klappat men klart?

Jojo. Klappar är handlade och inslagna. Skinka är griljerad, rödbetssallad tillverkad. Lägenheten är städad och granen är riggad. Hilda är äntligen sövd och mamman ska njuta en kort stund av sin födelsedag innan det är dags att sova inför morgondagens julpremiär hos oss. Om man nu kan sova när man kommer på allt man glömt ;)

God Jul!

jul + bebis = gahhhh

Nu är det stressigt. Egentligen ska jag sova nu och samla krafter inför morgondagens allt pyssel men jag stjäl några minuter av min egen tid. Det är massor kvar som ska städas och fixas inför julfirandet. Jag ska trixa till en skinka, rädda det tillhörande doppet och göra rödbetssallad. Alla rum ska dammsugas, skuras och plockas rent från allt bös. Vi äger alldeles för mycket sådant. Några rum ska bommas igen tack och lov!
Granen ska plockas in från balkongen och riggas och pyntas.
Nästan alla julklapparna klara i alla fall. Måste stämma av lite med brorsan. Och så ska de slås in. Vi kommer få lite platsbrist för vi har visst köpte lite stora klappar. De tar hiskelig plats. (Nu blev ni nyfikna va? :)

Imorgon ska vi dessutom på 6-månaderskontroll med lilla stumpan. Innan dess ska hon bada. Det behövs. Och sen får det ju inte se ut som att vi inte tar hand om henne, för det gör vi ju. Men bara föräldrar på speed har orken att bada ungen mer än max 2 ggr per vecka. För min del räcker det med 1 om hon inte luktar illa eller är skitig. Just nu är jag mer bekymmrad över familjens trummhinnor som lider av damens pre-tand-skrik. Inga synliga spår efter bissingar än men hon verkar nöjd med de nya tuggringarna jag köpte idag. Glömde den andra hos farmor i helgen.

Eftersom hon somnat ska jag gå och göra det samma.

mer sötsaker

Gårdagens glöggtillställning var jättetrevlig och innebar förutom glögg en massa gott, sött osv. Sov lite oroligt inatt också för det.
Hilda sov däremot ganska så bra och började inte konstra förrän på morgonkvisten. Nu sover hon förmiddag men borde vakna straxt för lite mat. Jag har både hunnit diska och klä på mig så vi kan ta en tur ut. Vissa dagar flyter det på.. andra inte alls.


lite lucia och sötsaker

Idag traskade vi iväg på luciaavslutning för sånggruppen.Hilda var inte på sitt bästa humör, lite trött och mammig och ville mest dreggla och slänga nappen på golvet. Men nu är det juluppehåll så hon kanske är mer sugen när det börjar igen.
Det var hur mycket barn som helst. Mest tomtar. Jag hade inte idst att skaffa nån utstyrsel till hilda. Den kan hon ju bara ha en gång i alla fall. Men hon fick ha fin klänning som hon fått av farmor. Vi är bortbjudna ikväll också så vi ska försöka att inte spilla lunch på kläderna. Jag tror vi försöker bäst genom att ta av dem :)

Vi var bortbjudna igår också och det blev alldeles för mycket sötsaker. Vet inte alls vad kvällen har att bjuda men blir det massa godis så får jag försöka behärska mig till en lagom mängd.

Just nu sussar hilda innan det är dags för mat, förhoppningsvis hinner jag äta min mat innan hon vaknar men det är aldrig något man ska räkna med.

lite jul

vår dator beter sig lite underligt så vi undviker att starta den i onödan. och det är nog bra egentligen. jag har börjat julpynta istället, nästan färdigt. lite gardiner och en stjärna kvar men då måste jag ha assistans.
Annars är allt bra tror jag, inget utöver det vanliga. Snart sätter nog julstressen in ;)

inget särskillt

Så var det fredag, veckan gick fort. Hilda sover frukost, lite kinkigare än vanligt idag. Jag ska se om jag hinner duscha. Det skulle vara lyxigt.

avverka, sikta och skjut

Idag har jag fått lite gjort. Varit nere på jobbet och ätit flyttgröt och visat upp prinsessan. Det blev till och med luciatåg. Jag tror Hilda gillade det, hon tycker ju om musik. Men frågan är om hon imponerades av det fyra man starka luciatåget. Det blir i alla fall massor av poäng från mig :)

Pratade lite med chefen om hur min ledighet ska läggas upp, just nu beror det dock på sambons chef hur vi får ihop det. Sedan har jag anmält mig på lönesamtal och till julfest. Ska bli trevligt.

Gick in till personalavdelningen med våra papper och sedan traskade jag till stan och införskaffade nya linser, samt en present till en vän som fyllt år. Sedan bar det hemmåt och uppför, det lutar inte mycket men det märks för det blir väldans varmt :)

Läste en artikel i tidningen idag om hur man skulle lätta på stressen, slappna av och räkna fram och tillbaka. Tror inte det skulle funka för mig. Jag är ju bara stressad av saker jag måste göra, sådana saker jag borde göra och oftast mest för att jag låtit bli att göra dem. Så istället för att avsätta tid varje dag för att räkna bort stressen så ska jag spendera den tiden med att göra det jag borde göra, tänk så mycket bättre det borde bli. en del tips är bra konstiga.

Igår började skidskyttesäsongen och visst gick det bra för svenskorna, etta och trea, det kunde bara ha blivit ett snäpp bättre. Idag åker herrarna, av någon underlig anledning startar de en timme senare. Det gör mig i och för sig inte så mycket för då hinner jag se Glee först.(ja jag vet att jag är besatt och konstig osv)

Nu paus och kanske diska