mera ex-jobb

Som ni säkert förstår har dagen ägnats åt examensarbetet. Det går framåt vill jag lova men jag är absolut inte klar och inte nöjd heller. Klar blir jag nog vad det lider men nöjd.. nja det kan nog inte jag bli så det är bara att bita ihop och vara glad för att bli klar.

Har skrivit utkast på slutsats och abstract idag samt pillat med alla referenser, numrering av exempel, ska se om jag får några kommentarer från handledaren imorgon innan jag skickar iväg det nya jag gjort. Sambon ska hjälpa mig att infoga mina appendix. de vill inte passa som exceldokument.. och det hade jag inte väntat mig heller. microsoft är lite onda.

Nu är det dock dags att sluta oroa sig om detta för ikväll och istället leta lite sömn. Det behövs.

fixa och trixa

Har nästan kommit igång med dagens pluggande. Har fått räkna om en kategori fel eftersom jag varit dålig på att kolla upp lite saker. Men nu så ska alla siffror stämma. Funderar på att fixa till lite formalia innan jag jobbar vidare med resten av texten. Då kan man i alla fall lägga något till handlingarna som avklarat istället för att pilla lite på varje sak. Då blir jag bara yr och otålig.

Tanken är att jag ska ha så mycket som möjligt klart till imorgon kväll och sedan finjustera lite på måndag efter handledarens kommentarer på det jag skickade igår. Sedan göra om processen en gång till och sedan slutligen skicka allt på torsdag morgon till opponent och examinator. Det är alltså planen. Jag har lite extra flextimmar att ta ut framåt onsdag om det behövs också. Skönt.

Nu hänga tvätt och sedan ett nytt ryck.


fredagsfluff

Det är fredag, jag flexade ut efter lunch, bara för att jag kunde :)

Har tagit det lugnt under eftermiddagen. Brottades med vovven under promenaden. Han tyckte att han skulle äta död fågel men det tyckte inte jag.. Jag vann :)

Månadens tristaste syssla är klar, dvs räkningarna är betalda. Skönt men trist.

Nu ska vi bara handla litet att äta så somnar jag snart gott i soffan.

Imorgon inleds operation slutspurt.


bebisrapport

Tänkte att pga allt mitt prat om examensarbetet så har jag knappt själv hunnit stanna upp och tänka på bebisen.
Räkan sprattlar för fullt, magen var 34 cm förra veckan och huvudet var fortfarande upp och fötterna ner. Jag funderar dock på om inte veckan har ägnats åt att vända på sig för det har varit ett hiskeligt bökande.

Tyvärr har inte min klåda slutat utan snarare flyttat på sig, det vandrar liksom runt på kroppen. Nu är det värst på underarmarna och framme på bröstet. Ska nog be att de testar ändå på måndag när vi ska dit igen. om det inte har slutat vill säga. Salvan jag köpte fungerar inte till 100% men på natten gör den lite nytta märkte jag eftersom jag hade svårt att sova i natt och jag hade glömt att smörja in mig.

Inga nya inköp har företagits, fick dock med mig kläder, sängkläder och madrasser hemifrån mamma i helgen. Ibland är det bra att vi är så sparsamma :)

Lite saker är kvar att göra innan det är dags, eller ja.. ganska mycket men det är inte aktuellt just idag. Kanske finns det tid framåt kvällen.


kvällsjobb

Ytterligare en dag med kvällsjobb, det är ganska jobbigt men det resulterar å andra sidan i att jag nog kan gå hem vid lunch på fredag. Och det är bra för då kan jag jobba med examensarbetet.
Imorgon har jag tagit semester och ska plugga hela dagen så det ska nog gå bra det här. och sedan har jag ju hela helgen på mig ;)

Det ska bli så skönt när det är i alla fall finns en hel uppsats med alla delar i den. Sedan kan man finputsa i det oändliga men så länge det står ett G på den så räcker det utmärkt.

Nu är det dags för sängen. Sömn är bra har jag hört.

plugg

Sitter på jobbet fast är mest i startgroparna för att traska hem. Det är hög tid att ta hand om lilla vovven. Var tvungen att sitta här och skriva eftersom datorn havererat. Men nu har grafikkortet kommit så sent ikväll hoppas jag att sambon har löst det hela och att jag kan sitta hemma på torsdag.

Det funkade faktiskt helt ok att sitta här och skriva. Det har gått bra och min analys är redan 4 sidor, det känns som att det går framåt.

Nu ut i det tråkiga vädret.

kvällen

Har suttit till och från med ex-jobbet hela dagen. Kommit lite framåt och lite bakåt. Och nu är det dags att packa ihop för idag. Det är lite saker som ska med till jobbet imorgon. Datorn jag lånat, uppsatserna ifall min handledare hinner träffa mig och så matlåda förstås.

Nu tittar den lille taxen på mig med små bedjande ögon.. kan han vilja gå ut kanske?

haveri! sabotage!

För att inget ska få vara riktigt bra så bestämde sig vårt grafikkort för att gå hädan natten mellan onsdag och torsdag. Detta innebär att jag får det fasligt svårt att skriva på mitt examensarbete eftersom man inte ser något på skärmen. Kunde detta ha hänt mer olägligt, typ 2 veckor innan inlämningsdatum. *morr*

Jag har över helgen lånat en dator från jobbet och trevligt nog så funkade det att ploppa i internetsladden och allt funkade. Det innebär att jag kan fixa de sista uppslagen i uppsatserna som jag tänkt mig. Dock kan jag bara låna datorn korta stunder så i veckan kan jag bli så illa tvungen att sitta på jobbet på kvällarna.

Nytt grafikkort är beställt så det borde dock vara på plats innan helgen vilket vore mycket trevligt eftersom det då är dags för sista rycket. Det vore ännu bättre om det är här redan på onsdag eftersom jag tänkt vara ledig på torsdag och sitta hemma och skriva och kan jag inte låna hem en dator då så är det ganska meningslöst.

Jag har inte tid med sånt här, varför händer det alltid sånthär när man har minst marginaler? Vet inte varför jag frågar eftersom jag har svaret: Lagen om alltings jävlighet!

Ska ta en liten söndagsdusch och sedan sätta igång med plugget medan datorn finns här.

gott och blandat

Idag är det en hemmapluggsdag. Ska straxt ta itu med det sista felräknandet och slå upp ett antal ord, begrepp och företeelser. Det jag inte lyckas få svar på ska jag ta med min handledare imorgon och sedan börjar skrivandet av analysen. Eller kanske redan idag om jag hinner. Bara två veckor till inlämning nu men som tur är har inte paniken stigit till ohållbara nivåer ännu. Jag vet vad jag har att göra och att jag inte hinner göra något annat de närmsta veckorna.

I måndags tog M över tacokvällen eftersom vi hade ett nytt moln av spackeldamm i lägenheten, tackar för detta. Extra mumsig paj hade hon lagat också. Får se hur vi toppar det nästa vecka då vi vågar släppa in folk här igen. Igår var kvartersvärden här och satte upp nya gardinfästen, själva hängarna fick vi dock inte så jag ska se om vi har gamla kvar annars blir det till att gå till närmaste affär och köpa nya.

Igår var vi på personalfest/middag. God mat och ganska trevligt. Men det blev lite långdraget, kaffet serverades nog vid 22.30 så vi var inte hemma förrns strax innan midnatt. Det är lite ovanligt sent för en tisdagskväll. Så det passade exra bra att ha semester idag. Sambon däremot traskade iväg till jobbet men var inte alls särskillt pigg. Han drack ju dessutom vin till maten, hehe ;)

Igår kom också en söt babymössa i posten och om nån dag ska det dimpa ner en omlotttröja. Brukar smita in på tradera någon gång på kvällarna och se om där finns något jag behöver. just nu letar jag sparkdräkt, pyjamas och byxor. Det finns ju en hel del men det ska vara rätt pris också.

Tror bestämt att det är dags för en förmiddagssmörgås innan jag börjar arbeta

söndag igen

Det är redan söndag, denna veckan gick fort men det var ack så skönt att det var många dagar helg. Det behövde jag.
Har redan hunnit plugga två timmar och det är nu dags för lite mellanmål. Man är hungrig när bebisen äter upp hälften av det man stoppar i sig.

Sambon och herr P är ute och sätter i båt. Får hoppas att de själva håller sig på land. Man ska inte komma hem och vara drunken :)

Ska nog plugga fram till 18 eller så idag, sedan blir det operation tömma vardagsrum. Och ikväll ska sängen intas tidigt de lux. Annars orkar jag inte gå upp 5.30.

mat

lite asocial

Jojo, det blev allt lite sent idag med. Ska styra kosan mot sängen alldeles straxt.
Som ni märker är det inte mycket liv och rörelse på gång. Jag sitter och sliter med min uppsats. Det blev 9 timmar idag. Är inte riktigt klar med uppsatserna och räknandet men jag hoppas bli det imorgon. Har mina pilotuppsatser att gå igenom lite noggrannare och sedan en hel del att slå upp i lexikon. Det kommer ta sin lilla tid. Men just nu känns slitet i alla fall värt det.
Så jag är inte så anträffbar för närvarande, inte så mottaglig för roliga påhitt, och jag kommer nog inte vara det på ett tag framöver heller, sorry. Men nu när jag ser ljuset i slutet på tunneln så är det bäst att gräva medan det fortfarande lyser. Jag tror nog att de flesta av er omkring mig förstår.

sov gott nu.

ett ganska gott dagsverke

Det blev 7 timmar pluggat, alla uppsatser är nu lästa. Nu ska jag "bara" räkna alla felen samt kontrollera eventuella tveksamheter. Det kommer nog ta ungefär lika många timmar imorgon. Sedan ska jag korrigera alla anteckningar på själva uppsatsen som jag fick i onsdags, det kommer nog ta halva söndagen. Andra halvan av söndagen kommer nog behöva ägnas åt operation tömma vardagsrum, för på måndag kommer målarfirman igen. De hävdade att de skulle vara klara på en dag men jag vågar inte vara så optimistisk så imorgon börjar även operation "flytta tacos".

På onsdag och fredag nästa vecka ämnar jag ta semester och jobba på mitt examensarbete. Jag behöver skriva analys så att det ryker. Inlämningsdatumet är nästan overkligt nära så jag behöver koppla på något slags överväxel. Undrar om jag har någon sådan kvar.. det var längesedan man testade den. Har nog inte pluggat såhär motiverat sedan hmm ja en vår för ett antal år sedan när jag tog igen gamla kurser och levde på ingenting. Nu har jag ju något att leva på och förhoppningsvis blir det ännu bättre när jag väl är klar.

Efter ett ganska gott dagsverke så är jag nog såpass nöjd att jag kan gå och sova

helg och släpphänta ugglor

Så skönt det var att det var helg. Visserligen sov jag inte alls så länge som jag hade tänkt eftersom sambon drog iväg till golfbanan tidigt. Men jag har klarat av morgonrundan med hunden och kan nu slappna av ett antal timmar fram över.

För övrigt fick jag bända loss ett muskadaver ur vovvens mun. Säkert nån uggla som tappat sin middag. Slapphänta djur. Eftersom vovven redan hade fått frukost så tyckte jag det var onödigt mycket efterrrätt. Så nu måste jag göra rent mina handskar på något bra sätt. De är smått läskiga fast det är nog mest hundsaliv, men jag tror inte det är särskillt bra för skinnhandskar.

Först ska jag äta lite frukost och sedan ta itu med spackeldammet och inflyttning i sovrummet. Det vore ju trevligt om vi kunde få lägenheten någorlunda bebolig igen, åtminstone till på söndag då vi måste knö ihop allt igen :)

*kurr* räkan vill ha risgrynsgröt

under construction

Så var arbetsveckan till ända. Nu ska jag försöka ägna kvällen åt att pusta ut, lite grand i alla fall.

Men om en stund får jag nog ta itu med operation sanera lägenhet. Dammsuga alla rum och våttorka alla golv som går. Det är spackeldamm överallt. Man skulle kunna tro att de tog bort sånt efter sig när de inte ska komma tillbaka förrän på måndag men inte då.
Dessutom är i stort sett alla skruvhål i lägenheten övertapetserade, inklusive de stora till hatthyllan. Vi kommer ju inte hitta dem igen.. jag vet inte ens på vilken höjd den satt. Var det meningen att jag skulle ha mätt allt sånt innan de började?
Vi har heller inga gardinfästen kvar. De plockades ner och slängdes. Han mumlade något om att vi får nya av kvartersvärdarna men det lär ju inte bli förrän de är klara med vardagsrummet så det blir till att leva hela helgen utan gardiner. Rätt trist eftersom vi inte har persienner i sovrummet och man bör kunna se rakt in beroende på vart man befinner sig. som tur är finns ju inget hus mitt emot. Dessutom är det rätt ljust tidigt på morgonen och då har jag svårt att sova. tack och lov har de lovat mulet och regn hela helgen ;) och solen gå upp på andra sidan huset.. alltid nåt :)
Man ångrar ju lite nu att vi inte gjorde detta innan vi flyttade in.

Nog om det negativa. Tapeterna är precis som vi tänkte oss så det är jättefint, snyggt målat på alla fönster och karmar och bakom elementen så det känns så mycket frächare än innan. Det kommer kännas ännu bättre när allt väl är klart. Det ska bli lite spännade och se hur tapeterna blir i vardagsrummet. Hoppas det inte blir för mörkt bara, det är det enda jag är lite rädd för. Hallen är ganska mörk så det vore inte bra om det blev för murrigt. Jag tror dock det blir fint, det blev ju det andra.avstämning

Det blev pluggat och det blev inlämnat. Inte riktigt i det skick jag önskade men i det skick jag förmådde. Det blir handledning imorgon och sedan mera plugg imorgon... och resten av helgen

Kontaktade mvc idag om det hiskeliga kliandet, fick beskedet att jag kunde gå till apoteket och köpa receptfri salva.. jippie.. no more kli.. hoppas jag. Så imorgon kväll blir det en tur till mitt favoritapotek på maxi för att införskaffa, salva, vanlig lotion och nåt för halsbrännan.. har inte hunnit köpa det än, och så är folsyrepillren nästan slut. Jag börjar bli en riktig storhandlare där borta.

Blev inte ruinerad hos tandläkaren idag (under 600:-)men det är aldrig särskilt kul att gå dit. Fast jag har en riktigt bra tandläkare så jag kan leva med det. Inga hål som vanligt :)

Tapetseringen av hela lägenheten blir tyvärr inte klar imorgon men de rum som är påbörjade blir klara och vi slipper bo ihoptryckta hela helgen, skönt. Och inatt får jag sova i min säng, hurra. natten som gick sov jag på golvet.. det var mindre roligt. Enda problemet just nu är ju att de tagit ner gardinstångshållarna och att vi inte kan hitta dem så vi måste fråga imorgon vart de gjort av dem. Vi har inga persienner i sovrummet så i värsta fall så vaknar jag så fort solen går upp imorgon.

Nu ska jag leta upp en väska att packa uppsatser i.

en ny dag

Så var det en ny dag igen. Målarna är i full gång och jag har varit uppe sedan halv 6. Vovven ligger ganska tillfreds i sin korg och jag ska ta itu med lite mera pluggande innan jag går till jobbet. Det gick ganska bra igår men jag har kört fast på ett kapitel som jag ska skriva om. Ska se om ett par pigga ögon fixar det.

I eftermiddag blir det tandläkarbesök som förhoppningsvis inte ruinerar mig och sedan kvällsjobb på jobbet innan jobbet hemma tar vid. Då ska vi flytta alla möblerna från vardagsrummet till de andra rummen som ska vara klara. pust, stånk och stön. Det lär bli sent idag igen.

plugg

Ja det gick trögt att läsa igår. Idag har jag gett upp läsandet och ska försöka skriva om det som var tänkt i själva uppsatsen istället. Sitter hemma med en förhållandevis lugn vovve liggandes i sin korg. Han är mycket nyfiken på vad som pågår bortanför den stängda köksdörren men nu när jag är hemma verkar han tillfreds med att det är stängt ändå. Jag är också nyfiken, det enda jag sett hittills är att det verkar gå framåt ganska så fort. De skulle vara klara med alla rummen till på onsdag verkade det som. Det är ju jättebra. Jag var rädd att det skulle dröja till minst nästa vecka.

Ska nu göra ett stort glas saft och skrida till verket.

långsamt

Inte går det fort inte.. En uppsats tog idag 3,5 timme att läsa. 80 sidor ekonomi.. inte mitt ämne och den var inget vidare.
Har inte hunnit igenom alla som planen var. Har 1 och en halv kvar och nu får det nog räcka för ikväll.. vi måste upp tidigt och ställa undan sängen så att det kan tapetseras.

natt, natt

läsa

Gårdagen tillbringades läsande uppsatser i soffan medan sambon möblerade om nästan hela lägenheten. Jag fick läst nästan så många jag ville. En till hade inte skadat. Nu har jag bara 4 kvar men de två sista är skitlånga och på ämnen som jag verkligen inte kan någonting om så det kommer ta tid. Dvs hela dagen idag kommer också att gå åt. Läste till halv 1 inatt. Ska försöka låta bli att göra det samma idag.

Nu frukost

lite allt möjligt

Det blev hattigt idag igen. Jag lyckades dock gå till jobbet i riktigt god tid trots att jag var själv hemma på morgonen. Sedan klipptes dagen isär av möten och andra uppbokade saker. Dock blev det ingen tandläkare idag utan jag fick ombokad tid till på tisdag. Precis när jag gått utanför dörren på jobbet så ringde de och sa att han blivit försenad med ca 20-30 minuter så jag blev erbjuden en ny tid istället. Det var lika bra för jag hade inte hunnit annars. Då har jag några dagar till att våndas ;)

I eftermiddags hade vi kakfrossa och lite avtackning på jobbet. Det var trevligt.. och jag kan ha ätit för många kakor ;).. man kan ju inte säga nej när någon försöker truga i en en ganska liten blåbärsmuffins till.

Har skrivit ut resterande uppsatser som jag ska läsa. Har läst två idag så nu är det "bara" 10 kvar. Ska försöka ta så många som möjligt imorgon. På söndag måste vi ju röja ur två rum, eller ja förhoppningsvis har sambon lyckats röja det ena på egen hand imorgon.

Nu ska jag experimentera med lite salva på min hiskeliga klåda. Det kliar på armarna, magen, låren och i knävecken. Om någon har en bra idé vad det kan bero på så hojta till.

seg i kolan, tapeter, taxar och tur

Man blir lite seg i kolan av att vara iväg på konferens. Huvudet fylls av nya saker som man helst ska komma ihåg ett tag framöver. Tur att jag är en sån som tycker om att anteckna så att jag i alla fall kan gå tillbaka till mina kråkfötter och titta.
Det blev inte något äventyr a la förra året då vi åkte vilse de lux och tappade bort det ena och hade sönder det andra utan vi åkte lugnt kollektivt och tog oss fram snabbt och smidigt. Skönt. Jag avskyr att stressa och att inte veta var jag är. Vi klarade till och med av att åka buss hem mitt i natten utan problem. Dock lyckades jag utan min egen vetskap göra slut på pengarna på mobilen genom att köpa bussbiljett så sedan kunde jag inte ringa hem :(. Det tog ett tag innan jag kom på varför.. man är inte så snabbtänkt vid halv 12 på natten :)

På väg hem från tåget ringde målarfirman. De frågade om de fick komma och börja tapetsera imorgon!.. Jag sa nej.. men tyckte att de kunde få komma på måndag. Idag är jag ensam hemma eftersom sambon åkte på konferens så det finns inte en chans att jag kan flytta möbler för egen maskin. Så det blir till att avsätta i alla fall en halv dag av helgen för att plocka iordning 2 rum som de kan börja med. Men det är skönt att det blir av. Då vet man att det är avklarat innan det är bebisdags.

Väl hemma väntade en ensam liten tax och barnvagnen som sambon var och köpte igår. Taxen var lite klängig eftersom han varit alldeles själv och inte sett matte sedan igår. Barnvagnen var jättefin trots att den hade 5 år på nacken. Jag är supernöjd. Vi har haft riktig tur och fyndat saker till vrakpriser. Tur att man är lite om sig och kring sig ändå.
konferens

Är nu så förberedd jag kan bli på att åka på konferens. Det blir nog väl när man väl kommer iväg men jag är alltid lite kinkig innan. Tycker inte om att åka iväg till ställen där jag inte vet hur man tar sig fram och tillbaka mellan olika platser och jag tycker inte om att komma för sent. Så idag har vi gott om tid att ta oss mellan alla platser vi ska och jag har kollat upp bussar, hållplatser, adresser och priser så nu är jag relativt lugn.
Nu hoppas jag bara på bra tillgång till toaletter och sedan är allt bra.

Julklappsväskan från HS är packad, ska göra lite reklam för bygget tänkte jag :)

Nu ska jag bara vittja jobbmailen så inget akut ligger där och skvalpar och sedan traska till stationen i vårsolen.

kram

hattigt

Efter en ganska hattig dag sitter jag här och försöker komma ihåg vad som gjorts. Imorse blev jag stucken i fingret på mvc vilket resulterade i att jag ska fösöka ta en järntablett till varannan dag. Hur jag nu ska komma ihåg det.

Det kändes inte som att jag hann med nånting på jobbet eftersom eftermiddagen i stort sett gick åt till handledning för exjobbet. Men imorgon får jag väl lägga på ett kol. Handledningen gick för övrigt bra men jag har mycket kvar att göra och bara en månad att göra det på.

Närmast väntar en tur med hund och sedan tacokväll. Kanske kan jag klämma in lite uppsats däremellan.

Sömngångare

Jag kommer snart att förvandlas till en sömngångare. Är hur trött som helst och har fortfarande massor att göra känns det som. Har inte blivit alls så många uppsatser lästa idag som jag tänkt mig eftersom vi åkte och köpte en skänk istället och jag bestämde mig för att tömma lite lådor och fylla den med. Detta har nu resulterat i att lådberget i sovrummet nästan är borta. Samt då ångesten över ex-jobbet.

Imorgon drar veckan igång och jag kommer inte ha en lugn stund förrän till helgen.. känns det som i alla fall. Därför ska sömngångaren gå till sängs.

fått napp

Det blev mycket pyssel igår. vi drog igång en liten del av ommöbleringsprocessen inför bebisankomsten. Detta höll oss sysselsatta mest hela dagen. Vi har mycket prylar och mycket damm :)

Sedan surfade jag lite möbler och vips så stod det en begagnad
leksvikskänk i skultorp och bara väntade på mig. Vi åker ut i eftermiddag och spanar på den. Vi får också hjälp att köra hem den av dem eftersom den inte går in i bilen i monterat skick. Jag tycker om blocket :)

Så ikväll blir det eventuellt lite mer pyssel med att fylla skänken.. men först ska jag plugga.. måste läsa uppsatser på löpande band eftersom det inte blev nåt gjort igår.

Pyssel och pryttlar

Var superpigg imorse och gick upp 7.30 trots att det är lördag. Ganska bra ändå att komma upp i tid. Det har hunnit bli diskat och lite småplockat. En tvättmaskin är igång och så ska det bytas sängkläder.
Inte så mycket pluggat ännu men jag kände att jag behövde pyssla medan jag var på humör. Det är inte alla dagar man är det.

Hittade precis en sån skänk jag vill ha på blocket. Har mailat så får vi se om den finns kvar. Skulle vara trevligt för då kan jag pyssla ännu mera :) Det är lite lådor med saker som har väntat på en skänk ganska länge nu, typ fotoalbum, dukar, ljus och lite sånt. De bor i lådväggen i sovrummet :)

Just nu ska jag dock förebereda datarummet för lite ommöblering.