nu är det helg igen...

Så var det dags för lite helg igen. Imorgon är jag ledig men det blir en tur till stan för besök på mvc och sedan kanske jag och stumpan tar en kort sväng på stan innan vi åker hem igen, fast då blir det buss. Stumpan tycker ju om att åka buss.

Vi bestämde att vi inte skulle göra nånting alls i helgen. Jag börjar vara ganska trött och tung så det är jobbigt att göra för mycket. Min enda plan är att inventera bebiskläder så att vi är vinterrustade för när den lille dyker upp. Och jag har börjat spåna på när jag ska ha semester så att jag hinner varva ner och pyssla iordning.

Det börjar också bli dags att kolla om försäkringskassan fått in mina uppgifter så att jag kan planera min föräldraledighet, denna gången ska jag vara duktig och räkna ut och fylla i på nätet så att jag kan få ut så mycket som möjligt.

Nu ska jag inleda helgen med att hänga tvätt och tömma diskmaskinen. Ingen lyx här inte.. eller ja det kanske kan bli en chokladbit sen :)

en julhelg

Då var det en julhelg till ända, den har varit bra, alldeles lagom förutom på den klassiska matfronten där gästerna givetvis tog med sig mer än vad vi bad om. Kylen och till viss del frysen är full med köttbullar, prinskorvar, lax, delikatesskorv, choklad i alla möjliga former och det är en hel del julöl och annat som vi inte heller skaffat själva.

Dock smaskade vi i oss den spännande julmusten som vän N skänkt oss idag. Det var en intressant smak. Men om jag ska gilla den ordentligt måste jag nog testa den ett par gånger till. Nästan för mycket lagrad smak för min smak. Men kul att man gör något annat med must än att sätta ett annat bryggeris etikett på den. Jag behöver bara en sorts "vanlig" julmust.

Sedan kan det hända att lilla stumpan fått aningens för många julklappar. Men jag känner mig mycket oskyldig därtill. Nästa år har hon ju ett syskon som också ska få så då kanske det blir lite mindre. Det jämnar antagligen ut sig. Men tills dess är hennes rum överbelamrat. Mest av lego vilket vi utnämnt till föräldrarnas hämnd, våra föräldrar alltså. Det gör ont att trampa på lego ;)

Nu är det dags för det tråkigaste som finns.. betala räkningar...*suck*

födelsedagsfredag

oj..min födelsedagsfredag är redan slut. Har fått frukost på sängen, lite telefonhälsningar och finfin present av sambon.
Sedan har dagen bestått av det vanliga, städ, stök, paketinslagning, granintagning etc. Men är vi klara? nej såklart inte, julpappret är slut, vi har ingen choklad eller frukt så imorgon blir en tidig morgon för komplettering i staden innan alla gäster kommer.

Nu ska jag försöka sova om det går. Kotten lever rövare ;)

en plan

Man måste ha en plan så ikväll är min plan att skaffa sömn. Imorgon är min plan att handla julklappar, effektivt och snabbt på lunchen, och imorgon kväll blir det förhoppningsvis grötkokning.
Torsdagens plan är skrivbordet på jobbet ska vara såpass avplockat att jag inte får panik när jag är tillbaka efter helgen. Efter det är planen slut. Då är det jul!

snöig söndag

Söndagen inleddes vintervitt. Vi har varit ute och skottat. Stumpan fattade direkt hur man skulle använda den söta skyffeln i barnstorlek som hon fått av farbror grefven. Hon har för övrigt pratat mycket om tacovännerna idag. Era smeknamn har fastnat ;)
köttbullarna gick åt skogen eftersom färsen av någon anledning blivit skämd, luktade apa. Så vi får köpa ny. Ett par julkort skrivna men jag ska ha i lite extra innehåll. Ska även få iväg några försenade flyttkort.
En julklapp inslagen men i övrigt är det bara att hoppas jag hinner handla resten. *suck*

Nu sömn.

förbättrat läge

Det har varit en tung vecka och jag har varit på ohumör. Men nu har det vänt och det känns ok igen. Jag är nästan på banan vad gäller alla julförberedelser så läget är lugnare än vad det har varit.
Idag har vi kompletteringshandlat och griljerat skinka. Några julklappar är fixade, andra är i alla fall beslutade och kan inköpas inom kort.

Tyvärr har stumpan lyckats få feber men det går förhoppningsvis över tills imorgon. Hon är ju som vanligt inte särskilt nedslagen och äter med god aptit. Lite gnällig här på eftermiddagen bara när vi försökte titta på film med henne. Happy feet var inte tillräckligt fängslande vilket resulterade i att vi inte sett klart hela.

Imorgon är ännu en ledig dag och vi ska göra köttbullar och skriva julkort samt göra en plan för att resten av veckan ska löpa smidigt fram till fredag. Då börjar julen :)

om mat... mest

Idag har vi haft en hemma-dag. Samtidigt som vi fick en del gjort, känns det på samma gång som att inget hänt.
Vi har inhandlat nästan allt vi behöver för julen i matväg, dock blev vagnen för full innan vi kom till läsken så backen med julmust får vänta till nästa vecka. Vår skinka väger 4,3 kilo, det är nästan 1,5 kilo mer än vad stumpan vägde när hon föddes!
Nu ska bara all maten tillagas och ätas. Det senare lär inte bli ett problem :)
Imorgon tänkte jag ta itu med pepparkakorna och eventuellt blir det lite teamwork på köttbullar. Till sambons stora glädje hade de faktiskt grönkål på maxi, dock inte i säck utan i knippe. Så den blir det också att laga till här nån dag. Fast det får han sköta, han som vet hur det ska vara. Jag tänkte ge mig på att koka egen risgrynsgröt istället. Att köpa färdig risgrynsgröt på jul är ett helgerån!
Om andan faller på kan jag eventuellt tänka mig att baka en liten omgång lussekatter nästa vecka. Hittade en burk saffran i kryddskåpet när vi flyttade, jag trodde den var slut. Med burk menas alltså "färsk" hel saffran från Iran, inte pulveriserad i påse som kan komma lite varstans ifrån. Mina empiriska tester visar att Iranskt saffran är bäst och ger mest smak och färg.

I övrigt så känner jag av graviditeten ganska mycket idag. Är stel och spänd och aningens orkeslös. Kan snart inte lyfta stumpan men det kanske inte är så konstigt eftersom hon väger över 12 kg. Humöret har inte heller varit på topp idag även om jag gjort mitt bästa för att höja det med pepparkakor, choklad och lars vegas trios julskiva. Igår bestod peppningen av werner och werners julskiva samt glöggmingel hos P & M. M kan som vanligt inte bulla upp med lagom tilltugg utan det var kakor, godis, bullar och bröd med ost och P hade griljerat en skinka. Mat till ett helt hockeylag ju :) Hur nice som helst.

Nu ska jag bota mina sista anti-känslor med att leta fynd på tradera. och lite mer choklad :)

man borde inte

Saker man inte borde göra när man är gravid:
Äta julbord. Man blir tvärmätt efter en tallrik kallskuret, väntar lite, kan med att äta en lite mindre lagom portion varmt, väntar lite till och då tror ögonen att man kan äta en jätteportion efterrätt... det kan man inte. Ajaj vad fullt det blev i magen.
Kan också meddela att vän Ns pepparkakspannacotta är godare än den de hade på julbordet idag.

andningshål

att få lite andrum, en vattenhål, en ytte pytte oas i vardagen är inte så lätt alla gånger. Tur att mitt andningshål är en liten 1,5-åring som glatt deklarerar "mamma" när jag kommer hem. Det är grejer det.

tröttheten tätnar

Jag börjar vara riktigt trött, idag gick allt alldeles för sakta. Tror jag måste öka tempot för att kunna hålla en lagom nivå, annars blir det inget alls.

Ikväll hann jag dock ta det lite lugnt så det känns nästan som att jag är på banan igen. Vi får väl se hur pigg jag är när klockan ringer imorgon. Men då är det ju fredag så det kanske känns bättre bara för det.

Nu är det sängdags.