lugnt och skönt

Inga läskigheter, om inte den gamla Apornas planet räknas som hiskeligt. Lång promenad och massor av god mat. En och annan godisbit har också slunkit ner. Ni kan aldrig gissa att jag inte befinner mig hemma utan hos svärföräldrarna.
Imorgon ska jag och svärmor gå på auktion, jag har spanat in silverbestick. Hoppas det inte blir för dyrt bara. Vill hemskt gärna ha. Ska googla secondhand-priser.
Men just nu är det nästan läge att sova middag.
man blir trött av rådjursstek :)

*poff*

"fredagsledigtblogga"

En vanlig sketen fredag och jag är ledig, ibland är det bra att jobba för pappa staten. Arbetstidsförkortning är ett mycket trevligt påfund. Man fick sova ut och jag har hunnit gå en mycket längre morgonrunda med vovven än vanligt. Han var mycket nöjd. Speciellt när vi kom hem och han upptäckte att husse hade kommit hem. Nu har båda parkerat sig i sängen.. sömntutor *hmpf*

morgonkaffe är bra, jag försöker bota lite huvudvärk med det men man får se hur det går. Hungrig är jag inte heller, mysko.. måste vara nåt fel på mig. Förmodligen chocken av att vara ledig. Jag har ju hela helgen på mig att ordna till det så det blir nog bra.

dags att leta myströja och raggsockar.. det drar kallt från fönstren *brr*

*poff*

Det är så skönt när det är tyst

Det har varit mycket denna veckan, varit allmänt förvirrad, gått vilse i min mailbox, tappat bort min fingertuta två gånger bara idag, gjort fel affischer typ 3 gånger fast jag egentligen vet hur det ska vara. Det är ett under att jag tar mig dit och hem levande.
På eftermiddagen började det dock tunna ut, många som passade på att gå tidigt idag eftersom vi är lediga imorgon så fram emot tre,fyra-tiden så var det så lugnt och skönt. Själv rymde jag hem strax efter 16, en hel timme tidigare än vanligt. Och ändå har jag lite plustid denna månaden. Flex är en mycket bra uppfinning.

Det var också skönt att komma hem, lägenheten är för ovanlighetens skull tom, sambon är ute i skogen. Bara lilla vovven hemma och han studsar mest, skällandet kommer senare när han vill gå ut. Nu har jag dissat den kassa tv-tablån och sitter och lyssnar på datorns surr och på trafiken utanför med en mumsig kopp te i handen. Jag tror jag ska ägna mig åt det större delen av kvällen.

Det är så underbart skönt när det är tyst. Tystnad är helt klart underskattad. Kom faktiskt på mig själv att längta tillbaka till sarek när jag traskade hem. Där var det så tyst att det nästan var jobbigt, tills man vande sig och fick problem när man kom därifrån istället.

Summa summarum, jag behöver längre och tystare promenader. Och det är lika bra att börja idag. Har redan planerat att kvällsrundan med hunden blir lite längre än vanligt.

ett mycket tyst *poff*

vardagsrapport

Vardagen rör sig åter igen i ca 200 knyck, dvs ungefär lika fort som taxen över parketten. I vanliga fall är jag helt ok med ett högt tempo men just nu känns det som att jag har ett behov av ljus som inte på något sätt är uppfyllt. Det är för mörkt. Inte för att jag har något emot mörkret, hösten och vintern är trevliga mysiga årstider. Det är bara det att jag inte får tillräckligt med solljus. Jag måste nog göra något drastiskt som att tvinga mig själv att ta promenader på lunchen eller något sådant.

Min plan med att gå och lägga mig tidigt sprack rejält igår. Efter House var jag så sugen på dagens avsnitt av NCIS så vi såg det också och efter det kunde jag inte sluta zappa och hamnade på ett avsnitt av den brittiska serien "ett herrans liv". Ett mycket roligt avsnitt ska tilläggas. Det slutade vid midnatt och resulterade i att jag snoozade rejält i morse och inte var på jobbet förrän närmre halv 9. Det är sent.

Idag ska detta misstag inte göras. Jag ska se ett avsnitt true blood, ta ut hunden, förbereda morgondagen och somna med näsan i korsordet. Det tycker jag är en alldeles underbar plan.


*poff*

det var morgon och det var afton..

mätt, trött och mycket belåten

tacos med efterrätt, chuck och CSI toppat med youtube

"du är för dålig för att kasta sten"

*poff*

lördagsjobb och mys

Idag var det vanlig arbetsdag nästan. Jag och sambon har varit iväg och jobbat på högskoleprovet och jag vaknade faktiskt ganska pigg 05.45 imorse.. tro det eller ej.
Till skillnad från en vanlig arbetsdag så smaskade vi lunch på thaithai, tre små rätter, mumma men lite mer jordnötssås skulle inte skadat. Det gör det i och för sig aldrig.

nu är det lördagsmys på gång. halvfabrikatspizza och andra Johan Falk-filmen. Det är alldeles lagom.

*poff*

länktips

Som av en händelse snubblade jag över en ny blogg: turbotax.blogg.se. Lite spännande, jag visste inte att taxar bloggade ;)

Men det är klart.. kan en chihuahua så kan väl en tax :)

nu är det sovdags.. även för turbotaxar


semesterblogga

Jag tog en dag ledigt eftersom jag ska jobba imorgon. Min vecka måste innehålla minst 2 dagar helg så idag blir lördag och imorgon fredag.. eller nåt sånt. Idag sov jag tills jag vaknade av mig själv och fick ett bevis för att jag måste sova 8 timmar varje natt. Nästa vecka ska jag inleda operation i säng kl. 22, måndagar undantagna för då är det ju tacos.

Igår blev det trots veckans trötta torsdag riktigt kul för vi hade trivselträff på jobbet och tjejerna hade fixat gott fika och Buzz :) spela spel på jobbet är det inte alla som gör. Att sedan jag och kollegorna L och I sopade mattan med de andra gjorde inte saken sämre :)

Trots att jag utnämt dagen till helg finns det massor av saker att fixa med. Dags att sätta fart.

*poff*

"mitt i natten blogga"

Helt klart bättre i hänseendet mindre trafik på nätet men alldeles fel i perspektivet dygnsrytm. Min är nu totalförstörd. Fastnade som jag så lätt gör i mitt onsdagstv-maraton och tja.. det hände inte så mycket mer.
Har gäspat käkarna ur led sedan i förmiddags och den sena timmen lär inte göra det bättre.

Jag gick i alla fall en lång promenad med hunden förut, så nåt bra blev det ju i alla fall. Imorgon är det veckans tråkigaste torsdag och jag ska tvätta.

natt
*poff*

att blogga mellan 18 och 19

.. var visst ingen bra idé. blogg.se är segt som kola eftersom alla visst ska in och berätta vad som hänt idag.
Därför tänkte jag vara tvärt om och berätta att gårdagens tacos var jättetrevligt som alltid. Kände dock att jag själv zonade in lite för mycket i chuck, som jag faktiskt ändå spelar in och inte behöver se. Fröken M hade kryddat till det lite extra och köpt extra hot tacokrydda som effektivt hindrade sambon från att ta en onödig andra portion. Han tyckte det var för starkt. Vi andra hånade honom och smaskade glatt vidare. Till och med kryddmesen undertecknad tyckte det var helt acceptabelt. Dessutom fick vi smaka den spännande mexikanska uppfinningen mean beans. relativt kryddiga men absolut inte lika starkt som extra hot :)

För att inte berätta vad som händer idag så kan jag berätta att på fredag tar jag semester. Jag ska jobba på lördag för det är högskoleprovet så jag tyckte jag behövde en extra dag annars blir veckan så lång. Då ska jag marschera till biblioteket och leta mer litteratur till mitt ex-jobb. Jag hittade lånekortet i helgen när jag pysslade, skönt. De tittade så surt på mig sist.

Ska ge mig ut i köket för kvällens röjning, sedan idka te-drickning, tv-tittande och telefonpratande.


det försvann en vecka

Vi tar det från början

Måndag: Lagom lång dag på jobbet, stökade lite hemma och åkte på tacos ute hos herr Grefve. Som vanligt mycket trevligt och gott. Det är lite skönt för han har inte så mycket TV-kanaler så vi tittar film när vi är där istället. I måndags myste vi med Stardust. Jag och fröken N kröp upp i en soffa med en tokgosig och fluffig filt över oss. Det kändes som att åka släde med den vita häxan i Narnia. En annan bra grej med tacokvällarna är att vi lyckats starta tidigare och därmed också sluta tidigare.

Tisdag: Pinnade tydligen iväg i väldig fart till jobbet för vännen E klagade på msn att hon inte hann ikapp mig :). Det här blev veckans långa dag då fröken E kom förbi för fika innan sin kvällskurs. Vi hittade gårdagens gudomliga morotskaka på fiket tvärs över vägen. Senare på kvällen var det telefondejt med vännen S. Konstigt nog så pratar vi bort nästan en timme varje vecka.

Onsdag ännu en kort dag på jobbet, kollegan är på semester i Paris (inte alls avundsjuk) så jag håller ställningarna, så lugnt som det varit denna veckan är sällsynt. Kvällen försvann i vhs-dimma. Tog igen chuck och NCIS från dagarna innan. Hoppade dock över True blood. Det finns ju på SVT-play :)
Vi gjorde en liten upptäckt när vi kom iväg till maxi vid 20.30. Onsdagar är välrdens bästa dag att åka och handla på. Nästan inte en kotte på maxi, misstänker starkt att fenomenet lillördag gör sitt till. Det är extra bra för sambon blir mycket mer harmonisk när han slipper trängas med barnfamiljer och annat löst folk.

Torsdag är som alltid veckans segaste dag. Fram emot eftermiddagen förde jag och kollegan K krig med kopiatorn utan framgång. Jag gav upp och gav mig ut på jakt efter ID-kort och en festfin topp till fredagens personalfest. Jag lyckades enbart till hälften. Ska trixa med foto till id-kortet på måndag för.. jo man var tvungen att ha det när man gick till banken. Dock framgick inte detta på hemsidan vilket jag påpekade för den annars mycket trevliga killen som hjälpte mig.
Topp-letandet övergick snart i desperation, jag plöjde de vanliga butikerna, Lindex, Indiska, åhlens och kappahl hade inte ens något värt att prova. På HM blev man som vanligt påmind om att man inte riktigt faller in i de "vanliga" måtten för största storlek där är alltid slut. 44 kan man glömma. Hittade en potentiell topp på Assbecks men då jag försökte hitta något färgglatt så fick den bo kvar i affären, den var svart såklart. Mitt sista hopp stod nu till hör och häpna Gina tricot. Efterlitet provande och vridande och vändande i provhytten fick en fin glansig blå topp med fluff på axlarna följa med mig hem.. i storlek 44 :)
Behöver jag tillägga att jag var nöjd ;)

Fredag var tänkt att börja med hotellfrukost med fröken C som dagen till ära var på besök. Min kropp fick dock för sig att bestämma över huvudet på morgonen vilket resulterade i fel knapptryckning på väckarklockan och en halvtimmes ofrivillig försening med utebliven hotellfrukost. *suck* Återigen en mycket kort dag på jobbet där soreterande av papper var så sövande att jag nästan kunde somnat på skrivbordet. Tack och lov att jag oftast har annat för mig än det.
Hem, byta om, traska ner till skolan igen, dock nu dags för fest. Fick många komplimanger för mitt shoppingfynd, (yay). Vi minglade lite, åt gott, drack vin och stuffade runt lite på det improviserade dansgolvet. Det var extra kul tyckte jag eftersom nästan alla nära kollegorna var med och vi har väldigt kul ihop.
När jag precis bestämt mig för att gå hem och packade ihop så ringde sambon och erbjöd sig att möta mig på vägen. Nästan som att han visste att jag var på väg :)
Kollegan E blev nästan förskräckt när jag sa att jag skulle gå hem själv. Men jag kan inte tänka mig en lugnare stad att gå hem i. Jag mötte nästan inte en kotte på vägen. Så lugnt och tyst. Fast blött och kallt. Strumpbyxor i nollgradigt väder rekommenderas inte ;)

Lördag, utsövd, frukosterad, Lagom glad och nöjd. ska vädra lite och sedan se om gamla hederliga vhs-en spelat in eureka till mig
ha det gott vännerna
*poff*

tape mode

Nu är hösten här och med den kommer tape mode. Det är då jag och sambon befinner oss i seriernas värld och programmerar den gamla hederliga VHSen för att inte missa något. Igår tittade vi på eureka från i fredags. Imorgon bandas chuck, på tisdag NCIS och House, onsdag True blood och fredag eureka igen. Om vi inte hinner bänka oss vid tv:n vill säga. På fredag blir det dilemma, banda eureka eller Midsomer. nää eureka blir det, chansen är större att jag köper midsomer på dvd :)

Nej jag är inte besatt, har bara sett 4 mord i helgen ;)

Nu ska jag rigga frukost och hämta sista tvätten

sov gott.. och dröm om.. mord ;)

*poff*

söndagsfilosoferande

Efter två dagars mycket sega starter är det nu dags att avverka resterande delen av söndagen i ett rasande tempo. Annars kommer jag inte orka gå upp imorgon över huvud taget.

Vovven ligger kvar under filten i soffan och muttrade mycket förnärmat när hans huvudkudde bestämde att det var slut på vilan.

Idag är det tvätta som gäller. Jag har genom lite empiriska undersökningar på jobbet kommit fram till att det är många som ägnar helger åt sysslor så som tvätta, städa och laga matlådor. Förvisso är alla dessa saker välbehövliga, nödvändiga och sköna att slippa efter en dag på jobbet men, ska man egentligen inte använda helgen till att ta det lugnt och göra andra saker. Att bo i lägenhet och ha tvättid i en tvättstuga binder ju också upp dig.. du kan inte ta dig för något större projekt än att möjligtvis en tur till den lokala ica-butiken.
Som ett led i detta ska jag nog hädanefter boka tvättid på en vardagskväll. Så jag får ha mina helger i fred.

Men först ska jag nog se till att jag själv är ren.. en mycket svag doft av kräftor dröjer sig kvar efter gårdagens kräftskiva hos P & M. Detta var en mycket trevlig tillställning och jag fick stifta ett par nya bekantskaper, ett par båtbekanta till värdparet. Som ett brev på posten var det mycket diskussioner om båtar. Det var ganska skönt trots allt då jag inte fann mig själv på hypersocialt humör och kunde köra en lite tillbakalutad stil. Tack för trevligt kalas vännerna!

nu dags att bända bort internet och gå och göra lite nytta.

*poff*


ointressant?

Jag har fått en känsla av att vara ointressant. Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det men känslan finns där. Vad är jag som gör mig intressant? Vad gör jag som gör mig intressant? Vill jag vara intressant? och om så hur gör jag för att ändra det jag är/gör så att jag blir mer intressant?

För vem ska jag vara intressant och i vilket sammanhang? För sambo, vänner, arbetsgivare etc. ? Jag vet inte riktigt. För mig själv kanske. Det känns dock inte som att är det är så mycket mera mig att utforska. Jag vet inte ens vilka frågor jag ska ställa? Är det ok att vara nöjd som det är? ja.. jo.. men varför känns det inte tillräckligt? Mycket vill ha mer?

Behöver jag vara intressant? Nej jag tror inte det egentligen. Det kanske bara är jag som är uttråkad.

Jag kanske borde fråga vad som gör de människor som jag omger mig med intressanta. Ligger svaret där? Mina vänner är sådana människor som trots många försök att bevisa motsatsen är starka i sig själva, som inte är rädda att stå själva när det stormar (även om de helst skulle ha sällskap), som är roliga, smarta och generösa. Dragningskraften består nog också i att vi delar många åsikter och har gemensamma upplevelser i bagaget. Det är sådana som inte står som frågetecken när man försöker förklara något. Våra diskussioner rör allt mellan himmel och jord till och med politik avhandlas utan att vi hugger huvudet av varandra. Det är skönt. Vi respekterar varandras åsikter även om vi inte delar dem. Det går ganska långt innan det går för långt.

Jag var med om en situation i veckan som gjorde att jag insåg detta med intressant och ointressant och att dela & respektera åsikter. Jag gav ett enkelt påstående, att jag inte handlar på Lidl för att jag tycker de har för dåligt utbud av svenska varor. Deltagarna i diskussionen tror jag tog det lite som en förolämpning, då jag fick lite snabba korta svar på varför det var bra. Jag kontrade med att jag inte förstod vitsen att frakta mat från tyskland när det finns svensk mat. Motargumentet jag fick var att, men visst är det bra med variation. Jo det kan jag visst hålla med om. Efter det dog diskussionen, vilket jag tyckte var riktigt tråkigt.

Jag vet inte om jag har fel infallsvinkel eller vad det är men denna fråga hade jag gärna pratat länge om. Kanske är detta med att handla mat inte ett så viktigt etiskt och moraliskt ställningstagande för andra som det är för mig. Och i det fallet så har jag ju lärt mig något. En social insikt.
Med mina vänner hade denna diskussion urartat i planering av hur vi bäst styckar kött från någon lokal bonde, mycket trevligare samtal. Och intressantare!

Det kanske är det som är svaret. Jag är intressant för de personer som jag finner intressanta och vice versa.
Ska suga på den en stund.

Nu ska jag frångå mina egna principer och värma färdig risgrynsgröt till kvällsmat samt göra mig klar för ett litet mord.
Och som jag alltid säger: Ett mord piggar alltid upp..
..
desutom är det intressant :)


hemkommen

hemkommen efter blixtvisit hos föräldrarna. Fasters 60-årskalas avlöpte väl, massa god mat och jag fick äntligen se deras lägenhet, de har ju bara bott där i 5 år. Idag sov vi länge.. eller i alla fall jag och sedan kockade mamma och jag improviserad lunch med hemmaplockade äpplen i paj till efterrätt. Passade på att stjäla med mig en påse hem. Dessutom ska taco-vännerna få spännande efterrätt imorgon. Jag frågade mamma efter ett recept och det visade sig att en sådan rätt hade hon i frysen som hon mer än gärna skänkte bort. Nice

Nu ska jag leta kvällsmat för jag är småhungrig och försöka bota min huvudvärk som anföll för nån timme sedan.

Sedan blir det film. trean visar the Bourne Ultimatum. Har inte sett den än så jag tänkte passa på.

*poff*

ljus i mörkret

Äntligen är det slut med överdrivet långa dagar för ett tag framöver. Deadline är passerad och jag kan pusta ut. Slutade dock inte riktigt så tidigt idag som jag tänkt. Jag fick upp ångan efter att ha grämt mig ett tag över en uppgift som jag dragit i långbänk men det blev riktigt bra till slut när jag mailade iväg mitt verk till kollegorna. Hoppas bara att någon mer än jag tycker att det blev bra. Vännen C hejade ivrigt på mig på distans i lund via msn. Tack för det vännen!

Sambon trixade ihop trerätters mysmiddag med vin till morden på tv och så var även denna fredag att räkna som lyckad. Jag eldade lite ljus och det är faktiskt mysigare så. Det ska vara ljus när det är höst och ruggigt.

Imorgon ska jag på fasters 60-årskalas. Det ska bli trevligt, förutom den långtråkiga bussresan dit förståss.

Nu är det dags att traska i säng annars kan det gå illa. Gammalt grubbelfia-ordspråk: En trött jag är en jag med tangentbordsavtryck i ansiktet.

natti