snopet

här har man laddat hela morgonen för att gå ut och leka med stumpan och när vi kommer till lekplatsen och ska gunga så lägger hon sig ner i stora gungan och vill bara sova. Så det vara bara att bädda ner så gott det gick i sulkyn och gå en sväng. Nu sover hon ute på altanen i ruskvädret.
Mamman fick i och för sig gå in och dricka lite varmt kaffe och smaska skorpa och förbereda lunchen men ändå.. lite snopet.

dagens utflykt

Idag blev det lite utflykt till staden. Stumpan och jag har åkt buss och sedan våldgästat N och M lite grand. Frukstund och blöjbyte innan vi begav oss ut för lite shopping i sällskap med än så länge fröken N. Det blev gengåvan i jakt på luciautstyrsel till stumpan. Ett styckte tomtetröja + byxa nu inhandlade, ett set från åhlens. Nu behövs mysiga röda eller grå sockar till detta samt tomteluva. Det fanns inga på gengåvan. Däremot hittade jag en jättebra vanlig vintermössa till stumpan. Gengåvan är en guldgruva.

Vi gick lönehelg till trots ner till stadens butiker i jakt på lite vantar, sockar etc till stump. Det var också ganska lyckat. Ett par tjocka lekhandskar med extra grepp, ett par tjocksockar att ha i stövlarna på dagis och två par strumpor till. Hon håller på att växa ur en storlek och den vi har sockar i hemma är fortfarande för stora men nu tror jag att jag hittade nåt mellanting. Det är ju så olika mellan affärer. Nu blev det kappahl eftersom jag har presentkort där. Har fortfarande lite pengar kvar där om det skulle vara så att vi behöver mer grejor framöver.

Vi snokade också på hem o hobby, trevlig affär med alldeles för mycket fint. Dock för tillfället inga vinröda gardiner till mitt kök. Däremot en fluffig lila filt som jag spanat på i flera olika affärer, så den fick följa med hem denna gången.

Mat intogs på stan, upptäckte dock att jag lätt kunde beställt en barnportion till mig och stumpan tillsammans. Jag satt och kämpade med min supergoda pasta tills magen protesterade och stumpan var inte alls sugen på sin hamburgare. Knappt halva gick ner tillsammans med en mycket liten mängd pasta och tomat. Men hon ville ju inte ha mer så vad ska man göra. Man vet att hon är mätt när hon låtsasäter och sedan slänger det på golvet.

Sist inhandlade vi halloweengodis utifall att det skulle komma några läskigt utklädda barn på besök. Hittills har jag haft två häxor, en död och en djävul här som knackat på, Döden och djävulen var mycket engagerade med pannlampor, pumpaljus och väl tilltagen godislåda :)
Nu tror jag dock inte det kommer fler för klockan börjar bli mycket. Det kanske har varit fler här innan vi kom hem, vi var ju inte hemma förrns efter fyra. Får spara godiset till imorgon ifall det dyker upp fler. Jag vågar i alla fall inte äta av det själv ifall magen börjar protestera.

nu blir det inte mer vettigt gjort ikväll, eventuellt lite disk, annars hägrar en jättekopp te i sängen om en stund. Det tog på krafterna att vara på utflykt. Tack N för idag :)

gravidbryderier

kväll, trött, mätt. lyxade med rostade mackor med marmelad, undrar jag vad kotten tycker om det. Häromdagen var jag tvungen att halvligga i stolen på ett möte för att någon förmodligen hade fastnat i vinkelvolten där inne. Sambon hävdar dock fortfarande att han inte känner något, konstigt säger jag.

Ska nog inte göra något mer stort idag. tänkte komma i säng tidigt istället. Rent logiskt borde det ju vara så att ju tidigare jag går och lägger mig, ju tidigare på natten vaknar jag för toalettbesök och det borde göra det lättare att somna om. När jag vaknar runt 4-snåret och ska gå upp halv 6 så blir det ingen bra sömn den där sista timmen.

Idag har jag varit lite extra gravid-trött och lite hormonell tror jag. Har dock låtit bli att interagera för mycket med folk, mest för säkerhets skull. Vill undvika att bli upprörd i onödan.

Efter helgen blir jag nog med mer mammakläder att prova, min klädeslangare skulle få leverans. Håller tummarna för att det blir många saker, speciellt underkläder vore bra. Har retat mig som attan i veckan på att inget sitter som det ska men samtidigt kan man liksom inte gå och köpa 7-8 par carriwell-trosor som kostar 200 pengar styck. Då blir man ju ruinerad.

läget idag

Idag känns det som att effektiviteten ändå varit rätt bra. Klockan är mindre än igår nu när det är dags för sängen och det känns som att det är mer gjort.
Imorgon måste vi ta ännu ett krafttag mot vår förra teleoperatör för att få vårt telefonnummer. Blir tokig av att de inte kan bemöda sig med att svara på mail ens. Det är nästan så att man vill anmäla dem.. men vart?

Imorgon är det också buss och matlåda som gäller efter ett par dagar med bil och utelunch. Hårda bud men förhoppningsvis mer plus i flexet. Och det behövs.

Flaggar lite för att jag och stumpan nog tänker företa en bussutflykt till stan på lördag. Nån som vill träffa oss?

dagens ikeapryl

Jo,dagens pryl får bli en väldigt användbar pryl som egentligen inte är en "riktig" pryl. Mina blåa ikea-påsar. De använder jag för att kånka tvätt upp och ner. Sist köpte jag en mellanstorlek som är alldeles lagom för stumpans tvätt. Jag tror det är en av prylarna därifrån som jag använder mest, trots att det som sagt nog inte räknas som en riktig pryl.

det funkar

Nu sover stumpan efter lite vilt badande. Nu har hon i alla fall matchande blåtiror under ögonen :)
Och nu funkar bredbandet och Tv-kanalerna. Telefonen återstår att se. Så långt har inte sambon kommit, han fastnade vid TV:n :)

Min plan för kvällen är att betala räkningar och kanske att kolla upp om webbkameran i datorn funkar. Jag har en liten plan för den..

när bra blir sämre

Det är lite bakvänt att en bra dag ändå till slut blir lite trist. Den 25:e, lönutbetalning borde vara en mycket trevlig dag men när kvällen har kommit och alla räkningar är sorterade så blir det ju liksom inte så mycket kvar som man hade tänkt. Även om jag håller tummarna varje gång. Denna månaden är första gången vi har alla nya räkningar för huset så det blir lite facit på om det lönade sig att lämna lägenheten och än så länge tror jag faktiskt det. Den som lever får se.

dagens ikeapryl

Hade tänkt att ha stumpans söta haklappar som dagens ikea-pryl men jag hittar dem inte på hemsidan så det får bli lekmattan istället. Hon gillar att det är mjukt att sitta på och hon halkar inte så mycket som på golvet när hon springer runt i sin aningens långa pyjamas med fötter. Och sen är den ju rätt söt. Det är liksom ingen idé att köpa en traditionell lekmatta med nåt vägmönster på för det har hon ingen uppfattning om ännu. Det kan ju bli senare kanske om syskonet får ärva denna matta. Eller om hon lyckats slita ut den...

huzza! Internet

Yiha. Vi har internet, koppling till omvärlden, kontakt med människor efter arbetstid. Härligt! Visserligen funkar bara det mobila bredbandet än så länge men nästa vecka ska det gå att koppla upp det vanliga och förhoppningsvis får vi snart ordning på telefonen också. Vårt gamla bolag har inte släppt vårt nummer av nån anledning så vi försöker både ringa och maila. Håller tummarna för att de fattar galoppen snart. *mutter morr*

Annars allt väl.

Ingen mer Ikea-pryl använd ännu direkt, men snart så.

Nu börjar den "riktiga" vardagen. Jag ska åka bussen till jobbet  2 dgar i veckan medan sambon pluggar hemma och fixar med annat. Stumpan får lite mer ordning på tiderna och mamman får förhoppningsvis kontroll på det skenande flexsaldot. Det blir inga extravaganser direkt trots att det är lugnare nu. Dagarna består fortfarande mest av rutinuppgifter som mat och tvätt och läggning och badning och sånt. Internet är min lyx :) Det får räcka.


ingen ikea-pryl

Har ingen riktig inspiration till någon ikea-pryl idag. Har knappt hunnit använda dem ännu. Det får vänta tills imorgon.

Nu straxt hemgång.

bemärkelsedag

*muttrar lite över att blogg.se inte slänger ut en eller varnar för att man är utloggad när man skriver inlägg, tar ett djupt andetag och skriver om*

När jag skrev rubriken kom jag på att flera av mina vänner faktiskt fyllt år den senaste månaden eller så utan att jag ens sagt grattis. Känner mig som en ganska dålig vän och får försöka lova lite bot och bättring.

Idag är stumpan 16 månader, tiden går fort. Hon går, pratar och upptäcker saker hela dagarna. Igår levde hon rövare hemma hos N&M. Försökte tugga i sig Ns skumgummipussel och fipplade loss bitar ur rubiks kub. Hur hon nu gjorde det? Det kan ju inte ens jag fast jag försöker med vilje!

Det går fortsatt bättre att lämna på dagis. Nästan inga ledsna miner och idag vinkade hon åt pappa glad i hågen när han gick. Det tar sig.

M förärade oss ett USB-modem/dongel-aktig sak (Tusen tack!), så typ imorgon när det finns tid över så ska vi kolla om inte det mobila bredbandet. Håller tummarna, jag behöver internet!

Nu frukt, kotten är hungrig!

dagens ikeapryl

Nu börjar en ny serie med dagens ikea-pryl. Det blev en liten utfärd i lördags med P&M samt släpkärra. Vi kom hem lite fattigare men ändå rikare.

Dagens pryl är helt klart vår
sängstomme, visserligen typ den billigaste, men den är snygg och passar in hos oss och tog nog inte pojkarna mer än ett par timmar att sätta ihop ;)
Nu känns vårt sovrum som ett vuxet sovrum i jämförelse med vårt forna studentrumsutseende.

konstant hungrig?

Idag är jag konstant hungrig. Vet inte riktgt vad det beror på, har ätit mina mellanmål och min lunch men ändå vill magen ha mer. Kotten har väl nån tillväxtfas eller nåt sånt. Snurrar gör den i alla fall, kotten alltså. så den gör väl över med lite energi. Hoppas den tycker om nachos, det är det som är kvar i snackshyllan på skrivbordet :)

löneförhöjning

Dagens lilla glädjeämne kom med lönerevisionsbeskedet. Det var en helt ok peng i mitt kuvert. Jag klättrar långsamt upp mot den nivån där jag vill vara men eftersom jag inte alls har lust att byta jobb för att få mer betalt så känns det helt ok att vara där jag är.

Nu är det nog dags för mat, det är kycklingklubba i min låda.. mumma!

Felia

Glömde ju berätta att felia slarvat bort vår första beställning! Hur lyckas man med det?
Så i måndags lyckades sambon beställa på nytt och få en bekräftelse denna gång. Vi ska få vårt gamla nummer är det bestämt och vi får mobilt bredband gratis i tre månader och spotify premium i ett år. Förhoppningsvis är allti inkopplat till den 24:e om allt funkar.
Felia är verkligen Felia och kunde vi bara ha nån annan leverantör så hade ju det hela varit enkelt.. att det ska vara så besvärligt *suck*

övermätt eller babyrörelser

Det är den stora frågan. Håller magen fortfarande på att processar gårdagens kanske lite för stora intag av tacos eller är det kotten som lever rövare? Jag tror på kotten. Tacos brukar inte rulla runt :)


Nu är det vinter

jojo.. frost hade vi igår, kallt som attan, skrapa rutor på bilen. Stumpan har testkört overallen från mormor, den är lite stor men hon håller sig varm.
Besök av både mormor och morbror i helgen gjorde att hon kvartade in redan innan sju igår. Behändigt för oss för då fick vi lite annat gjort, som att städa inför tacosen i afton. Efterrätt är också tillverkad, ska bara värmas, känns bra att vara lite bättre förberedd denna vecka.

Nu ska det bara jobbas resten av dagen och sjungas en liten stund, se om rösten är bättre idag än igår vid framträdandet. Det kändes smått kraftlöst. Det kanske inte går att sjunga så länge till, musklerna vill ju liksom inte vara med utan lever sitt eget liv lite vid sidan av där de brukar vara. Har hört att det är så när man är gravid.


dags för BVC rapport

Idag har stumpan varit på bvc med sin far. Siffrorna har jag inte fått exakt men vi har ett välformat litet barn som ligger lagom på sina kurvor förutom på längden där hon är något längre än medel. Men det visste vi redan för hon växer ur kläderna. Annars var allt finfint, hon fick nya D-droppar och det kommer kallelse till 18-månaderskontrollen efter jul. Tydligen kunde de få symptom på nästa vaccinspruta i upp till 10 dagar så de ville inte ge henne den precis innan jul. Det var ju omtänksamt. Tycker om vår vårdcentral(åtminstone barndelen)

Nu är det dags för fredag eftermiddag på bygget där inget händer för alla rymmer hem.

lite trist

Idag är det blåsigt värre. Inte alls sugen på att gå ut, tur att man åker buss hem.
Lyckad tacokväll i huset igår, har massor av rabarberpaj över om nån är sugen :)
Ikväll ska vi bara bada stumpan och sen ska mamman köra en tvättmaskin, det är allt.

Annars inget nytt. Tråkigt


liten summering

Helger är bra, man hinner en hel del, även om det inte alltid blir som man tänkt sig.
Vi har nu diverse trädgårdsredskap även om vi inte hann vara i trädgården, vi har varit på trevlig kräftskiva och träffat massa både gamla och nya bekanta. 4 små hottentotter i åldern 13-18 månader på samma ställe blir spännande :)
Vi har nu en lagad vindslucka och ett ganska välstädat hus.
Lilla stumpan har också en välpåfylld garderob efter gårdagens klädbytardag. Bilder på fynden får jag ta när jag får internät.

Idag är det tacopremiär i huset, dock utan sambon, han är på äventyr.. mummlade glatt nåt om båtar när han åkte imorse.
Nu ska jag ta bussen och hämta stumpan på dagis.