dåligheter

Glömde säga att vi inte fick lägenheten. De som var före knep den. Så nu går jag här och väntar på nästa brev. Hoppas det kommer ett snart. Nu är väl nästa chans inte förrän på måndag, men ändå.

Och en annan dålig nyhet verkar vara att jag inte kan titta på dvd. Det går jättebra att titta när sambon är hemma och fixar med kontrollerna men när jag är själv så funkar inget. Så det bidde ingen Tribe idag. Det blidde min andra last istället: Age of empires.

*gäsp*

Nu är hunden promenerad och jag är helt slut. Dags att sussa med andra ord
*poff*


vemod & julkänslor

Jag har som bekant lite svårt att slita mig från saker som engagerar mig. Speciellt svårt har jag med mina TV-serier. Idag var det dags för ännu ett avslut. Sista avsnittet av Stargate SG-1, som visserligen sändes i onsdags, videon är inte utdödd än!(inte hos oss i alla fall)

Det var ett jättebra sista avsnitt, inte för snyftigt, inte för långdraget, inte överdrivet åt något håll. Bara helt underbart! *askungesuckar*. Och sen kanske inte den där riktiga snyftkänslan inte infinner sig eftersom den vet att det kommer två filmer som ska avsluta på riktigt.  Men det är nog tur att jag inte reagerade som när jag såg sista avsnittet av Buffy. Vilket vrak jag var. Grät i ett par timmar och deppade i minst en vecka. Det här avslutet framkallade mer vemodskänslor.

Men deppigheten infinner sig vare sig jag vill eller inte. Mina serier är som en bästa kompis och sen plötsligt en dag är de slut och försvinner ur ens liv. Jag säger bara det: jag kommer att ruinera mig på dvd-boxar framöver.

Jag vet faktiskt ingen annan som har lika lätt för att uppslukas av tv-serier som jag. Det skulle i så fall vara lillebror. Kanske något genetiskt? Sen så fastnar jag ju inte i de serierna som "vanligt" folk gör. Vanliga "tramsserier" på bästa sändningstid roar mig oftast inte, även om det finns undantag(som nästintill alltid är polisserier?). Det bästa jag vet är riktiga långkörare. När jag var liten fick nog mamma slita mig från Varuhuset och senare Tre kronor och Skilda världar. Alla dessa tre innehåller ju en aningens stort "trams-element" men på ett sätt som fångade mig.

Nu måste serier nästan alltid ha inslag av orealistiska mått för att över huvud taget fånga mitt intresse. De serier jag sett slut på från sena tonåren tills nu inkluderar: Lois & Clark, Buffy, Angel, The Tribe, Special unit II och Stargate SG-1. De närmaste åren kommer fler läggas därtill som Stargate Atlantis, Eureka och Heroes.

Just nu måste jag dock lägga om min vardag lite. Sedan tidigt i våras har jag nästan varje dag kunnat se ett nytt avsnitt SG-1. Vad ska jag nu göra? Hm skaffa mig ett liv ligger nog högt i topp på listan. Spendera mer tid med min sambo eller mina vänner. Ja jo, det ska jag nog i sinom tid. Men just ikväll ska jag nog sörja lite och trösttitta på min tribe-dvd som jag faktiskt har 8 avsnitt kvar på innan jag måste köpa en ny box :)

Vemodet vägs dock upp lite av dagens glada tankar. Idag är sista november. Vilket beytder att imorgon så ska här lyssnas på julmusik, traskas ner till stan och inhandla en julgardin som jag spanat på, köpa en lussebulle på rådhuset och smaska i mig alldeles själv bara för att jag kan. Jag kan dessutom glädja mig åt att på kvällspromenaderna den närmsta månaden kunna gå runt på ett adventsgransupplyst campus med min lille voffs. Gick förbi idag när de satte upp granen och det luktade gran och skog och jul :)

Så. Ja vad säger man.
Glad adventstid på er
*snöbollspoff*

anders slaskar ordentligt

Jo så är det. Fick vända i dörren och plocka på mig mitt paraply. Det öste nästan ner när jag skulle till jobbet.
Man får trösta sig med att det är fredag. Och att om bondepraktikan har rätt så blir det en vit julafton.. i skövde i alla fall. Får kolla vad de har för väder i Falkenberg, det är ju där vi är sen.

En hel timma till lunch, typiskt. Jag som är hungrig.

*poff*

glömde

jag glömde visst säga att jag faktiskt var och tränade i måndags. Det var skönt. Jag skolkade ju förra veckan eftersom jag var på ohumöret allan. Men igår var det roligt och välbehövligt. Jag har faktiskt lite träningsvärk tror jag bestämt.

imorgon ska jag försöka låta bli att skolka från skyttet. Behöver träna på det också.

nu sängen
*poff*

lägenhetstitt

Nu har vi varit och tittat på lägenheten. Den var jättefin. Nu ska vi bara hålla tummarna att vi kan ha en liten chans att få den. De som hade 1:a och 2:a plats hade tackat nej och plats 4 hade inte hört av sig alls. Så det är bara de på plats tre som behöver övertygas om att vi behöver den bättre ;)

Nu ska jag tvätta, diska och baka paj samt leta matlåda tills imorgon.

*poff*

tacos & gaffeltruck & lite småsur

vad i hela friden!. Mitt inlägg jag skrev i natt är puts väck. Och jag som fick till det så bra. Jag vet att jag tryckte på rätt knapp. *suck* Jaja.. här kommer det igen:

Det hände igår igen; övermätt, magen full av tacos. (fast just nu är jag bara mätt) Det blir matlåda med tacos denna veckan också. Det är lite konstigt för jag tycker vi lagar mindre och mindre varje gång.

Efter lite pustande gjorde jag ett försök till att plocka bort. Köket var fullt av skålar, tallrikar, kaffekoppar och annat bös. Det var i och för sig det lätta. Att komma åt sängen kräver nästan en gaffeltruck. Vi hade ju som vanligt städat undan vårt "skrot" och gömt det i sovrummet. Dock upptäckte jag att det inte gick att  få ta på en gaffeltruck så sent på natten.

Dagens ilandsproblem: Det finns för få gaffeltrucksuthyrare i skaraborg mitt i natten.

Nu mot jobbet

skolka?

Ytterligare en långsam dag. Men det är rätt skönt. Alla andra dagar går så fort. Har äntligen haft tillfälle att spela lite Age of Empires III som min käre bror lånat mig på obestämd tid. Ganska roligt och ja.. man fastnar.

Det har inte blivit så mycket annat gjort. Vi har handlat inför morgondagens tacofrossa men det var nog allt.

Imorgon ska jag ta nya tag med allt jag skolkade ifrån förra veckan. Ska börja med att pallra mig till träningen.

Nu ska det däremot bli sängen.
*poff*

du är nr 5 i kön

Ja. Jag har ju glömt att säga att vi fått vårt första lägenhetserbjudande! Visserligen är vi bara nr 5. Men man kan ju alltid hoppas. Det är en likadan lägenhet som vännerna M och E har och ligger alldeles i närheten av både dem och herr H samt P&M. Dvs precis där vi vill bo. Vi ska ringa nuvarande innehavare imorgon och höra om vi får komma och titta. Trevligt :)

bortrest

Idag är läget slött. Det var jobbigt att vara på konferens. Och inte var det särskilt roligt heller. Jag är mycket oövertygad om att det är ett bra program men det känns ganska hopplöst att vi kommer byta till det program vi vill ha. Det känns som ett par ganska meningslösa bortslösade dagar. Och det verkar inte heller som att någon annan heller ville byta program, bara försöka göra det bättre. Men om det redan finns ett bättre program då? Vad är problemet? Gah!!

Så nog om detta. Borås var trevligt, vi fick god mat, fina hotellrum och jag och kollegan hann till och med lite shopping innan vi åkte hem. Väl tillbaka i skövdeland var det snöstorm så jag fick skjuts hem. Tog en runda men vovven och sedan parkerade jag vid TV:n. Skönt. Det kändes som om jag varit borta länge.

Idag ska jag försöka hinna med saker som handla och städa lite. Och kanske våldgästa några bekanta och kräva fika ;)

*poff*

tjurig

Jag har sovit alldeles för lite denna veckan. Jag har jobbat alldeles för mycket. Jag har inte varit och tränat. Och jag har inte heller hunnit göra något av det jag hade tänkt.

När jag kommer hem från jobbet är det bara "knäpp" och så zonar jag ut. Helt borta, orkar inget, vill inget och känner inget. Riktigt trist att vara på det här viset. Men jag har ju i alla fall insett det så det är väl ett fall framåt.

Man får vara glad åt det lilla. Jag kommer att trilla i säng tidigare idag och det är också en vinst. Speciellt eftersom jag ska ut och åka imorgon. Ska åka på tjänsteresa till Borås och titta på ett program. Bo på hotell och grejer :)

Jag rapporterar på fredag
Nu säng för att bota tjurigheten
*poff*

otränad

Det blev ingen träning idag heller. Jag tror att min lite stressade tillvaro har tagit ut sin rätt. Jag orkar inte! och så är det. till våren skall jag skala bort mer uppbindande saker ur mitt liv så att jag kan göra lite som jag vill. Det tar på krafterna att inte kunna ha en dag utan att det är något man har lovat att man ska göra eller vara med på.

Annars så är nog allt bra.
Jag får väl försöka hinna träna i helgen istället. Ett baspass på lördag morgon.. hm.. näe.. sova på morgonen är bättre. En sväng till gymmet låter bättre :)

*poff*

städmani..

.. har vi haft i dagarna två. Det är mycket mindre skrot i vår lägenhet och mycket mindre damm. Vi kan ta oss fram utan att snubbla över saker. Kors i taket! Jag tror till och med att den förhatliga skjutledarväskan skulle kunna få plats i ett hörn väl gömd för mina tår :). Nu dröjer det nog några veckor innan det är dags för den igen.

Vi har också avslutat en epok. Tuborg-guld-glaset som suttit på vår hallvägg sedan urminnes tider (och flera hyresgäster bakåt) vilar nu i sin gröna grav(läs pappersåtervinningen) ute på gården. Det blev lite tomt på väggen men det var det nog värt. Ska nog hänga upp vår söta koppelkrok istället.

För att avrunda helgen så bokade jag 8 timmar tvättid. Denna gång hinner jag nog med nästan all tvätt. Och hoppsan hejsan om det inte är dags att lägga i ny tvätt igen.

*poff*

trasigt

igår hade vi en riktig städdag. sambon har röjt i vårt ruskigt överbelamrade datarum, städat bort gamla trasiga datorer och annat skrufs. Han har t.o.m. dragit om kablarna till datorerna så att de är fint upphängda (tack herr T för kabelskorna). Det är bara ett problem. efter att ha satt ihop min dator igen så har min fina trådlösa optiska mus pajat. Den funkade finfint på morgonen och inga ominstallationer, batteribyten eller programuppdateringar hjälper. Jag tror att den fick för sig att den nu skulle gå i pension. Vi har ett sista test kvar; att flytta den till sambons dator och se om den funkar där. Så jag har inte riktigt gett upp hoppet. Nu använder jag istället en gammal med sladd och tre mycket tröga knappar som man får träningsvärk i fingrarna av att trycka på. uff uff och den har inget hjul heller. Jag vill ju kunna scrolla. suck.

Idag ska vi finputsa det sista eller ja sista och sista. vi blir nog aldrig klara ;). Men vi ska röja det sista i datarummet och se till att torka golvet. Sen är jag nöjd.

Det gör mig faktiskt inte alls så mycket att vara utan nätet lite. Det blir mer gjort för oss :)

nu ska jag börja med att diska
*poff*

pyjamasblogga

Äntligen en lördag utan någon enda sak inbokad, söndagen också faktiskt när jag tänker efter. Men det var ju just det. jag behöver inte tänka efter för jag ska inte göra något. Skönt.

Fick sova ut idag. Vaknade straxt efter 9, frukost framför tv-n och nu lite morgonsurfande i pyjamasen. bäst att passa på medan det funkar. Det är nätunderhåll i helgen så man vet aldrig när det trillar ner igen. Men jag express-surfade mig igenom alla "mina" sidor och är snart klar för förmiddagspromenad med min lille voffs. det ska också bli skönt. Slippa småspringa rundan med honom för att man är stressad. Han blir så glad när vi ska gå långt. Att solen skiner gör inte det hela sämre heller.

Härligt.
nu är det dags att leta kläder
*poff*

time flies

Kollegan M hävdade i morse i sin blogg att torsdagar är veckans jobbigaste ta-sig-ur-sängen-dag. Jag är mycket benägen att hålla med. Imorse vaknade jag i en ond dröm där gatulampor sken rakt i ansiktet på mig och radioapparaten skrålade för full halls och jag trodde att tredje världskriget hade börjat. Men nej.. det var bara torsdag.

Dagen flög iväg. Det kändes inte som att jag gjort något vettigt alls och likväl tog tiden slut. Får se om det går bättre imorgon. Då är det inga möten. Bara sitta på kontoret och lägga schema. Då kanske det kan bli något gjort., så vi kommer någon vart.

Nu har jag som vanligt varit uppe för länge. Jag har hört att om man sover mer blir man mindre trött!? Kan ni tänka er.. sånna konstigheter ;)

Ska bara kolla en sida till. Sen är det natten.

*poff*

fokus någon?

ja någon annan måste ha det i alla fall. För jag har det inte. Det är ingen bra idé att försöka skjuta pistol när man har jobbat sisådär 8-9 timmar och är dödstrött. Jag har nog dessutom lite träningsvärk sedan i måndags så det var jobbigt att hålla stilla.
Jag gav upp efter ungefär 6 misslyckade serier inklusive ett vapenfel samt en total isärplockning av pistolen för att se vad som var fel och göra rent den. Vilket verkligen behövdes och som troligen också orsakade felet.

Får se om jag är piggare nästa vecka. Jag måste ju klara en till guldserie i år annars måste jag skjuta om allt igen nästa år.  Och fixar jag det kan jag köpa eget vapen och då kan jag göra rent det så mycket jag vill hemma så jag slipper smutsiga klubbvapen som krånglar. suck.

Nu vanliga kvällsrutinen. först vovve ut sedan säng.
*poff*

sent nu igen

Det går ju som det går det där med att gå och lägga sig i tid. Nu är det miss i nassen igen och inte har jag ens kommit i pyjamasen. *suck*
Imorgon får jag försöka köra slut på mig så jag somnar i tid. Jag vet ju att jag behöver min sömn.

Mot bingen
*poff*

lugn morgon

Min vana trogen blir det morgondatande på tisdagar. Eftersom jag tränar på kvällen känns det lite overkill att duscha på morgonen också till och med för mig som annars är lite för renlig. Istället får jag en lite stund för mig själv framför datorn. Sambon och vovven sover fortfarande och det är så lugnt och tyst. Härligt.

Nu har jag bara en sida kvar att kolla sen ska jag försöka fixa mitt vinterbångstyriga hår och traska till jobbet. Vi får se vad som händer idag.

*poff*

ps. jag är fortfarande mätt sedan igår, *rap* lite ofint jag vet.. men det kan inte hjälpas ;)

helt slut

tillbaka på jympagolvet efter två veckors ofrivillig bortvaro och jo det kändes att det var längesedan. Jag tog i för mycket på fel ställen vilket resulterade i att jag traskade hem som i en liten puppa av trötthet. Jag kommer ha så ont imorgon så jag vet inte vad. Men det var bra att jag tvingade mig iväg. Annars hade det ju blivit tre veckor utan träning och det hade inte funkat alls.

Nu ska jag i vanlig ordning duscha och sedan orka ta mig till vännen M för att frossa tacos. Det ska bli skönt.

tvagning nästa
*poff*

Mysig söndag

Jag och vännen E travade till staden. Söndagsöppet är trevligt. Vi hann leta både kläder, väskor och lite gardiner. Det blev inte så jättemycket köpt men det var väldigt trevligt. En alldels lagomt mysig söndag. Vi sprang på bekantingen H med bihang på rådhuset. Det var länge sedan och därför extra roligt.

När vi tröttnat så traskade vi hem till E i vintermörkret och frossade i glögg och pepparkakor och inspekterade våra fynd. E fick två koftor, en känning och ett par tights. Jag fick en väska :). Jag kände att jag behövde bli lite mer sofistikerad. Nu fattas bara en plånbok. Vi tittade på det idag men jag fick beslutsångest så det blidde ingen. Får ta det nästa vecka.

När E sparkade ut mig traskade jag till affären och expresshandlade. Väl i kassakön ringde jag min privata taxi(läs sambon) så när jag handlat färdigt fick jag skjuts hem. Väl där väntade min lilla voffs som ville ha promenad så vi gav oss ut på en runda.

Under tiden började sambon laga söndagsmiddag. Älgstek med potatis och kantarellsås.  Jag grävde dessutom fram en vinflaska ur gömmorna så vi har lyxat på ordentligt. Vad ska man annars med söndagar till :).

Nu sitter jag här mätt och belåten. Ska bara ta ut lilleman en gång till och sedan blir det sängen. Det blir nog en lång dag imorgon.

Sov gott på er
*poff*

Jippie

woho! Snö! Vinter! Kallt!
Det är grejer det. Får se hur länge det varar. Men ut och njuta ska jag. Älskar vintern!

*kastar snöbollar på allt och alla*
*poff*

inte många knop

nej idag har det inte blivit mycket gjort. Dock blev det diskat, långpromenerat, möte på friskis och kvällsmat. Så något hände ju bevisligen. Men jag tror vi åt för mycket kvällsmat. Jag är stoppmätt och känner mest för att krypa ner i sängen och sussa. Tror jag ska göra det om en stund också. Måste bara jämna ut min vätskebalans först. Jag må ha ätit mycket men jag tror att jag fått för lite vätska. Känner mig törstig.
Ska gå och leta vatten

Trevlig lördagkväll på er
*poff*

den stora fredagströttheten

Egentligen blev jag trött redan igår och höll på att somna efter lunch. Men jag lyckades rycka upp mig och klarade mig ganska bra tills idag. Och jag har ju bara jobbat sisådär 10-11 timmar så varför skulle jag vara trött *sarkasm delux*

Mitt kvällssurfande och tv-serier är slut för idag. Nu väntar sängen så jag orkar gå upp och faktiskt diska imorgon *skämmas*. Det bara blidde inte av.

Fast först ska jag kolla så att kameran har batterier så jag kan ta snygga kort imorgon.

*poff*

ruskigt

mm så är det. I alla fall ute. Det regnar och blåser och ändå vill den lilla vovven ut. Jag ska göra honom till viljes alldeles straxt. När jag frammanat tillräckligt med mod för att ge mig ut i mörkret.
Fördelen med att ta ut honom blir ju att han lugnt och skönt kommer sussa bredvid mig sen. Ja sambon är inte hemma så då får han det. Om jag inte är dåligt humör förstås, då får han hålla sig i soffan.

min stress känns lite ruskig nu också. Så jag tog time out på lunchen och tog det väldigt lugnt, läste tidningen och unnade mig en läsk. Det var bra tror jag. Annars hade jag nog däckat efter 2. Men nu överlevde jag och ska nog klara mig igenom morgondagen. Jag har ju bara kvällspromenaden kvar sen ska jag sussa. Skönt att få tillräckligt mycket sömn. Det blir en lång dag imorgon.

natti
*poff*


nej jag borde inte..

observera be-toningen i rubriken "nej jag borde inte.."

Jag har ju bara tänkt diska sedan nån gång i förra veckan. Vi har ju diskmaskin men allt går inte att köra i den. Det är ju inte så mycket till att börja med och man tänker att det är så lite så det kan stå tills imorgon. Det är ju bara det att då fyller man på. Det slutar med att man är för lat för att diska så man äter en hård smörgås till frukost istället för gröt för att det inte finns några grytor. Och nej.. i min värld är en hård smörgås inte frukost. Ni som känner mig vet att jag behöver min havregrynsgröt för att överleva.

Nu är klockan halv elva och jag tänker inte ställa mig och diska nu. Imorgon efter friskis får jag ta mig i kragen och fixa. Annars blir det hårda mackor på fredag och så kan vi inte ha det.

Jag har dessutom flera gånger de senaste dagarna tänkt att vi måste handla och laga matlådor. Men nej det har inte heller hänt. Det är lite dyrt att det blir utemat för mig minst 1 gång om dagen. I och för sig så är det inte så dyrt på vår resturang men det är dyrare än att laga själv. Vi får se om jag hinner med någon sådan aktivitet i helgen. Idag och imorgon är kört.

Jag och mina ilandsproblem.. jag säger då det.
Nu ska jag sussa i alla fall.
*poff*

övertrött

Det märks att man behöver sova när det värker på konstiga ställen i kroppen, när hjärnan skriker "jag måste vila" och när man till synes helt utan anledning fräser åt pojken.
Jag ska lulla i säng nu och hoppas att jag somnar på stört så blir det nästan en fullgod natts sömn.
sussa sött

nej jag har inte..

sovit alldeles för lite.
somnade vid 1 och upp 6.30. Ska inte göra samma sak ikväll.. eller vem försöker jag lura ;). Jag ska försöka att inte göra samma sak ikväll.

ytterligare en lång dag framför mig. Har kvällskurs ikväll men det är kul så det ska nog gå bra :)

Nu mot jobbet
*poff*

snart bär det av åt andra hållet

sitter och väntar på att vi ska åka hem. Dock har mina svärföräldrar en digitalbox med inspelningsbar hårddisk så de andra sitter och tittar på repris på eftermiddagens golftävling där någon gjorde en albatross. Tyvärr så pratar de såpass mycket så att jag faktiskt vet vad det är. För er andra förstår jag att det låter underligt att man kan göra en fågel. Tilläggas bör att jag inte tycker om golf.

Jag ska försöka sova i bilen för vi kommer nog komma hem lite sent. Om jag nu kan sova. Sambon har lagat baslådan så vi ska ha ljud. Det finns fördelar och nackdelar med allt.

Och så får vi se om vi får plats med allt i bilen. Vi har blivit med nygammal TV för svärföräldrarna har köpt ny. Det är trevligt. Frågan är bara vart vi ska göra av de vi redan har. Ilandsproblemen hopar sig.

Vi får också med oss älgkött hem som jag hoppas får plats i frysen. Om inte får vi väl äta upp det snabbt.

Nu har han fått se albatrossen. nu behöver bara hunden rastas lite. Sen ska jag försöka få åka *suck*

nu blir det tyst

woho. fredagen är här. Idag ska det åkas söderut. Visserligen inte så långt men ändå.
Tvätten är avklarad. Ska bara duscha och packa lite grejer så drar vi sen :)

Rapport om galna upptåg och god mat kommer på söndag.

mot ett renare jag
*poff*

Äntligen!

Veckan är slut. Jag kan pusta ut. I alla fall en liten stund. Nu är det bara kvällsdatandet kvar för idag. Och tur är det för ögonen håller på att gå i kors på mig.
Äntligen ska vi få lite paus från vardagen och åka iväg. Visserligen bara till svärföräldrarna, men det är riktigt skönt att komma dit för man blir lite bortskämd :). Speciellt med sovmorgnar, brunch, mellanmål, sova middag, kvällsgott och whisky. Det låter väl bra?
Imorgon ska vi dock tvätta lite först och packa men sen bär det av.

Nu ska jag proppa in den sista disken i maskinen.

Natti
*poff*

snart snart snart..

Usch
Det är massa timmar kvar tills jag får ta helg. Ska ägna de sista timmarna på jobbet åt att försöka lära mig schemaläggning. Förhoppningsvis går det bra. Bara de som ska lära mig kommer tillbaka från lunch så.

vill ha helg nu
*poff*