sjukrapport

ryktet om vår sjukdom var nog lite överdrivet. några bakterier har vi inte än vad vi vet. men vi är ju inte med i matchen på något sätt. Skönt att vi storhandlade förra veckan och att det finns lite matlådor att ta av så vi slipper krångla med det.
Tacos imorgon känns avlägset just nu. vi får ta beslut frammåt eftermiddagen.

host, snörvel, harkel, atjo, prosit etc.

förflyttning

Istället för att älta elände så kan vi ju rapportera om hildans framsteg. Hon kan förflytta sig själv skumpandes på rumpan frammåt i ganska sakta mak. Man hinner ikapp om man säger så.
Siffrorna från i fredags lyder som följer. vikt 10,2 kg, längd 71,5 cm och 44,8 cm i hattmått. Vi behöver köpa nån ny tunn vårmössa men jag fick ju vänligt nog en rabattkupong från lindex i posten så det ska vi nog kunna ordna.
Hon har också inte bara en utan två framtänder på gång så hon är lite kinkig. Ska gå och sysselsätta henne lite.

Sen ska mamman få våfflor :)

blärhg

ungefär så låter det när någon av oss försöker dra djupa andetag. herrn i huset fick en tid på jouren idag för han kunde knappt andas imorse. vi andra avvaktar till imorgon då vi nog ska gå och ta prover, eller be att få i alla fall. pappa har baciller eller bakterier rättare sagt som vi nog kan ha smittats av förra veckan. I värsta fall ställer vi nog in tacosen på tisdag... och allt annat vi gör också. ska inte smitta flera.. uff uff.

idag blir det tv för hela slanten.. stackars barn, hon kommer bli fyrkantigare :)

njuta?

Nu skulle det vara skönt att vara ute och njuta av vårsolen men eftersom vi snorar allihop och stumpan inte ville sova när det var dags så ligger vi efter. Vi kanske kommer ut i eftermiddag. Vi behöver luft alla tre.

trötta och gnälliga

Vi är lite sjuka, trötta och hängiga, därav frånvaron.
Hilda är 9 månader idag. Varit på bvc och fått mått. Vi missade sista babysimmet eftersom vi är sjuka, tråkigt men så är det.
Det hade snöat igen imorse. Vart tog våren vägen?
Ska gå och lägga mig och se om den kommer tillbaka imorgon.
mutter morr, gnäll och gny!

förra veckans bilder

Jahopp vad gjorde vi förra veckan då..
Söndagen verkar vi ha spenderat slappt på mattan i vardagsrummet.


På måndagen gjorde vi vår återvinnings och ica-runda och när vi kom hem hade vi fått paket med hildas nya overall i. Hon var dock mest intresserad av förpackningen.


På tisdagen gjorde vi vår sedvanliga tur till babyrytmiken men denna dag även med mammakör. Svårt att veta vem som gillade det bäst, hilda eller mamman. Jag tror dock att hilda blev tröttast för hon sov riktigt gott ett par timmar när vi kom hem.


Onsdagen är vår dag när vi inte gör så mycket så då blir hilda lätt uttråkad. För att råda bot på detta så fick hon lite noga utvalda papper att tugga på och vifta med. Hon fullkomligen älskar fönsterkuvert. Fast denna gång blev det lite elloskatalog.


Torsdag var det stora tvättardagen och invigning av nya overallen. Hilda verkar nöjd och glad.


Fredag var det tänkt att pappa skulle bada med hilda men eftersom han hade sin värsta förkylningsdag så fick mamman gå och plaska. Det gick mycket bättre denna gången. Mycket tack vare att vi åkte bilen dit så att hon inte hann somna. Efteråt hade vi frukt- och majsstund i foajen som vanligt. Det märks inte att hon gillar majs va?


Mammans fikaattiraljer höjer några ögonbryn men det struntar jag i. Spork är praktiskt de luxe.


I lördags var vi på vårt livs första husvisning. Det är ett hus som ligger lite längre bort i området där vi bor så vi kanske inte var superintresserade men vi måste ju börja någonstans. Det var absolut intressant och man lär sig mycket om vad man bör fråga om och titta extra på.

I söndags så sysselsatte jag och hilda mig med klädbytardag. Vi var ute redan 8.30 för att lämna grejor till försäljning och fick en underbar vårvinterpromenad, solen gassade, fåglarna kvittrade och staden sov. Gött. Hemma och svettig innan kl 10.


Då intog vi lite frukt, hilda serverades av pappa i soffan med vasaloppet på tv.


Sedan lockade vi med oss tant E ner till själva bytesdelen av dagen, vi shoppade lite kläder, böcker och en leksak till hilda. Självklart blev det lite kaffe också, gissa vad hilda äter?


Jo det var nog det, mer nästa vecka.. eller på fredag.. vi får se.

fredagstrött

Nu är veckan i stort sett avklarad. Mycket att göra hela tiden. Idag har vi badat och det funkade mycket bättre. Eftersom sambon är förkyld så blev det mamman som badade idag igen. Dyka gick alldeles utmärkt idag. Skönt! Pappan får bada nästa vecka om han är frisk.
Vi smaskade lite klyftpotatis entrecôte och bearnaisesås som fredagsmys framför på spåret som vi inte fixade alls idag. Svåra frågor.
Nu är allt undanplockat och diskat och nu är det hög tid att sova.

Godis sämre än kött

Ha! Där ser ni! Alla militanta godisätande köttvägrare. Godis har större klimatpåverkan än kött. Jag avstår gärna godis bara jag får äta mitt kött. Kött är godis.