svammel

Idag har jag och herr disse traskat staden runt och införskaffat förnödenheter inför aftonen. Det blir lite sommarmat, potatissallad och grillad kyckling och lite hederlig cider och öl att skölja ner med. Elli och jag har även lite bubbel att smutta på.. champagnefrukosten har ju lite gått i graven i och med att så många inte är i Skövde samt att folk har jobb och inte kan vara smålulliga mitt på blanka förmiddagen. Nästa gång det är valborg en klämdag eller helg så får jag nog ta mig i kragen och festfixa något slags nostalgitripp. Det är ju sådant jag gör bäst :)

Känner mig lite tom. som om luften gick ur mig. Visserligen är jag trött efter allt traskande men det är nog inte bara det som gnager. Är på mitt "känna-mig-ensam-och-övergiven-humör" och det spelar liksom ingen roll hur många vänner som ändå finns runtomkring. Känslan jag har är att det inte är tillräckligt. Men så är det ofta. Jag vill ha allt och lite till, helst på en och samma gång. Jag vet ju att det inte går men jag drömmer vidare i alla fall.

Så nog med svammel. Nu ska jag rycka upp mig och expresstäda lägenheten innan mina besökare trillar in.

Ha en trevlig kväll!

*poff*

inte vårkänslor?

Våren är här med besked och sommaren i antågande. Jag har en jobbdag kvar på denna veckan sedan väntar 5 dagars helg! Nej jag har inte vårkänslor *skakar mycket bestämt på huvudet* Det finns så mycket positivt i tankarna idag så det nästan blir kortslutning.

På onsdag blir det försiktig mysfest med närmsta vännerna, undras vad vi ska äta? *fnular lite* Elli hävdade champagne och grillat.
Torsdag blir en härligt lat dag. Jag är till och med ledig från friskis :), Får smida mer planer på vad jag inte ska göra senare.
På fredag bär det av till Göteborg för vårshopping. Jag och elli ska ut och spendera, det ska bli så kul. Lagom till jag kommer hem på kvällen så har svärföräldrarna intagit lägenheten förmodligen med hund och son i släptåg.
Lördagen bjuder så på mer shopping med svärmor i det lite mindre Skövde men ändock, medan sambo hans bror och far spelar golf.

På söndag blir det så ett litet möte på friskis på kvällen men hela dagen får nog gå åt att ta igen mig.. som vanligt :)

Nämde jag förresten att onsdag och torsdag var sambofria :).  Jag hoppas det blir fint väder så att jag kan hålla mig ifrån hans dator ;)

Nu är det hög tid att ta på sig en anständig tröja och åka och äta tacos.

trevlig kväll
*poff*

helgen som försvann

Det är söndag?! Vad hände. Vart tog min helg vägen?

Jag tror det var tvätt och städmonstret som tog den. Vet inte riktigt hur det gick till men jag minns att jag bokade en tvättid och sedan är det liksom svart :)

Fått lite ordning, diskat, tvättat ett helt berg, dammsugit med mina nya fina påsar från
dammsugarpåsar.nu . Det gick kalasfort att få dem och ett gratis nytt filter. Nu vill vår slöa maskin helst suga upp golvet. Äntligen rent! woho!

Fredagskvällen spenderades med thaimat framför sci-fi-fredag, vår ultimata tv-kväll. Spelar dessutom in Midsommer murders på 24:an och ser dem på lördagen. Det var ett lite småintressant avsnitt denna veckan. Om häxor och självantändning. Att man dessutom har något snyggt att titta på i nästan två timmar är ju inte fel. Och nej.. jag menar inte "Barnaby" utan hans betydligt yngre assistent ;)

Igår traskade vi även upp en sväng till Thurs. Hon ska ju ut och åka i veckan så det kändes bra att vinka av lite i förväg i egen hög person s.a.s. Det blev lite kaffe och lite jordnötter och prat. På det hela taget mycket trevligt.

Idag har jag passat på att ockupera sambons dator för lite dataspelande när han inte var hemma. Gött. Behöver spela av mig lite ibland. Och så har vi jagat föda.. bland alla andra på maxi. Vi hade tur som åkte tidigt. Jag var där en sväng till med cissi lite senare och då var det trångt delux.

Nu blir det ut med vovven och sedan sussa sött i nybäddade sängen.

*poff*

fredagsövertid

Har slitit med en extra jobbuppgift i flera dagar. Deadline att gå iväg på mail idag. När vi ska maila så är filen för stor. Jahapp.. tillbaka till ritbordet tänkte jag. Testade att komprimera.. gick inte.. testade ett annat sätt att foga ihop dokumenten och vips så var de mindre? Döm om min förvåning när jag någon minut senare hittar en diskret funktion i arkivmenyn där man kan minska filstorleken. Kul att jag hittade den för två timmar sedan liksom!

Dokumenten är nu säkert 20 ggr mindre och ivägskickade, så nu ska jag ÄNTLIGEN ha helg.

Och det första jag ska göra är att hitta hämtmat för nu är jag hungrig.

På önskelistan idag: en vecka utan övertid

*poff*

doften av schlätta

Jo det märks att det är vår och att man bor där man bor. Idag luktar det banne mig alla sorters gödsel på samma gång. Och det spelar minnsann ingen roll att man bor i stan, det luktar ändå.. till och med inomhus.

Gasmask på.. eller så vänjer man sig om en stund.

*poff*

semesterhumör

Grubbelhumöret fortsätter även idag om än lite avmattat. Dock har inte arbetslustan infunnit sig. Vill helst av allt gå hem och sätta mig i min solstol och äta glass. Kollegan började svamla om vin, ost och kex. Då gjorde semesterhumöret sig påmint och jag fick säga till mig själv på skarpen att det nästan är en hel vecka kvar till ledigheten. Då har jag däremot storslagna planer. Men de kräver lite finputsning så att inte hela lönekuvertet ryker första veckan ;)

Nu ska jag leka paragrafryttare och skicka påminnelser till folk som är försenade :)
what ever rocks your boat :)

på önskelistan idag alltså: semester och ost och kex

*poff*

terapi

Jag kände att jag började dra mig undan och gömma mig i ett hörn resten av dagen så jag bestämde mig för att rycka upp mig istället. elli tvingade ut mig på promenad i solen med hunden och nu har jag bokat tvättid. Att tvätta är rena terapin för mig. Synd bara att jag skulle behöva tvätta en sisådär 10 maskiner och bara hinner 4. Liten och ganska dålig tvättstuga har vi. Jag ska även fortsätta med städterapin här i lägenheten. Disk sedan igår behöver bli ren och eftersom jag vände upp och ned på flera veckors tvätt på golvet i vardagsrummet så behöver det åter dammsugas.

På tal om det så ska jag nog ägna några minuter till att beställa dammsugarpåsar över nätet. De verkar inte ha vår sort någonstans i den här stan.

Och se.. terapin funkar redan. Min hjärna är upptagen med vardagliga triviala ting och har inte tid med fjolligt grubblande och dagdrömmande. Det är skönt ibland men ofta lite smådestruktivt på mig.


Men allra först, en jättekopp te för att lugna ner mig efter dagens slit.


*poff*

tungt

Idag är jag grubbligare än vanligt. Har inte alls lust att vara på jobbet utan vill helst gå hem och grubbla klart först. Funderar på både det ena och det andra, som om vi någonsin kommer att få en ny lägenhet innan alla våra vänner försvinner härifrån och det blir tom och tråkigt. Ifall vi någon gång i en framtid långt borta kommer att ha råd att skaffa hus och barn. Just nu känns det alldeles för långt bort för att det ska kännas bra. Trött på det är jag.

På önskelistan idag står: en ljusare framtid.

*suck*

sjuk & scones

Nu är jag sjuk, bara så ni vet. Inte ens jag kunde hålla undan för förkylningsbacillerna, de anföll på bred front när jag var som mest sårbar. Fegisar!

Sitter här och snörvlar med svullet huvud. Jag har tagit det väldigt lugnt idag om man inte räknar med hundpromenaderna och lagandet av lunch och kvällsmat. Det är ju trots allt saker som måste göras. Jag har ju inte direkt råd att hyra någon som gör det åt mig, vilket är synd för just nu hade det suttit fint.

Fick spontanbesök av herrskapet disse och elli som var i krokarna. Mycket trevligt med ett avbrott från min annars ganska ensamma lördag. Vi pratar alltid om så intressanta saker. Det blir så meningsfullt på något vis.

Det snurrar runt lite mycket planer i mitt huvud och det är lite rörigt just nu. Försöker ta en dag i taget. Imorgon är det söndagsfika som gäller och vi planerar långpromenad plus fika om vädret håller i sig.

Nu ringde min klocka, sconsen är klara. *hungrig*

God afton
*poff*

motmedel

Jag fortsätter att envist kämpa mot den annalkande förkylningen. Jag har diverse motmedel som citronte med honung, vitaminer, frukt, järntabletter och motion. Tyvärr blev det där botemedlet sömn en alldeles för liten dos igår så vi får se hur det går.

Idag ska jag dessutom ge det hela en dos friskis, dock inte träning, bara värda. Men det räcker nog. Det blir även en dos sådant imorgon, fast då ska vi ha kick off. Får se hur mycket ork jag har till det bara. Just nu är mitt förkylda huvud inte på humör alls.

Några tips på andra antiförkylningsknep?

*poff*

tid

tänkte bara tala om vad jag önskar mig för tillfället, ifall någon hade tänkt att ge mig något helt oförhappandes.

Jag vill ha en extra timme varje dag som jag kan ägna åt precis vad jag vill. Som vanligt känns det som att tiden springer ifrån en och att man inte hinner det som är tänkt. Just idag har detta visat sin baksida genom att jag har vätskebrist och huvudvärk samt börjar få känningar på den där läskiga förkylningen som sambon försöker smitta mig med.

Fler saker på önskelistan är alltså; ett stort glas vatten (gärna smaksatt), en lång god natts sömn och lite antikroppar.

Eftersom jag kan skaffa mig både vatten och sömn alldeles själv så ska jag gå och jobba på det och hoppas att det av sig själv utrotar lite baciller och virus.

natti
*poff*

snart sommar?

Idag är det lite tungt i huvudet. Trots det har jag fått en del gjort. Vi får se hur det går med resten av dagen. Just nu fryser jag mest. Jag tror att de har stängt av vintervärmen på vårt kontor. Vi brukar alltid ha det varmt men nu efter helgen så är det annorlunda. Jag får helt enkelt ta med en filt hemifrån och hoppas att det är sommar snart

nu jobba
*poff*

verksamhetslusta

Lite snabbare start idag än igår, får se om jag får något mer gjort idag. Igår blev det inte många knop utan mest latande. Men det var bra det också. sådana dagar måste man få ha.

Idag bör det hinnas en massa så att jag slipper hinna allt imorgon när jag ändå inte har några planer för idag. Funderade på att traska ner till staden och spana på vårskor men det beror på om det icke-regnande vädret håller i sig. Jag ställde in promenaden igår å det bestämdaste eftersom det snöade. Men idag är det 11 grader varmt igen så man kan ju alltid hoppas.

Annars händer inget särskilt, rätt dött på händelsehorisonten idag. Ska se om jag kan få min förkylde sambo att ta ut hunden. Får försöka muta med nya byxor eller nåt ;)

Nu för att öka verksamhetslustan blir det dusch. Allt brukar kännas bättre när man är ren.

*poff*

träning och skönhet

Det är mycket jobbigare för kroppen att spela innebandy än vad jag kommer ihåg. Har ont lite här och var, mest runt mage-rygg samt skulderpartiet. Får nog hitta några gymövningar som stärker sneda magmusklerna, annars får jag svårt att hänga med. För övrigt var gårdagens konditionspass mycket lyckat. Vi hittade ett par jämna laguppställningar och det blev ett par långa matcher. Och igår var jag inte illamående efteråt som förra veckan utan bara härligt trött :)

Fast nu på morgonen började jag fundera på om sambon smittat mig med sin förkylning. Morgonpromenaden med hunden var riktigt jobbig och jag funderar på feber. Jag ska försöka bota min hypokondri med positiva tankar, lite städande och en omång imperialism.. ja dataspel alltså.

För att sätta lite extra piff på min lördag så var min skönhetsleverantör här med lite nya produker från
Mary Kay till mig och mina torra händer. Det ska bli kul att testa. Ska göra det ordentligt och i rätt ordning så jag börjar ikväll med nattkräm.

Nu ska jag hitta lite lunch tror jag. Hungrig redan trots sen frukost. Det är nog för att kroppen ställt in sig på min veckorutin och det är ju lunchdags nu. Grunden till bra träning ska väl vara bra matvanor så jag får väl hitta nåt att tugga på helt enkelt.

Ha en bra lördag

*poff*


sömndemoner

Vad härligt det är en skruttig torsdagsmorgon när man är jätteseg att höra kollegan i rummet bredvis poppa "Fear of the Dark" på hög volym. Då blir ju vem som helst pigg. Mina sömndemoner gav sig av i alla fall :)

Skönt med sådana arbetskamrater.

*poff*

som vanligt

Måndagen har nästan redan försvunnit. Lika fort som helgen. Måndagstrött delux imorse. Tragglat mig igenom dagen på jobbet. Krångel med systemen, de gör inte som vi vill. Sitter och gör jobb som jag inte vill göra eftersom jag vill vänta in annat. Men eftersom det inte kommer så blir det till att smyga igång i alla fall. Trist.

Dagens avbräck kom tidigt. Redan 5 över 8 ringer växeln och säger att jag har besök. Min lilla skåning M har slut på printquota och ska skriva ut exjobbet. Då är det tur att lilla jag är i närheten :).

Smet iväg till stan efter dagens 8 timmar. Fixat optikertid imorgon och handlat lite förnödenheter som började tryta. Nu behöver vi inte handla på en vecka till. Härligt, jag tycker det är så skönt att det finns saker hemma så man slipper ha slut jämt.

Nu sitter jag mest och är hungrig och väntar på att klockan ska slå tacos.

Allt är således som vanligt denna måndag,

*poff*

söndagstrött sjöhäst?

Tror minsann att jag börjar bli lite söndagstrött. Förvisso har jag varit uppe längre än jag brukar. Vaknade straxt innan 8 av min träningsvärk och bestämde att det var dags att gå upp. Har städat sovrum och badrum, tvättat lite och diskat. Har också hunnit söndagsfika med vännerna. Vi fick med oss herrskapet disse och elli, supertrevligt även om humornivån var likamed bakissöndag, sjöhästar.. jag säger då det. Ibland är jag bara knäpp. Fast de andra skrattade i alla fall så riktigt hemskt var det nog inte.


Nu står kvällsmaten tillika matlådan i ugnen och snart är det dags för NCIS, har längtat hela veckan. Jag behöver mer mord att lösa. Missade Midsommer i fredags pga av min extrema trötthet så jag lider nästan brist. :) Ja, jag är konstig.

Ska gå och se om inte maten är klar. Börjar bli hungrig.

*poff*

gammal skönhetssömn

Nostalgisk som jag brukar vara på mina ensamma lördagkvällar så antar jag utmaningen från kollegan Mie .
Att lista vad jag gjorde för 5, 10, 15, 20 och 25 år sedan kan bli intressant.

För 5 år sedan 2003:
Läste jag tyska B med målet att bli språklärare. Bodde då som nu i vår sunkiga studentlägenhet med sambon, då dock hundlösa. Djupt engagerad i studentkåren och gjorde inte så mycket annat än att ha riktigt roligt och umgås med vänner.

För 10 år sedan 1998:
Gick jag sista året på gymnasiet, hade gjort mitt högskoleprov, sökt högskoleutbildning och eftersom jag fyllde 18 så nyss så blev det en hel del festande den terminen eftersom det var först nu jag kom in överallt. Det häftigaste vi kunde göra var att åka till kompisens pappa i karlskoga och gå på wickan. Herre jösses (suck på mig).

För 15 år sedan 1993:
Gick oskuldsfulla och naiva jag i åttan och vacklade mig sakta in i tonåren. Jag ville hellre vara barn och pojkflicka än tvingas vara vuxen. Ville hellre sjunga i barnkören än i ungdomskören och spelade mycket motvilligt fotboll i B-damlaget eftersom det inte fanns något annat. Jag och bästa kompisen var nog mognare än de flesta när våra idoler redan var galenskaparna och viba femba.

För hiskeliga 20 år sedan 1988:
 Var jag 9 år. Och ja vad gjorde man då. Du skulle förmodligen hittat mig under en gran, i ett dike eller ett träd eller möjlilgtvis i en mörk garderob byggandes ett fort. Vill minnas att jag spelade blockflöjt i skolan och hade faktiskt inte lärt mig knyta skorna men jag hade nog fått min första tandställning. Hade också precis fått nybyggt eget rum. Jag har också ett mycket specifikt minne av att min barndomsvän lars brukade cykla över tidigt som attan på mornarna och höra om vi skulle leka. En morgon var jag inte vaken och skällde ut honom eftersom han inte förstod att jag behövde min skönhetssömn. Hans svar blev såklart att jag inte behövde se bra ut för att leka. Typiskt honom.

För 25 år sedan 1983:
tja ni förstår säkert att jag inte minns särdeles mycket. Jag tultade runt hemma på gården. Följde efter min hjälte Helge (katten) överallt. Satt och sov i traktorn hos farbror eller någon annanstans där jag råkat somna. Kunde då som nu sova precis vart som helst. Jag var också stolt nybliven storasyster.

Mm så var det visst.
Nej nog med nostaligtrippen.. Nu ska jag hämta tvätt och sen sova.

*poff*

här går det undan

De senaste dagarna har det varit full fart, bokstavligt talat.

Igår var det lite långsamt på jobbet. Det kommer inte så mycket ärenden på telefon och det har varit dött i posten de senaste dagarna så just nu väntar jag mest på svar så att jag kan göra klart de stora jobben innan jag påbörjar de små. Sen bråkade jag halva dagen med ett av våra elaka system som skrev ut två listor rätt men den tredje listan formaterades annorlunda och felaktigt och det var störtomöjligt att lista ut vilken inställning som skulle få det att funka.
Fröken C inledde övertalningskampanj på eftermiddagsfikat för att jag skulle följa med henne och grabbarna och spela innebandy. Eftersom jag är dålig på att säga emot samt faktiskt tycker om innebandy så blev det att jag smet hem lite tidigare från jobbet. Jag tror inte någon led akut brist på schemaläggare efter 16 en fredag ;)

Vinkade av sambon innan vi åkte iväg. Han bara övar och övar hela tiden, vilket i och för sig innebär att jag får massor av motion av alla promenader jag måste ta med hunden. Men det är lite ensamt efter ett tag.

Det spelades alltså innebandy. Jag och fröken C och 4 grabbar. Det var roligt vill jag lova men det straffar sig. Vi började med att gå ut alldeles för hårt. Jag fällde C och sprang sedan alldeles för mycket mot vad kroppen tålde. Hade blodsmakt i munnen och såg ut som en tomat. Helt knallröd verkligen. Idag rosslar halsen. Tror det är nåt fel som är trasigt.

Sen blev det ju ett antal bollmärken lite här och var på benen. Men det är smällar man får ta. Smällar som man däremot borde undvika är att trampa hiskeligt snett på en redan småtrasig fot med alldeles för mycket vikt bakom. Jag trodde ett par sekunder att jag skule få kliva av på en gång men det tog sig. Jag och min högra fotled är inte kompisar. Idag märkte jag dessutom att följdeffekten av detta även var att jag sträckt flera muskler i benet. Aj!

När jag kom hem var jag så trött och yr så det blev inte mycket gjort. Fick ont i huvudet trots att jag satt i mig massa vatten både före, under och efter träningen. Och när jag skulle försöka äta kvällsmat så mådde jag nästan migränilla. Så det fick bli sängen med blöt handduk på pannan. Det är således farligt att träna ;)

Imorse var det stelt värre. Höger ben släpades fram den första timmen för att sedan övergå i ett stilla haltande :). Magen och ryggen har också tagit stryk av alla ovana rörelser. Den här träningsvärken kommer sitta i ett tag. När jag kom till jobbet imorse tyckte kollegorna att jag såg trött ut. Kan undra varför :)

Och idag har det alltså jobbats. Högskoleprov hela dagen. Jag lyckades faktiskt släpa mig till norrhallen igår och köpa ny korsordstidning så jag hade något att sysselsätta mig med. Vi lunchade tillsammans på Thai thai och det gjorde nog susen för min mage så nu är den pigg igen. Jättegod mat och trevligt sällskap.

Nu är även dagens långpromenad avklarad så nu ska här slappas. Fast jag kanske måste tvätta också. Vi får väl se om det finns något tvättid. Annars tar jag semester ;) Det är ju helt klart dags att sänka tempot i alla fall.

mot soffan
*poff*

Beach och vrålåk

Det märks att det är vår. Jag och fröken C invigde "Högskolan Beach" idag på eftermiddagsfikat. Det var jätteskönt i solen. Jackornas tid är snart förbi :) Nu kommer baden-baden! Vi får se om det är lika bra väder imorgon. Är det det så ska jag banne mig ha glass också. Blev omåttligt sugen på det när jag tittade in hos Maian. Jag vill också ha lakritspuck.

En annan sak med vårvädret är vrålåken. Det dyker upp lite mer motorcyklar etc. Jag har invigt även detta fenomen genom att få skjuts hem från friskis av min nya värdaspirant i hans vrålåk. Det var en fiiiiin bil. Smidig som attan och man satt riktigt sportigt, dvs lågt. En sån vill jag också ha när jag blir..eh ..stor och skaffar körkort ;)

Nu fattas bara mer sol och mer träning så man blir sommarsnygg. Nä.. jag satsar på skönhetssömn istället.

*poff*

bottennapp

Efter tisdagens bottennapp är någon sorts humör på väg tillbaka. Skönt.
Idag hinner jag inte känna efter heller. Det går i ett. Och det gör det nog resten av veckan också. Lördag kväll.. då ska jag slappa :)

nu mat

*poff*

lite bättre än förut

läget är lite förbättrat.
Mat handlad, disk diskad, hund promenerad och garderob delvis sorterad. Och nu sängdags i god tid.
Det tar sig sa mordbrännarn ;)

*poff*

lite bättre än förut

läget är lite förbättrat.
Mat handlad, disk diskad, hund promenerad och garderob delvis sorterad. Och nu sängdags i god tid.
Det tar sig sa mordbrännarn ;)

*poff*

tröstlöst

Det är dags att ta sig i kragen och kravla uppåt. Jag är innerligt trött på att vara trött och harva omkring i tröstlösheten. Men det är ju i alla fall bra att erkänna att det är där man är.
Det är på något sätt alltid för mycket och jag orkar faktiskt inte.

Fick erbjudande om att ta över värdansvaret från nu i april men hur roligt det än är så vet jag innerst inne att det inte går. Ska ringa och tacka nej idag.

Hur mycket man än hoppas och önskar så tar ju inte tröstlösheten slut av sig själv, man måste jobba för det. Det är frustrerande att vara programmerad att ta den lätta vägen eftersom den inte på något sätt är lika tillfredställande som den hårda. Det är ju bara det att den hårda vägen är för hård. Jag klarar ofta inte av motgångar, de är för nedslående och ofta känns det pinsamt eftersom jag ofta gjort fel eller inte gjort det jag ska och då är det ju fel på mig. Gah!

Ska försöka rycka upp mig och göra något jag är bra på. Mitt jobb!

*poff*