dagens ände

Dagen är till ända. Jag tror jag lyckats med nästan allt jag föresatt mig. Hilda sussar nu sött i sängen. Hon var mindre söt efter vår kvällspromenad då jag fick placera henne i badet istället för på skötbordet, det var liksom ingen idé att försöka ens :)
Jag ska också parkera mig i sängen straxt. Imorgon blir det mera hektiskt, tur att vi får lite hjälp.

*gäsp*

bestyr

Så var det fredag och söndagens festligheter närmar sig. Jag tror jag har det mesta under kontroll. Det sista handlandet utförs imorgon när vi får bärhjälp. Idag gör jag lite planering, inköpslistor och om jag hinner lite snygga skyltar till maten. Det beror på om hilda sover som hon ska idag.
Inatt var det nattmatning som gällde för hon somnade redan kl 20 och ville inte vakna. Hon kanske håller på att ändra sömnmönster? Mammans sömnmönster blev i alla fall krashat. Sover hon i eftermiddag så ska jag också göra det.

Ikväll ska jag också företa en lite senare promenad än vanligt. Måste leta upp reflexer. Ska möta kusin D som ska låna liggunderlag. Undrar om man borde köpa nån reflexremsa att sätta på vagnen?

nu second breakfast. det är någon som piper.

krämpor

Idag var hilda svårsövd. Nu äntligen kunde jag lägga henne. Hon brukar fortsätta sova när vi kommer in från promenaden men det funkade inte idag. Tur att det inte är tvärtom så att hon sover en av sju istället :)
Det märks att hon blir tyngre, börjar få lite ont i axlarna, får rekvirera kusin j för massage. Hon skulle ju ändå häråt och jobba :)
Kusin S ringde och förvarnade att de varit och är förkylda och ville kolla ifall de fick komma. Klart sa jag. Visst kan det vara lite kinkigt med små barn och en massa baciller som hon sa och jag uppskattar frågan, men nån gång ska hon ju bli sjuk så det är lika bra att köra. Hittills har det ju gått bra, vi har ju kontakt med vänner som varit sjuka och på jobbet har sambon en hel hög småbarnsföräldrar. Så i alla fall fram till nu så verkar hon ha ärvt sin mors mycket excellenta immunförsvar.

otur

Idag hade vi inte tur med vädret. Hildas regnskydd är ju alltid med och min jacka tål regnet men jag hade ingen luva/mössa så det blev lite kallt och blött om huvudet.
Lunch är redan lagad och intagen. Nu blir det kaffe och lite stargate innan jag ska brottas med snabeldraken tills prinsessan vaknar.

ny dag igen

Ny dag, nya sysslor.
Hilda slummrade en stund efter frukost så mamman fick dusha, det var snällt! nu är hon desto gnälligare, hon tycker det är dags för mer mat. Hon har säkert rätt...

Provgått

Sisådär. dagens promenad blev en provgång bort till "chefens" hus dit vi ska på halloweenlunch nästa vecka. Det tog nästan exakt en halvtimme från dörr till dörr. Får hoppas det är lika fint väder då. Idag steker solen så att jag faktiskt ångrade vinterjackan. Svettades som hejsan på tillbakavägen.

Snart vaknar nog hilda så jag ska förbereda mat.

Sol

Idag skiner solen och allt känns mycket lättare. Fram för allt kändes det mycket varmare ute idag än igår trots att temperaturen nog var aningens svalare idag. I alla fall i skuggan.
Har faktiskt varit och handlat lite mat idag och just nu har jag påbörjat operation byta sängkläder men jag vill inte väcka hilda med dammsugaren så jag väntar tills hon vaknat vilket borde vara när som helst.
Under tiden sysselsätter jag mig med lite småpyssel i köket.

första..

There is a first for everything.
Just nu genomlider jag min första riktiga mensvärk sedan jag blev gravid. Jag kan inte minnas att jag brukade ha såhär ont men det kan ju ha sina orsaker. Så idag är det lite synd om mig.. men bara lite :)

frusen och besök

Idag är jag minsann lite frusen. Kan det månne bero på den blöta snön som envisas med att falla från himlen? Jag misstänker det.
Har haft besök av mamma, det var väldigt trevligt och väldigt behändigt. Hon passade hilda medan jag kunde ägna mig åt att tvätta och lite annat pysslande här hemma. Det var välbehövligt. Så nu har vi massa rena kläder, mattor, kuddar och sånt som behövt tvättas ett halvår eller så :). Jag har även förpassat sommarkläderna till källaren och min symaskin fick åka med mamma hem till mormor som ska fixa så att den lagas.
Hilda har fått en ny klänning som hon ska ha på söndag, den är så snygg(utan en gnutta rosa). Och så handlade vi en del annat smått och gott som vi ska ha.
Nu ska vi bara planera resten av inköpen och hur vi ska lägga upp veckan som kommer. Det är mycket att tänka på, eller ja.. det känns nog som mer än det är eftersom jag inte alltid har tid att fixa saker just när jag kommer på dem.

Just nu sover hilda eftermiddag och vi päser lite efter söndagsmiddagen.

nä se det snöar

Nu hade jag och prinsessan tur med vädret. Kom precis in från promenaden när en mörk dimma med snö kröp fram över berget. Så nu är det årets första snö här ute :)

Trevligt i och för sig men jag är glad att jag är inne och om jag mot förmodan måste ut så har jag en ny varm vinterjacka till mig och en mysig filt till hilda som mormors mor har stickat.
Hilda brås för övrigt på sin mor och somnar efter ett par andetag ute i friska luften. Skönt!

tupplurar

Efter en god natts sömn tar hilda just nu en tupplur till. Det är bara bra för då hinner mamman göra lite annat som att förbereda lunch och dagens promenad som allt som oftast innebär en tur till återvinning eller soptunnan.
Idag ska jag göra tacopaj, det blir ofta lite färs över så jag ska se om jag inte kan få till en liten smarrig låda. Inte så jättemycket annat att slänga i men det ska nog bli bra.
Solen skiner idag och det gör mycket för humöret. Igår var det lite låg nivå, behöver mer sol.


sysselsättning?

Idag är vi lite ensamna jag och prinsessan för pappa är på konferens. vi klarar oss rätt bra men det börjar bli lite svårt att sysselsätta lilla damen hela dagarna. Att hon ska sitta i babysittern hela dagarna är ju ingen hit och åka sele för mycket är inte bra för mammans rygg.
just nu är det snart dags för kvällsmat och läggdags, jag hoppas hon går med på det bara :)

höstrusk

Det märks mer att det är höst när det är dåligt väder. Jag blir alldeles orkeslös och på dåligt humör. Igår fick jag tvinga ut oss på promenad och det blir nog samma visa idag.
Det får gärna vara höst och sol, det är mest skönt. Men regnet vill jag slippa. Igår kväll på väg hem från tacosen så blåste det isande och det kändes som att det hängde regn i luften samtidigt som det var rätt kallt. Jag frös som bara den. Tur att vi tog bilen. Det är skönt att man har ett duntäcke i sängen.

4 månader

morgon..måndag morgon.
Lillan är lite kinkig så mamma fick inte diska färdigt. Istället ska jag ägna mig åt vandrande kaffe tills hon förhoppningsvis somnar i selen och jag kan avsluta samt ordna med hennes nästa matning och ett bad.
Idag är hon 4 månader. Tiden flyger.

vildsvin

Har ju glömt att berätta att jag sett mitt första livs levande vildsvin!

När vi åkte till halvvägshuset förra gången så slängde jag en blick upp mot en solbelyst åker till vänster ungefär vid Loringa-korset på 26:an och såg ett fyrbent djur strutta omkring med svansen uppåt. Det tog ett tag innan hjärnan hade kört igenkänningsprogrammet och slutit sig till att det måste vara en gris. Inga andra fyrbenta djur som finns i sverige struttar vad jag vet. Och det min hjärna tyckte det liknade var nog Pumba från lejonkungen. Pumba är visserligen ett vårtsvin men de har också svansen i vädret.

Jag visste inte att det fanns gris såhär nära inpå oss. Trodde de fanns längre söderut. Tji fick jag.


Söndag

Så var det söndag. Förmiddagen inleddes lite skrikigt men det ordnade sig när prinsessan fått mat 3 gånger på 6 timmar. Börjar ana att hon är mer hungrig än vi trott. Efter en smaskig carbonara-ish lunch så åkte vi upp på berget och traskade 5 km. Hilda sover fortfarande av ansträngningen :)
Mamman blev så trött så men avhjälpte det hela med en dusch. Det är inte varje dag det hinns med inte.
I övrigt har vi hunnit sortera lite papper och jag har börjat operation röja hildas rum som ska hysa en mormor på fredag. Det går frammåt de luxe. Tänk så mycket onödiga kartonger vi hade och så mycket plats de tog. Hittade dock ett par användbara lådor som fick hysa mammakläder och sommarkläder och som sedemera ska bäras ner i källaren. Papperspåsar är helt klart mindre stapelbara än lådor.

Nu tror jag minnsann att tvättmaskinen stannat!

lördag

Det är lördag och ganska så lugnt. Vi har hunnit äta frukost och lunch, gått vår dagliga promenad i solen och pysslat lite. Hilda somnade gott på promenaden och sover fortfarande.

Jag ska ordna lite med viktiga papper så länge.

världens sötaste

Visste ni att jag har världens sötaste unge :)
hon har somnat på min arm medan jazzversionen av tomtegubben med snuva ljuder i högtalarna :)

när det är såhär så är det väldigt enkelt att vara mamma.

nya tankar

Det har varit lite mycket senaste veckan, jag har varit trött, hilda har varit mest snäll men har kommit in i någon slags ny sömnfas. Nytt sömnmönster för henne innebär nya rutiner för mig. Det antar jag är sånt som de flesta mammor kan känna igen.
Har en ny kategori för sådant, mammatankar, så att det blir lättare för mig att hålla isär och lättare för er att läsa.

Nu ska jag reda ut en dispyt mellan Hilda och tiger. Jag har inte riktigt fattat vad hon säger till honom men hon låter missnöjd.

hinner inte

lite trött, lite panikkänsla(som jag visserligen skapat delvis själv) men jag ska nog reda ut detta. Har ägnat förmiddagen åt vår inbjudan, adressskrivande/letande och nu ska jag hitta en brevlåda som inte töms kl 10 på morgonen som den utanför oss eller kl 14 som den nere vid jobbet. Jag hann inte med någon av dem men jag hoppas vara klar tills ikväll och då kan sambon posta dem.

Måste även ha fler kuvert och frimärken, måste ringa mamma för ett efternamn och kolla på nätet hur man bäst bjuder särbos (har noll koll).

Nu ska jag göra ett försök att skriva ut inbjudan, vår skrivare gör en snygg rand på ena sidan pappren. Går det inte får sambon rycka in.
Det är inte riktigt min dag idag, hinner inte alls det jag vill.


dagens ikea-pryl

Det hanns inte med något bloggande igår. Hilda och jag spenderade dagen med att lära oss nya sorters signaler om trötthet och sovande, samt lite städande inför tacokvällen.

Dagens pryl är hildas
haklappar. Eftersom hon kräks och dreglar ganska mycket så är det väldigt praktiskt med sådana så man slipper byta tröja 3 gånger om dagen. En gång räcker utmärkt. Sedan kostar de knappt inte nåt på ikea så det var ett riktigt kap. De ser väl kanske inte superhäftiga ut men de gör jobbet och det är det som räknas. Sedan när måste en bebishaklapp vara en modepryl? Hysteriskt löjligt om ni frågar mig. Man kan ju få betala mer än det dubbla priset(som jag gav för 5 haklappar) för en enda! *trollkarlsviftar* Ridiculus!


nu matdags för den lilla mat och bajsmaskinen.

krångel

Hemkomna från helgens utfärd. Tyvärr började lillan krångla med matandet. Jag köpte ju nya nappar till nappflaskan i större storlek för att matcha henne. Tyvärr hoppade vi då över en storlek vilket jag inte trodde skulle ha betydelse. Visst slog det fel. Napparna har för stort hål och hon äter för fort och sväljer tonvis med luft vilket resulterar i magknip och racerbajs. Vi har ägnat dagen åt att leta efter mellanstorleken men den verkar ju inte finnas alls. Den är inte slut utan affärerna har aldrig haft den trots att den finns i tillverkarens sortiment. Mycket mysko.
Nu när vi är hemma igen kan jag återgå till de gamla medan vi försöker få tag på dem men att det ska vara så svårt.
Eftersom lillan krånglade så har helgen inte varit så uppvilande som den kunde ha varit. Just nu sover hon dock och jag ska försöka göra det samma.

prylpaus

eftersom vi ska bege oss hemifrån så tar vi prylpaus till på måndag. Då blir det nog skålar tror jag..

ha en bra helg

inte nått

Så var det fredag, slut på veckan och slut på orken. Ska anstränga mig med dusch och packning men sedan får det nog vara bra. Eventuellt tar jag mig ut med lillan en sväng om jag kommer så långt. Hon är lite oberäknelig för närvarande och vill inte göra en och samma sak särskilt länge. Därför blir det svårt för mamman att göra något alls.