där isfläckarna lurar...

Det snöar. Mysigt. Fast just nu så ser det ut som att jag har det bättre här inne. Det blåser lite för mycket för att det ska vara bra.

Ska ta mig över till restaurangen om en stund och beställa fika. Det är inte många meter men ändå. Ska nog ta och byta till uteskorna. För säkerhet skull. Man vet aldrig var isfläckarna lurar. Och ibland så trillar man fast man såg isfläcken. Som jag igår när jag skulle till tvättstugan. Det såg säkert lustigt ut. Med en blå IKEA-kasse med tvätt i vädret. Som tur var så ramlade jag mest på den så bara knät och armbågen fick sig varsin smäll.

Nu är det bäst jag gör några mer knop medan prylar och kartonger löper amok inne i huvudet på mig.

*poff*


så var det söndag

Min energi tog tvärslut. Och flyttpaniken kryper närmare. Har spenderat dagen med att packa litet av varje, samtidigt som jag försöker ta hand om hunden, tvätta all konstig tvätt så jag slipper kånka på det i flytten och laga matlådor till veckan så att vi sparar tid, energi och pengar. Matlådor är avklarat. Sista tvätten snart klar och det som är kvar är väl.. tja.. lådpackningen. Jag har iofs packat en låda redan idag men jag törs påstå att det inte går fort.

Är det någon som har lite tips om hur man packar snabbt och enkelt så tas de tacksamt emot.

*gör ett ryck till*

*poff*

vinter & flyttpanik

Usch. Vaknade upp imorse och insåg att det är en vecka kvar tills vi flyttar. Vaknade även med sviterna av en hård vecka som innebär bland annat träningsvärk och lite huvudvärk.
Således har inte min expresspackardag blivit som jag tänkte. Men lite framåt har vi kommit. Vi har packat en hel del proslin och efter min lilla datapaus så bär det av in i badrummet för att se om jag inte kan slänga hälften av grejerna där inne.

Jag tror att vår hund insett att vi håller på med något ovanligt så han är helt hispig när man närmar sig hallen och skor. Jag misstänker att han tror att vi ska lämna honom. Fast just ligger han i sin korg bredvid mig, nypromenerad, mätt och belåten.
Då är han som allra sötast.

Det började snöa igår! Woho! I lööööv snow. Satt hemma hos vännen my igår kväll och spanade ut genom fönstren och såg det singla ned. Vi ägnade oss åt välbehövligt ingenting och frammåt ett-tiden så traskade jag och vännen snjodis hem i den ganska tysta novembernatten och spanade efter sateliter medan vi försökte få snön att knarra under våra skor. Det hela gick sådär :). Väl hemma somnade jag som en sten och vaknade till en vit vintervärld. Hade det regnat kan jag lova att packningen gått ännu sämre. Snö och solsken är underbart efter en månads mörker och regn. Eller vad säger ni?

*poff*

den stora tisdagströttheten

Så trött jag är!. Sitter här nu och ska snart iväg på mitt tredje träningspass på 8 dagar. Det känns ganska bra och välbehövligt men jag är inte alls sugen. Jag tror dock inte att det beror på själva träningen vilken jag egentligen tycker är kul utan på att jag är så hiskeligt trött. Det var likadant förra veckan så jag börjar se ett mönster. Är jag lika trött nästa tisdag så överväger jag att kalla detta "den stora tisdagströttheten".

Vi får se hur många pass det blir denna veckan. Än så länge bara detta inplanerat.

*poff*

kåkstäder och flyttrapporter

Uff uff. ytterligare en taco-måndag till ända och jag har som vanligt ätit alldeles för mycket. Är så att säga hiskeligt mätt. Men man ska inte klaga. Jag tror att uttrycket "tänk på barnen i afrika" är lite föråldrat så jag får nog köra med "tänk på barnen i kåkstäderna" istället.

Dessutom är klockan mycket och käkarna gäspar så mycket de orkar. Min ork är just nu helt slut så att ta sig till sängen blir ett helt företag.

Dagens flyttrapport: inget att rapportera

Gårdagens flyttrapport: papper och pärmar sorterade och antingen packade eller slängda. Det är nästan så jag blev lite stolt över mig själv :) Dock var det inte alla så mer sortering väntar.

Nu mot sängen.. om jag kommer så långt

*poff*


morgonsvammel

Utsövd kl 8 en söndag inträffar inte varje vecka så.. woho!

Uppdaterad flyttrapport från gårdagen: Antal lådor packade= 1, Antal bokkassar packade= 10

Dagens packuppdrag: sortera papper.. kanske det tråkigaste, men det måste också göras. Och tänk så mycket man kommer få för sig att slänga :)

Om tid finnes ska det också lekas på tradera. Mer saker ska bort. Det börjar bli riktigt överbelamrat med saker som vi inte ska ha. Tänk att man samlar på sig så mycket prylar. Just nu består högen i och för sig av mycket kläder men ändå.

Apropå tradera så har jag lyckats råka ut för den första oärliga människan. Vi la ut en lampa för ett tag sedan och fick den såld men fortfarande ingen betalning. Jag hoppas att det aldrig händer igen. Trist och krångligt.

Nu frukostjakt i kylskåpet! Me hungry.

*poff*

mera bok

På begäran kommer här mer information om boken jag läst.
Den heter
Howl's moving castle och är en gammal fantasy från 80-talet. Det har även gjorts Anime-film på den. Det tänker jag nog inte ge mig in i eftersom jag inte är så förtjust i Anmine men i alla fall :)

Som med mycket fantasy så är detta såklart en del i en serie. Så därför står nu resterande del i serien på min önskelista. Jag kan även tänka mig att läsa med av Diana Wynne Jones. Hon är som en kvinnlig Terry Pratchett. Samma fyndighet och boken är fylld med roliga ordlekar.

Nu blir det åter till packningen. Än så länge blir resultatet 0 för dagens framsteg.

*poff*

en trött dagens

Usch. Idag är jag bara trött. Det måste vara för att det är torsdag. Jag har inte fått mycket gjort varken på jobbet eller hemma. Dagen bara flög förbi.
Vi får se hur fort det går imorgon.

Dagens flyttrapport:
Blanketter postade och bekräftelse på bredbandsinkoppling fådd.
Antal packade lådor =0

Dagens anskaffningsrapport:
Potentiella vinterskor inhandlade. Ska kolla i en till affär innan jag bestämmer mig.

Dagens siffra:
14 dagar tills vi kan få nyckel till lägenheten :)

Nu sova
*poff*

dagens flyttrapport

Det är ett evigt planerande, fixande och omplanerande att flytta. Idag har jag fixat alla kvarvarande blanketter inför flytten. De ska skickas imorgon. Nu är det lite för sent att orka gå ut och fixa frimärken. Döm om min förvåning när det stod på en av blanketterna att den skulle faxas in. Hallå! Sånt gjorde man på 80-talet. På 2000-talet i västvärlden använder man e-post eller så skickar man in pappren om de kräver signatur. Och tänk på alla som inte har en fax, hur vill de att man ska gå till väga då? Tursamt nog så har vi fax på jobbet som jag kan snylta på.  Men ändå.. fax?! *fnys*

Jag ska göra ett ryck med vårt diskberg innan det är kvällsdags. Och jag ska försöka göra upp en plan för helgens packande. Allt är mycket lättare om man har en plan. Att man sedan får revidera den ett antal gånger är en annan femma. Det är alltid rätt att ha en ände att börja i.

Vår flytthjälpsplanering reviderades idag då svärföräldrarna ändrat sig och kommer en dag tidigare än beräknat. Men det är rätt kul får då kan vi ta med alla föräldrarna ut och äta middag på fredags kvällen, efter ett besök på Ellis födelsedagskalas förståss. Så det blir rätt bra ändå.

Nu ska jag gå och räkna kvarvarande flyttkartonger.
Antal packade kartonger idag = 0

*poff*

Jag har läst en bok!

Jo det är faktiskt sant. Efter säkert ett års eller mer torka på bokfronten så slog jag till och köpte en bok på SF-bokhandeln som lät rolig. Jag har sedan ömsom sträckläst och ömsom bara läst några sidor. Igår kväll tog den helt plötsligt slut. Och den slutade bra. Ungefär som jag trodde fast ganska hysteriskt roligt.

Det bästa av allt var att jag verkligen gillade karaktärerna, språket och sättet den är skriven på. Det var mycket länge sedan jag hittade något som verkligen tilltalade mig och utmanade min uttråkade hjärna. Jag är också positivt överraskad att jag klarade av att läsa den ända till slutet. Jag har ju varit lite rädd för att avsluta saker för att det känns som om de försvinner. Men den här gången gick det bra och jag är nästan lika glad och nöjd som när jag var liten och läste högvis med böcker. Det är som om lusten att läsa mer håller på att smyga sig tillbaka.

Om saker och ting lugnar sig lite efter att vi har flyttat så blir det nog en liten julklapp till mig själv från SF-bokhandeln :). Man får ju inte gå ut för hårt på en gång. Jag vill inte hamna i det boklösa träsket igen.

Nu blir det sängen och fundera på vad nästa bok ska bli.

*poff*


sovmorgon ftw!

Att sova till 8 är banne mig lyx. I alla fall närman i vanliga fall går upp 6. Sovmorgon for the win!

Nu ska här letas frukost. Magen har liksom glömt att den åt igår och är nu jättehungrig. Men det gör inte så mycket. Jag tar det som ett friskhetstecken. När jag hade feber i förra veckan så vad jag inte hungrig alls. Det blir så när jag är riktigt sjuk. Och det är lite ovant eftersom jag är hungrig konstant annars.

Jaja.. sätta fart med lördagen var det.

*poff*


tse-tse flugan

*gäsp* Jag har helt klart blivit biten av höstens tse-tse fluga. Jag är riktigt seg och i behov av massor med solljus. I brist på detta försöker jag med kaffe. Vi får se hur långt det räcker. I värsta fall blir det en tur till godismaskinen... men bara i yttersta nödfall *lovar*

Nu är det visst dags att göra något vettigt igen.

*poff*

T som i tvätt

Idag är dagen T för tvätt. Det brukar oftast vara tisdagarna men igår var det någon annan som hade knipit tvättiden så jag fick vänta tills idag. Av någon underlig anledning så är det inte alls svårt för mig att tvätta 4 fulla maskiner varje vecka. Jag tycker det är smått imponerande då vi bara är två stycken. Och jag har ingen aning om hur vi gör.
Just nu längtar jag efter min nya lägenhet med min nya tvättmaskin som har inbyggd torktumlare. Då kan jag säga adjöss till jobbiga tvättider och springande till tvättstugan.. tack och lov för det eftersom vi ska bo på fjärde våningen:)
Tyvärr blir det väl ett par rundor till upp innan det är dags att flytta. Jag försöker dock tvätta så mycket obskyra saker som möjligt nu så att jag kan packa undan dem.

Packningen idag går långsamt. Jag ska försöka göra ett ryck efter nästa tvättrond. DVDerna och liknande ligger risigt till idag. En låda med multimedia.. hmm ja det låter bra. Där ska även en annan låda få plats som jag hittade förra helgen. Min låda med gamla blandband. Ah.. nostalgin flödade. Det blev ingen lyssningssession men det kommer. Jag har faktiskt min gamla bergssprängare med kassetdeck kvar. Så 80-tal jag är.. eller så är jag bara sparsam, what ever floats your boat.

Nu ska jag avreagera mig lite på
popcap och sedan dra till tvättstugan

*poff*

att slänga eller inte slänga

I förkylningens fotspår kom den smygande.. apatin och orkeslösheten.

Idag hade jag högt flygande planer på en staplingsbar yta. Jag kom inte så långt. Jag har packat 2 kassar och en liten låda med böcker. Ytan där de stod fylldes snart upp av annat. Vi har alldeles för mycket skräp. Hyllan jag tänkte tömma är nu visserligen mindre belamrad men de två översta hyllornas virrvarr av småpryttlar vägrar jag befatta mig med. Det är inte mina och jag vill inte slänga något som han sedan kommer hem och gormar över.

Vi diskuterade sådant på jobbet idag. Om att man spar på grejer och inte kan med att slänga andras saker utan att fråga. Och att man är så olika. Jag får ju inte får mig att slänga saker i första taget. Men om jag kommer på att jag ska hiva något så är det bäst att man vet om man håller med mig eller inte.

Jag ska göra ett nytt försök imorgon igen. Nu ska jag nog leta mig till sängen och kanske läsa lite innan jag somnar. För det lär inte dröja länge :)

*poff*

lunchfunderingar

Lite friskare men fortsatt trött. Efter helgens uppvilande så försvann i alla fall febern. Tyvärr har den ersatts av stötvis mycket ihållande hosta som jag redan hunnit tröttna på.

Med oss hem från svärföräldrarna fick vi ett antal lådor till och ikväll ska jag starta operation "stapelbar yta". Dagen F som i flytt kommer nu att närma sig fortare än kvickt så det är bäst att passa på när man ändå har farten uppe.

Något annat som måste göras för att kunna hålla farten är att köpa ett par vinterskor med bra sula. Eftersom jag tvärvägrar cykel i vinterväglag så måste jag ha ett par bra skor att traska till jobbet i. Bara imorse var jag på väg i backen ett par gånger. Glashalt var ordet sa Bull. Shoppingrunda får det nog bli först imorgon eller på fredag.

Nu är det bäst att återgå till jobbet så att inte det heller helt avstannar.

*poff*