har det hänt nåt?

Har det hänt något idag? Nej.. jag tänkte väl det. Det var bara samma gamla visa.
Eller jo.. jag vann ju en auktion på tradera. Nästa tacotillställning hos oss så kommer det finnas en ny skål på bordet.. minst. Jag har några bud till som går ut i slutet på veckan.

Tradera kan vara lite beroende men till skillnad mot att spela på lotto så förlorar du ju inga pengar om du inte vinner. Win-Win alltså.

Nu ska jag börja operation städning. Sambon fyller år i helgen och redan lördag morgon börjar det välla in släktingar.. och han fyller inte ens jämnt ;)

Imorgon ska jag nämligen ut på uppdrag "köpa födelsedagspresent" och det kan ta sin lilla tid. Även om jag vet vad jag ska köpa, så därför måste städning påbörjas idag.

seså.. iväg med mig

*poff*

energi eller inte..det är frågan

Sådärja.. då var även denna helg till ända. Jag är tröttast.. så det så. Efter inte alldeles jättemånga timmars sömn stretade jag mig upp vid 7 imorse för att tvätta. Och tvätta har jag gjort för glatta livet. All min gamla handtvätt som säkert legat ett bra tag nu har blivit ren och fin. Det är konstigt vad energi man har en söndagsmorgon. Mindre konstigt är det däremot att energin börjar tryta när det är söndag kväll.
Imorgon börjar en ny vecka, det ska införskaffas och inmundigas tacos. Gött. Både rent matmässigt och skönt med goda vänners sällskap. Att alltid ha måndag med guldkant gör veckan lättare att uthärda.

Nu ska mina fötter få lite välförtjänt guldkant i form av ett bad och sedan ska även resten av kroppen få sin vila.

Ha det

*poff*

Lördagslycka

Hurra!
Björn Ferry vann just herrarnas jaktstart i Antholtz. Och tack vare underbara Biathlon world och deras liveresultat så kan jag följa tävlingen på friskis där det inte finns tv, radio eller dator med ljud. Lördagslycka bara ett par knapptryck bort :)

Bara en timme kvar på värdtiden och idag får jag skjuts hem. Just nu kan jag inte ha det bättre.

kram på er

*poff*

irritation

Idag över jag mig på att inte bli irriterad på allt. Att inte störa mig på folk som jag tycker gör fel eller är allmänt konstiga.
Jag kommer på mig själv varenda dag att irritera mig på folk som går på fel sida vägen, inte använder övergångsställen,  folk som inte har ljus på sina cyklar eller cyklar omotiverat nära.
Sedan irriterar jag mig också på folk som inte förstår, fast de borde när man förklarat tusen gånger. Det värsta är att jag blir riktigt arg ibland. Även om det inte gäller mig personligen, mitt arbete eller någon vän/bekant. Igår blev jag riktigt upprörd på en av våra lärare, kanske helt i onödan, men när man vet att de egentligen vet orsaken så tycker jag ju att de kan hålla snattran.

Jag vill verkligen inte bli någon slags gnällkärring så jag ska ta kollegan Mies råd för dagen:
Hantera alla stressiga situationer som en hund...
om du inte kan äta det eller leka med det: kissa på det och gå din väg!

Nu ska jag handskas med eftermiddagen
*poff*

dagen idag

Idag är orken helt slut. Batterierna behöver laddas. Jag ska sova senast 22 och då ska jag helst ha förberett morgondagen helt och hållet så att jag slipper irra runt som en skållad råtta imorgon. Hittills har det gått bra med förberedandet denna veckan. Det var bara igår morse som jag fick göra en extra tur uppför trapporna för att jag glömde matlådan. Det gjorde egentligen igenting eftersom jag trampade in steg på räknaren.

Idag kommer jag slå mitt stegrekord och sluta någonstans runt 15000 steg. Det känns rätt bra. Det svåra blir dock att hålla sig på den nivån. I lördags blev det inte många steg gådda. Fast det är klart en dags slappande i veckan kanske man kan få ha. :)

Idag är jag för övrigt också eftertänksam, lättirriterad och lite känslosam. Beror förmodligen på den där sömnbristen. Lider med M vars jobb verkligen suger. *skickar mentala kick boxing sparkar åt hennes chefs håll*. Funderar på hur det går för vännen S i stora staden i väster med ett jobb som inte heller riktigt är jättebäst. Fnular lite på mitt eget och om jag kanske måste göra ett examensarbete för att över huvud taget ha en chans att bli kvar. En kollega pratar mycket om det just nu och det irriterar mig. Jag är nämligen inte alls sugen på att göra klart mitt ena ex-jobb. Jag får väl fnula lite och se om jag kan hitta en vinkel jag kan tänka mig på det andra möjliga ex-jobbet och som är möjligt att få handledning i. För om examen i ett ämne vilket som helst är det som krävs så antar jag att jag måste.

Idag är dock varken motivation eller humör på topp.. så jag ska nog sova på saken.

nu förberedelser
*poff*

mycket vill ha mer

Det är lördag och ganska lugnt och skönt. Vi har borrat och skruvat lite i väggarna. Det har kommit upp en spegel, ett vitrinskåp och en klocka. Nice. Jag har också städat lite papper och plockat i lite hyllor.
Mitt i detta plockande och pysslande har vi dock insett att vi behöver nya möbler. Vårt vardagsrum är hiskeligt stort och Ja vi får plats med en matsalsmöbel. Undrar bara när man har råd att skaffa det. Jag ska spana lite på blocket. Det lär ju finnas fina där med. Annars har vi sett ut en på ikea.. men den kostade ju _bara_ 6000 med så många stolar vi vill ha så.. nej det får nog vänta i så fall. Återigen ett av mina Ilandsproblem :)

Till aftonen ska jag försöka få hit vännerna för att hjälpa oss dricka upp vår glögg. Men hittills har jag ingen gäst bekräftad. Det är som alltid när jag är ute i sista minuten ;)

Nu ska jag ta en runda med hunden och sedan laga kvällsmat. Man blir hungrig av pysslande.

*poff*

 

Äntligen fredag

Jag ser ljuset i veckans tunnel. Jag kommer att hinna fram även den här veckan. Det har varit riktigt mycket nu. Ska bli skönt att slappna av en liten stund.

Jag har missat ett par stegrapporter också.
onsdag: 11168 steg
torsdag: 8187 steg

Gårdagens minskning beror på den förbaskade blåsan på min häl samt att man inte alltid kan gå överallt för att man då skulle missa viktiga tider. Så jag fuskade lite helt enkelt. :)

Idag ska jag försöka låta bli att fuska. Nu bär det av, första anhalt, frukostbordet.

*poff*

Dagens steg

Jodå.. det blev ett antal idag också efter att sambon tiggt till sig att slippa sista rundan med vovven.
Dock är mina skor inte de bästa så jag har ådragit mig en blåsa på hälen. Den måste plåstras innan jag ger mig ut imorgon. Ajaj ont :(

Dagens steg: 10657, helt ok

Jag börjar tro att det som faktiskt får mig att inte gå upp i vikt är just det faktum att jag går överallt. Det känns ganska tryggt. Ska försöka få in vanan att gå 10000 om dagen vare sig jag behöver gå någonstans eller inte. Sedan ska jag utöka med något annat. Börja smått är nog bäst.

Och jag hävdar fortfarande ståndaktigt att detta är träning :)

Nu sussa.. och så värst tidigt blev det ju inte.

*poff*

hicka

För mycket tacos och för lite sömn = hicka?
Har hickat sedan lunch även om det nu är mera sparsamt. Är även riktigt trött. Blir till att sova tidigt idag. och jag tror även på tidigt hemgång.

*gäsp*

Dagens steg

Så var det dags för ett nytt inslag i bloggen. Jag har äntligen kommit igång med min julklapp från arbetsgivaren dvs. stegräknaren. Det är ju inte elitträning direkt men man måste ju börja någonstans. Jag tänkte att om jag lägger ut hur mycket jag går varje dag så kanske det blir en liten sporre till mig själv.
Här har vi alltså dagens steg: 13065.

Det tycker jag var en ganska ambitiös startsumma. Vi får se hur mycket det kan bli imorgon. Troligtvis inte lika mycket.

Nu ska det hysteriskt myckna tacosen i min mage få sällskap av lite saft. Det känns alltid bättre med lite vätska :)

För övrigt var det alltså säsongspremiär på tacosen efter alla helger. Gott och trevligt som vanligt. Fast vi bara var 4. Nästa vecka kan det hända att vi ska vara här så jag får lägga på ett kol i mitt städande. Hur nu det ska gå när det är sport på tv hela helgen igen.  Vintersport ftw!

Nu sussa
*poff*

freak

Det blev inte riktigt så mycket städat som jag tänkt. Sovrummet är fortfarande ostädat men badrummet hann få sig en omgång. Köket är i toppskick och matlådor är lagade för andra dagen i rad. Så om man tittar rent produktivt så blev det en hel del gjort i alla fall.

Spenderade ett antal timmar framför tv:n idag. Det är ju sport hela dagarna på helgerna. Och eftersom jag är ett vintersportfreak så fick jag idag mitt lystmäte med guldkant. 2 pallplatser och en himla massa andra bra placeringar. Härligt!

För dig som inte har en aning så pratar jag om skidor, både på längden, höjden och med bössa. :)

Nu ska jag dricka kvällste och sedan sussa sött. Och imorgon är det tacos :)

*poff*

vilodag

Idag vaknade jag med huvudvärk som ännu inte försvunnit. Så det får gå på halvfart idag. Ska eventuellt försöka mig på att laga mat senare och städa klart det jag inte hann igår. Men resten av dagen får nog bli vila.
Imorgon är en helt ny dag och ny vecka och då måste man ha krafter att orka den.

*poff*

koppleri

Det har blivit lite lördagspyssel i alla fall. Dragit lite sladdar och lagat lite mat och jag ska avsluta dagen med att försöka koppla in vår gamla dvd med vår gamla tv som numera står på byrån i sovrummet. Tänkte att jag skulle förgylla aftonen med att somna till en gammal film, utan att behöva flytta mig mellan soffan och sängen. Det kallar jag lyx.

sussa sött

*poff*

Krafs, pyssel, rök och damm!

Vaknar av ett krafs på sovrumsdörren, sambon släpper in en liten hund som omedelbart knör sig in under mattes täcke och alla somnar om. Gött! Vaknade inte igen förrän klockan var efter 10. Utsövd kan man nog säga att jag blev trots allt.

Vi har pysslat och pillat hela veckan. Satt ihop byrån och fyllt den med prylar. Just nu har vi ett lite större projekt som innebär en del borrande men vi upptäckte att vi måste inleda det hela med att inhandla ett stort antal plugg. Våra väggar är tyvärr inte av trä eller något annat lite tunnare material utan stenhård betong. Vi ska även få besök av vår vän Henrik som ska inspektera eldragningen till våra taklampor och agera rådgivare för detta projekt.

Så just nu är vi lite strandsatta. Men operation städning ska väl gå bra. Det är dammigt så det förslår. Så vitt jag vet fungerar dammsugaren och jag har koll på vart jag lagt mopp och sånt. :) Vilket lördagsnöje jag har va?

Lite uppdatering på källarbranden. Vårt förråd mår bra men det luktar lite rök där nere. Eventuellt får vi nog slänga extramadrassen som står där nere men annars är det lugnt. Skönt. Det hade varit lite jobbigt om vi varit tvugna att köpa nya sommardäck bara sådär.

Nu ska jag bestämma vad jag ska laga till kvällsmat. Eventuellt måste jag till affären en sväng, något lördagsgodis måste man ju ha :)

ha det så gott
*poff*

"det är paket i granen"

Häng med nu!
Sambons lillebror har en kompis med ett 4-årigt busfrö vid namn Wilma. De var på besök i helgen när vi var hos svärföräldrarna. Tror jag nämnt detta tidigare.
Hon yrade i varje fall omkring sådär som barn gör. Det roligaste var när hon upptäckte att granen inte såg ut som den hon hade hemma. Hon tittade och pekade på smällkaramellerna och utbrast "Pappa, det är paket i granen! Ska vi öppna dem?"

Tilläggas kan att hennes stackars pappa mest suckade åt hennes upptåg.

*poff*


Slut på latandet

håhå. Så var ledigheten över. 7 lata dagar ska nu ersättas med 3 dagar i överljudsfart. Jag tänkte bara hänga med längst bak som en vante och vänta tills det mojnar. Annars blir det för besvärligt :)

Straxt ska vi sätta oss i bilen och fara hemmåt så att vi inte kommer hem miss i nassen och så att vi hinner rumstera lite i lägenheten innan man slocknar. Det ska bäras upp en fullsmockad billast(efter gårdagens besök på ikea) och det bör lagas matlådor. Vi får se vad vi orkar. Vi kanske somnar på vägen upp.

Dessutom måste vi inspektera källaren. Tydligen finns det en mordbrännare i området men förhoppningsvis är sakerna bara rökskadade. Värst är om martins golfklubbor har fått bestående men. Sommardäcken överlever nog lite rök.

Hepp. dags att sätta fart. Annars kommer vi aldrig iväg.

*poff*

att åka till Ikea

Snörvel. Försöker bota förkylningen. Med både glögg och glass. Vi får se hur det går.

Jag laddar också för Ikea-resan imorgon, har tillverkat inköpslista och skrivit upp mått. Ska bara ut och mäta bilarna och se hur vi ska få hem grejerna. Hemkörning verkar inte vara något alternativ, i alla fall inte från göteborg. Då får man ju beställa över nätet för att få en rimlig fraktkostnad.. mutter morr. Men det ska nog gå bra.. hoppas jag. Jag vill ju ha hem grejerna nu och inte om en månad.
Jag har ju i alla fall bestämt vad vi ska ha. Och det är ju ett steg i rätt riktning.

Ikväll blir det nog inte så mycket mer vettigt gjort. Är sjukis och trött så det räcker och vi har varit ute och travat på långpromenad redan så motion tycker jag att jag har fått nog av. I alla fall för idag. Sova tidigt idag blir det.

Ha det gott
*poff*

tung start

uss. Sambons lillebror har smittat mig med sin hiskeliga förkylning inklusive feber. Jag är riktigt tung i huvudet. Jag hoppas det går över till på onsdag. Annars kommer stackars kollegan få spel när hon måste ta hand om alla tentor själv.

Sambons bror fyllde år idag så vi har ätit god middag och lite kakor och godis. En av hans kompisar med 4-årig dotter kom över för att lämna present, äta mat och umgås. De blev kvar mest hela dagen. Hon är ett riktigt litet yrväder och mycket pratglad. Jag tror till och med sambon kan gå i god för att hon pratar mer än min bror vilken annars innehar guldbucklan i den kategorin.
Men man ska prata och yra runt i sin egen lilla värld när man är 4. Annars börjar jag tro att det är något fel. Så vi har glatt svarat på frågor och uppmuntrat ideér om kojbyggen och annat. Sambon suckade dock ett flertal gånger och muttrar " och en sån vill du ha?" med mycken uppgivenhet. Det har han dock inte så mycket för när det nog faktiskt är han av oss två som ändå har bäst hand med barn. Även om han aldrig skulle erkänna det ;)

Nu har lugnet dock åter lägrat sig, Hundarna ligger utmattade under bordet och vi andra hostar och snörvlar. Det blir nog tidigt sänggående idag. Annars blir det en riktigt seg dag imorgon.

*poff*

Stardate 09-01-02 captains logg

Nu är det nytt år!.. ifall du hade missat det alltså.
Tja.. ville mest bara påminna :)

Sitter här hos svärföräldrarna i ett antal dagar till. Det är skönt. Ompyssling deluxe. Jag kommer att kunna rulla härifrån för egen maskin i värsta fall. Dags att inviga julklappen från högskolan. Vi fick en stegräknare. Antingen så tycker de vi är lata och feta och att vi kostar sjukskrivningspengar eller så bryr de sig faktiskt lite.. mot förmodan. Men man kunde ju faktiskt vinna priser om man gick långt så jag får väl sätta igång :)

Nu blir det fredagskvällslatande, med mer julskinka och grönkål. Mumma!

*poff*