hemma!

Så har vi tagit oss hem. Det är alltid trevligt att vara borta och vara bortskämd ett tag men det är alltid skönt att komma hem. Och som jag ville kom vi iväg i tid denna gång. Hemma straxt efter 19 är mycket bättre än att åka runt den tiden. Speciellt när det tar 3 timmar.

Nu är det uppackning som gäller, och tvättsortering. Det gäller att packa om innan nästa tur som inleds om några dagar. Då ska det åkas åt det hållet där det finns snö. Vi har nog upplevt den regnigaste jul vi varit med om.

Men först propsar visst hunden på att få gå ut och nosa.

i julmatens efterdyningar

Sitter uppkrupen framför svärföräldrarnas bärbara och tar igen några dagars dataabstinens. Det har ju inte direkt varit tid över för detta, och kanske inte heller någon önskan. Fått många finfina klappar och alldeles för mycket mat som vanligt. Här så äts olika delar av julmaten på olika dagar. Idag skall lutfisken avverkas samt resterna av gårdagens ris a la malta och ischoklad(dock inte tillsammans, tror inte på dessa i kombination). Jag kan ju lugnt påstå att jag inte svälter. Det är också lite lättare än vanligt att hålla igen. Mätt blir jag nästan innan jag lagt upp på tallriken. Äta lite och ofta är verkligen ett bra koncept.

Vår resa hit blev lite mer dramatisk än nödvändigt. Precis innan Limmared(läs: mitt ute i ingenstans) började vår AC blåsa kalluft, vilket i sig var ganska obehagligt. Straxt efter Limmared började det ryka om motorhuven, sånt är inte bra har jag hört. Man ska inte koka bilen. Så vi fick stanna och ringa morbror J som turligt nog inte befann sig särdeles långt borta. Kylarslangen hade i stort sett exploderat(fast kanske lite mindre dramatiskt). Efter lite pillande, letande efter slangar, kylvätska och diverse verktyg kunde vi efter ca 1 timme ge oss iväg igen. Heja fiffiga morbröder. Tur att vi har en varsin, de är bra att ha.

Just nu är det bara jag, vovvarna och gamla morfar hemma. De andra handlar mer mat(örk..), nya slangar till bilen och nån mystisk sladd till elgitarren. Så just nu njuter vi av tystnaden.
I eftermiddag ska vi nog försöka spela något spel, tredje kvällen gilt.. vi får se om vi lyckas. Det kan bli svårt eftersom morfar hör så dåligt. Annars blir det mer sagofilm som han kallar det. Vi tittade på harry potter och Narnia igår och han förstod nog inte riktigt vad det skulle vara bra för :)
Nyaste Narnia gick på Tv1000 imorse (tack för alla trevliga kanaler som svärföräldrarna har) och den är nu inspelad och redo att betraktas när matkoman sätter in lite senare.

fortsatt god julhelg!

julpust

herre jösses.. varför gör vi detta varje år, köper julklapparna alldeles för sent alltså. Den 22/12 är ingen optimal shoppingdag. Ska nog skriva in det i nästa års almanacka så att det blir svårare att upprepa misstaget.
Trots missen så har vi lyckats handla alla klappar utom två, vilket inte gör nåt eftersom de ska utdelas vid nyår.
Nöjda, men mest trötta är vi precis hemkomna från maxi där det var hiskeligt mycket folk. Det var faktiskt lugnare på stan.

Nu gäller bara julpustande, paketinslagning, lite packning och sedan lite lagom i säng för att inte vakna allt för sent. Vi måste iväg innan alla andra.

*pust*

julledigt

Idag slipper man således att gå till jobbet, härligt men det hindrade ju inte väckarklockan. Sambon skulle iväg till skolan och vid 10 börjar våra julärenden. Inte en enda julklapp köpt ännu men vi har en elaborerad battle plan för att tackla julhandeln.

Först måste jag ta hand om mig och vovven. Han protesterade surmulet när han inte fick följa med husse och ligger nu motvilligt och tjurar i mitt knä.

Imorgon är det födelsedag och resdag. Jag hoppas på frukost på sängen och sedan håller jag tummarna för att vi kommer iväg tidigt så vi slipper den värsta trafiken och det värsta väglaget. Dessutom ska vi hämta sambons morfar när vi kommit halvvägs, så det blir en liten omväg. Dock tänker jag övertyga herr chaufför om att hålla sig till stora vägar.

Dags att skrida till handling.. i dubbel bemärkelse

trött och konstig

sitter mycket trött framför datorn, imorgon väntar en lång dag. Ska strax hitta sängen. tänkte bara avrapportera att helgens festligheter avlöpte med lyckat resultat. Alla kom hit och kom hem helskinnade. Maten var tydligen god och vi hade inte lagat för lite.
Vi plågade mamma, pappa och lillebror med bilder från fjällsemestern, de är nog de enda som inte sett dem än, tror vi har plågat alla andra ;)
Det har också ätits alldeles för mycket onyttig och konstig mat. Magen är lite upprörd. Nu blir det inget mer godis förrän julafton och imorgon blir det bara en sorts mat till lunch istället för 4 små underliga rätter.

Idag har det bara tagits mycket lugnt, spanat lite sport på tv och när tv-utbudet dog så övergick jag till min nyfådda bones-box. Första skivan avverkad :) Tack kusinerna, det var en bra present. Det var de andra med för den delen.

Måste börja köpa julklappar imorgon, annars blir det inte bra helt enkelt.


dålig timing

Varför får man sendrag i hälsenan just som man ska promenera hem från jobbet?

Medan ni funderar på det så ska jag röja i datarummet så här går in ett matbord, tror ni jag lyckas?... inte jag heller  ;)


vintervitt delux

Nu är det vinter vill jag lova, snön yr, det är 10 grader kallt och det ska hålla i sig till åtminstone på tisdag. Hurra! håller tummarna för den vita julen.
Var nere i förrådet och plockade upp termobyxorna. De är inte snyggast men äger när man ska ut med vovven i kylan och när man går till jobbet på morgonen.

Nu ska jag baka tårta och paj till på lördag. Planen är att vara klar till simpsons-filmen ikväll men det hinner jag väl inte som vanligt. Det viktigaste är att tårtan inte blir platt.

mot köket.

lyckligt grundlurad!

Jag har under hösten bävat och vetat att kollegorna skulle trixa till något när jag fyllde år. De senaste dagarna har jag funderat på när de hade tänkt sig detta och varit mycket duktig på att uppdatera min kalender.
Så kom dagen idag och jag blev rejält överraskad.

Min kollega R hade satt mig på att vakta en tenta en stund på lite udda tid, i sig inget ovanligt, vi skulle hämta upp studenten utanför men där fanns ingen så vi gick vidare till lunchrummet, varför förstod jag inte riktigt och det tog en stund innan polletten trillade ner.
Där inne väntade ett alldeles rosa barnkalas med McDonaldslunch :), ballonger, girlander, servetter och hela kittet. Jag har blivit sjungen och hurrad för. Så fint var det. Det kommer nog en och annan bild på mig i finfin lånad prinsesskrona, även den rosa. Självklart fick födelsedagsbarnet ett happy meal med tillhörande leksak.

Sedan fick jag även fin present, en kosta boda skål, lägger upp bilder på den med när jag har kommit hem och fyllt den med godis :)

Nu sitter jag här med kontoret dränkt i ballonger och myser.

Tack!!


julstress!

Jo.. det är liksom lite stressigt såhär före jul.
På jobbet vet jag inte hur många ärenden som ligger obesvarade. Allt som inte är nya scheman eller telefonsamtal inför morgondagen får vänta. I eftermiddags hänvisade jag mig till och med för att få vara ifred. Ska nog göra det imorgon eftermiddag också. Det vart så lugnt och skönt.

Här hemma tänker jag inte på nåt annat än förberedelser inför kalaset på lördag. Det är massor som behöver göras och jag har minimalt med ork. Jag har skrivit en lista men jag tvivlar på att hälften blir gjort.

I detta nu bestämde jag att den enda som får julkort av oss är sambons morfar som vi inte kommer att träffa i jul. Både min och hans närmaste familj dyker ju upp här på lördag så de får vara utan. Att skriva och skicka en sisådär 20-30 julkort är inte på något sätt prio 1. Sedan ska vi försöka författa något slags jul/nyårshälsning till T & T i det stora landet i väst. Den kommer ju inte komma fram innan jul så det får väl bli något slags årskrönika. Det brukar alltid dimpa ner ett litet fint kort därifrån så jag börjar känna mig skyldig.
Men som sagt, där går gränsen.

Kvällens mission är att mata magen som kurrar hiskeligt, skaffa upp en tom låda ur förrådet och fylla den med lite pärmar som jag inte behöver ha här uppe, vilket kommer att ge mig mer plats i diverse hyllor för att gömma diverse andra saker i :), samt att telefonera lite till vän S. och mamma tror jag bestämt.

Imorgon blir det tvätta och handla och på torsdag matlagning. Sedan är nästan allt klart.. eller.. kanske inte, ni kan väl hålla tummarna?

*poff*

epic fail

Sofforna kom på plats efter mycket pustande och svettande av bärarna. Gamla soffan utkastad, skönt. Vi kryssade oss fram smidiga som flodhästar på soptippen med vårt släp :)

Sedan blev det speedbakning och epic fail med mormors marängtårta. Vet inte exakt vad jag gjorde fel, resultatet blev i alla fall en spektakulärt platt tårta. Nödlösning med tårtbotten sylt och marsan fick inhandlas, den gick också att äta. Lussebullarna blev dock mumsiga.

Tack alla vännerna för en trevlig afton. Jag måste säga att jag är barnsligt förtjust i hemmakalas med bara prat om allt och inget. Det är så härligt opretentiöst. Kan vi inte ha kalas varje vecka?

Sofforna fick för övrigt godkänt, som herr P uttryckte det "det är sån här som till och med mormor kan sitta i".

Till nästa vecka ska jag dock(inget illa ment mormor) testa svärmors recept på marängtårta istället. Om jag misslyckas även med den så är det bara att konstatera att jag inte ska leka med maräng.

Idag inleds operation röjning av lägenheten eftersom nästa lördag innebär dubbelt så mycket folk som igår. Och dessa kommer inte nöja sig med att se vardagsrummet, alltså; massivt städande.

Dessutom blir det lite skidskytte där emellan. Vi inledde med repris från gårdagens jaktstart för damer, följt av dagens stafett, Tjejerna landade en bronspeng idag! Hurra! Om en stund ska jag ladda herrarnas jakt ut på tv:n och sedan blir det herrstafetten direkt. Hoppas de kan göra nåt bra idag.

Fast först måste jag nog ta hand om lite disk, även det ser jag som övning inför helgen :)

Äntligen

Das Sofa ist hier!

Imorgon kl 11 ska vi hämta soffa, Sambon har raggat bärhjälp i form av herr P. Dock misstänker jag att det har mutats med diverse ätbara saker ;)

Nu är den gamla soffan isärtagen och ligger i bitar i vardagsrummet, redo att bäras ned och köras till tippen. Det ska bli skönt så fort allt är iordning.

Var och hämtade ut julklappen som myndigheten så snällt givit oss. Mycket positivt överaskad av innehållet. En finfin specialdesignad resväska i övernattningsmodell med logga som man kan stoltsera med på tjänsteresa :). Det är nog den finaste klappen jag fått från jobbet men det är klart, jag har bara fått två gånger tidigare eftersom inte timanställda räknas.

Handlat lite inför imorgon också. Ska faktiskt bemöda mig med lussekatter, är så hiskeligt sugen och köpekatterna är inte i närheten av lika goda som mina egna, förmodligen för att jag har äkta persiskt saffran och inte nåt annat skräp. Sänder en tacksamhetstanke till mina persiska vänner som en gång i tiden givit mig saffran i gåva. Tyvärr kommer det nog vara slut efter detta baket, så det blir till att leta nytt till nästa år.

Med risk för att upprepa mig: det är dags att sova så man inte får tangentbordsavtryck i ansiktet.

långa dagar, ingen soffa, dock finnes blogg

Fortfarande ingen soffa, jag väntar otåligt på sms från mio. Vill ju ha den innan helgen helst. och absolut innan nästa helg! De sa ju denna veckan så har den inte kommit på fredag så får vi nog gå ner och fråga var den är.

Idag är läget trött efter en lång kväll igår med julmiddag. Dock var det hela mycket trevligt, vi fick en tenta i "D-husetkunskap" :) Mycket spännande! Alla fick priser så jag kom hem med en termos.

Imorgon väntar ytterligare en lång dag då jag är vek och inte kan tacka nej när människor i nöd behöver mig, en talang jag ärvt av min käre far. Imorgon kväll ska svingas klubba, föras talarlista och rotas bland handlingar. Dvs jag ska agera talman åt kårfullmäktige. Jag siktar på ett mycket kort och konsist möte.

Dagens glädjeämne var vinterstudiobloggen som såg till att jag låg dubbelvikt över mitt skrivbord en stund i eftermiddags. Även ni som inte är sportfånar kan ha behållning av att läsa
dagens långa inlägg av Jonas Karlsson. Speciellt roligt för er som tycker om flytande tyska :)

Nu ska jag leta upp min kudde.

ruskigt regn

Ny vecka, nya tag. Är förvånansvärt pigg trots många konstiga drömmar, dock inte lika pigg på att gå ut eftersom det regnar. Det blir så förbaskat kallt då. Jag tar gärna kyla men då ska det vara torr kyla, en sisådär 10 minus vore trevligt. 3 plus och regn är nog det värsta jag vet i väderväg.

Ska stålsätta mig inför promenaden till jobbet.


det blidde söndag

Så var det helt plötsligt söndag. Jag antar att det var oundvikligt. Lördagen flöt på i lugnt och makligt tempo, jag tänkte göra likadant idag, fast jag tänkte ändå vara produktiv. Måste börja röja i lägenheten, dels har vi tacos imorgon och dels ska jag ha inte bara ett utan två födelsedagskalas. Vi måste se till att vi får plats med allt folk, det blir ett helt pussel, får se om det blir fint när det blir färdigt.

Nu ska jag till tvättstugan och sedan ska jag äta second breakfast framför skidskyttet :)

*poff*

resumé

Att vakna utsövd en lördag är nog det bästa som finns. Det är i alla fall något som jag för tillfället värderar högt, speciellt när min plan med att lägga sig tidigt endast fungerade två dagar av fem. Dock har det varit en bra vecka trots brist på sömn.

Måndagstacos avhandlades hos fröken N som(alltid) bjöd på innovativ efterrätt, gottgott. På tisdagen lyckades jag hinna med en hel del och ändå komma i säng, go me!. Det blev både fika med E och en timmes telefon med S samt ett besök på Mio där vi provsatt
den här som kommer att ta plats i vårt vardagsrum i nästa vecka. Tidig julklapp från svärföräldrarna i form av soffbidrag. Tack och bock!
Onsdag bara försvann, tror inte jag gjorde nåt alls, men i säng kom jag. Torsdag var veckans motionsdag. Tvättid och springande i trappor, tyvärr hann jag ju inte allt eftersom jag förra helgen bytte massa gardiner och dukar så det blev en massa extra tvätt. Ska köra några maskiner imorgon igen eftersom tvättunnan fortfarande är full! varför har vi så mycket saker?
Igår var en extra bra dag, vi var på personaldag här och fiick en superbra föreläsning av en lokal psykiater(N du skulle ha gillat detta), vi fick mycket god mat och sen grupparbetade vi på eftermiddagen. Givande tyckte jag i alla fall.
Väl hemma blev det fredagsskräpmat och Eureka. Alldeles lagom.

En annan bra sak med veckan är att Skidskyttesäsongen börjat och det finns mycket att se på TV.. det var nog det jag gjorde i onsdags förresten ;). Idag är det skidskytte på TV större delen av dagen. Huzza!! Bara så ni vet är jag kanske inte kontaktbar ;)

Ha en bra lördag

de tröttas rike

Idag befinner jag mig återigen i de tröttas rike, men eftersom jag vet vad det beror på så är det inte så farligt. Dock tänker jag även idag följa min plan och vara i säng innan 22. Det funkade finfint igår tills sambon kom och ville diskutera menyn till mitt kalas!? mitt i natten... så det blev nån halvtimme till innan jag somnade.
Imorgon ska jag för tredje dagen i rad vara på jobbet tidigt, dock blir det lättare eftersom sambon ska jobba så då får latmasken i mig åka bil :)
På fredag måste jag vara på jobbet ännu tidigare, då ska vi ut och åka på personaldag så då är det 7.45 som gäller. Fatta att jag kommer däcka mycket tidigt på fredag.
De tidiga mornarna fortsätter nästa vecka, jag som liksom har vant mig vid att trilla in runt halv 9 kan glömma detta. *suck* Jag sover allra bäst mellan 6 och 7 men det inträffar ju bara 2 ggr i veckan. Mer sömn åt folket!


Nu ska jag tillverka önskelista

*poff*