plötsligt händer det

Tänka sig. Hilda sover förmiddag efter sitt bad och då hann mamman också duscha. Trevligt. Jag har också förberett vår fruktstund och vår packning för återvinningsrundan. Har även hunnit förmiddagssurfa så att jag klarar mig ett tag.
Skönt!
Ska gå och se om stumpan vill vakna straxt.

veckans bilder och bvc rapport

Jahopp en vecka till.
Vi har varit i farten, några bilder har det blivit.
Hilda tror att det mesta är ätligt, så även kameran. Det är inte så lätt att ta bilder då.


Vi har varit på bvc och vägt och mätt. Hilda är 70,5 cm lång, väger nästan 9,6kg och har ökat huvudmåttet med en hel cm till 44,5. Till följd av detta bestämde jag mig för att shoppa nya kläder till stumpan eftersom hon är så lång att de andra börjar strama. Vi traskade till kappahl där vi fått presentkort av faster och farbror i karlstad. Vi hade dessutom lite tur för där var ta 3 betala för 2 på barnkläderna så jag kom hem med hela denna högen.


Jo det ser lite pojkigt ut men när jag såg alla rosa och röda plagg i affären blev jag alldeles illamående. Det behövs lite balans bestämde jag. Jag fick vatten på min kvarn på babysimmet när en av mammorna var positivt överraskad att hon inte var alldeles rosa. Go me!

Apropå babysimmet så går det sådär för lilla stumpan. Hon kinkar när vi kommer i vattnet och det blir ju inte så bra så nästa vecka ska pappa få bada med henne så får vi se om det funkar bättre.

Hon är lite tvärtom och bakvänd. Även på skötbordet. Vet inte varför hon tror att hon ska ligga på mage.


Just nu sussar hon sött, melodifestivalen är slut och mamman ska diska.

en vanlig onsdag

Hilda sover eftermiddag och mamman fick en liten stund över. Idag gick promenaden till affären för vi behövde lite allt möjligt. Hilda var inte riktigt på sovhumör utan spanade livligt på allt och alla. Jag tyckte det var mycket folk för att vara förmiddag. Ska nog försöka handla ännu tidigare eller en annan dag. Söndag morgon är helt underbart, inte en kotte i affären och massor av nybakat bröd.. mm bröd.. hungrig..

När vi åt lunch idag så övade hon på att stoppa in skeden med mat på i munnen och det går riktigt bra. Tyvärr hann jag inte med några bilder på detta eftersom hon samtidigt övade på att ta kex ur skålen själv och det går mindre bra, vilket resulterar i fuktiga kex över hela hilda och halva golvet :)

När hon hade ätit satt hon och lekte för egen maskin på golvet i nästan en timme så mamman fick äta sin mat i lugn och ro. Mamman är impad. Sedan har vi även lekt lite framför spegeln. Det lyckades jag faktiskt filma så den snutten kanske kommer upp när jag får sambons hjälp senare.

Nu ska jag dregla på hemnet

mumsiga muffins bl.a.

Hilda sover så då får man passa på.
I helgen var vi i halvvägshuset och hälsade på farmor och farfar och vovvarna. Hilda kurerade sin feber och ökade på relationen till vovven. Den andra vovven ligger ju bara i garderoben hela tiden så han räknas inte.
Chicko har bara försökt ta en haklapp men annars lugnt. Det kanske finns lite hopp ändå.
Igår var det tacoafton. Hilda och jag gick en lång tur till maxi för inhandling, dvs turen var lång, inhandlingen gick rätt snabbt. Kvällens efterrätt blev
mumsiga muffins.
Vi såg lite svärdet och spiran och så kivades vi i två omgångar buzz. Hilda verkar trivas med det för hon somnar ofta när vi spelar buzz. Konstig unge det där :)
Idag har vi varit på babyrytmiken och lekt med de andra barnen och ätit mat med hela kroppen, bordet och golvet fick också vara med på ett hörn. Hilda har fått testa lite mjukt bröd, det gick åt fortare än kvikt precis som allt annat hon stoppar i munnen.
Nästa vecka ska vi ha lite mamma-sång efter rytmiken. Det ska bli kul, jag har inte sjungit ordentligt på länge.

Nu ska det ordnas med lite disk.

8 månader

Idag är hilda 8 månader precis. Men vi har inte bvc-tid förrns nästa vecka så då får ni siffrorna.
Idag kan ni få siffran 38,2 från senaste febermätningen. Den verkar vara på nedgång men som grädde på moset kom det lite tandvärk så hon åt inte upp sin lunch. Ville bara tugga på kylringen och äta blöta kex. Så nåt har hon ju ätit i alla fall.
Jag hoppas på bättre lycka med fruktstunden lite senare.

hängigt

hela familjen är lite hängig. hilda har fortfarande feber och hennes far huvudvärk, mamman är nog bara trött.

Jobbigt med febrig dotter, krångel med föräldradagar och därmed pengabrist kan få vem som helst att gå på knäna.

Ska kolla lite mer ekonomi innan det är dags för sängen. uff

veckans bilder och lite feber

I måndags överraskade herr Grefve oss med blommor. I morse blommade de för fullt i min fina och enda vas(tack svärmor).Igår var ingen bra dag så vi piggade upp oss genom att gå till BR och utnyttja ett litet presentkort(också det från herr Grefve konstigt nog). Det blev en liten träbjällra och pengar över till en annan gång,. Sedan var hilda pigg hela kvällen och lekte med sin leksak.

Idag har vi haft play date med H och L. Undras vad man skulle säga på svenska eftersom vi inte har någon bra översättning på date heller. får fnula på den. Hilda var i alla fall snyggt klädd.


Men innan lekdags så fick vi ju gå vår dagliga promenad. Även då är hon rätt snygg. Speciellt i arvegodset(mössan) från mormor.


Tyvärr verkar lekande idag ha tagit alla hennes krafter så nu har hon feber, blandade höga temperaturer. Hoppas det går över snart.

tand nr 2

jojo.. nu skymtar ett till risgryn i underkäken. det är inte helt framme och hon visar inte gärna dem utan räcker fram tungan, misstänker att det är en reflex eftersom hon vill smaka på allt.
snart är det nog fullt med tänder att gnaga på mamma och pappa med.

veckan i små bilder

Nu är det fredag, har faktiskt krupit upp i soffan med datorn. Vi grävde fram en sladd igår som var lång nog :)

En ganska lång vecka har det varit. Några bilder har vi tagit..faktiskt.

Förra veckan på sången lekte hilda med grävskopor.Sedan har hon börjat sitta upp i vagnen, men det blir lite halvdant.


Idag har vi testat att äta fisk och det verkade gå ner.. precis som allt annat.


Man får ju inte ta kort inne på badet men efter babysim så käkade vi mellanmål utanför. Avakado överallt!


fast det där var visst majs :) så kan det gå

Nu natten

miljönisse

I förrgår gick jag och hilda på vår återvinningsrunda. Då kom jag dessutom ihåg att gå in på apoteket och hämta en sånhär:


För ni vet väl att det är farligt att hälla ut mediciner i vasken eller slänga dem i soporna? Resistenta bakterier skrämmer i alla fall mig.
Nu ska jag bara raida medicinskåpet och samla ihop allt gammalt bös vi har liggande och trava iväg till apoteket igen. Men det blir nog inte förrän på fredag.
Det känns alltid lite gott inombords när man gör något för miljön. Jag önskar mig ett hus där jag kan ha ett grovkök med mitt eget sopsorteringssystem och en superkompost utanför köksdörren. Tänk vad lite sopor vi kommer att generera!
Själen blir alldeles varm bara av att tänka på det :)

Ja jag är lite knepig

Premiär

Tänkte dela med mig av Hildas bowlingpremiär.
http://www.youtube.com/embed/lJd72Uvu51U

morgonbestyr

Hilda är badad och mamman duschad. Diskmaskinen är startad och hilda sover frukost. Mamman har förberett för fruktstund när hon vaknar. Hon sov bättre inatt och vaknade inte förrns frammåt fem. Det hjälpte ju inte mamman som vaknade av sig själv nån gång efter tre. Typiskt!

På agendan idag står promenad till återvinningen och kanske lite tvätt. Det ska regna hela eftermiddagen så det blir inte nån längre tur.

Nu blir det förmiddagskaffe.

om mat och motion och lite sömn

Började dagen pigg och glad, nu tror jag att jag försatt mig i något slags söndaskoma.

Jag hann med att laga massor av Hilda-portioner i min energitopp. Det är bra för då behöver jag inte laga något mer till henne denna veckan. Det är bara att micra, det är så mycket smidigare. Och sedan är det ju mycket billigare. får svårare och svårare att förstå de som köper barnmatsburkar. Visserligen vill ju inte Hilda ha burkmat och nu för tiden är det inte så mycket skräp i burkmaten men ändå. Minimalt med tillsatser, maximalt med näring, billigt i inköp och relativt liten arbetsinsats och voila! Hemlagat is the shit. De andra mammorna brukar nyfiket spana på min burk hemlagat när vi är iväg någonstans, det tar jag som en komplimang och ett gott tecken.

Sedan gav vi oss ut och motionerade, mätte ut att rundan är 4,2km så det är en bit i alla fall. Blev varm och trött. Tror även att gårdagens bowling satt sina spår i ett av mina lår. Det var jobbigt att gå uppför.

Resten av kvällen ska jag försöka spendera lugnt, lite mera skidskytte (en tredjeplats redan idag ju) och så hoppas jag det är ett mord lagom till att hilda har somnat. Och inatt hoppas jag på en sovande hilda. Inte en ständigt vaknande hilda. Misstänker att hon drömmer mardrömmar och har lite tandvärk, men om hon kunde låta bli att vakna en gång i timmen med start runt klockan 4 så vore jag enormt tacksam. Jag har ju vant mig vid att hon sover hela nätterna, jag blir ju alldeles förstörd.


håll igång

pust! Man blir trött av att vara igång hela dagen. Imorse var vi och sjöng och sedan har vi haft tvättid. Det är jobbigt med alla trappor men det blir ju dagens träningspass.
Hildas tand sticker upp lite grand i underkäken. Man kan inte se den direkt för hon vill ha tungan över hela tiden. Men den finns där.
Ett annat framsteg är muggen jag köpt som hon ska dricka vatten ur själv. Att dricka ur den funkar, vatten går precis lika bra som ersättningen, men om hon sedan gör det själv är en annan femma :) Vi får väl ta en sak i taget.
En sista grej som vi lyckats med är att lägga henne utan att vandra runt med henne i selen så att hon ska bli trött. Det behövs inte längre utan hon sitter med oss i soffan eller ligger i sin sitter tills hon börjar gnugga sig i ögonen, då är det bara att plocka upp henne till sängen. Härligt. Nästa steg blir att få henne att sova i sitt eget rum. Men det tar vi om några månader. Vi måste ju ha tid på oss att städa ur det ;)

Tand!

Jojo,, något vasst är där i underkäken.. på hilda alltså :)

rapporterar utförligare imorgon efter vidare inspektion. objektet har somnat för dagen.

gnälligt

Det händer en del men ändå inte. Inspirationen tryter. Sambon fyller år idag och jag hittade en superbra present igår så där är jag ganska nöjd.
Vi har varit och sjungit idag och hilda verkade ha riktigt roligt. Annars är hon lite kinkig och vill inte gärna bli lämnad, inte ens i två sekunder och helst ska mamma titta på henne hela tiden. Som nu.. när hon vaknar helt otippat..
*poff*