paket

Där tog sysslorna slut.. och så även orken. Jag ska krypa till kojs alldeles straxt med mitt korsord som jag kommer somna i.

Imorgon fyller min älskling år. Så innan jag går och sover ska jag slå in paket och imorgon bitti ska det ordnas frukost på sängen. Sen på kvällen ska det lagas god middag och bakas tårta. Hans föräldrar dyker upp på lördag så då får vi se vad som händer.

Nu mot tejp och snören :)

*poff*

dött?

Nejdå jag är här. Jag har bara inte tid. Mycket kvar att göra innan januari är slut. Och eftersom det är den sista idag så.. ja ni förstår säkert. Veckorapport kommer förhoppningsvis imorgon nån gång.

Nu ska jag lista ut varför min klocka går efter för andra dagen i rad och sen ska jag jobba massa timmar till.

*poff*

fart?

Så. då var halva måndagen avklarad. Bara några få timmar kvar tills jag ska masa mig hemmåt. Som vanligt känns det inte som att jag blir kvar någon längre stund. Men oftast blir jag det ändå. Jag måste ha läskigt låga blodsockernivåer såhär precis efter lunch eftersom jag så gott som alltid är trött så jag kan somna stående och har huvudvärk.
Har laddat skrivbordet med ett stort glas vatten och ett par kiwis(inte fåglarna utan frukten).

Nu ska jag kasta mig över lunchens skörd av inkomna schemaunderlag. Hela två stycken. De lever där ute på bygget trots allt. Tänk vilken fart det blir när man mailar till närmsta chef :).

*poff*


mysigt och sent

Helgen sprang iväg men ganska mycket blev det gjort ändå. Hade en riktig röjardag igår och flyttade runt på lite möbler och rensade i lådor. Har också hunnit tvätta och städa. Det finns verkligen inget som slår att vara nyduschad och krypa ner i nystädad och nybäddad säng. Speciellt inte när man också har en kopp te och det är zorro på tv :)

Idag blev det mysig promenad med vovven i solen och sedan fika med fröken S och fröken M i närmare 4 timmar. Det var välbehövligt och mycket trevligt.

Sambon kom hem från sina äventyr och tyckte att det var väldigt fint i lägenheten. Woho. Han märkte att jag gjort nåt :)
Nej nu var jag elak. Det brukar han faktiskt göra, det är nog jag som är dålig på att se när han har gjort något.

Nu ska jag gå och hämta den sista tvätten och äta en mycket sen söndagsmiddag.

*poff*

Hurra..

..än finns det hopp. Det blev helg till slut även om det kändes avlägset senast igår morse.

Jag invigde helgen med att sova länge. Vovven började rumstera vid kvart i tio så jag fick väl masa mig upp och ut. Har sambofritt tills imorgon och det har allt min klipska hund räknat ut. Så nu har jag en liten efterhängsen tax att tas med under helgen. Just nu är han dock ganska så lugn. Han har parkerat i soffan och lär nog bli där tills han tycker att det är dags att gå ut eller tills jag börjar laga mat. Av någon anledning tycker han att det är riktigt intressant ;)

Jag tänkte inte göra så mycket vettigt idag. Tvätta lite senare men annars bara pyssla runt och slappa. Skönt delux. Annars orkar jag nog inte med veckan som kommer.

*poff*

nostalgi utanför fönstret

Det är nolledag idag. Det springer overaller utanför fönstret och 100 nya sjuksköterskor skaldar "vem vill vara vårdare". Man blir lite varm inombords. Men jag är inte direkt avundsjuk på att vara ute och leka. Det blåser hur kallt som helst och det är blött. Då är det skönt att ha ett varmt kontor att krypa in i och bara titta på.

*poff*

kors i taket

Ensam på jobbet idag. Kollegan har en nacke som spökar. Eller ja helt ensam är jag ju inte. Bara ensam i rummet. De andra är ju här också :)

Har faktiskt haft fullt upp på förmiddagen med ändringar och läggning av schema. Det har ju kors i taket kommit in några underlag trots allt. På måndag hoppas jag det ligger 9 färska underlag i internposten till mig. Men det är väl inte troligt. Fast å andra sida får jag börja med min favoritsysselsättning: telefonterror ;)

Nu är jag smått tom i bollen och ska börja lägga lite tentor. Vi får se hur det går.

Måste äta snart också. Hoppas de har nåt gott på götasalen. min kock var på vift igår så det blev ingen matlåda.

*poff*

nu igen!

Jag som kom hem vid 10 och i stort sett färdig för sängen. Nu sitter jag ändå här igen!  1,5 timme senare och inte kommit närmre sussandet. Ska övertyga mig själv om en stor kopp te och mitt korsord. Det är nog precis vad jag behöver.

Imorgon blir det nog ingen lång dag på jobbet om jag mår såhär. Jag tror jag börjar få feber.

Vi ska i alla fall "gravhandla" hos flemming imorgon vid 16 om nån ska med.

nu sussa
*poff*

vänta till imorgon

Igår var en tämligen dålig dag.

Vaknade till nyheten att av mina favoritskådisar Heath Leadger är död. Kul! not.

Tänkte peppa mig själv med att bänka mig framför Van Helsing i går kväll vid tv:n. Vad händer när det är 3 minuter kvar av filmen? Jo viasat går och dör så jag får inte slutet på filmen. Vet inte om man ska skratta eller gråta?

Jag är för trött för att göra någotdera. Jag sover mest. Får se om jag orkar hela dagen idag. Jag riktigt känner hur de där förkylningsbacillerna från sambon kilar omkring i kroppen. Jag tänkte att de skulle vänta till imorgon.. men vi får väl se hur det går.

Vad mer som får vänta till imorgon är sista besöket hos flemming. Idag orkar jag inte. Måste ju ta adjö av min bokguru.

Nu jobba lite till
*poff*

att vara eller inte vara produktiv

Hemma och småtrött efter en inte alls så produktiv dag som jag hade tänkt. Har inte fått mycket gjort alls. Det svischar förbi några mail, det ringer några gånger. Man går på kaffe, på möte och på lunch och sen försvann hela dagen. Det blir för många avbrott. Imorgon ska jag ta mig i kragen och skriva klart utkastet till ett brev samt troligtvis mailbomba ett antal personer som inte svarat på mina tidigare mail, i värsta fall får jag ta till telefonterrorn.

Eller ja.. oproduktivt. Jag har ju i alla fall lyckas byta batteri i min bankdosa, handlat mat, promenerat hunden och håller som bäst på att tvätta det sista. Så nåt har jag ju gjort i alla fall.

Bäst att gå och titta till tvätten igen. En liten maskin till hinner jag innan 23.

*poff*

fira

Woho! Jag har fått mera lön :)

Ska fira straxt med lunch på stan och ett batteribyte i bankdosan.. så att jag kan bli av med alla pengar senare :)

*glädjeskutt*

*poff*

ombytligt

Idag har vi snart haft alla sorters väder som finns. Imorse var det mulet och lite blåsigt. Sedan var det aprikosröd morgonsol och myspys. En halvtimme senare var det jättehagelskur som övergick i mera blåst. Och nu är solen framme igen.

Ja man hinner inte tröttna på det i alla fall.

:)

*poff*

bravader

Jo vi åkte ju hem till min släkt i helgen. Först 75-års kalas hos mormor på fredagen sedan 25-års kalas för lillebror hemma hos mamma. Jag har fått träffa alla mina mysiga släktingar. Härligt. Dock är både sambon och hunden ganska glada att vi är hemma igen. Vovven sprang demonstrativt och la sig i soffan så fort vi fick av honom bilselen :)

Han har ju haft en besvärlig helg. Han är övertygad om att katten gömmer sig för honom någonstans i huset. Nu i helgen har han förutom den sedvanliga vältandet av mammas tvätthögar också lyckats med konststycket att fullkomlig trasa sönder två påsar kattsand. Behöver jag nämna att mamma inte var glad. Han har också lyckats bita sönder kanterna på den plywood/masonit-skiva som täcker kattluckehålet i källardörren. Jag kommer inte bli förvånad förrns han faktiskt får tag på katten. Det håller jag än så länge som osannolikt.

Min största bravad i helgen var att jag faktiskt lagat söndagsmiddag. Jag har nog inte lagat mat sedan innan jul nån gång.

Nu blir det hundpromenad och sen sussa.

*poff*

uttnyttjas och uträknat

Min presentrunda gick smärtfritt.. tja.. utom för plånboken då. Presenterna är ordnade. Nu ska jag bara slå in dem. Glömde såklart att be om presentkartong till pappas present. Vi får väl se om jag har kvar mina hiskeliga skills på mjuka paket :) Bror får platta paket så det är enkelt. Mormor får ett kuvert så det behövs inte heller slås in. Finurligt uträknat detta. Och så ska jag bara packa väskan så vi kan åka typ direkt efter jobbet imorgon. Här ska utnyttjas flextid!

Jag tror att all de friska luften jag fick idag har satt sina spår. Jag blidde både piggare och gladare :)

Bäst att utnyttja läget till max. Mot väskan och paketen.

*poff*

presentpanik

Jahaja. idag efter jobbet bär det ner på stan. Jag ska köpa presenter. Har ingen aning om vad. Stackars pappa får nog bli med ny skjorta, lillebror förmodligen med bok och mormor.. tja där har vi det stora dilemmat. Ingen som har bra förslag vad man köper till en mycket sparsmakad 75-årig tant i sina bästa år.

Nu ska jag leta upp min mat.. och varför varför varför har jag vit tröja på mig när det är köttfärssås i matlådan *suck*
Ilandsproblem delux

*poff*

optimist

Jag vaknar som optimist varje morgon men runt lunch vänder det sakta för att vid 16-snåret vara halvvägs ner i pessimismens djupa hålor.

Ljusglimtar har det visserligen funnits idag också. Vi får beröm från olika håll att vi är duktiga så jag försöker suga åt mig som en svamp.

Det är nästan så man skäms att säga det men jag ser nog inte riktig fram emot att åka hem i helgen. Jag träffar hemskt gärna min familj och att det var nyss vi sågs har inget med det att göra. Det hade bara varit så skönt att vara hemma och gjort ingenting. Jag är helt slut i huvudet och har småsvårt att koncentrera mig på jobbet efter klockan 16 när hela kroppen säger till mig att gå hem.

Men nu ska jag gå om en liten stund. Och hålla tummarna för att optimisten får stanna längre imorgon.

*poff*

förberedelser

*pust*

Kvällsdatande i lugn och ro, tvätten är tvättad och vikt. nästan allt är förberett för morgondagen. Jag har hunnit städa undan i köket också, bara lite skrufs som inte går i diskmaskinen kvar. Men det tar jag imorgon.

Nu ska jag straxt krypa till kojs med den sista förberedelsen. Skytteprovet som gör att jag får "grönt kort". Vi skulle göra det tills imorgon, vi fick det förra veckan och min vana trogen gör jag alltid saker i sista minuten. Det gick lite halvbra förra veckan. Fick in en 44 och en snabb guldserie. Bara 2 + 3 kvar. Jag ska försöka gå in lite mer helhjärtat för det mesta jag pysslar med under våren. Då märker man nog snart vart det är hjärtat felar och då kan man göra sånna där vuxna beslut att lägga ner någon aktivitet. Vi får väl se vart jag hamnar.

mot läxläsningen
*poff*

ljusglimtar

Några timmar senare och inte är det bättre. Några ljusglimtar i dysterheten var schemaunderlaget för en sommarkurs som damp ner.. det första jag sett hittills :), samt några exemplariska underlag från kompis Ls sambo. Mycket prydligt och snabbt gick det att lägga. Då blir jag glad.

Just nu funderar jag dock mycket starkt på att fly fältet och sjunka ner i soffan hemma.

"soffmode" is on ;)

*poff*

svag

Så var man här igen. Jobb och jobb. Har ingen aning om när jag ska hinna köpa present till far, bror och mormor. Det bär iväg hemmåt på fredag. Har fått bytt bort passet på friskis, pärlan BK ställer alltid upp.  Nu ska jag bara tvätta ikväll och hitta en annan dag att gå ner till stan på.

vi får se hur långvarig jag blir på jobbet idag. Känner mig allmänt svag. *ynk*

medhåll

Jag håller med kollegan M. Idag är det svårt att välja vilken arbetsuppgift man ska drunkna i. Dagen blir inte bättre av att jag har PMS-kort stubin och är allmänt irriterad.
Skönt att kollegan L skickar uppmuntrande e-post i alla fall.

Kvällstacosen hägrar.. Funderar allvarligt på att inte stanna så länge idag.

*mutter morr*

andningshål

Tror att jag har pratat om dem förut, andningshålen alltså. Igår kväll packade vi in oss och vovven i bilen och körde ner till Morfar Folke för att jaga. Som vanligt när det gäller min sambos familj så ska det ätas en massa. Inte för att jag klagar.. tvärtom. Jag kan ju bara konstatera att jag inte har varit hungrig sedan igår :)

Vi sov ganska så gott och gav oss inte allt för tidigt ut i skogen. Tyvärr är ju vår vovve inte så jaktvan men han fjantade mindre än vad han brukar göra. Jag har spenderat förmiddagen med att öva mig på att smyga i skogen med prassligt regnställ och lyssna efter vovvarnas skall. Det är faktiskt mycket avslappnande. Jag är helt slut. Höll på att somna mycket gott i bilen hem men sambon bara petade på mig och sa att jag var tvungen att hålla honom vaken. Och det är väl bäst.. eftersom det är han som kör.

Nu har jag tagit en lång dusch för att få bort braslukten och känner mig allmänt pömsen.. eller var det pömsig. Kommer aldrig ihåg vilket det ska vara.

Nu ska jag bara leta lite kvällsmat så är jag nöjd och glad.

*kram* och *poff*

helg & summeringsdags

Så var det äntligen lördag och inte vilken lördag som helst utan en lördag då jag fick sova utan väckarklocka. Det resulterade i att jag sov till strax innan 11. Och jag kan lova att jag inte är piggare för det. Jag har huvudvärk, vet inte riktigt var den kom ifrån men irriterande är det.

Jag traskade en ganska lång promenad med vovven och kom sedan hem till en mycket onyttig frukost. Vår käre vän herr H kom med wienerbröd och chokladbollar. Mumma men magen är lite ledsen för den ville ju egentligen ha gröt :)

Nu spelar pojkarna 40k medan jag sköter mitt morgondatande och sedan ska jag ge mig på lite kontinentserövrande med Age of Empires.

Ikväll blir det att åka till skogs, till sambons morfar, och tidigt imorgon ska lilla vovven få ut och springa i skogen och förhoppningsvis få tag på något gott vilt att jaga :)

Där har ni min helg i ett nötskal.

Veckan har varit minst sagt jobbigt. Efter jobbet är jag helt slut och har ganska svårt att företa mig saker. Jag tror att det är en del psykisk stress som jag inte har märkt förut. Glädjen att gå till jobbet har inte försvunnit, nej då , den har bara fått lite ovälkommet sällskap. Hoppas jag kan göra mig av med det inom en snar framtid bara. Annars tror jag att januari blir en tung månad.

Där har ni veckans summering.

Nu mot nya kontinenter!

*poff*

det märks..

.. att det är teminsstartstider. Därav min bloggfrånvaro. Jag hinner inte. Men på lördag ska jag sova ut och sen uppdatera både er och mig själv på det som hänt under veckan.

Just nu blir det kvällspromenad med hunden. Alldeles för sent nu igen. och sedan hägrar en kopp te och min sköna säng. Sen blir det en läskigt lång fredag imorgon. Men det är ju fredag i alla fall.

*GÄSP!*

*poff*

outvilad

Ja inte har jag vilat upp mig i helgen inte. Idag som så många andra söndagar har det blivit städande, tvättande och allmänt pyssel. Och som jag nämnde tidigare, ett antal timmar skidor på TV.

Nu är jag helt slut. Ska gå och sussa i nybäddad säng iförd nyinköpt pyjamas. Så egentligen kan det inte bli bättre.

Natti
*poff*

bland skidor och vredesutbrott

Idag är det verkligen inte min dag.

Vi satte klockan för att eventuellt ta oss upp för att åka till Falköping på skyttetävling. Men när klockan ringde så tittade vi ut genom fönstret och bestämde att nej vi stannar hemma. Typiskt nog somnade jag inte om utan lade mig framför tv:n och tittade på "Casper" istället.
När denna var slut var jag frukostsugen och ställde mig att laga söndagsfrukost. Det blidde scones och massa gott till. Massor av skidor på TV, både längd, alpint och skidskytte ;) och det går ganska bra för sverige.

Precis när vi satt oss ner för att äta, hält upp kaffe, juice och börjat breda scones så lyckas vi självklart välta ett fullt joiceglas över bordet, oss, hunden och mitt täcke som vi har i soffan. Efter en vecka med för lite sömn och utan sovmorgnar samt en aningens PMS så är allt som behövs för att knäcka mig ett glas spilld juice. Blir ganska trött på mig själv för att jag blir så upprörd över ingenting men det kändes bättre direkt. Som att en säkerhetsventil behövde öppnas och vädra eller något ditåt. Synd att det skulle förstöra vår mysiga söndagsfrukost bara.

Men efter lite frukost, en hundpromenad och en svensk vinst i tour de ski så är det mesta finfint igen.
Nu ska jag tvätta och göra mig redo för herrarnas jaktstart i skidskytte. För er som vill veta vad jag dillar om:
www.biathlonworld.com

*snöpoff*

packåsna

Jo det kände jag mig som när fröken E vallat mig på stan i några timmar. Vad lugnt och skönt det var! Alla hade nog redan shoppat sig trötta eller så var det annat som lockade idag. Knappt en kotte på Kappahl när jag trillade in 10 över tio. Det fanns massa plats att titta, stanna och prova saker. Perfekta shoppingförhållanden.
Det blev fyra kassar med trevliga fynd. Nu behöver jag inte handla på flera månader :)

Vi stannade och fikade på Läckerbiten. En nykomling bland mina favoritstopp på stan. Det blev kaffe med tryffel och tozzetti (tror jag det var). Mycket mumsigt, och så orkade vi gå ett par timmar till.

Ska prova mina fynd lite senare. Men först ska jag samla kraft, det är lite jobbigt att gå runt i 6 timmar. Hmm det får nog bli mycket senare. Det är ju hockey snart. Dags att krossa Kanada igen, woho!

nu mer kaffe med tozzetti

förresten.. på tal om kaffe. Jag glömde berätta om upplösningen på vårt ilandsproblem. Tjejerna lyckades haffa killen från företaget och han gick bara in och vred om nyckeln så öppnade sig kaffemaskinen. Varför kunde inte jag för? Det måste vara för att jag inte dricker så mycket kaffe så den tycker inte om mig.

*poff*

arktiska vindar

Idag blåser det verkligen kallt. Termometern verkar inte så frusen men så är den inte ute och promenerar med hunden heller :).

Det blev en lång dag på jobbet idag, trots att jag hade tänkt gå ganska tidigt. Satt och bråkade med ett program som det inte går att göra utskrifter från vilket krävde en j*kla massa copy-paste.

När jag kom hem fastnade jag vid tv:n. Jag skulle ju bara varva ned och titta på SG-1. Men sen var det herrarnas staffett i skidskytte från Oberhof och sedan var det CSI och sedan Stargate Atlantis och ja.. det blidde inte mer helt enkelt.

Nu ska jag ta en tur till med min lilla terminatortax och sen ska vi sussa. Jag kunde nog ha somnat ännu tidigare om det inte vore för att vovven behöver ut och sambon är på vift. Men men.. som Gustaf Fröding, eller var det Dan Andersson, diktade" va gla att du har e säng o lägg dej i när kväll kommer, annars skulle du ju bli stånas där"

Nu ska jag gå ut och försöka att inte blåsa bort

natti

dagens andra

Jo nästa ilandsproblem uppstod när tjejerna i växeln skulle ringa till kaffeautomatsföretaget. I växeln ringer man ju från tangentbordet och har således ingen tonvalsfunktion. Det finns dock en fiffig knappkombination som ska fixa detta men av någon underlig anledning fungerade inte den. Efter ett antal desperata försök ringer de in till mig, eftersom jag tidigare jobbat där och undrar om jag inte vet något annat sätt att slå på den. Tydligen hade även försöken att slå på tonvalet bråkat med telefonen så till den milda grad att inte ens sättet att hänga kvar i luren och vänta på en telefonist hjälpte. Jag vet inte hur det gick sedan för jag flydde fältet. Vi får väl se imorgon om detta blir någon följetång.

Nu är det helt klart dags att försöka sova.
*poff*

mitt i jobbet

Lunchen är just intagen. Attans att man inte har en fåtölj och en filt att krypa upp i.
Telefonen ringde precis, kollegan stannar hemma i eftermiddag allmänt illamående. Inte bra alls. Sa till henne att vila ordentligt. Annars finns ju risk att jag blir ensam imorgon också.

Annars händer här inte mycket förutom att kaffemaskinen fick spel både igår och idag om man försökte få den att servera choklad. Men nu har de varit här och lagat så det ska funka. Men de låste maskinen så ordentligt att vi inte kunde få upp luckan med någon av de fyra nycklarna. Det är ju mindre bra eftersom vi själva fyller på kaffe etc. Så jag tror att vi får ringa dem igen annars har vi ett stort ilandsproblem på halsen om några dagar. Tänk bara vad som händer när 20-30 personer inte får sitt morgonkaffe ;)

Tur att jag dricker te. hihi


goda och dåliga vanor

ojoj. ännu en lång dag och den är inte slut än. Man ska hinna mycket helt enkelt.

Efter en fullängds jobbdag traskade jag hem, gick ut med hunden och sedan vidare ner till stan med fröken C och tittade på "Förtrollad" på bio. Den var rolig och söt och det var en drake med en liten stund :). Precis en sån film som jag behövde se. Däremot hade jag inte alls behövt allt godiset jag smaskade i mig. Det är farligt med jullov, jag får dåliga vanor.

 Bäst att ta tag i de goda vanorna igen och göra en kopp te medan jag väntar på att Heroes ska ta slut så jag kan spola tillbaka och titta från början :)

*poff*

arvegods

Glömde berätta om kanske den bästa julklappen trots allt. Min söta mormor brukar sticka till mig hemmagjorda prylar typ dukar, sockor och handdukar lite då och då. Inte alltid det vackraste men man får ju ändå tacka snällt. Det är ju bra så till vida att man även kan lägga in beställningar på mysiga vintersockar och trasmattor när man känner att det behövs.

Även iår var det ett litet paket som mormor överräckte med förbehållet "om du vill ha den". Jag vecklar ut och finner mormors 53 år gamla hemmagjorda julgransmatta! Den är helt underbar. Inte en jätteskönhet men den är prefekt. Inte sådär liten och rund som köpemattor utan stor och fyrkantig för att rymma alla barr. Den är dessutom invigd och använd med tillhörande kådfläckar. *studsar lite*

Så nästa år får vi nog ha skaffat en större lägenhet för då ska jag ha en gran :)

*nyårspoff*

borta bra men hemma bäst

Sådärja. Då var det nytt år igen. Det verkar börja bra med snö och myskallt.

Vi återkom nyss från mamsen och papsen. Minifödelsedag och julafton har det blivit. En bedrövlig elitseriematch i hockey. Fira farbror och nyår och.. ja det var nog bara det.

Fått flera mycket trevliga presenter. Min underbara mor och far har köpt mig en sodastream :) och min bror hade fixat både usbminne och galenskaparnas dvd-box.  *glädjestuds*

Idag var det dock ganska så skönt att komma hem till oss. Min käre sambo har lite svårt för min pratglada släkt så han är extra glad tror jag. Vovven verkar också tycka att hemma är bäst. Han kravlade upp i soffan och sover gott efter veckans strapatser.

Jag ska packa upp mig och sedan blir det inte så mer gjort idag.

God afton och god fortsättning