en tossig morfar

Jag trodde man skulle bli uppvilad av att ha helg. Jag tror att jag om möjligt är tröttare än på länge. Varit hos mamma och pappa i helgen. Det var väl ganska trevligt som vanligt. Vi har fått en massa mat och vi har hjälpt dem att greja en hel del. Pappa bygger ett garage nu äntligen. Med lite tur är det mesta klart innan det blir vinter och smällkallt. Igår satte de upp takstolarna och nästa helg skulle de spika tak. Som tur är har han en massa hjälp. Speciellt morfar har svårt att hålla sig därifrån när något behövs göras. Han är nog en av de piggast 80-åringar jag vet. Klättrar på stegar högt över marken, bär tjocka brädbuntar och i veckan hade han trots mormors protester sotat skorstenen. Han är lite tossig. Så det är nog inte så konstigt att jag är som jag är :)

Klockan är bara 21 men jag tror att jag och lille taxen ska ge oss ut en sista runda för kvällen och sedan kura ihop oss antingen i soffan eller i sängen. Jag skulle kunna somna när som helst.
Imorgon är det tacos, woho!

*poff*

ledig eller inte

Idag är jag ledig. Det bästa med det är att jag fick sova ut och vakna av mig själv. Det sämsta är väl att jag är ledig för att vi ska hinna göra en massa saker. Klockan är redan lite för mycket. Och det är en hel del som ska göras.

Bäst att börja från början med frukost så får vi ta resten som det kommer.
Det ska packas väskor, beställas bildelar, promeneras hund och sedan ge oss av norrut till mamsen.  Där blir det dock ingen vila, det ska lagas bil och byggas garage. Jag kommer vara helt slut när jag kommer hem på söndag.

Ha det gott så länge
*poff*

mer takdropp

Helt slut efter veckans första dag. Tur att det vankas tacos och trevligt sällskap ikväll. Det är jättebra som uppladdning inför resten av veckan. Tack maian förresten för att vi kan vara hos dig. Inte för att det direkt forsar vatten ur taket, just nu droppar det inte alls, men det ser och är mindre trevligt.

Våra kvartersvärdar skulle dock visst inte göra något åt saken för tillfället eftersom det hade slutat droppa. Men öh.. det är ju fuktigt i taket och förmodligen i väggen lik förbaskat. Jag skulle varit hemma när de var här och gnällt lite. Killen som var här i lördags verkar 1000 gånger mer seriös än dem. *morr*. De sa att vi skulle ringa om det börjar droppa igen och det tänker jag baske mig göra om det så är mitt i natten.

Nu ska jag hitta mig ett kex så jag inte förgås av hunger innan det blir tacos och sedan är det nog bäst att jag avreagerar mig med lite Age of Empires så jag blir på socialt humör igen.

*poff*


inte bara motion

Pust. Vännen My släpade iväg mig till gymmet. Vilket var ganska enkelt eftersom jag redan var där när hon kom. Behövde byta tröja och sen var det bara att köra. Jag gjorde ett litet mixpass idag, med både ben och armar. Vi får väl se vad kroppen säger om det imorgon. Vi har en plan om att vi ska börja gå på Ki-box på tisdagar. Det har vi gjort förut och det är rätt kul, bara man kommer iväg. Och jag behöver ju träna. Just nu lutar jag själv åt att springa mera... eller jogga blir det väl i min takt. Det är riktigt skönt egentligen.

Den närmsta träningen kommer vara min förestående promenad med min bångstyriga hund. Det är inte bara motion utan tränar även tålamodet.


snipp snapp snut

Min pyssliga dag är nu slut och det är jag med. Det enda som kvarstår är att kvällspromenera hunden, sedan ska vi nog däcka i den nybäddade sängen med lite nötter, choklad, läsk och korsord. Med vi menar jag alltså jag och vovven. Sambon är ute i skogen någonstans och springer runt i gröna kläder.

Hoppas jag kan sova fast det droppar från taket i köket. Fast när jag tänker efter så blir det nog inget problem *gäsp*

Mot skorna.

*poff*

Läcker..

Ja det läcker i mitt tak. Imorse när jag kom ut i köket och trampade i en våt pöl tittade jag genast på vovven som såg mycket frågande ut. Tittade närmare på pölen, suckade tungt och började torka. Men så fick jag en vattendroppe i huvudet och omvärderade genast mitt beslut. Hunden är oskyldig, taklampan däremot är misstänkt!

Efter 10 minuters sökande efter ett journummer så fick jag en snilleblixt och tittade i mappen med papper över vår nya lägenhet och där fanns ett nummer. Det är ju liksom ingen som jobbar lördag morgon kl 9 på mitt bostadsbolag. Fick ringa en central i Göteborg! Så långt bort tänkte jag, det här kommer ta en evighet. 5 minuter senare ringer jourkillen och säger att han kommer på stört. Det kallar jag service.

Han kom, han tittade och petade på lampan. Sedan gick han upp en våning för att kolla så att ingen ovanpå hade gjort en "nisse". Men icke, inga studenter sovandes i duschen och inga kranar som spolade. Han skruvade således ner lampan i köket som var full med vatten och när han lossade den från taket så såg vi båda snart vad som var fel. Det är fuktskadat under hela lampan. Vart vattnet kom ifrån hade han ingen aning om men han skulle skicka hit hantverkare på måndag och mummlade något om att öppna taket.

Så nu har jag ingen taklampa i köket, en hink på golvet som det droppar i var 5:e minut och ett hästjobb att förbereda tömning av våra köksskåp om de behöver slå upp taket.

Vilken härlig lördag jag ska ha och göra ingenting ;)

*poff*

ett innre ljus

Gårdagens kväll spenderades med en god vän, massor av te, mycket mys, prat och litet tarot. Och så några doftljus som sambon beklagade sig över när han kom hem :)

Ur allt prat kom ett par insikter, den första var att jag behöver skaffa mig fler och således har mycket att grubbla på. Den andra var att jag behöver mål. Visionerna och illusionerna har rämnat och försvunnit men vad finns då kvar? Glöden, passionen och det innre ljuset har slocknat. Det måste återuppväckas!

Detta är ett par versrader ur en sång som har sitt ursprung i frikyrkan men vars symbolik passar bra idag.

"jag vill vara ett ljus som lyser i mörkret
jag vill vara salt med en äkta funktion
jag vill gärna bo i staden på berget
den kan ingen dölja, den kan alla se"

Jag ska försöka utarbeta ett par varaktiga mål. Det ska bli lite spännande att se vilka de blir.

*poff*

att göra fynd

I söndags när jag bakade veckans onyttighet muffins så var jag i desperat behov av en slickepott och raidade således lådorna i min jakt. Resultatet var inte imponerande. Från att ha haft säkert 5-6 slickepottar hittade jag nu bara två varav ingen var den jag ville ha. Visst har ett par gått sönder men inte alla väl?
Jag fick då ett infall att dra ut understa lådan och se efter så att inget ramlat ner bakom lådorna. Sånt kan ju faktiskt hända. Där gjorde jag mina fynd. En mycket saknad ätpinne såg åter dagens ljus, jag fann en spaghettislev och en smörkniv som vi aldrig sett förut och således måste ha legat där i ett antal år! Det återfanns dock ingen slickepott så de jag hade i lådan fick duga.

Slutsatsen förutom att jag behöver köpa nya slickepottar och städa köket blir alltså att fynd kan man göra precis var som helst och oftast där man minst anar det.

nu lunch
*poff*

tv-beroende = klipsk gorilla?

Det är ganska skönt att sova länge på helgen. Men jag blir lite fundersam på ifall jag sover mer för sovandets skull än för att jag behöver sova. Jag har i alla fall somnat och gått upp i egen takt nu både lördag och söndag och börjar bäva inför veckan då jag skulle behöva somna 22.30 varje kväll för att egenligen orka. Det är mycket sällan det händer. Därav all min trötthet under veckan.
Hur gör man för att ha det lugnt och skönt och iordning på kvällarna så att man kan sova gott och i tid? Jag har ingen aning. Jag yr mest omkring i nån timme innan jag kommer i säng. Inte för jag vet vad jag gör egentligen. Det kanske är dags att ta reda på detta. Vad är det jag gör på kvällarna som gör att jag istället inte sover?
En bov som jag misstänker är tv:n och jag vet också varför. Ett ilansdsproblem av högsta kaliber visserligen men ändå värt att fundera över. På vardagskvällar mellan 21 och 00 går de flesta bra serier/program som jag gillar men på helgerna däremot visar de inget bra alls, då får man verkligen leta. Sover jag då alltså bättre på helgen för att jag inte har tittat på tv? Medan jag under veckan förlorar flera timmars sömnt för att jag vill se något på tv? Hm.
Till min hjälp att stävja detta har jag ju gamla trogna herr VHS som troget spelar in sådant jag absolut inte vill missa. Men så är det de här programmen som man råkar zappa till och tänker att "det håller inte på så länge". Jag måste vända denna trend och beroende.
Ofta på vardagsmorgnarna när min sambo behagar äta frukost med mig så blir alltid tv:n på slagen. Jag äter gärna frukost utan den eftersom jag har svårt att släppa vad som händer på den även om det inte är särskilt intressant och således tar det mig ca 3 gånger så lång tid att äta frukost när han är med. Mina försök till att ha tv:n avstängd har hittills inte lyckats. Sedan står nästan alltid tv:n på när jag kommer hem oavsett om någon tittar på den eller inte. Hur lätt är det inte då att sjunka ner framför den och låta sig översköljas av fördummande pladder eftersom man knappast orkar engagera sig i något krävande efter en lång dag. Och där sitter jag sen. Det är hemskt men sant.

Det måste bli ändring, bot och bättring. Den förhatliga boxen ska inte slås på om det inte är något man planerat att se och måste stängas av när man har sett det man skulle.
Mer icke-tv aktivitet och mer kreativitet innan jag blir reduceras till en klipsk gorilla. Mer frisk luft och mer sociala aktiviteter, så det så.

Söndagsfika någon?

*poff*

helg ljuva helg

Äntligen en helg utan någotsomhelst inplanerat! Äntligen en lördag där man får sova ut. En lördag med mysig brunch kl 11 och en solig höstpromenad med vovven alldeles nyss. Det är sådant som gör en ganska lugn och tillfreds även om feberkänslorna från igår dröjer sig kvar lite.

Kvar för att komma ännu närmre lyckokänslorna är att ta en lång dusch samt försöka få träffa en eller flera av mina vänner. Det är ju helg och jag vet att de gömmer sig här någonstans :) Även om jag inte tror att de gömmer sig för mig direkt.

Först ska jag dock röja lite i köket och köra iväg sambon på aktivitet så att jag får vara för mig själv :)

höstpromenera senare någon?

*poff*

Hotell, Atlas och resväska

Jag är trött och varm men inte febrig. hängig och något som till och från killar i halsen. Mitt öga har i alla fall slutat att rinna. Så vad som är fel är fortfarande en gåta. Just nu tror jag det största felet är sömnbrist och inte blir det bättre imorgon heller. Då går tåget 06.23 till Eskilstuna för konferens.
Jag ska trösta mig med att jag inte behöver tänka själv på ett par dagar och att jag får bo på
fint gammalt hotell. Jag får all mat serverad och får lyssna på Atlas


Något bra blir det säkert. Nu ska här packas min impulshandlade resväska. Ibland har man tur. 400 spänn var ett alldeles lagom pris. Och så var det garanti också. Hur bra som helst.

*poff*

bra och dåliga beslut

Beslut kan vara bra och mindre bra. De kan vara triviala eller livsavgörande. Mitt bidrag till dagens beslutshög var av den triviala världsliga sorten och både bra och dåliga lite.
Jag gjorde ett sällsynt dåligt beslut och chansade på att det inte skulle regna när jag gick hem vilket slutade med blöta tår och en genomregnad jacka. Mitt bra beslut bestod i att låta bli att tvätta idag eftersom det skulle innebära att jag fick springa fram och tillbaka i ösregnet. Jag hann ändå tvätta det viktigaste igår.

Ett annat lite halvdåligt beslut var att köpa hem chips. Jag var ruskigt sugen och kunde inte låta bli. Jag har sambofritt ikväll så jag tänkte se en gammal film eller två och njuta av att inte bli avbruten. Så jag tyckte det var ett bra beslut ändå.

jaja.. jag och mina Ilandsproblem.. nu funkar inte önskelistefunktionen på ellos heller.. suck.. jaja bäst att tweeka firefox lite och se om det hjälper

*poff*

om sömn, stelhet och sällskap

Varför blir man ibland trött av att sova? Idag är en sådan dag. Jag vaknade och istället för att känna mig utvilad så känner jag mig supertrött. Undrar om det beror på något man ätit eller vätskebalansen eller bara att man sover lite längre på helgen?

Jag vet i alla fall vart stelheten kommer ifrån. Det har legat en liten hund bredvid mig i ett par timmar. Då spänner sig min kropp automatiskt och det blir ett helt företag att ta sig upp.

Nu när jag är uppe så ska dagen fyllas med aktivitet. Den mest essentiella först, frukost. Sedan funderar jag skarpt på en tur på stan med tillhörande fika. Ska se om jag hittar någon som är pigg på det bara. Det är alltid trevligare med sällskap än att gå själv.

Vill du med så hojta!

*poff'

vem är Sean Connery?

Efter lite vin i soffan och rom i kaffet övertalade vår vän Naima mig och Stina att följa med ut. Vi traskade således iväg till kåren, det enda stället att traska till sådär bara för att. Andra ställen inbillar jag mig kräver mer förberedelser.
Vi hade en trevlig kväll, vi vimlade lite och drack mycket måttliga mängder. Vi hittade några kända ansikten att krama och filosofera med. Det blev några intressanta diskussioner. Speciellt den som jämförde skottars förträfflighet med andra människor. Mina vänner vill gärna framhålla just Sean Connery som den perfekte skotten för alla tillfällen. Jag är dock mer tveksam och tycker nog att det finns tillfällen där i alla fall jag föredrar en fräsh 20-30-åring av valfri nationalitet (dock med vissa undantag) och även gärna utan kilt. Det finns helt enkelt stunder när det är ok att säga: vem i hela friden är Sean Connery.

Nu är det middagsdags

*poff*

gamla bekanta och fönstershoppa möbler

Ja visst kan man fönstershoppa möbler tänkte jag. Efter jobbet gav vi oss iväg, sambon och jag och tittade på köksmöbler på mio. Vi hittade en del fina som vi faktiskt kunde tänka oss. Nästa steg blir att  ta en tur till ikea också och se vad de har för intressant. Sedan får vi jämföra priser och mäta så att grejerna får plats i nya lägenheten. Tidsintervallet på det här projektet är dock ca 3 månader så det tar nog ett tag innan det blir färdigt, men tills vi flyttar hoppas jag ju.

På vår parkering här ute precis innan vi skulle åka så träffade vi på gamla bekanta. Amie, Björn och lilla underverket Clara som inte alls ville sitta still i stolen var på nostalgitur på studentområdet och blev nog lite glada att se bekanta ansikten. Det är ju inte så ofta de är i de här trakterna så det var kul att se dem även om det blev fem minuters kallprat vid bilen.

Nu ska jag snart få besök så det är bäst att sätta lite fart

*poff*

fredagsgrubbel

Idag är mitt huvud på lite grubbligt humör samtidigt som det håller på att ställa om till helg.. dvs det pågår ett slags defrag i hjärnan. Omstrukturering och skapandet av helgigt tomrum att fylla med annat. Detta tenderar att utmynna i att jag blir sällsynt lättroad och tack och lov brukar min effektiva sida krypa fram när det blir så tomrum över.

Vi får väl se hur det går med grubblerierna och effektiviteten. Det enda jag vet just nu är att dagens ska avslutas med att fönstershoppa möbler, äta god mat och sedan landa i soffan med ett glas vin, och gärna sällskap av en god vän eller två. Ska se om de goda vännerna nappar på det.

nu bäst att jobba lite till.

*poff*


matkoma

Det där tillståndet man allt som oftast befinner sig vara i straxt efter en ganska god men snabbäten lunch. Jag har alltid koma efter mat.. vilken som helst. Så det spelar alltså ingen roll vad man äter eller hur mycket. Mitt empiriska test på mig själv visar att matkoma inträffar nästan jämt.

Misstänker att man kan bota detta på något sätt. Ikväll har vännen my lurat iväg mig till gymmet. Det kanske är ett steg i rätt riktning.

*poff*