sommardag

Min första helt oplanerade dag på jag vet inte hur länge. En hel dag att göra minsta möjliga på. och dessutom skiner solen och det är varmt ++ ute. Det är ju faktiskt ganska lyxigt när man tänker efter. Det är inte alla som har sånna här dagar. Det är bäst att passa på att njuta medan man kan.

Den enda planen idag är att båten ska få ett besök. Det ska bli kul. Plaska lite med fötterna i vattnet. Vovven ska få bada. Jag ska ladda upp med massa saft och solskydd. Låter väl som en bra sommardag?

*poff*

snyft och semester

Idag är en dag med lite snyft. Idag har varit en dag fylld av sol, svett och springande i trappor.
Jag har agerat flytt och städhjälp åt en av världens bästa cissiar. Jag är tämligen säker på att det finns flera braiga cissis, dock inte av samma sort, men vill därför inte förhasta mig. Det är tråkigt att hon ska flytta så långt bort, det är som tur är bara för ett år men man vet ju inte. Det blir konstigt att inte ha henne i närheten. Vi har spenderat lite extra tid i veckan i alla fall så jag ska nog inte få abstinens.

Det är också en annan sorts bra dag. Det är första dagen på min semester. Hurra! Det ska på sätt och vis bli skönt att vara ledig men.. äh.. jag vet inte. En del av mig hade gärna jobbat halva dagar eller halva veckor. Jag är lite konstig :)
Vi har lyckats planera in så mycket annat att göra under min semester så jag inte kommer kunna softa nånting nästan. Det irriterar mig lite nu såhär i efterhand. Inte för att våra planer på något sätt är tråkiga eller jättehemska. Det är bara det att det hade varit skönt att inte ha så mycket planerat. Det finns inte så mycket tid för spontana saker. Som t.ex. kvällens grillande med vännerna som jag tyvärr missade :( men det blir nog fler gånger, jag får väl se till att det blir det om inte annat. Jag är så slut nu efter allt bärande och städande att jag inte vill gå en meter till. Ska tvinga sambon att laga lite kvällsmat och sedan däcka i soffan med mitt senaste mord ;)

ha en härligt varm lördagkväll
*poff*

om att byta humör

Jag visste inte att jag kunde byta humör så många gånger på en dag. Eller ja.. det började väl på en ok nivå för att sedan under dagen hamna på värre och värre ställen tills benen slogs undan lite när någon stal alla salarna jag skulle lägga schema i.. Eller ja inte alla men tillräckligt många för att skapa otroligt mycket merarbete.
Jag borde sluta förvånas över folks dåliga framförhållning och usla respekt för andras arbete. Men det är svårt att låta bli. Fast nuförtiden så blir jag mest arg, eftersom det drabbar mig. Och frustrerad för att ingen lyssnar, det är ju inte första gången det händer men vad hjälper det. Till nästa gång har skygglapparna åkt på och ingen minns det som hände sist.
Hur jag ska kunna göra mitt jobb utan att veta vilka resurser som finns tillgängliga? ja det är nog bara sådant de lärde och vise kan tala om för mig. Sådana som förmodligen har mer tålamod än mig själv.

Dagen förbyttes dock i glädje då vi tog ett djärvt beslut och åkte till mio och investerade i matsalsmöbler. Visserligen har vi tänkt och tänkt i flera månader men ändå. Ofta tänker vi så länge att det inte blir av. Ungefär såhär kommer det att
se ut

Nu ska jag surfa lite inredning :)

*poff'

rapport från latandet

Det är lördag och nästan hela helgen har gått. Nyss inkommen från en promenad med vovvarna i solen. Jojo.. här har vi sol ser ni. Det var också jordgubbstårta och kaffe på altanen för en stund sedan. Nu har därför alla däckat i var sitt hörn :)

VI får se vad morgondagen bjuder på för äventyr. Eventuellt kanske jag kan övertala dem till att åka till mio för de har rea och jag vill ha matsalsmöbler. Annars blir det mer slappande förhoppningsvis i solsken.

Nu ska jag hitta på lämplig kvällsaktivitet som inte kräver allt för mycket ansträning.

*poff*

så kom den då

Helgen alltså. Så skönt.
Bilen är lagad. Jag är ledig och straxt bär det av till svärföräldrarna där det garanterat vankas massa god mat. Det ska bli så härligt att bara få vara lite. Det behövs.

Något som annars varit trevligt i veckan var vår personalresa. Den var fullspäckad, intressant och fruktansvärt tröttande vilket jag märkte när jag kom hem och sov som en sten hela natten. Jag kanske borde göra sånt oftare :). Kollegan M har lite bilder
på sin blogg om ni vill se vad vi gjorde.

Nej.. nu ska vi fara innan alla andra också kommer på att de ska åka ;)

ha en bra helg vännerna!

*kram*
sista gången

Sitter på friskis för tredje gången denna vecka men också sista gången på ett tag framöver. Det känns ganska bra faktiskt. Det är lite långtråkigt idag bara eftersom det inte är något folk här. Det var det inte igår heller. Men det hade jag räknat med. Skolavslutningshelger är oftast lugna. Det hade varit en riktigt bra dag att gå och shoppa på igår eftersom det hade varit ganska så dött i affärerna.
Förhoppningsvis dyker det dock upp någon slags typ av shopping på tisdag på vår personalresa. Vi har blivit tillsagda att ta med reskassa :) Jag och kollegan K har ett par små gissningar kring vart det bär hän. Men vi får väl se. Trevligt lär det bli i alla fall. Det är så skönt att ha en så bra arbetsplats.
Ska bli skönt att gå hem sedan och bara softa resten av dagen. Tyvärr verkar det ju inte vara nåt på tv ikväll heller så det får nog bli
ett mord till :)

Ska sysselsätta mig med något mer quiz på nätet. Jag har redan gjort mina vanliga ärenden.

Ha en bra lördag!

*poff*

dags att operera

Nu är det snart slut på ensamheten. imorgon kommer sambon åter efter veckan i skogen. Dock förväntar jag mig inte att han är så särskilt kontaktbar. i och för sig så börjar ju inte helgen förrän sent imorgon kväll eftersom jag i ett svagt ögonlick lovat bort mig till friskis. Dessutom ska jag dit på lördag med.. Men sedan ska jag ha ett halvårs välförtjänt ledigt från mitt engagemang.

istället för detta ska ju operation skriva examensarbete inledas. Jag hade tänkt inleda idag efter jobbet men dessa planer grusades då vårt bibliotek bestämt sig för att ha sommartider och stänga kl. 16!!! hur i hela friden ska någon som läser en sommarkurs ens hinna in på biblan. Nu måste jag ju ta av min lunch för att gå dit så jag har åtminstone någon bok att läsa i helgen för lördagsöppet har de inte heller*suck*. Skulle egentligen bokat tid med min eventuella handledare redan men eftersom jag än så länge inte skrivit ihop ens en fråga så väntar jag med det. Får försöka skicka henne ett mail imorgon och se om hon har nån lucka nästa vecka.

Sedan jobbar jag på operation se till att min arbetsgivare förser mig med fast jobb. Jag spenderar en hel del tid med att läsa lagar/förordningar och försöker få personalavdelningen att plocka fram i vilken omfattning jag arbetat de senaste åren. Jag träffade ju på gamla vännen E i fredags som pushade mig att stå på mig och bestämt hävdade att jag borde anställas bums. Så jag tänkte att det är bäst att smida medan järnet är varmt.

Precis just nu ska jag försöka inleda operation komma i säng. Det gick ganska bra igår och jag tänkte försöka överträffa mig själv. Imorgon ska jag nämligen befinna mig pigg och glad på jobbet redan 07.45. Det är lite kämpigt när man inte är van och dessutom måste trilskas med vovven på morgonen. Man får glädjas åt att det är fredag.

seså... mot sängen
*poff*

Sömn.. behövs det

Det är kvällen nu igen. Jag ska starxt sova.. alldeles för få timmar, men så är det varje måndag för det är tacos. Så det gör inte så mycket. Imorgon däremot får det bli lite tidigare sänggående. Funderar till och med på att banda top gear så att jag kan lägga mig straxt efter 22.
Är ensam hemma i ett antal dagar och har anlitat vännen D som hundpromenerare på inringning. Idag hade jag ännu inte hunnit med det så det blev lunch intagen på mötet som egentligen inföll efter lunch. Men nu ska nog resten av veckan gå bra, jag har ju till och med lagat två matlådor.
Det positiva med att vara själv med hunden är att jag går så ofantligt många steg. Och det känns rätt ok. Jag behöver verkligen hårddträna inför fjällen.

Men nu lite välbehövlig vila också.

Sol: för- och nackdelar

Det är rätt skönt att det är varmt. Jag har invigt några av mina nyinköpta sommarplagg(ellos är min vän) och det har har blivit lite glass i solen. Men det är också lite jobbigt att det är varmt. Den jag har att beskylla för det är dock min inneboende latmask, den som bestämmer att det är bättre att ligga i soffan än att gå ut och gå. Eller ja det säger den väl egentligen inte. Går gör den gärna.. det är det där tränandet och styrkelyftandet den inte vill veta av.
Det värsta just nu verkar dock vara att trots mitt ökade intag av vätska så hänger kroppen och framförallt huvudet inte med. Jag kör med keps, solglasögon och vattenflaska men icke.. och inte är jag så länge i solen heller.
Det måste helt enkelt vara så att jag är för dålig för att vara i solen.

Jag ska öva mig på att undvika solen en liten stund till innan det är tacodags.

*poff*