trots

Vad gör man med en trotsig tjej på 20 månader som vägrar äta? Jag håller tummarna för att vi lyckas idag. Igår blev det 4 tuggor av kvällsmaten innan det var bråk och stopp. Just nu ligger min rädsla för att hon ska bli för knubbig på is kan vi säga. Tips tages tacksamt emot.

hello world

Jo nedräkningen tog visst slut, snabbare än jag kunde ana när jag skrev förra inlägget :) Nu är vi fyra i familjen. För en vecka sedan anlände vår lille pojk, Gustav.
Det blev en lång vistelse på bb även denna gång. Eftersom min sambo och jag är oerhört okompatibla vad gäller blodgrupp har vi lyckats få två "gula" barn med för höga bilirubinvärden. Stackars bubben blev liggande i solarium i ett dygn och sen har det varit massa prover. Så i torsdags blev vi äntligen utskrivna.
Vi är rätt trötta men vi mår bra, ingen har kapat mina magmuskler denna gång så jag är piggare vill jag lova.

Återkommer när vi piggnat till såpass att bloggande kan ingå i rutinerna.

slut nedräkning

jahopp. Då var det bebisdag.. men det fattas en bebis, även om jag tror att det börjar bli dags snart. Känns lite annorlunda i kroppen. Så nu får vi börja räkna plusdagar, max 2 veckor kan det bli som jag förstått det hela, då sätter de igång förlossningen om inget hänt. men dit är det ju långt.

idag har jag gått på föräldraledighet så stumpan har varit på dagis och haft det jättebra. Mamman har softat mellan 8 och 14, det var skönt. Det ger lite extra energi att lägga på henne när hon väl är hemma. Känns bra.

Ska försöka ta en så tidig kväll som möjligt idag, stumpan vaknar ändå 7. Imorgon är det helg och ingenting står på agendan. Möjligtvis ett försök till semmelbak.

nedräkningen

Nedräkningen går mot sitt slut. Beräknad bebisankomst är imorgon. Min semester är slut, stumpan ska gå på dagis en stund och vi får väl börja räkna upp igen efter morgondagen.
Just nu ger jag upp mina försök för idag med att hitta ny kudde till stumpan på nätet, hon ska ha en "riktig" barnkudde egentligen så vi borde ordna med det, och det gör ju att lillasyskonet kan ta över de andra kuddarna. Dock hittade jag en bra tygsite som hade billig plastad frotté i lagon storlek till stumpans nya säng, det blir ju snart dags för mer intensiv potträning för stora damen, lika bra att vi är förberedda.
Nu sova för imorgon ska vi upp till dagis. Tid att passa.. ojoj hur ska det gå? vi som varit lediga så länge ;)

inte sova

ojoj, idag är det jobbigt att vara mamma och jättegravid. Vi spenderade nästan 40 minuter med en påklädningsprocedur för att spendera ungefär lika lång tid ute. Jag orkar inte jaga efter henne när hon pilar iväg och har jag dessutom satt mig på golvet för att hjälpa henne går det ännu långsammare.
Imorgon är dock semestern slut(även om det inte kommer nån bebis) och stumpan ska få komma till dagis en stund. Det tror jag hon kommer gilla.
Just nu har hon en supersen eftermiddagslur. Vägrade sova efter lunch och somnade först efter att ha satt i sig större delen av en jätteapelsin. Nu får hon dock inte sova så länge, annars blir det olidligt för mamman och pappan ikväll.

nedräkningen

Idag onsdag, två dagar kvar och inte nån bebis i sikte, det verkar bli som barnmorskan trodde, vi ses på måndag igen *suck*
Imorgon ska jag dock dubbelkolla allt med försäkringskassan att jag kan börja ta ut min föräldraledighet och skicka stumpan till dagis redan på fredag en sväng så att hon får komma ut och leka och mamman kan pusta någon timme.

nedräkningen

Nej ingen bebis än, jag har bara inte startat min dator på ett par dagar. Men nu är det bara 3 dagar kvar till beräknad ankomst.

Igår fixade vi madrass till stumpans nya säng så om vi hinner så ska hon få upp den i sitt rum ikväll. Idag har jag och stumpan varit ute och åkt pulka runt i trädgården samt försökt bygga en snölykta. Hon hajade dock inte vitsen med snölyktan utan rev ner när mamma byggt upp :). Strunt samma, hon var ju sysselsatt en hel timme.
Nu tror jag att hon äntligen somnat för middagslur. Det har ju bara gått sisådär 45 minuter sedan vi stoppade henne i säng. Jag har lite svårt att förstå att hon inte somnar när hon ändå är så trött.
Nu ska mamman också softa om det går för kotten håller cirkus.

barnmadrass

hm, att få tag på en madrass till stumpans nya säng kan bli svårt. Som vanligt är den för gammal för att ha några mått som existerar i affärerna idag. Vi får väl köpa nån skummadrass som går att justera längd på, det verkar finnas men bredden får vi nog trixa till själva. Hon gillar ju nämligen sängen så vi borde ju ordna med det snart så att hon kan få börja sova i den. Frågan är om vi orkar åka på madrassjakt i staden imorgon. Får försöka slå ihop det med någon annan nytta, typ inhandling för tacos. Man får passa på att avverka en del när man är i stan.

nedräkningen

Missade visst en nedräkningspinne igår och skrev dessutom fel i förrgår. Nu har jag uppdaterat mig och det är nu 8 dagar kvar till beräknad bebis. Allt är lugnt idag med. Kotten har kvällscirkus, alles in ordnung.

Vi har varit på föräldra-barngruppen i församlingshemmet idag och pysslat en liten teckning till pappan. Det blev lite fika med de andra föräldrarna och så sångstund. Idag fastnade "det lilla ljus jag har" hos lilla stumpan så när vi gick hem så sjöng hon glatt "lysa klart, klart, klart" upprepade gånger :) Tills hon somnade vill säga.

Eftermiddagsutflykten gick till affären i grannbyn för hämtning av paket samt lite inhandling av förnödenheter som mjölk. Hon konsumerar en del sånt kan vi säga.

Imorgon är det frågan om vi ska följa med pappan till stan eller om vi ska bevaka skidskyttet på tv. Dagens ilandsproblem, så går det när man har semester.


nedräkningen

Ja, vad har vi idag tro, 11 dagar? Varit på mvc och kollat läget, alla värden bra och bebisen är aningens mer fixerad än innan men inte helt fast och min barnmorska höll det inte för helt otroligt att jag kunde gå över tiden några dagar. uff uff säger jag. Det är ju tungt och inte orkar jag med stumpan heller hela dagar. Nej jag siktar på torsdag eftermiddag denna veckan som vi skojade med mamma om här i helgen ;)

Annars allt lugnt, skulle vara bättre om jag slutade vara förkyld.

nedräkningen

Idag är det förresten 12 dagar till beräknad bebisankomst och allt är lugnt än så länge.

såhär om söndagen

Idag har jag inte kommit utanför dörren vilket märks på mitt humör. Lite ur slag och jag verkar ha fått lite av den förkylning som härjar i bekantskapskretsen. Mår mycket bättre nu än igår afton när jag vinkade av vännerna och tusen resor bättre än i morse när jag knappt visste var jag var och vad jag hette efter att ha somnat om och sambon väckte mig.
Så morgondagens taco är inte i fara för min del än så länge, ingen feber, hosta eller halsont, bara snuva som envist dröjer sig kvar i min näsa. Vi får se hur morgonen artar sig.
Bestämde mig för att inte göra särskilt många knop ikväll heller även om jag snabbt blir uttråkad av det också. Tålamod över lag är inte min starka sida. Igår lyckades jag dock sätta mig framför melodifestivalen och uthärda alla 7 mediokra bidrag innan det blev ett inslag av kvalitetsmusik. Sedan hade S.O.O.L hade varit bättre om de faktiskt hade spelat live. aningens besviken får jag säga. EN låt kan man väl köra live, jag förstår de artister som inte orkar en flera timmar lång konsert dock.
Ikväll får jag försöka sysselsätta mig med bara datorn, får se hur det går.


nedräkningen

Jag skulle ju starta en nedräkning hade jag ju tänkt. Idag kan jag ju bara meddela att det är 13 dagar till beräknat bebisdatum och än så länge är allt lugnt även om jag är aningens tjock :)

familjegrupp och växa-säng

Idag har vi gjort lite vettiga saker istället för att bara semesterdrälla.
Först var jag och stumpan iväg och kollade in familjegruppen i församlingshemmet. En liten men trevlig skara människor. Jag tycker alltid det är roligt att träffa folk och stumpan tycker ju det är roligt att leka och sjunga så det passar oss bra. Så det här blir nog ett stående inslag i vår. De har till och med program för vad man gör varje vecka. Nästa vecka är det pyssel inför alla hjärtans dag. Det kan bli kul för stumpan gillar att måla och då kanske vi kan fixa någonting tillsammans. Om vi nu kommer dit nästa vecka vill säga ;)

Sedan i eftermiddags så gjorde vi en tur till skara och blev med växa-säng till stumpan. Dock måste det köpas en madrass till den men först ska jag ta lite mått så att det blir en bra madrass, som passar i lite olika längder. Det är ju en totalt ställbar säng som kan justeras in i minsta detalj men så många madrasser kan vi inte ha :). Känns skönt att vi ordnat med detta eftersom vi blivit rekommenderade att ge stumpan ny säng ett tag innan lillasyskonet måste ha spjälsängen. Vi har ju dessutom en övergångsperiod med vaggan som sambon ska fixera i ett läge, den gungar dessvärre inget vidare(min käre morfar var inte superhaj på hur man konstruerar vaggupphängning på bästa sätt). Men den är fin och stabil så om den bara är stilla så kan bebisen sova i den i ett par månader i vårt rum i alla fall. Och det ska väl räcka hoppas jag. Stumpan fick eget rum lite väl sent enligt mina empiriska undersökningar. Så senast till försommaren tänkte jag att bebisen ska ha eget rum. Men man vet ju inte hur det går. Jag håller mina tummar.