vänner

Pratade lite med vännen M över nätet tidigare idag, välbehövligt. Ska telefonterrorisera vännen S om en stund, ska bara hitta kvällsmat först.
Kollade även så att vännen C kommer i ordning där nere i "nästan-danmark", det verkade vara lugnt.
Pre-föreläsningsfikade med vännen E, idag idkade jag varm choklad. Mycket gott i vårt nästan frostiga väder.

För övrigt ska visst "Vänner" bli film nu äntligen. Det är väl bäst jag sätter mig och kollar igenom hela sista säsongen. Har vara sett de 6-7 första avsnitten. Jag och avsked är ju ingen bra kombination. Men om jag vet att det fortsätter så ska det nog gå bra :)


Hjälp det går för fort!

Kan inte någon dra i bromsen?
Av någon anledning har hela kollegiet(känns det som) också insett att det är deadline på torsdag och alla ska ha hjälp, helst samtidigt. Och sen är det det här med bortskämdheten. Om jag inte svarade igår så får jag nya mail idag som undrar varför. Jag måste nog bli sämre på det här med mail för min egen skull.

*pust*

antog utmaningen

Gjorde testet som vännen N hittat. och som väntat.. jag är inte goth alls ;)

"grubbelfia blev  blev inte gotisk över huvud taget
Troligen fick du poäng genom att chansa på de frågor du inte kunde svaret på. Med största sannolikhet klär du dig i ljusa jeans och din största idol är 50 Cent.
Grattis till dina första gothpoäng! Nu kan du börja spara. Heta tips till dig är att köpa ett par kängor (eller varför inte myggjagare direkt) och färga håret."

Det där med 50 Cent var lite förolämpande faktiskt. I övrigt så stämmer det nog med verkligheten.

*poff*


lost that loving feeling?

Fredagsmyset kom av sig lite. Visserligen blev det ett litet mord med choklad och bubbeljuice till men det här med att betala räkningar är ju inte så uppiggande. Visserligen är det mycket mer pengar kvar denna månaden än sist så det är ju bra men ändå.
En annan faktor som bidrar till att fredagskänslan försvann är att jag ska jobba imorgon. Vi har alldeles för mycket studenter som ska tenta så jag jobbar övertid. Vilket ju egentligen inte gör något bara jag får betalt. Sedan är det bara 3 timmar så det ska nog gå bra.

Morgondagen innebär också utflykt och frossande i möbler, tror jag nämnde det tidigare. När jag jobbat klart bär det av till Tibro för letande av fynd. Helst en soffa men även en skänk eller en bokhylla i ek eller furu skulle sitta fint. Förhoppningsvis finns det något kvar när vi kommer.

Nu blir det morgonförberedelser. Ska inte upprepa dagens missöde med att koka över gröt i hela mikron. Bara för att jag inte orkade diska en gryta så skulle den obstinata gröten prompt koka över. Vad är det för sätt liksom? :)

Natti

lönlöst

inte riktigt förknippat med mitt tidigare svammel men ändå :)

Efter att i ca 1 timme letat efter mitt gamla kompendie med uppsatsuppställning utan att hitta det så gav jag upp och browsade gamla hederliga MLA för uppslag på saker att undersöka. Där fanns inte jättemycket och det kändes lite som att leta efter nålen i den berömda höstacken. Smått lönlöst. Efter att nu ha letat mig trött både fysiskt och mentalt ska jag dricka te och sova. Man måste ju orka fredag också.

*poff*

Lönesamtal

Idag har jag haft lönesamtal. Det är ett såntdär besvärligt samtal där man måste framhäva sig själv. Och när man inte har så mycket annat att tillägga än lite statistik från internet så känns det ju lite hopplöst. Men det känns ändå rätt ok. Jag har ju inte fått någon examen än men jag är närmare än förra gången och jag hyser mer tro till att det blir av. Dessutom kan man inte gå missnöjd från ett samtal där man får beröm av andra chefer än sin egen :). Bara det att jag är uppskattad ute på bygget ger extra boost och oftast varje dag. Så istället för att misströsta och tänka att jag kanske blir utan jobb så gäller det istället att njuta av tiden jag har, göra det bäst av den och i värsta fall sluta med flaggan i topp. Bra referenser är bra har jag hört.

Stärkt av dagens samtal och mitt eget peptalk ska jag avrunda kvällen med att göra ett utkast på mitt uppsatsupplägg. Även om jag inte har någon handledare för närvarande så gäller det att hänga i, annars blir inget gjort alls.

"Man ska inte tappa sugen, världen är redan full av tappade sugar" - Hasse Alfredsson


Möbler

Idag är jag höstigt seg. Ska försöka att inte jobba så väldigt länge idag eftersom det bara spär på tröttheten. Mycket att göra och min plan för att göra det fortskrider om än lite långsamt. Fredag blir nog en hiskeligt lång dag är jag rädd.

I helgen funderar vi på att åka till Tibro, de har tydligen möbler där :). Tänk dig själv en helg med hur många butiker som helst som har outlet på hur mycket möbler och inredning som helst. Det kan inte bli bättre, eller jo.. jag kunde ju ha mer pengar att handla för. och äga en egen släpkärra att köra hem allt på :)
Vi får se hur det går, förhoppningsvis hinner vi dit och titta i alla fall.

*poff*med eller utan livlinor

Helt utan livlinor lyckades jag med konststycket att vinna förra veckans tävling på jobbet. Ni som följer mig vet att priset enbart består av äran samt uppdraget att ordna nästa tävling. Kvällens uppdrag blir således att tänka ut en ny tävling. Det ska vara nåt spännande och bildande och oväntat.. får finurla lite så får vi se, jag kan ha en liten idé :)

Helt utan livlinor kan man dock inte vara. Jag och vännen S slöt i lördags en telefonpakt där vi lovade att ringas. Detta föll väl ut och denna välbehövliga linan att ringa en vän utnyttjades idag. Mycket trevligt. tål att repeteras ofta, mycket och länge.

En annan ganska viktig livlina är mat. Det står en smaskig lunchlåda i kylen till mig inför morgondagen och till kvällsmat lagade jag mer såndär säsongsmat. Det blev majskolv och svampsmörgåsar. Passade på att känna mig nyttig och lite småekologisk. Ekologisk i stor skala vågar jag ännu inte påstå att jag är. Det krävs mer hemodlat och mer återvinning för det. En kompost skulle sitta fint t.ex.

Nu ska jag idka framförhållning och förbereda morgondagens frukost och outfit. Nästan lite scoutaktigt av mig. Alltid redo s.a.s.

*poff*


dagens ilandsproblem

Gick glad i hågen ned till tvättstugan dock för att några minuter senare komma upp igen med hälften av tvätten och mycket surmulen.

Här har man alltså tänkt att tvätta de där maximala 8 maskinerna som man hinner under tvättiden och så är en av maskinerna trasig. Jag märkte det först när jag väl stod och matade in tvätt i den ena, ingen lapp på dörren eller så. Bara en pytteliten lapp på själva maskinen *mutter morr*. Jag tycker inte om när mina planer tillintetgörs på detta vis. Det blev till att tänka om och jag hade i alla fall lite flyt så att den som hade bokat tvättstugan bredvid var klar tidigare så jag kunde tvätta lite där också och bli klar tidigare. Det är inte så skoj att hämta den sista tvätten kl 23. I och för sig finns det ingen garanti nu heller. Det kan ta sin lilla tid.

Först ska jag ta ut vovven och sedan mer tvätt, förhoppningsvis torr sådan.

natti


Ett mord piggar alltid upp

Mår mycket bättre nu, fortfarande varmare än nödvändigt men jag tror att lite sömn botar det. Jag behövde nog bara lite tid ifred som inte gick i 200km i timmen.

Imorgon blir det lite staden och till kvällen födelsedagskalas. I övrigt mycket lugnt så att jag orkar med.

Nu slutet på Midsomer murders och sedan ut med vovven

natti

Gott och blandat

Huzzah! Internet funkar, var lite orolig där ett tag att jag skulle bli utan hela helgen. Det skulle varit hiskeligt typsikt eftersom jag för tillfället har hela lägenheten inklusive datorn för mig själv ett par dagar :). Dock tog det ca 16 timmar för dem att åtgärda "driftstörningen". jag skulle vilja hävda att det var ett stop eftersom ingenting fungerade. Men men.. det funkar nu och det är huvudsaken.

Det blev en kort dag på jobbet, känner mig faktiskt inte riktigt pigg så jag ska ta och vila middag och se om det verkligen är feber jag fått en släng av. Det skulle ju också vara riktigt typiskt.

*poff*

Tiden och dess rimlighet

Idag är en såndär dag när jag bara vill gå och lägga mig. Trött från morgon till kväll. Gårdagens försök att lägga mig funkade visserligen men det blev inte riktigt åtta timmar. Nytt försök ikväll efter plöjandet av en uppsats och lite referenslitteratur. Igår tog tyvärr mina ambitioner stopp efter våffeltillverkning och efterföljande disk.

Jag har funderat lite på det här med hållbar utveckling, slow food och att ta hand om sig själv, apropå det här med sömn.
Jag tror att världens ledare har en hemlig plan att bränna ut hela jordens befolkning i omgångar. För att klara din försörjning bör du ha ett heltidsjobb, i sverige motsvarar detta 8 timmar om dagen. Du förväntas ta jobb vart som helst i landet ibland med pendlingsavstånd som är enorma. Vissa bemanningsföretag tillämpar spännande regler om att pendlingstiden gäller från det kontor du är inskriven på. Så om du dessutom har en timmes resväg dit så blir det långa dagar. Ponera att genomsnittssvensken har en pendlingstid på minst 1 timme varje dag. Det blir 9 timmar. Sedan bör man sova 8 timmar. Då är vi uppe i 17 timmar. Inköp, tillagande och intagande av mat tar nog om man slår ut det på veckan minst 1,5 timme varje dag. så: 18,5. (räknar man här enligt slowfood-modellen så ska man också umgås och laga maten i flera timmar och vips så är dygnets timmar slut)

Min morgonritual som jag själv tycker är rätt kort trots att jag tar det väldigt lugnt är 1 timme. Så 19,5.
Genomsnittssvensken har också barn och husdjur som ska hämtas/lämnas och rastas. Minst en timme till. 20,5.
De flesta människor har också något slags motionsvana som tar tid. i mitt fall skulle ett pass på friskis ta minst 2 timmar plus dusch. 30 minuter dit/hem, 1 timme pass, 30 min dusch etc. 22,5 timme.

nu har vi 1,5 timme kvar (jo dygnet har bara 24 timmar)
Det är alltså på den tiden som man ska göra allt det där som andra tycker att man ska göra och det som man själv vill. Vaddå fri tid. Hur f*n hinner alla "duktiga" människor allt? Och varför gör det dem så äckligt glada och klämkäcka? Kalla mig bitter, avundsjuk, ja vad du vill men inse också att jag någonstans har en poäng.
Om livet går ut på att ständigt vara trött så hoppas jag att ni inte klandrar mig för att jag ibland önskar att världen kunde vrida tillbaka klockan ett århundrade eller två. Eller åtminstone titta i backspegeln och fundera lite över vad som gick snett.

Världens alla "måsten" som jag ju absolut inte alls måste tynger i alla fall på mig och man blir alldeles utmattad av bara tanken.

Min 1,5 timme per dag tycker min arbetsgivare att jag ska ägna åt att skriva uppsats så att jag sedan kan tillsvidareanställas. Visst vill jag hemskt gärna både skriva min uppsats och bli anställd, men hur i hela friden orkar man motivera sig? Varje dag!

Idag går jag på vilja. Får se hur jag ska lyckas imorgon.

*poff*

back in business

Jag är inte sjuk, bortrövad eller bortgången, däremot har jag varit lite bortrest :)

Förra veckan var hektisk.
Måndagen inleddes med taco-premiär i
Grefvens nya hus. Mysigt värre med massa mat och lång film delux.

Tisdagen jäktade jag runt både på jobbet och hemma, försökte få ordning på packning och sopor och disk och mest min egen hjärna som verkade vara på vift.

Onsdag åkte jag och kollegan till Karlstad på konferens. Vi träffade gamla bekanta kollegor som kommer varje år och gjorde lite nya bekantskaper. Vi pratade jobb oavbrutet i 2 dagar och fick massor av god mat, bland annat här.

Vid torsdagens slut släpte kollegan av mig i farten hos mamma. Hon använde mig som svart arbetskraft för att städa på jobbet. Jag fick betalt i glass. Bästa sortens betalning :) Dagen avslutades med gammaldags familjemiddag med pappa och lillebror och katten.

Fredag blev jag kommenderad till rensning av skogens gula guld som min farbror plockat alldeles för mycket av. Vi möblerade om rätt mycket inför kvällens kräftskiva. Vi letade till och med möbler i källaren. Tjocka släkten kom sedan på kräftskiva på kvällen, det åts massor av kräftor men ändå blev det över. Konstigt.. vi kan väl aldrig ha för mycket mat ;)

Lördag gjorde vi banne mig ingenting och vad skönt det var!

Söndag blev vi kommenderade motion. Far och mor är engagerade i bygdegårdsföreningen och de anordnade cykeltipspromenad runt sjön. 11 km blev det och resultatet är ont i baken eftersom jag inte suttit på en cykel på år och dar samt en ryggsäck efterssom jag kammade hem 10 rätt. Sambon och hunden nöjde sig inte med att cykla utan de sprang runt istället. Knasiga varelser :)

Igår tillbaka till kaoset på jobbet. Man skapar sig nämligen ett eget litet kaos när man åker bort i tre dagar. Hade en mailskörd på ca 30-40 mail som skulle hanteras. På kvällen fick jag dock massor av gratis mat, först bjöd högskolans introgrupp på middag på Voda och sedan sedvanlig tacos, denna vecka hos vännen M.

Nu är jag ikapp med mail, med glömda räkningar, har packat upp och ska sätta mig och filosofera kring min C-uppsats lite.

God afton

vila

På lördagar ska man vila eller hur? hittills har det blivit mysig tillsammanspromenad med hunden, frukost till melodikrysset, extra tupplur efter frukost, jag behövde visst sömn :)
Har satt igång en tvättmaskin med lite ömtåligt som jag inte vill köra i tvättstugan och varit på en liten utflykt till källarförrådet. Vi hade lite prylar som behövde bäras ner och efter gårdagens växtinköp så var vi en kruka kort för mitt krukförråd hade jag tydligen lyckats bära ner.

Nu lagar sambon middag och sedan vill nog hunden ut igen.
Efter detta ska jag återgå till slappandet. Vill vara lat idag.

*poff*

husligt

Fredagen är här, trots att vi var sent ute till Maxi så var det ingen kö, vare sig i kundtjänst, vid panten eller i kassan. Smärtfritt med andra ord. Fredagsmysmat är inhandlad. Kvällens mys blir också ett slags 9-års firande. Dagen till ära blir det ryggbiff, hemmamarinerad och hemmagrillad.

Sambon fick ett litet ovanligt ryck i affären och tyckte vi behövde en blomma till. Sagt och gjort så letade vi upp en växt vi båda tyckte var fin. Dock stod det inte så mycket om den i affären. Väl hemma googlade jag lite och insåg snart att vi köpt någon slags inneblomma. Beskrivningen lyder såhär:
Kalanchoe Queen® WildFlowers® Desert Surprise(N)
WildFlowers® – vilda och speciella “krukblommor” • Ursprung från suckulenten Kalanchoe • Odlas
med stor respekt för naturen • Lång hållbarhet och enormt prydnadsvärde • Pryder sin plats såväl
inne som ute • En serie för förnyelse • Mycket nöje!
Desert Surprise(N) är en mycket tålig växt. De gröna, suckulenta bladen har vackra rödlila teckningar.
Den höga blomstjälken har ett mycket elegant utseende med förbluffande många små, fina, lila
blommor. Överraskande ny sort.
Odlar: Knud Jepsen a/s - www.queen.dk

Och såhär ser den ut:
http://pic.group-unique.com/smallImg/zyGroup_Unique/174890

Jag har nu dukat, förberett grillen samt ordnat mysbelysning. Sambon kockar maten och är allmänt huslig. Om en stund får vi softa i soffan förhoppningsvis till Stardust :)

Ha en mysig fredag
*poff*

Hösten är här

Nu är det regnig och ruskigt, mulet och grått. Förra veckan inhandlade jag som tur var lite nya ljus att elda på när det blir såhär kulet. Fast det är klart, rikigt höstigt kallt är det inte än. Så den här riktiga höstiga myskylan och känslan vill inte infinna sig.
Har inte heller fått ordning på de nya kuddarna. Jag köpte kuddfodral i tron att innerkuddar gick att köpa i affärerna men hittills ingen lycka med det. Ska kolla jysk också men sen blir det väl ikea nästa. Någon som har tips på var man får tag på innerkuddar i storlek 60*60? (som inte kostar skjortan)

I övrigt bjuder kvällen på lite huvudvärk men det beror säkert bara på det höga tempot på jobbet. Lite kvällste, en liten bit choklad och lite sömn bör bota det mesta.

Och .. imorgon är det fredag ;)

*poff*

dagens ord: taco-bakis

Idag känner jag för att införa ett nytt begrepp. Detta begreppet är taco-bakis. Det är så slö och däst man känner sig dagen efter en taco-afton. Jag längtar aldrig hem så mycket som på en tisdag, är sällan lika hungrig vid lunch trots oförändrade matrutiner i övrigt och jag somnar aldrig lika gott på kvällen.

Jag skulle ju vilja hävda att efter 1,5 -2 år av empiriska tester räcker för att säkerställa förekomsten av företeelsen. Vetenskapligt värre.

Som tur var avslutade jag arbetsdagen med att möta E som skulle börja kvällskurs. Vi laddade med lite kaffe och kaka från konditoriet tvärs över vägen, de har kaffe att ta med så vi kunde sitta ute i solen :) Och sol är något som jag behöver. Jag och kollegan satt ute på eftermiddagsfikat också och njöt. Det är bäst att passa på för snart är det regn, storm, åska och drivis igen.

Nu lite skadereglering i köket efter gårdagen och sedan te och NCIS.

*poff*