snipp, snapp, snut

Sen söndagskväll, inte så jättemycket gjort enligt planerna idag. Eller igår för den delen. Alldeles för lite pluggat. Men framåt går det ju trots allt. Uteslutit en bok av de jag lånade som tog upp helt fel aspekt. Beslutat att pärm-till-pärm läsa tre andra och katalogiserat mina papper så jag har ordning. Har även skissat på en tidsplan vilket min handledare kräver... och som jag verkligen behöver. Får skicka in den i veckan och höra vad hon tror.

Nu är det hög tid att leta upp sängen, annars blir det en lång trött dag imorgon.


lugn och ro

Hmm gillar inte riktigt det nya upplägget på administrationsläget på min blogg. Man är tydligen tvungen att klicka specifikt på kommentarer för att se nya nu för tiden. Det hade ju inte jag fattat :(. Vips så låg där flera stycken för februari som jag inte läst. En från gamla vännen P som nog undrar varför jag inte hört av mig.. nu vet du.. mail på g. :)

Det är för övrigt lördag. Jag är utsövd, lördagsseg men ändå i fullt pysselmode. Idag ska här ordnas saker. Sambon och hunden ligger kvar och myser i sängen men jag blev rastlös som jag alltid blir när jag sovit klart.

Det känns som att det var längesedan det var en sånhär lugn lördag. Det ska bli rostmackefrukost till melodikrysset. Skönt!

Igår var M här och plågades med skidskytte av oss medan vi drack en massa te och åt massor av kakor som hon hade med sig. Vi vart ruskigt mätta, dessutom satte vi på tre personer i oss en sån där strut Årechoklad, huga. Nu behöver jag inte ha mer socker på en vecka eller så. Men gott var det :)

Nu morgonte!

helgprojekt

Så var det fredag. Jag har jobbat in lite tid senaste veckorna och idag traskade jag hem vid lunch.. hur skönt som helst!

Sitter nu med mysigt varm tax i knät och fredagssurfar. Har hunnit laga lunch och diska. Det är också skönt att det är klart.
Nu är det helg som ska avnjutas. Ikväll blir det lite improviserat fredagsmys av något slag och imorgon melodifestival med d & e. Däremellan ska jag läsa alla böckerna jag hittat till ex-jobbet på bibblan idag. Helt plötsligt hittade jag alla böckerna jag ville ha, häromdagen hittade jag inte en enda. mysko.

Enda nackdelen med att helt plötsligt har hela eftermiddagen ledig är att jag snabbt blir lite rastlös.. jag tror baske mig att jag ska gå och köra tvättmaskinen, inte bara för att jag har tråkigt utan också för att det börjar vara tomt i socklådan *skäms*. Har fortfarande inte införskaffat nya sockar. Det kanske också får bli ett helgprojekt :)

*poff*

nästan allt bra

Nu så börjar det ordna till sig. Ny bil är på gång. Finfin saab står i falkenberg. Vi ska trixa ihop finansieringen med lite lån i föräldrabanken, den med så låg ränta ;) och i slutet på nästa vecka så blir den nog vår alldeles egna.
Svärfar var och provkörde den idag och hittade inga fel.

Det blev lite för länge på jobbet idag och jag är som vanligt helt slut. Men det ordnar nog till sig för imorgon tänker jag bara jobba till lunch, ta en sväng till bibblan med mer boklån i sikte och sedan hem till vovven för en lång helg i soffan.

Så nu är ju nästan allt bra igen :)

lite senare

jojo.. visst har jag inte hunnit allt jag tänkte.. fortfarande matlåda kvar att laga.. frågan är om jag orkar. Ska konferera med sambon.

Det andra har dock avlöpt lyckosamt. Nu är jag mest sugen på den där sömnen jag hade tänkt mig.

poff

mitt i veckan blogg

Det är nu mitt i veckan och inte mycket vettigt har företagits. Igår hade jag kurs och idag raidade jag biblioteket på böcker, det blev inte så många utan jag får nog göra ett till försök imorgon. Jag har ju lite sånt som ligger på magasin att beställa också. Bökigt sånt och jag hade inte riktigt tid med det idag.

Planen för kvällen är att släpa oss till den stora affären och leta mat, försöka äta kvällsmat samt laga matlådor tills imorgon. Vi får se om vi hinner allt det innan vi somnar. Det har blivit lite för lite sömn på sistone, planen är att skaffa mer redan ikväll men jag vet ju hur det blir.

Ska jobba lite på att tänka positivt också. Men det är absolt lättare när man är utsövd så de två är oundvikligt sammanlänkade.

Nu mat.

äventyr bra, hemma bäst

sådär ja, äventyr avklarat. Inga problem. En annan är ju rutinerad.. eller så har jag bara tur ;). Lider med vännerna som satt fast hela natten *bamsekram*

Kom iväg en timme senare än beräknat och kom fram 3 timmar senare än tänkt. Men fram kom jag. en halvtimmas stopp i falköping och 45 minuter i herrljunga där växlarna frusit samt kö från alingsås till gbg. Men jag hade det varmt och gott i första klass och inte mycket folk heller.
Vännen S mötte upp och vi letade mat och strosade i affärer som
Lush och SF-bokhandeln med smärre inköp som följd och softade större delen av dagen. Inhandlade entrecote och kladdkaka till kvällens mumsande. Det var mumsigt.. och mycket. Vi hade köpt chips också men de orkade vi inte ens öppna.
vi skrattade och pekade på melodifestivalen och gäspade oss igenom catwoman. Sedan slocknade vi och vaknade till blå himmel och sol, vilket ju bådade gott för dagens hemresa.
Det har varit väldigt skönt att bara softa omkring lite. Det här med väderstrulet bekommer mig liksom inte. Jag har inte haft bråttom och det viktigaste är att jag kommer hem.
Väl inne på stationen spanade vi på stora informationstavlan och på timotej som också skulle åka tåg. Efter god lunchmacka på Fröken Olssons så gick vi och tittade om tåget verkligen tänkte gå och det tänkte det så jag kunde kliva på och fara hem blott en halvtimme senare än tänkt. Lyx, det hände verkligen inte alla denna helg.

Väl hemkommen konstaterade jag att det blir en lång kväll. Skidskytte till mitt i natten. Damerna startar inte förrn 22.00, det blir till att titta i pyjamas.

Nu ska jag leta matlåda

attans

crap.. hittade just en funktion till på sj där man kunde följa tågets framfart från start till mål. Det visade sig att tåget inte kom iväg i tid..just nu står det i hallsberg. jaja mindre stress för mig.
Ska meddela vännen S per sms.

men nu går jag iaf

väderrapport

har varit ute och testat vädret med hunden inför mitt äventyr. Till stationen kommer jag lätt. Det gäller bara att klä på sig. Äger du inga kängor och eller termobyxor har du inte utanför dörren att göra idag.. så är det bara. Jag däremot som har både och samt har vett att klä på mig flera lager samt linda halsduk runt luvan på jackan likt en snöbeduin... jag äger! :)

Nu gäller det bara att tågen går men hittills är det inga stora förseningar, senaste jag såg var på 19 minuter men det är från södergående riktning, mitt tåg kommer uppifrån landet och där gäller 5 minuter.

Dock dags att trycka i sig frukosten, packa allt i ryggsäcken och pälsa på sig inför vandringen till stationen.

ha en bra helg

hur man fördriver en fredagskväll

Så var det äntligen fredag. Jag är så trött, så trött. Glömde helt av att jag bokat tvättid nu ikväll men kunde glatt ge bort den till grannen som kom och frågade om jag skulle använda den :) Dagens goda gärning.

Har suttit och spanat på smhi och sj inför morgondagens äventyr. Det verkar lugnt. Det jobbiga blir att gå ner till stationen imorgon bitti. Lokala vindbyar på 15 m/s låter otrevligt. Annars tror jag på en "vanlig" försening på ca 30 minuter eller så. Men man får ju hålla tummarna för säkerhets skull.

Innan jag kan ge mig iväg med gott samvete ska dock en sida text till produceras på uppsatsen och mailas till handledare. Vi hade ett jättebra möte igår så jag känner mig ganska taggad. Dags att leta en bok eller två :)


det här med uppsatsen

Nu går ögonen i kors. Har suttit framför datorn sedan hemkomsten och försökt pussla med min uppsats, letat uppsatser, artiklar, böcker och annat för att backa upp en av mina hypoteser. Sedan kom jag inte så mycket längre. Måste producera minst en sida text till innan fredag för att kunna skicka in till min handledare och egentligen hade jag velat ha det gjort tills imorgon när vi ska ha vårt första möte men det kanske inte gör så mycket att det inte är helt klart. Jag har ju på sätt och vis kört fast.
Jag vet att det inte hjälper att stirra tillräckligt intensivt på skärmen i alla fall. Har testat det en stund nu. Imorgon väntar som sagt första träffen och tills dess tänkte jag raida bibblan på alla böcker jag kan hitta från de referenslistor jag precis skrivit ut. Det blir ju alltid något.

Innan det är dags för sängen måste jag tillverka lite matlåda. Det gapar tomt i kylen, iaf på matlåda.

lite länge

Det blev visst jobbande lite för länge idag igen. Men nu har jag lite mer flex att ta av. Det kommer ju bli två vändor hem till vovven denna veckan, det tar minst 1 och 20 fram och tillbaka(med ätande).

Jag har iaf hunnit laga ris till matlådorna som sambon ambitiöst kockade igår, diska så att det går att äta frukost, handlat mjölk till sagda frukost och promenerat vovve. Men nu är jag lite slut, trött och hungrig. Tur att vi snart får åka till herr grefve och äta tacosar.


Det här med bilen

Det var ju såhär att vi efter att ha paniklagat kopplingen för dyra pengar, ändå hade fått en tvåa på besiktningen och skulle åka hem till pappa och laga. Bildelarna hade kommit, vi tankade fullt och satte oss i bilen. Den gick till Otterbäcken, sen skar motorn. Det är alltså dags att ta farväl av lilla saaben. Den står nu med full tank hos pappa som kan ägna vårkanten åt att pyssla och sälja delar. Vi har kastat massa pengar i sjön och sitter nu billösa. (M du får nog köra till tacosen imorgon, sorry).
Vår nya plan är en "riktig" bil. Vi blir nog tvugna till någon form av lån. Det går inte att ha en bil modell äldre som kan klappa ihop på nästa långresa (läs 12 - 30 mil). Bil av modell nyare efterlyses, kombi ska det vara. Barnvagn ska få plats.

Vi får väl se vad vi kan skrapa ihop för pengar, men på nåt sätt måste det gå. Mamma och pappa bogserade och bärgade och skjutsade sedan också hem oss idag, tack och bock. Det blir jobbigt att vara utan bilen, långa dagar eftersom vi måste traska hem till hunden. Hade det inte varit så mycket snö så hade ju cykel varit ett alternativ men nu är det liksom ingen idé.(dessutom har jag ingen cykel)

Det blir ett par tuffa veckor med mycket gående, mycket pluggande och absolut inga pengar. Vi sitter lite i skiten, som man säger.

Ska gå och trösta mig med att packa ur diskmaskinen.

om mammabyxor, latmaskar och plugghästar

Det var lätt att tacka ja till skjuts hem när sambon hade huvudvärk och jag ändå hade plus på flexen. Har nu snart hunnit igenom dagens surfande. Ska sätta ihop en inte allt för stor inköpslista inför kvällens handlande, det börjar gapa tomt på sina ställen.
Ska också hämta ut mitt paket med mammabyxor från la redoute. De är lite mystiska, la redoute alltså, inte byxorna. När jag kollade i lördags så fattade jag det som att kläderna inte anlänt till norden men sedan på måndagen så kom leveransbekräftelsen på sms. Jag hänger nog inte med. 3 par blir det om alla passar, vilket ju vore trevligt. Är de för stora kan man ju chansa på att jag växer lite till, just nu är det dock dåligt med det(är lite orolig för att jag inte går upp i vikt så mycket). Men är de för små är det ju bara att returnera och leta upp nåt nytt ställe att beställa ifrån. Eller till slut ge upp och köpa billiga stretchjeans att sy om. Det är så bökigt bara.

Övriga planer för idag är att antingen gräva djupare i bibliotekets databas efter uppsatser eller att titta på gårdagens inspelade avsnitt av House och NCIS. Vi får se om plugghästen eller latmasken vinner, plugghästen har ju lite hårdare vapen, jag menar böcker slår ju kudden alla dagar, men bara om det är en ensam kudde ;)

Nu mat! eller inventeringen av bristen på sådan

ytterligare en seg söndag

Av någon underlig anledning så fastnade jag framför gamla filmer igår kväll vilket innebar sänggående långt efter midnatt. Detta gör en ganska seg. Efter en lång promenad med hunden och dammsugande av sovrum innebär det att jag är slut för idag, eller åtminstone för några timmar frammåt.

Planen för dagen är att hinna läsa min läxa och eventuellt göra ett litet röj i en garderob. Det behövs.

Annars har det inte hänt nåt spännande.

Varde helg.. och helg var det

Nu är det helg och jag är lämnad ensam med hunden. Vi har redan hunnit med vår morgonpromenad och nu väntar lite pysslande med disk innan vi intar second breakfast till melodikrysset. Eftermiddagen ska spenderas med turer till tvättstugan. Vi är tydligen i behov av att tvätta.

Sedan kommer väl sambon hem lagom till att jag hinner plåga honom med melodifestivalen, hehe :)

I övrigt tänker jag läsa lite i min kursbok som jag hämtade igår, vi har läxa till på tisdag, men annars minsta möjliga aktivitet. Det är ju faktiskt helg!

Inte mycket

Det var segt i huvudet idag, inte mycket vettigt gjort varken på jobbet eller här hemma.

Det var även lite segt i ren allmänhet idag i lilla staden. Snö överallt och folk som inte kan köra bil så fort det blir snö. Mest ilandsproblem. Vi hade faktiskt seriösa problem med att stänga garaget eftersom det på nolltid bildades is av snön som smög in vid tröskeln. Därför var det lite irriterande att det senare på dagen plogades upp ännu mera snö mot porten vilket spädde på det hela. Man kan ju undra om det verkligen inte är meningen att de inte ska skotta bort all snön?

Fick mitt senaste inköp från tradera på posten idag. Ny och fin handcreme eftersom min tub tagit slut. Så nu ska jag bli len och fin igen. I posten låg även en utlämningsavi på min kursbok. Ska hämta den imorgon så att jag hinner läsa alla kapitlen tills på tisdag. Ska även jobba med min uppsats under morgondagen. Idag hanns det inte så mycket, fastnade i telefonen :)

Nu väntar jag bara på att mina kläder ska skickas från La redoute. Har fortfarande inte fått någon bekräftelse på att det är skickat så man kan ju undra lite över hur lång tid det ska ta, imorgon är det en vecka sedan jag beställde. *mutter*

Nu är det dock hög tid att krypa ner under täcket innan käkarna går ur led.