blåst, pyntat och lite längtan

Som tur är har jag inte behövt sätta foten utanför dörren idag, hade jag gjort det hade jag varit bortblåst. Här blåser det visserligen inte så hårt som på andra ställen men jag tycker det är fullt tillräckligt för att kalla det storm.

Igår hade vi inflyttningsfest i vårt lilla hus. Vi hade väldigt trevligt trots att vi fick lite manfall redan innan vi börjat. Hoppas du mår bättre idag vännen!
Vi fick en ensam nattgäst som jag tror sov ganska gott. Efter att ha matat honom med frukost vid elvasnåret så vågade han sig på att åka hem.

Nu har vi städat bort efter festen, trollat ihop matlådor av resterna och börjat så smått med julpyntet. Måste dock ha lite mer gardinstänger för att kunna fortsätta. Gardinerna gör massor för stämningen.

Så nu längtar jag i alla fall lite till julen och jag hoppas att det ska bli lugnt. Mest just nu längtar jag efter stumpan som har varit hos mormor hela helgen men de ringde nyss och beställde kaffe så hon är på väg hem :), ska bli skönt! Mamman blir så ängslig och ynklig utan stumpan.

lång

Idag blev en alldeles för lång dag på jobbet, och ganska stillasittande. Resultat.. tja förutom trött och hungrig, vilket numera är ganska konstant så är det också ganska stelt i ryggen.

Försökte hinna gosa med stumpan lite extra ikväll för när jag kommer hem imorgon så har hennes mormor varit här och snott henne för helgen. Men det var svårt att hinna så mycket gos på en futtig timme. Så går det när man jobbar så länge, men snart är jag på noll i flexet och då blir det inga fler långa dagar här inte. Då blir det snarare nån dag i veckan som blir kortare eftersom tiderna ofta styrs av bussen och då kan man tjäna ihop till en tidig fredag :)

Imorgon kan det dock bli en lång fredag, har inte bestämt om jag orkar det eller inte. Det märks. Jag ska i alla fall försöka vara riktigt effektiv, till skillnad mot idag när jag inte fick nåt gjort alls kände jag.
Nu ska jag dock hitta sängen, så jag orkar gå upp igen.

läskigt

Det känns lite smått läskigt att vara ensam hemma med stumpan mitt i inbrottsvågen som verkar pågå i området. Det är fräcka tjuvar som går in fast folk är hemma och hade på ett ställe stängt in någon i ett badrum eller vad det var. Ikväll blåser det dessutom och jag är inte van vid alla ljud ännu så jag vet inte vad som är vad. Man undrar ju om man ska behöva skaffa larm, det var ju egentligen inte med på agendan men nu vet jag inte riktigt. Kanske kan be att få låna herr Ps metallklädda basebollträ :)

datorfritt

Igår hade jag datorfri dag. Det är ganska skönt när man sitter framför en skärm hela dagarna på jobbet. och så fick vi ju en del gjort. Trädgård krattad, bil tvättad, mat och massa matlådor tillverkade. Idag fortsatte vi med lite röjande här och var, de lånade lådorna är tillbakalämnade, massor av återvinning slängd och lite kompletteringsshopping utförd. Sen är den obligatoriska söndagstvätten avklarad, ack så skönt.
Nu är jag tvärtrött och ska försöka somna om det går, är lite uppe i varv, men det kanske går att avhjälpa med några zombies..

lite lyx

Ibland måste man ha lite lyx. Det blev chokladpudding i afton. Straxt blir det också säng och förhoppningsvis lite sovmorgon eftersom stumpan somnade så sent idag. Man kan alltid hålla tummarna.

Kotten är på krigsstigen och ser till att det spänner i hela mammans kropp. Tycker det är mindre snällt.

starta nedräkning?

Bekantingen F har en månad kvar tills hennes bebis tittar ut, andra gamla bekantingen L har 1,5. Jag ligger ju lite efter, nu är det tre månader kvar men jag har lite samma känsla som F. Jag är inte färdig än, det är så mycket som ska göras. Förra gången hann jag precis göra klart mitt examensarbete, denna gång tror jag att det är huset jag vill hinna så mycket som möjligt med. Vi gör ju ingen renovering men det är knepigt ändå. Måtten i huset stämmer liksom inte med dagens inredningstrender, det är antingen för brett eller för smalt, köksluckorna matchar inga färger som är inne just nu så det blir ett digert jobb att få tag på gardiner. Golven kräver att alla mattor får halkskydd för annars kommer de ligga som korvar i hörnen och det enda stället i huset där våra trasmattor passar in är i källaren, så det krävs nog lite nytt på den fronten också.
Men så var det ju det här med tid. När ska man hinna ordna allt det där när man redan har en 1,5åring som också ska vara med och pyssla hela helgerna? Förslag mottages tacksamt.
Nästa vecka ska hon dock få åka till mormor så då ska väl nåt hinna bli gjort.

magband

Tacos till lunch idag igen var ingen hit. Magen känns lite svullen. Tror inte kotten vill ha mera nu. Imorgon blir det pasta istället. Annars är det nog lugnt på gravidfronten. Kotten har inte snurrat så mycket idag men då och då kommer det en knuff.

Måste passa på att verkligen rekommendera magband till alla gravida. Tubtop för magen helt enkelt, Supersmidigt för det håller delvis byxorna på plats så att de inte kanar omkring, det täcker eventuell glipa mellan tröja och byxor och det håller magen varm i höstrugget. Att jag sen bara betalade 50 kr för den är ju bara ett plus.

Imorgon ska mamman åka buss så det är bäst att snutta kudde nu.

skridskor, insamling och potträning

Igår förärades vi ett par skridskor till stumpan av chefen som hade städat garderoben. Det kanske är lite tidigt att lära henne åka men nu har vi i alla fall ett par för framtida bruk, de är storlek 24-25 och riktigt så stora fötter har hon ju inte ännu.

Vi har också blivit bekanta med hur pengainsamling till diverse saker går till på förskolan här. Mycket vettigt förfarande och jag är nöjd och glad. Det känns som att vi får bekräftat ofta att vi gjort rätt val att flytta ut till landet. Det är ett lugnare och vettigare tempo här.

Jag hade ju inte tänkt bli en sån mamma som skryter om barnens framsteg gällande allt möjligt men jag måste ju ändå rapportera att potträningen går lysande och att stumpan inte har några som helst att sitta stilla, titta i sin bok och genomföra tänkt scenario samtidigt. Sen är vi ju långt ifrån att skippa blöjorna men ändå. Hon är ett sånt behändigt barn att jag känner mig alldeles bortskämd. Det är inte alla barn som är som vårt.


söndag

Det märks att det är höst och mörkt för man är så trött. Kotten tyckte att mamma inte skulle somna om efter toalettbesöket i ottan och höll låda en bra stund. Sedan vaknade jag med ett ryck 20 över sju när stumpan högljudt repeterade ansiktets olika delar för sig själv, "munnen" var det första jag hörde.

Vi har inte gjort så mycket idag, lite städning inför morgondagens tacos, stumpan har fått gunga och leka lite ute tills hon blev aningens grinig och mamman fick bädda ner henne i vagnen och köra runt kvarteret. Somnade som en sten.
Fröken N har varit här och bytt däck och bjöd på pepparkakor, jag åt alldeles för många.

Stumpan har varit lite halvkinkig här på eftermiddagen, lite varm tycker jag att hon är men som vanligt är hon ganska pigg ändå. Vi får väl se hur det är imorgon. Det går vattenkoppor på dagis men vi håller våra tummar att hon klarar sig denna gång. Inget har synts än i alla fall.

Kvällens göromål bjuder på disk och tvätthängning.. konstigt.. det har väl aldrig hänt förut..

Ska försöka bli klar tidigt så att man är utvilad imorgon när det är dags att jobba igen. Men först ska jag nog ringa min far.
Imorgon får vi nog ringa telia igen och fråga om de tänker koppla in vårt nummer, är trött på att vänta och på att behöva ringa från mobilen hela tiden.

utflykt, must etc.

Idag gjorde jag och stumpan en såndär stadsutflykt igen. Fikade med d & e på rådhuset innan jag och e begav oss in i shoppingdjungeln, herr d vägrade följa med. Han hävdade att man behöver mp3-spelare om man ska shoppa. förstår inte alls ;)
Jag fick tag i allt jag planerat utom en tomteluva till stumpan,men jag har sett att det finns en sån jag vill ha på BR så jag ska ta med tillgodokvittot vi har där och köpa nästa gång jag är i närheten.  Och sedan glömde jag såklart att ta ut pengar så jag håller tummarna för att den lille jultidningsförsäljaren inte kommer med grejorna imorgon. Det får gärna dröja till nästa helg.

Stumpan somnade gott nu efter stadsutflykt, bussresa och bad. Jag har hunnit köra tvättmaskin och röja upp i köket men där fick gränsen gå. Mamman är också trött av utflykten men sitter nu skönt uppkrupen i sängen med ett glas cola dagen till ära. Det var längesedan det blev läsk. Eller ja nu ljög jag nog, förra veckan hos herr grefve blev det ju julmust, men det är liksom inte läsk på riktigt, det är ju must, en helt annan sak. Tycker fortfarande det borde gå att göra midsommarmust. Måste annordna något slags namninsamling och utöva påtryckningar på tillverkarna :)

Nu ska jag nog faktiskt döda en zombie eller två innan jag somnar.. brains...

gott och blandat

Det är fredag men ändå som vilken dag som helst. Att vara förälder till ganska små barn innebär att det här med fredagsextravagans inte riktigt existerar. Det är liksom samma sak vare sig det är mitt i veckan eller helg. Enda skillnaden är att hon inte är på dagis på helgerna.

Imorgon ska vi göra en sån där stadsutflykt, jag och stumpan har stämt träff med förhoppningsvis både D & E för lite fika och shopping medan sambon ska leka med platsfigurer och tärningar hela dagen. Dessutom kommer han komma hem och lukta instängd bunker toppad med sunkig student. Uff uff.

Idag har jag haft min första träff på mvc för denna graviditet. Alla värden är bra och bebisen verkar både växa och låta som den ska. Det var lite skönt att äntligen komma iväg för det kändes som att det tagit så lång tid. Imorgon påbörjas graviditetsvecka 26. Nu har vi bokat besöken för hela resterande tiden så det känns också bra. Lite ordning och reda i kaoset.

Fortfarande ingen telefon och det verkar inte heller som om elbolaget vi vill ha har fått vår önskan om flytt eftersom fakturan för hela oktober kom från det andra bolaget. Skräp säger jag! Inte en grej till. Så nu får vi ringa och kolla det också. *morr*

Först lite välbehövlig sömn, hoppas stumpan tar sovmorgon hon med ;)


ett beslut och en evighetsfråga

bestämde mig för att jeanskjol var lite överdrivet, dock blev det ett par byxor, tights, magband och 2 amningsbh:ar. allt för en alldeles rimlig summa pengar som jag ska överräcka imorgon. Bara bh:arna kostar mer i nypris än vad jag ska betala för alla plaggen. Det är jättesmidigt att ha en mammaklädes-langare.

Fortfarande fungerar inte telefonen men vi är ju en bit på väg. Man kommer i alla fall ut på linjen men får en röst som säger att man inte kan nå det slagna numret från telefonen. Lite småspännande eftersom det borde ha funkat redan i fredags eller i alla fall i måndags efter bekräftelsen jag fick från den gamla leverantören att numret var flyttat mellan mig och sambon.
Händer inget imorgon så får vi ringa och fråga vad de pysslar med... igen. "I wants me phone" (med kuttrande leprechaun-stämma)

Nu ska jag sova gott.. hoppas jag :)

beslutsångest

behöver jag en kort mamma-jeanskjol?
alternativ 1: ja för den är snygg och jag har något "roligt" att ta på mig
alternativ 2: nej, för att den är kort, det är vinter, jag fryser och det är "bara" tre månader kvar av graviditet i stort sett.

Hjälp!!

lägesrapport i brist på annat

hm, vad skriva..
Läget rent allmänt, helt ok
stumpan mår fint, sussar sött efter bubbelbadet
kotten verkar också må fint, lever rövare med jämna mellanrum
sambon vet jag inte riktigt hur han har det men han är och jobbar och tjänar pengar så jag är nöjd ;)
huset mår nog bra men vi behöver ju plåstra om det efter klätterväxternas härjningar. Det är dock inte vintergöra utan får vänta ett antal månader.
trädgården är i stort behov av krattning, kanske hinner jag och stumpan ut imorgon och göra en liten insats

planen för kvällen, hänga tvätt och sova :)

segt

Läget är segt, det är fredag på en torsdag, imorgon är vi ju lediga. Jag är gottesugen trots att jag och C just svullat lunch på 2rok. Kanske får bli en liten kaka i automaten idag igen.. dock bara en liten denna gången. Igår "försvann" en hel kexchoklad på noll och intet.

Kvällens plan är numera nästan utarbetad rutin, mata stumpan, bada stumpan, lägga stumpan, kanske tvätta, diska lite och sen inte mycket mer. Jo idag ska mamma ringa, så telefonpratande måste hinnas med. Då får nog disken vara tills imorgon ;)

snart telefon

Igår löste vi äntligen problemet med telefonen. Så nu hoppas vi att den är igång tidigast på fredag och allra senast till på måndag. Ska bli skönt. Jag känner mig lite handikappad utan den och drar mig väldigt för att ringa på mobilen eftersom jag inte har nåt förmånligt abonnemang.
Det enda som nu är lite mystiskt är att vi inte fått nån bekräftelse från elbolaget att vi har bytt till dem och att vi inte ännu fått nån elräkning för senaste tiden. Undras var det har tagit vägen.

dagens ikeapryl

Idag blir det nya stekpannan som får stå i rampljuset, eller tydligen traktörpannan enligt ikea. Använd två gånger idag så jag tyckte den förtjänade att synas lite. Det går att steka det mesta i den även om jag tror att ägg ändå gör sig bättre i en gjutjärnspanna. Lättskött är den också, och den har en fiffig ögla så det går att hänga upp den om man skulle vilja. Men jag föredrar att ha den undanstoppad i lådan när den inte används, än så länge i alla fall.