ligger efter

Jag borde självklart sova eftersom det blir en lång och jobbig dag imorgon, men jag är lite för stressad och uppe i varv för att det ska vara någon idé. Jag känner mig inte alls färdig men nu är det lite väl sent att dra igång något större packprojekt.
Ska försöka ägna de sista krafterna åt en lagom detaljerad lista på vad som måste göras imorgon bitti. Klockan tio kommer flytthjälpen. iiik panik :)


vuxenpoäng

Idag har vi samlat mer vuxenpoäng. Skrivit på lånepapper inför måndagen och fixat med försäkring för huset. Det senare mha herr grefves snälla mamma. Vi har fixat med el och bredband, en hel del faller på plats.
Vi har haft nästan en hel dags barnvakt till stumpan mha herr d. Mycket uppskattat igen! Tack kära vän! Att ha barnvakt måste väl klassas som vuxenpoäng, dvs så länge ingen vaktar en själv :)
Ägnat kvällen åt att packa en hel del i köket som var kvar, nu är snart två lådor, två kassar och en back välfyllda.

Det är förresten ingen som sett en blå-svart biltema-plastback? Vi är en kort. Hade ju varit bra att packa skafferi-innehållet i den, har redan fyllt den andra med "bakhyllan". Ska nog klassa det som dagens försvinnande.

Nu lite mer packande, och några fler lakritspingviner.. fast det kanske blir avdrag på vuxenpoängen då.

mammabryderier

Idag känns det som stora tröttheten har satt in. Men det beror nog på att jag och stumpan promenerade från jobbet till maxi och shoppade när det var som varmast på dagen. Men det var produktivt, köpt både gummistövlar och ny mugg till henne. Men sedan fick vi ringa herr D för bärhjälp för vi kom inte upp för trapporna med alla påsar, pinsamt. Men det är tur att han är så snäll och ställer upp.
Lilla fröken har ju varit på dagis idag också. Det gick tydligen hur bra som helst, och jag trodde väl inte annat heller. Så det känns tryggt.
Imorgon blir det en annan sorts dagis, dagpappa kan vi kalla det. När varken mamma eller pappa kan skola in på dagis får man vara hos farbror D. Det ska förhoppningsvis gå bra. Annars får jag väl "skolka" mer från jobbet. Mamman ska packa en överlevnadsväska så det ska förhoppningsvis gå bra.
Skulle nog behöva ha nån slags överlevnadskit jag med. Förslag någon?

omgång 1 klar

Tack alla ni som hjälpte till igår med flyttandet. Vi fick med mer än vi trodde. Nu är det inte så mycket kvar.
Extra tack till M & J för att vi får låna luftmadrassen och stort plus i kanten till herr D som bär alldeles för mycket som vanligt :)
Jättetack till mamma pappa och bror som sett efter stumpan och lånat bil att lasta i. Och svärföräldrarna som fixade massa god flyttmat, släpkärra och säckkärra.
Det blev jättebra och idag när de var här från dagis på hembesök ekade det ganska tomt i lägenheten.

Eftersom jag har svårt att varva ner så har jag nästan packat en hel låda till i köket. Det börjar gälla att tetrissa delux för lådorna tryter och vi kan inte packa upp förrän på torsdag kväll då det är färdigstädat.

Imorgon ska jag försöka att jobba mer som vanligt, idag kändes det som att jag skolkade även om jag har lov att flexa. Och stumpan ska ut till dagis för första gången. Spännande och jag kan inte följa med :(

Ska trösta mig med överbliven kaka från igår.

pigg

Lördag morgon och kroppen har redan efter en vecka på jobbet vant sig vid att vakna tidigt. Klockan sju var jag klarvaken. Det känns både lite snopet, för man har chansen att sova lite längre, och bra för då blir det lättare när det är måndag igen.

Idag blir det till att slutbearbeta den packning som ska iväg imorgon, vi ska införskaffa lite extra föda och dryck till flytthjälpen, svärmor har fått för sig att laga middag till alla, tack och bock:) och så blir det en tur till biltema för inköp av pressening då väderleksrapporten för imorgon tyvärr är mindre lovande just nu, i och för sig bättre än igår men det är bäst att inte ta några risker.

Först av allt blir det röj i köket och mannagrynsgröt med hemgjord körsbärssylt, dock inte min egen utan svärmors. Hon är bra att ha :)

fredagsmys i lådberget

nja, så mysigt är det inte men vi smaskade i oss lite gott och blandat som sambon hade med sig hem från skogsvistelsen medan vi tittade på ice age 2, svensk version. Den var faktiskt kul även på svenska. Det är väl dags att börja vänja sig dessutom, att se filmer på svenska alltså. Att tvinga stackars stumpan att titta på film med bara engelskt tal känns inte så bra. Speciellt inte som hon snappar upp det mesta man säger just nu.

Nu blir det straxt tidig kväll så vi orkar styra upp packandet imorgon

lådberg

Usch, inte mycket blev gjort idag. Packade en väska med skor, lade ner lite lösa prylar i en låda och skulle sätta mig och pärma våra viktiga papper när jag upptäckte att sambon lyckats packa ner årets pärm och lämna de gamla i hyllan. Suck, fick ta en tom pärm och slänga in det i så länge för jag tänker verkligen inte brotta mig igenom lådberget, orkar inte ens lyfta vissa lådor. Tur att de viktigaste pappren är framme för då behöver vi egentligen inte ha pärmen.

Sedan har jag ägnat åtskillig tid med att springa fram och tillbaka till tvättstugan, det är så tråkigt. Längtar till min alldeles egna tvättstuga där jag kan tvätta när jag vill :), och hänga tvätt ute på min torkvinda som medföljer!

Imorgon _måste_ jag ringa ett par samtal på lunchen. Annars blir det jobbigt.

Fredagsmyset kan vi glömma, imorgon blir det packningsorgie istället.

flyttläget

Det var skönt att prata med vän S idag. Dels är det alltid roligt att höras och dels kunde jag sätta mig ner och göra ett litet tankeavbrott och slappna av lite, till och med så mycket att huvudvärken försvann. Tack vännen :)

Det går frammåt med packandet. Jag håller på att tömma köksskåpen på det mesta förutom det nödvändigaste för veckan som kommer. Igår kontrollerade vi förrådet och komprimerade det lite grand. Det blev lite tomma lådor att ta med upp, skönt för de höll på att tryta igen. Men i ärlighetens namn är det inte så mycket kvar.
Kvällens sista ansträngning får bli att pärma lite papper så vi vet var allt är.

Lilla stump befinner sig hos mormor och morfar under veckan vilket gör att vi packar för fullt. I måndags kväll byggde vi ett lådberg i vardagsrummet, det hade inte gått om hon varit hemma. Hon verkar ha det bra, i måndags ville hon inte prata med mamma i telefon utan hellre se på barnprogram, ikväll pratade hon lite, det kom ett par halvhjärtade "mamma" i luren men sen fokuserade hon på smörgåsen och morfar och på att spana efter morbror i fönstret. Skönt att hon trivs så bra där.

Nu en kvällssnack och lite pappersexcersis.

nu gäller det

Tiden flyger iväg. Detta är sista lediga veckan och nu måste allt göras. Och jo det är en del som inte gjorts. Men vi fortsatte i alla fall packa idag efter att ha fått lite flyttlådori helgen. Och nu börjar det bli mycket lådor överallt men det börjar också bli tomt i lådor och skåp.
Imorgon ska jag ta en tur till återvinningen eftersom vi hittade en gammal utrensad kasse plastburkar i förrådet som sambon skulle ha att lägga "småprylar" i typ förra året. Ska göra en rensning imorgon igen för säkerhet skull och se så vi inte sparar onödigt många lådor. Vi lär ju skaffa nya snart igen.
Att titta på manic hoarders på femman ger en klart inspiration för flyttröj. Ska nog ge mig på skafferiet imorgon också, där finns säkert något att göra sig av med eller att laga till :)

Men nu är det nog dags att krypa ner i bingen. Stumpan har sovit i två timmar redan. Skönt för oss allihop.

packa prylar

Igår fortsatte operation nerpackning, köket ligger risigt till. Så mycket pylar man har där som man inte använder. Det kanske faktiskt är så att jag inte behöver alla fyra tekannorna jag äger men jag gillar dem och nu är de redan nerpackade och får följa med till huset. Fyra av fem ugnsformar är packade, en av två dedikerade pajformar, finkaffekopparna jag ärvt av farmor(som aldrig varit uppackade i denna lägenhet) lite kinesiska assietter och annat smått och gott. Idag tänkte jag börja på en låda med finglas om jag kan frigöra en låda vill säga. Annars får det vänta till efter helgen för då blir vi med lådor från svärmor. Gött.

Nu väntar jag på dagens lyxiga fisksoppa med räkor och lilla stump sover gott efter utflykten till maxi, inget söver henne så bra som massor med folk, lampor och saker att titta på :)

assistans

Det är hemskt bra med lite hjälp ibland. Våra vänner är alltid snälla och ställer upp och just idag kändes det lite extra bra.
Herr d kom hit och passade stumpan medan jag fick duscha och sedan fixade han lunch också! Hembakta scones-nan är det inte varje dag man får, mumma. Det är nästan så man blev lite bortskämd. Jättetrevligt för en strandsatt mamma. (Sambon befinner sig under vätterns vatten för dagen).

Efter mitt eftermiddagsärende somnade lilla fröken igen, hon har redan sovit middag, så hon kommer nog hålla låda ikväll. Hoppas mitt telefonsällskap för kvällen överlever det :)


flum

Man kan ju inte klaga på vädret i alla fall.. eller ja nån grad svalare skulle ha varit perfekt.
Just nu är jag bara varm och hungrig. Det känns som att det varit så i en vecka.

Idag har inget packats än, ska försöka göra ett ryck med det sista finporslinet senare, måste hämta lite packmaterial från källaren bara. Det jobbigaste med packandet är att det knappt märks. Bokhyllorna börjar gapa lite tomma och min garderob känns luftigare efter gårdagens raid men det är ju mycket kvar.

Nu vill jag ha mat.