dags att åka bort

Jupps om en stund bär det iväg på läger i ett par dagar. Överraskningsbesök till på köpet. Bara mamma som vet att jag kommer. Det ska bli kul.

Nu ska jag bara lyckas spänna fast liggunderlaget på väskan så bär det av.

ha det gott

*poff*

mamma mia vilken hetta

Helgen har fortlöpt väl. Vi traskade upp på berget i stekande hetta, dock mycket väl förberedda och det gjorde upplevelsen riktigt behaglig. Väl uppe så var nästan alla grillplatserna upptagna, den tidiga timman till trots. Vi traskade runt och letade en stund innan vi hittade en brygga att plaska fötterna ifrån. Det blev tyvärr inget badande, bottnen var läskig och bryggan hade ingen stege så det blev bara plaskande. Men om man plaskar riktigt ordentligt så känns det nästan som om man har badat sedan :)

Det blev grillat och kex och kakmumsande och vi var inte hemma förrän frammåt kvällen igen. Då hade nästan alla antagit en lätt rosa ton. Redan igår var jag dock mer brun än rosa, alltså en lyckad dag i solen.

Igår blev det inte så många knop gjorda. cissi släpade ner mig på stan och vi impulshandlade solglasögon. Mina är kanske inga märkesglasögon direkt men de var söta och håller väl kanske till nästa sommar i alla fall.

Vid kvällningen fick vi besök en kort sväng, sånt är trevligt. Fram för mer spontana besök bara för att man var i närheten. Sånt kommer bli mycket lättare när man bor närmare :)

Sedan repeterade jag ytterligare ett semestertips. Biodags igen. Denna vecka avverkades Mamma Mia. Riktigt bra film, den kändes inte alls som en musikal vilket kan vara till tröst för dig som inte gillar musikal som film. Här märktes det liksom inte att det var det ena eller det andra. Storyn var söt och lagom galen. Vill dock höja ett varningens finger angående Pierce Brosnan och sång. Han fixar inte riktigt det men det blir "points for effort". Sedan är det klart att om man inte gillar ABBA alls så kan jag inte rekommendera den. Det finns risk att man utvecklar allergi eller utslag. Gillar du däremot alla slags gamla och nya schlagerdängor så kommer du älska detta.

En sak till med bion som jag inte rekommenderar är salong 2 på Saga. Det var hiskeligt varmt. Jag svettades floder, till skillnad från förra veckan då vi satt i salong 4 eller 5. Där var det svalt och skönt. Ska du se Mamma Mia så gör det antingen någon annan stans än i Skövde eller vänta tills de byter salong.

Nu är det dags för taco-förberedelser.

*poff*

jag hade visst fel

Det är inte idag som är sommarens varmaste dag. Det är imorgon så sett ur det perspektivet så är det bra att gå på utflykt idag :)

Jag ska nu leta fram prylar ur skåp och lådor och lägga vatten på kylning. Morgondatandet är avklarat så sedan är det bara morgondusch kvar.

Bäst att pyssla vidare

*poff*

pust, poff, Flash?

Pust! Det är inte bara varmt, det är hett. Och imorgon ska vi göra om förra årets dårskap. Vi tar sommarens varmaste dag och går uppför berget och sätter oss och grillar i stekande solsken. Men i år är jag förberedd. Jag har ett antal flaskor förberedda som ska fyllas med vatten. Badkläder ska plockas fram och en keps är på väg att rotas upp ur gömmorna. Jag har även bättre skor än föregående år. Förhoppningsvis avlider vi inte på kuppen. Jag tänkte även avhålla mig från alkohol denna gång. Jag tror det är en mycket dålig idé.

Detta är alltså inte ett semestertips utan snarare en avrådan. Ge er inte ut på en flera kilometer lång promenad med ett antal procents för stor lutning i stekande sol. I alla fall inte om ni inte är elitidrottare eller försöker bli. Jag är ingetdera utan alltså delirisk och därmed helt självsvådlig ;)

Nu ska jag förbereda mig med ett avsnitt Flash Gordon.

*poff*

högsommar, gräsklippare och tja.. ingenting

Idag är det verkligen högsommarvärme. Man märker det när det inte ger någon svalka genom att öppna fönstren. Det vore trevligt att försöka komma iväg och bada någonstans idag. Men eftersom sambon är rädd för sötvattensjöar så kommer jag nog som längst till billingebadet för egen maskin. Jag får hitta någon att fjäska för alltså :)

Annars blir det en lugn fredag, när de har klippt färdigt gräset utanför vill säga. Det kommer också vara något positivt med att bo på fjärde våningen. Gräsklipparoväsendet kommer att låta mycket avlägsnare.

Inga planer alls, förutom att handla lite. Av någon anledning så är det alltid slut på jucie, mjölk och sådana saker och gärna redan innan frukost. Sedan ska det grillas imorgon så jag tänkte vara föreberedd.

Dagens semestertips blir således: Gör ingenting alls :)

*poff*


invasion, fadäser och skugga

Gårdagens sommarpub avlöpte utan större fadäser. Jag spillde lite drink på min nya tunika men det finns ju tvättmedel :)
Tack alla vännerna som var där, det var riktigt, riktigt trevligt att se alla. Under större delen av kvällen jobbade vi på vår "gamlinginvasion" av Boulogner och vi hade nog övertaget nästan hela tiden :). De flesta kom snabbt in i det avslappnade Boulogner-humöret och allt var som på den gamla goda tiden. Härligt! en riktigt rolig kväll alltså som passade bra mitt i semestern. Tyvärr var det ju en hel del som skulle upp och jobba idag. Hoppas ni överlever det. Jag är ganska glad att jag är hemma, jobba idag hade varit plågsamt. Nästa gång så dricker vi inte så mycket vin helt enkelt ;)

Dagens semestertips blir att sitta på solstol i skuggan och äta glass eller imundiga något annat kallt. Det är nog ungefär det som orkas med idag.

*poff*

gahh, vad de ändrar

ett riktigt jobbigt ilandsproblem dök upp.

Ni som känner mig vet att jag har lite svårt att vara overksam en längre tid. När jag jobbar så är det lätt att hitta på saker att göra, när jag däremot är ledig så är det inte lika lätt att hitta på avslappnande saker att göra. Idag hade jag dock ställt in mig på att se Morden i Midsomer kl 21. Vad händer då? Jo till min stora förtret så sänds det inte förrns kl 22 eftersom det är friidrott från DN-galan!

Jag är vanligtvis en stor sportsupporter, i helgen satt jag och spontanhejade framför tv:n till sporterna orientering och speedway som jag i vanliga fall inte följer på något sätt. Men när sporten går ut över mina favorittv-serier utan förvarning. Då blir jag lite putt. Så i ren semesteryra och vredesmod blir det nu mer förstörelse av dieten med vin och popcorn.

Sicka problem jag har. *skakar på huvudet åt mig själv och skäms*

*poff*

S som i solstol, sommarpub och sortering

Idag återvänder det fina vädret och ska enligt alla rapporter jag läst bli kvar hela veckan. Härligt! Just idag blåser det lite för mycket för att jag skulle vilja sitta ute hela dagen men imorgon planerar jag att sitta ute i min solstol bredvid min torkställning under min tvättid. Det är alltid bäst att torka kläder ute i solen :) och har man ingen balkong eller uteplats så får man passa på när alla studenterna är hemma på sommarlov. Semestertips nr 9 blir således: sitt ute och lata dig medan din tvätt torkar i solen.

Imorgon är det också dags för en av sommarens höjdpunkter som är återkommande från år till år. Det är dags för en sommarpub på kåren. Det ska bli rikigt kul. För att se till att så många som möjligt kommer så har jag och cissi börjat slå på djungeltrummorna. Hoppas det ger resultat :) Semestertips 10. Gå ut och ha riktigt roligt tillsammans med massor av roliga människor!

För resten av eftermiddagen gäller att först se till att det blir eftermiddag genom att äta mat ;). Sedan ska jag starta något av mina sorteringsprojekt. Eventuellt blir det foton idag. Semestertips nr 3 får lite utrymme idag också alltså.

Ha det gott i solen
*poff*

Ny lägenhet

citerar Gert Fylking:  "Äntligen!"

Nu har jag och sambon varit och skrivit på kontrakt till vår nya fina 4:a. Vi ska visserligen inte flytta förrän i slutet av november men jag svävar på moln i alla fall. Flyttlasset kommer bära till Havstena och det ska bli så skönt.
Jag kommer återigen att få promenadavstånd över gården till disse och elli vilket jag saknar jättemycket. Det blir även närmare till en rad andra vänner. Tyvärr är det ju ett par stycken som det blir längre till också men man får väl helt enkelt börja cykla igen. Väcka latmasken. Annars blir det svårt att ta sig till friskis, dit kommer det att bli långt eftersom det inte finns någon cykelbana utmed östra leden. Jag fattar inte att de inte bygger en, det skulle underlätta massor.

Nu ska vi fira med kaffe och morotskaka och fylla i tapetönskemål till de rum där det var nödvändigt.
Sedan ska jag börja packa :).. jo jag vet att det är lite tidigt men vi har ju trots allt en del saker som vi mest har för att spara så de kan jag ju faktiskt plocka ner. Det är underligt vad grejer man samlar på sig på 7 år.

mot kaffet
*poff*

Baka baka liten kaka..eller 2

Semestertips nr 6.
En lagom tråkigt regning dag så tar man helt enkelt en tur till närmsta affär och köper ingredienser till ett par goda kakor och går sedan hem och bakar. Kakorna avnjuts sedan helst med kaffe eller te gärna tillsammans med någon man tycker om. Således planerar jag i afton att bjuda in några sådana.

Såsom gårdagen är även idag en regning dag. Det vankas traskande i en av stadens gallerior. Det är också lämplig sysselsättning när det regnar. Semestertips nr 7 således.

Blir man alltför uttråkad kan man också ägna sig åt semestertips nr 8. Hitta på bus!
Det kan till exempel resultera i att stadens fontän förvandlas till ett bubbelbad. Nu var jag tyvärr inte inblandad men det är lite kul att titta på :)

Nu ska sambon och jag slåss om duschen.

*poff*

Semestertips 3(uppföljning), 4 och 5

Här är jag!

Har genomfört semestertips nr 5. Ta en paus från Internet. Det har var skönt men lite abstinens blev det till slut. Det har kanske inte blivit så mycket vettigt gjort men jag har ju faktiskt betalt för att vila :)

Jag har även genomfört semestertips nr 4. Gör en utflykt med goda vänner till någonstans man inte varit förut. Det är egentligen ellis idé och det var även hon, jag och fröken stina som tuffade iväg till Borås och knalleland i onsdags för lite shopping. Vi hittade inte jättemycket spännande men det var kul att åka någon annan stans. Dagens höjdpunkter enligt mig var färska vanlijmunkar på Danske kungens konditori samt besöket och inköpen på Zizzi, en mycket trevlig dansk butikskedja med kläder för storlek 42 och uppåt. Det var danskt alltså :)

Under min internet paus har jag fortsatt tips nr 3, att skapa ordning. Just nu står kampen i köket och då närmare bestämt köksluckor, kakel och andra öppna ytor som av någon anledning verkar ha invaderats av stekflott och nu också lite bananflugor. Nog för att jag trots alla bevis om motsatsen inte är någon köksfacist i mitt eget hem så tycker jag ändå att jag städar relativt ofta. Köket håller inte med och därför detta korståg.

Idag verkar det som att korståget stå tillbaka lite. Sambon har övertalningskampanj för att jag ska följa med till golfbanan. I värsta fall får jag väl bita i det sura äpplet, kalla det motion och ta med mig mp3-spelare och mitt korsord. Något roligt måste ju jag ha om jag ska traska där i 4 timmar.

Vilket det än blir så måste kaffe intagas för att orka med.

*poff*

att äta eller inte äta

En rekommendation i största allmänhet. Ät inte för mycket mat för sent på kvällen. För det första blir man så hiskeligt mätt och får svårt att sova. För det andra så drömmer man gärna konstiga saker när magen jobbar för högtryck samt att man blir mycket bubblig i magen dagen efter.

Men vad gör man inte när Maian dukat upp för tacomåndag med jättestor eftterrätt. Vad man inte gör är att sluta äta ;)

Av sagda anledning kunde jag heller inte sova längre utan har redan varit uppe en stund och pysslat. Sambon grymtade från sängen "Du vet att du inte behöver gå till jobbet va?"
Jag tror att det är så att han är precis lika glad som jag för att jag har semester :)

Nu ska jag se om jag inte kan lura upp honom med lite kaffe

*poff*

Semestertips 3: Ordna upp det

Är du som jag att du behöver ha det ordnat och prydligt runt omkring dig för att riktigt kunna slappna av och njuta? Här kommer då mitt semestertips nr 3:

Ta dig tid till att få det ordnat omkring dig! Gör sånt som blivit liggande eller som du skjutit upp. Tänk på hur mycket skönare det känns när du är klar och hur mycket bättre du då kan utnyttja din semester.
För min del har det blivit en del garderobsrensning, inte jättemycket slängt men en del har hamnat undanstoppat i olika lådor eller hamnat i "sälj-högen". Idag var det papprens tur och det rök en hel del gammalt som jag faktiskt inte behöver spara på. För tillfället känner jag mig ganska nöjd men får jag ett ryck igen om någon dag så gör det ingenting :)

Nu är det dock dags för belöningen för dagens stundom tankekrävande arbete. Tacomåndag i ganska många vänners lag denna afton. Ska bli trevligt :)

*poff*

Semestertips nr 2

När kvällen ser ostadig ut på väderfronten och du inte vill ha din grillmiddag förstörd så strunta i den helt enkelt och gå på bio istället.
Sagt och gjort så traskade jag och cissi ner till stadens biopalats och såg film. Sex and the City är nu sedd. Även om jag inte är något inbitet fan så var den mycket underhållande och helt klart sevärd. Har du bara sett ett enda avsnitt av serien så lär du hänga med ändå.

Ett bra sätt att spendera en söndagskväll med regn i luften alltså.

Nu tror jag dock det är dags för frukost

*poff*

Semestertips nr 1

Nu när jag äntligen har fått min efterlängtade semester så tänkte jag dela med mig av saker jag gjort som jag tycker är intressanta att göra även för andra.

Igår packade vi bilen full av goda vänner som satt och flåsade hela vägen till Hova i vår bil utan kylning. Vi traskade runt på medeltidsmarknad och hämtade inspiration. Vi hittade både det ena och det andra. Dessvärre hittade vi inte de "riktiga riddarna" med svärd och gycklargruppen som slungade eld förra året lös nu enbart med sin frånvaro. Däremot hittade vi den jättelika oxen som sin vana trogen skumpade fram och tillbaka på marknadsgatan och på sina ställen gör det lite mer autentiskt :)

Som alltid hämtar jag och mina vänner inspiration till våra medeltidsklänningar.. och spenderar en del pengar på accessoarer till dessa. I år blev det en liten söt ring i form av en ros till lillfingret samt ett hårspänne i läder målat som ett rött löv. Tyvärr måste jag nog knyta fast det i håret då det inte ritkigt ville sitta med egen kraft men ändå.

Det handlades också whiskey fudge, vitlökskorv, honungsmjöd och lite annat smått och gott som jag och sambon kalasade på när vi kom hem.

Semestertips nr 1 är alltså Riddarveckan i Hova. Skynda på! Sista dagen är imorgon! Jag rekommenderar bil med fungerande luftkonditionering, regnkläder för eventuella skurar och inte alldeles för mycket kontanter då de tenderar att ta slut ;)

Vet jag om det finns lite mjöd kvar i kylen.. hmmm

*tassar ut och tittar efter*

*poff*

Äntligen.. i racerfart

Woho! Det är dags!
Nu, eller alldeles straxt i alla fall ska jag traska hemmåt på min alldeles egna och mycket välförtjänta semester. Här kan vi prata om "äntligen!".

Och vi inleder semesterfirandet i racerfart. Det ska intas lunch på stående fot och sedan avresas mot Hova och plaska runt bland riddare och annat knytt på medeltidsmarknad med flera av våra mysiga vänner.

Jag kommer att tuppa av mitt i Flash Gordon ikväll, bara så ni vet. Prio 1 för denna semester: VILA!

Ha det
*poff*

det går frammåt

Det är klart! Hurra!
Vadå? Jo schemat för första läsperioden är överfört utan krussiduller och jag kan andas ut och gå på semester i lugn och ro. Vila upp mig inför mailbombningen som kommer ske lagom tills jag kommer tillbaka.

För övrigt är det lite smått soligt idag och jag lapar allt jag kan när arbetet tillåter. Nu är det en dag och några timmar kvar till mitt livs första riktiga semester! woho!

*poff*


sol, baksidor och växter

Idag är det varmt. Det är trevligt. Synd bara att värmen verkar försvinna i slutet av helgen igen. Jag vill ha sol hela tiden... eller tja mycket oftare.

Dagens baksida är också att jag verkar vara yr nu igen. det gick bra hela veckan fram tills efter lunch idag. Fråga mig inte varför.. det bara blir så. Jag kan inte komma på att jag gjort något direkt annorlunda just idag. Det kanske bara är huvudet som vill ha helg. och det ska det bli snart.

Vi styr kosan mot kusten idag igen. svärfar ska gratuleras, den ganska stora åldern 60 har uppnåtts. Har fått order att köpa blomma från mina föräldrar så innan vi far så ska jag traska in på plantagen och leta upp lämplig växt.

Idag är det 5 arbetsdagar och några timmar kvar till semestern :)

*poff*

löparskor och mera nedräkning

Gah!

Vad jobbet går långsamt när det är 25 grader varmt och sol ute. Allt man vill är att ligga kvar i solstolen när fikarasten är slut och bara päsa hela dagen. Sedan är det rätt segt rent allmänt. Det börjar bli så att när alla har gått på semester så finns det ingen att jobba med. Men men.. bara att bita i och slita en vecka till.

Idag kanske man kan smita lite tidigare när det ändå är fint. Jag kan jobba länge nästa vecka när det regnar :)

Idag ska jag för övrigt inviga mina nya löparskor som inhandlades igår. Ska bli skönt att springa i skor som inte gör ont att ha på sig. Det kanske kan göra en minut till på min tid :) Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Nu är det bäst att göra lite mera nytta. Nedräkningen fortsätter således, 6,5 arbetsdag kvar till semestern!

*poff*