ensamma vovve.

Pluset med dagen är att jag fått vara ute i skogen och trampa och fått massor av motion. Jag har dessutom sett jättemånga olika sorters blommor idag, det är helt otroligt att allt redan blommar. Imorgon åker kameran med, får se om jag hinner ta några kort dock.

Något annat som var bra med dagen är att jag blev tillräckligt irriterad på att vara ute i skogen och bli blöt om fötterna så jag gick och impulshandlade mig ett par stövlar. Ett par riktiga stövlar. Fältmässigt gröna Tretorns. Från Ica Maxi :) Och det roligaste av allt var att de hade 25% på skor och stövlar :) Snacka om tur!

Nu ska jag förbereda inför morgondagen. Ska sätta väckerklockan på hiskeliga 04.15! Fixa matsäck, lägga fram kläder etc. Också ska jag programmera videon för kvällens dubbelavsnitt med CSI och Brottskod försvunnen (och göra Maian extra glad). Allting minutiöst planerat in i minsta detalj.

Sen ska jag sova! I inte särskilt många timmar men i alla fall.

Hoppas att ni alla får en härlig sovmorgon. Och dröm inte konstiga drömmar om mig som kollegan Åsa gjorde härom dagen. Ni kan säker drömma något bättre :)

*poff*

det luktar blöt hund

och det är inte så konstigt för han ligger här bredvid i sin korg och försöker torka sig på sin filt. Tydligen gjorde matte ett dåligt jobb med handduken.

Matte är för övrigt mycket trött och sliten och skall idag ha en riktigt slö fredagkväll med lite extra gott. Tyvärr måste jag ju ut minst en tur till i regnet för att införskaffa det där extra gottet och sen en kvällsrunda. Frisk luft är dock en mycket bra idé kände jag efter den senaste turen. Allt kändes så mycket bättre när jag kom in :)

Sambon leker grönklädd terrorist igen så vi är alldeles ensamma och övergivna i helgen. Fast det är ju bra också förstås. Då kan jag ju röja runt som jag vill och städa. Tänkte göra ett ryck imorgon när jag kommer hem från skjutbanan, om jag över huvud taget kommer ut dit så trött som jag är.

Hepp. Dags att slåss lite med disken medan jag väntar på att det ska sluta regna.

*poff*

schizofren

Idag är det "väderhuvudvärk" och småsegt men faktumet att det är fredag gör det hela lättare. Ska lägga ett till schema och sen ska jag ta helg. Ska bli skönt att gå hem. Nog för att jag har min alldeles egna röra att städa upp där. Men där är det i alla fall ingen annan som ställer till det för mig.

Det har varit jobbigt att vara 2 personer idag men det löste sig till slut. Göra lite i taget bara. Men jag planerar "hämd" tänkte åka på konferens och lämna kollegan ensam en annan gång :)

Hepp.. dags att sätta fart så jag kommer hem till min lilla vovve

*poff*


säkerhetsventil

GAH!
Nu börjar det bli översvämning, inte bokstavligen då.
Lite för mycket på jobbet och helgen ser ännu mörkare ut. Det verkar som lördagen också blir halverad. Nu behöver jag verkligen min lediga måndag.
Jag behöver dessutom en boxboll, som säkerhetsventil. Annars känns det som att någon oskyldig kan få sig en känga om de klampar in på fel ställe.

Och så behöver jag en kofta. Jag fryser hur mycket som helst. Det är kallt inomhus! Så ska det väl inte vara?

*poff*

dags för lite ledigt

I eftermiddags fick jag ett infall och ett plötsligt behov av ledighet. Tyvärr var inte vår överordnade på plats så omedelbar ledighet imorgon blev inte möjlig. Inte heller fredagen går att vara ledig eftersom jag lovat täcka upp för kollegan som ska resa bort. Måndag däremot borde gå. Jag är helt slut trots att veckan bara är halv och för varje nytt mail på jobbet så döljs himlen mer och mer av mörka moln.

På söndag har jag också sedan länge lovat att ställa upp i skytteklubben och vara med och fixa tävling. Så det ska vi göra i 12 timmar. Jag blir upplockad 5.30.. en söndag!!! Gah! säger jag.. Det var inte det jag skrev upp mig på. Varför i hela friden behöver första start vara 6.45. Vad är det för självplågande knasbollar som frivilligt är uppe en helg. Jag säger bara en sak. De har inte mitt jobb eller mitt sömnbehov!

Så jag behöver semester på måndag. Annars får jag ju ingen helg. Och jag får nog svårt att orka veckorna som är kvar.

Nu ska jag försöka titta på gårdagens serier och få tag på min far. Det är något trasigt på bilen som han får hjälpa till med.

ha det
*poff*

utslagen

Idag är det segt. Huvudvärk och lite smårörigt.

Vi får väl se hur resten av dagen går. Nu ska vi snart på möte.

*poff*

Gråtfärdigt, ynkeligt, moffande och shorts

Idag vaknade jag pigg som en lärka och var på jobbet i god tid. Dock har jag gäspat hela dagen och mina ögon har börjat trilskas igen. De har varit lite rinniga sedan jag bytte linssort men den senaste månaden har det varit lugnt. Idag slog det till igen helt utan förvarning. Det är som att någon vridit på en kran i vänster öga, det rinner liksom konstant.
För att se det hela positivt så skulle jag inte ha några problem med att spela gråtfärdig :) Jag har inte lyckats lista ut vad jag kan tjäna på det än.. men det kommer väl.

Träffade gamla bekanta på affären idag. Inte sett dem på ett bra tag.. kan det vara nästan ett år eller så. Trevligt men sorgligt att man inte ses mer när man ändå bor i samma stad. Ynkeligt är vad det är. Jag får väl initiera något slags fika eller nåt. Jag brukar ju vara bra på sånt.

Nu återstår bara en av dagens inplanerade aktiviteter. Moffandet av tacos. Och Maian har köpt någon intressant lokalproducerad tacosås. Det ska bli kul att testa.

Men först lite fönstershoppande på ellos. Jag behöver nya shorts. Basta!

*poff*

sen söndag

Återigen är klockan mycket och det borde varit läggdags för länge sedan. Men jag är mycket piggare nu på kvällen. Så är det alltid när det är varmt. I brist på ork blir jag en orörlig hög som inte kommer sig för särdeles mycket. Men trots detta så blev det lite hushållsarbete gjort idag. Skönt. Hoppas bara jag kan få sambon att göra sin del imorgon så att jag slipper komma hem till en överbelamrad hall. Det är inte alls kul, speciellt inte när den dessutom oftast innehåller en hund som tror han är en jojo.

Nu är det ett par småsaker kvar på listan att göra och sedan bär det av till sängen.

*poff*

Grilla !

Det blev grillat. Mycket mat blev det och nu luktar vi rök. Jag får boka tvättid imorgon igen. Men det var det värt. Tyvärr var det ganska mycket folk som tänkt samma tanke som vi och det var rätt trångt runt pölen på Billingen. Vi fick sitta på en lite halvskuggig plats men det var varmt så det räckte ändå.

Vi eldade fin brasa och fixade alternativa grillningsannordningar eftersom det inte finns några grillgaller då uppe. Tyvärr blev mina bilder på min händige sambo inte så bra. Men övning ger färdighet.. nästa gång så.

Vad som mer hände var att jag blev toktrött av all den friska luften och goda maten. Satt och gäspade till kaffet hemma hos thurz och nu är jag på väg i säng. Ska bli gott. Hoppas jag sover bättre än i natt. Jag har vaga minnen av att jag drömde om vapen eller något sådant.

sussa sött

*poff*

Grilla?

*gäsp* Godmorgon!

trots en ganska god natts sömn är jag ruskigt trött. Ska försöka släppa in lite frisk luft och se om det hjälper. Och kanske äta lite frukost. Sedan får vi se vad dagen ger. Fröken thurs ville grilla och det låter ju som en god idé. Frågan är bara var när och hur.. men det löser vi.

Nu frukost

*poff*

sol och säng

Idag har det blivit för mycket sol och för lite vatten. Jag är riktigt trött. Ska gå och krypa ner om en liiiten stund. Ska bara först. Som vanligt eller så struntar jag i det. Tänk så mycket piggare jag är imorgon om jag bara sover.. Ja så får det bli!

Mot sängen!

*poff*

Lik, fjärrvärme och 44

Under de senaste dagarna har jag associerat mycket till min hemstad. Alltså staden jag kommer ifrån. Igår råkade jag t.ex. se reklam för bingolotto. Jag undviker det helst men i alla fall. Detta gör att jag nästan omedelbart för repliken "Hej jag är Leif Liket Olsson" i huvudet. Vadan detta undrar ni?

Jo det var såhär att så som sig bör så hade en av skolorna i staden ett teaterspår eller vad man ska kalla det och ett år var deras uppsättning en jätteparodi på alla tvs café och underhållningsprogram. Ett av pausinslagen i denna pjäs var när regissören själv iklädd en halloween inspirerad skelettdräkt stapplar över scenen sägandes just detta. Det var hysteriskt roligt då och jag kan fortfarande se det framför mig. Kul för mig.. men om ni inte hänger med så förstår jag.

Imorse på radion som jag använder för att vakna fick jag en direktlänk till min hemstad då jag hörde reklam för kvällspasset i P3. Jag tyckte att rösten var vagt bekant och jo det var den. Den unge mannen som pratade var Henrik Torehammar. Jag skulle kalla honom vagt bekant, han var med i samma teatergrupp som min bästa kompis och gjorde faktiskt lite nyårsrevy därhemma. Där kom nästa roliga replik in i huvudet som ska läsas med bästa "Farbror Barbro röst": "Fjärrvärme Arne, Fjärrvärme".

Detta är alltså från en nyårsrevy i vevan när Nile City var populära och man gjorde en lokal version av just Farbror Barbro. Denne spelas av just ovan nämde Henrik som istället för Farbror Barbros besatthet av det perfekta ljudet är besatt av just fjärrvärme. Den lokale profil som just här utpekas var stadens Kyrkoherde. Jag vet inte riktigt varför Fjärrvärme skulle vara lösningen i hans fall ;) , men om man ser det hela så att säga mer djupgående så blir det mycket lustigare.

Sista nostalgitrippen hamnade vid dagens skytteträning. Jag och sambon var sena och hungriga så vi svängde förbi nyöppnade Max (woho!). När vi mumsade och pratade med de andra så diskuterade vi alternativ till jättebolagen. Kom då givetvis att tänka på Bobbies. Hemstadens största sensation på länge.. på typ 90-talet. Denna faktiskt väldigt trevliga hamburgerkedja hade 6 kassor vill jag minnas och ganska goda hamburgare. Dock är nog ordet "kedja" lite överdrivet. Tror att den förutom hemma även fanns i grannstaden men någon annan stans har jag aldrig träffat på den ;)

För övrigt så gick det ganska bra att skjuta idag. Dagens toppnotering 44. Det var riktigt länge sedan! Att det ska vara så svårt. *suck*

Och nu!.. blir det sängen.

*poff* /m

nytränad

Så vart man ivägsläpad till gymmet av sambon. Trots att jag inte tränat på ett tag så slängde jag på lite mer vikt på ett par ställen där det kändes för lätt. Jag tror det gör susen. Det kändes riktigt bra faktiskt. En liten energikick såhär på måndagskvällen.

Nu sitter jag här nyduschad med min aningens tunga vovve delvis i knät och delvis hängande på min arm. Att ett taxhuvud kan vara så tungt?! Kanske beror det på att armarna är lite trötta av träningen? Nä.. sånt händer väl inte.. jag trött ;)

Mest väntar jag på att få åka och äta tacos.. och har ni sett. Det är nog faktiskt dags att ge sig iväg och förstöra allt vad träning heter :)

*poff*

uppskattad

Ibland är det småjobbigt att ha mitt jobb och ibland är det extra kul. Sånt här lever man på hela dagen:

Du får inte ha semester allting kraschar :)

Det är alltid skönt att veta att någon uppskattar det man gör.

Nu ska jag gå hem

/m

kurs?

Tomhetskänslan sedan tidigare har inte försvunnit. Vet inte riktigt varför men det irriterar mig. Jag har släppt en hel del grejer nu i helgen och försökt att bara göra saker jag vill och det känns väl bättre men inte bra.

Jag har t.ex. en liten klump i magen av saker som jag lovat att göra på friskis som jag inte har gjort. Jag vet inte varför det inte blir gjort så jag har ingen förklaring att ge. Det känns inte bra det heller. Men på något sätt måste jag komma ifrån att lova saker som jag vet att jag inte kommer kunna göra. Vi får se vad som händer på mötet ikväll.

Våren är verkligen min tyngsta period, jag har så svårt att hitta glädjen i saker. Jag tror jag behöver en kurs i hur man kan ta reda på vad man själv tycker om. Någon som vet om en sådan kurs?

Nu ska jag försöka göra nånting vettigt idag i alla fall.

*poff*

produktivitet, förberedelser och inköpslista

*pust*

När jag lyckades bli pigg blev jag sådär superproduktiv. Pappren är sorterade, disk diskad, tvätt vikt, återvinning utburen, mat lagad och uppäten (det blev förresten jättebra, kött i ugn är numera ansett som superlätt :) ) golv i alla rum dammsugna och fröken cissis blommor vattnade(dock inte mina egna).

Nu återstår bara förberedelser för imorgon. Jag ska plocka fram kläder och min större handväska, eventuellt laga frukost redan nu och ha med på tåget så jag slipper gå upp så hiskeligt tidigt. Vi åker 7.32. då brukar jag ju vanligtvis äta min frukost så det kanske blir lagom.  Jag är inte alls trött nämligen så det är liksom ingen idé att försöka sova redan. Ska ut med vovven en sväng nu också innan sängdags. Han kommer bli så glad när han inser att det regnar ute och att han inte får sova i mattes säng sedan. Just nu sitter han intet ont anande i mitt knä och suckar menande.

Bäst att sätta lite fart. Måste ju skriva något slags inköpslista också så jag inte handlar planlöst. Sambon frågade mig om det var något särskilt jag skulle köpa, när jag sa nej så tittade han bestört på mig och sa att jag måste ha en plan. "annars kommer du ju bara hem med 3 par skor och 5 tröjor igen" . Jag har faktiskt en plan denna gång! det ska tittas på: skor, vårjacka, shorts och Bh, inte nödvändigtvis i den ordningen men ändå.  Så jag hoppas han överlever.

dags för hunden och regnet *uff*

sov gott
*poff*

samla kraft

Idag är en samla-kraft-dag. Och det behövs. Av någon anledning känner jag mig helt utslagen idag. När jag äntligen vaknade vid 11 snåret var huvudet mycket tungt och kroppen ganska däven, detta även utan vilda utsvävningar igår. Trots en lång hundpromenad det första jag gjorde var jag ändå inte hungrig när jag kom in. Mysko. Jag har nu försökt bota det hela med gröt och kaffe som jag tror gjorde susen.

Ska ägna resten av dagen åt att för första gången på egen hand laga en stor köttbit i ugnen. Jag får rapportera senare om resultatet. Förhoppningen är att det ska bli något som liknar rostbiff men jag vet inte.

Sedan ska jag även försöka göra ett ryck med alla lösa papper som ligger och skräpar i lägenheten och i diverse lådor. Mestadels sambons i och för sig men jag tror inte han någonsin kommer att få det där städrycket vad gäller pappren så det är lika bra jag gör det när inspirationen ändå infunnit sig.

Min vila syftar också till att orka med resten av helgen. Imorgon blir det utflykt till den stora staden i väster där det ska handlas och lördagen bjuder på shopping på hemmaplan. Det krävs styrka för att orka detta.

Nu ska jag ladda mp3-spelaren med bra musik och skrida till verket.
Ha en bra dag
*poff*