Sol, sömnigt, sorgligt etc.

Tur att det var soligt och fint ute annars hade det blivit en till dag i trötthetens tecken. Det har gått lite bättre idag men inte helt som jag hoppats.

Det gick åt fanders med hockeyn, suck! Sambon deppar med GTA på playstation. Alltid lugnare när han får "döda nåt".
Själv försökte jag muntra upp mig med att leta uppsatser till min egen uppsats. Dock verkar det som om jag antingen får gräva fram uppsatser i pappersform eller utesluta en institution då jag bara lyckats hitta 5 uppsatser på engelska under 3 års tid. Jag misstänker dessutom att minst en kommer att falera på mitt andra urvalskrav på svensk gymnasiebehörighet men jag håller mina tummar. Då kanske det klarar sig och jag slipper kopieringskostnader på flera miljarder.. eller ja 100-tals kronor iaf.

Nu är det hög tid att börja göra iordning för natten. Det blir en lång dag imorgon också.


Sommartidsjetlag

Jo, igår ställdes klockan om och idag är jag fruktansvärt trött, har lite begynnande huvudvärk som jag ska bota med hundpromenad och tiden på jobbet idag krymptes till ca 2 timmar framför datorn. Inte nåt vettigt blev gjort. Imorgon har jag inga mötes så då ska jag försöka få ordning på torpet.

Jag hoppas att denna tröttheten inte håller i sig utan försvinner fortare än kvickt. Jag behöver energi. Ska ta med mig massor av ex-jobbsprylar till svärföräldrarna över påsk. Äntligen skall jag gå in i analysfas! Det känns verkligen som att jag kommer nån vart och det är riktigt skönt.

Ikväll är det också tacodags, ska bli trevligt. Det är det alltid i och för sig men man längtar ändå på något konstigt sätt efter tacosen. Det är som om det kunde vara en sekt eller kult eller något ditåt. De senaste veckorna eller månaden har vi spanat på Black Books som vi fått låna av vännen D. Snart tagit oss igenom boxen och skrattat så vi nästan gråtit. Undras vad nästa obsession får bli?

Nu promenad! ljus och luft till mig

sista rycket

Ska göra en sista ansträngning och fila lite på mitt nästa utkast på examensarbetet. Insåg att jag nog hade kommit en bit ändå eftersom jag hade åstadkommit ett par sidor mer än sist. Ska finputsa på inledningen, skriva in lite källor som backup och sammanställa min jämförelse av handbooks and manuals som ska med som appendix. Handledning imorgon och jag förväntar mig inget storslaget beröm alls.

Men sedan blir det nog mest TV resten av kvällen.
nian visar "rätt" hockeymatch ikväll och så är det säsongsstart på bones. Det kan man inte missa.

sockerintag

Efter en ganska lång dag igår som avslutades i många goda vänners lag med 1,5 kg choklad (dock ej per person) är jag nu förvånansvärt pigg trots min mycket sena hemgång. Det måste vara allt socker som jag trots allt fått i mig. Vi pratar ju inte mjölkchoklad direkt utan lite andra sorter men provsmakar man 15 sorter så blir det sött ändå. Samt att jag dagen till ära sörplade i mig nästan en hel 1,5 liters trocadero. Det är onyttigt delux. Vill också påstå att jag inte är ett dugg hungrig men jag åt lite flingor och mjölk för magens skull. Den behövde nog något mer stabilt än choklad.

I vardagsrummet sitter 3 sega herrar som faktiskt både var hemma före mig och uppe före mig. Så nu ska jag sysselsätta mig lite tills de tycker att det är dags för lunch eller nåt sånt.


Stiltje

Har en lite dipp i ork. Borde skriva massor på examensarbetet men det har inte blivit så mycket gjort denna veckan. Har läst nästan en hel av de lånade böckerna och inte mycket mer. Jag hade liksom tänkt att jag skulle skicka in lite till min handledare imorgon så hon hade något att läsa inför måndag men det verkar som att det blir torftigt även denna gång.
Ska verkligen försöka läsa klart boken ikväll och skriva lite definitioner ur den, kanske kan få ihop en sida eller så. Och så lite mer imorgon kväll. På lördag och söndag kommer det nog inte bli så mycket gjort eftersom vi ska ha besök och tjejkväll och så är det sista skidskyttetävlingarna för säsongen.

Jag får ta och bita i det sura äpplet och sätta igång, annars blir det inte bra helt enkelt.


det där med mammakläder

Testerna går vidare med små portioner, ingen ost eller te.
Det funkar sådär. Jag tror att så fort jag äter så irriterar sig magen, men bara efter 12 på dagen. Fram tills dess går allt jättebra. Det är sedan det börjar och jag börjar tro att det är någt jag helt enkelt får leva med.

Ett annat problem som dykt upp att mitt ena par mammabyxor redan blivit för små så jag måste köpa nya, eller begagnade, ska kolla tradera. Men jag tittade först i nätbutikerna. Ellos har typ ett par byxor som jag eventuellt kan tänka mig att ha på mig, resten är inte snygga. Polarn och pyret har inget i stlk 48 alls, lägger ned dem helt nu. Återstår gör la redoute, som börjar få ont om stora storlekar, det blir hiskeligt lång leveranstid på dem samt svea-li som verkar ha en hel del trevlig men som jag också borde snabba mig att beställa från då de också börjar få slut på stora storlekar.

Imorgon efter jobbet ska jag botanisera de enda två butikerna i stan som kan ha något som jag eventuellt kan ha annars blir det internet igen. Att det ska vara så besvärligt att vara gravid i stlk 48. För det första är det ingen som tror att jag i vanliga fall har en så stor storlek! Det säger en hel del om klädtillverkarna i allmänhet och de som tillverkar mammakläder i synnerhet. Det käns verkligen som att de inte tycker att man ska bli mamma när man har lite extra vikt. *morr* Funderar på något slags protestlista.

Empiriska tester

Idag började operation ta reda på vad som orsakar min halsbränna.
Jag började med en litet mindre frukostportion än vanligt samt bara ett halft glas juice eftersom det kan vara dåligt. allt lugnt så långt, men det brukar det också vara på veckodagarna. Efter smörgås och lite te så kom de första känningarna vid 10.30 och hade nog nått sin kulmen straxt innan lunch. Där var min teori att bara äta halva min ganska väl tilltagna portion för att inte göra magen sprängfylld. Detta försök var helt förgäves rent surhetsreglerande men magen tycket nog att det var lagom mycket mat i alla fall.
trugade i mig en yoghurt på eftermiddagen, den behövdes nog men känslan satt kvar.
Väl hemkommen hittade jag ett par smörgåsar och oboy. Efter det samt ett promenad med vovven så släppte det och inte ens nu efter mitt tacossyndande har det återkommit.
stora portioner kanske inte är haken.

Testar vidare imorgon igen, nåt ska det väl vara

verkligheten knackar på

Efter en lugn lördag är det dags att återvända till verkligheten. Det blir läsande för hela slanten. Ska hitta uppbackning för min bakgrund. Det är det som fattas just nu. Annars ligger jag nästan i fas.

Först väntar en välgörande dush.

morgonsvammel

Så var det morgon igen med skillnaden att det idag är lördag. Vaknade lagom vid 8. Har matat sambon som ska vara borta hela dagen och sitter nu med en varm och ganska otålig tax i knät. Vi ska ge oss ut alldeles snart.

Hoppas solen tar sig igenom molnen snart. Jag har ju beställt sol. Idag väntar lite hushållspyssel och lite plugg. Har ju en del böcker att läsa nu efter att mina fjärrlån börjat dyka upp.

Det gick ganska bra på tapetfronten, vi har arbetat fram ett förslag som vi ska titta på igen imorgon och bestämma oss. Sedan bär det av till SB på måndag för att beställa. Gött! Äntligen!

Nästa sak på listan är möbler. Ska ägna en stund åt blocket och ikea och se vad som finns. Det uppstår ju en del nya behov plus de vi redan hade. Dels behövs en skänk till vardagsrummet och dels lite möbler till bebisen. Exakt vad är inte bestämt. Man får ju se lite vad som finns också. tips mottages tacksamt.




självmordsuppdrag

Fredag eftermiddag till trots vågade vi oss in på ica maxi bland alla andra fredagshandlare. Det var trångt och varmt och fullt av alla kategorier människor. Tur att vi är såpass samspelta att vi till och med kan spontanhandla fredagsmiddag på ett effektivt sätt. Vi klarade oss nog med 15 minuter från det att vi lämnade bilen. Men det är lite kamikaze över det hela.
Det blir oxfilé och färsk pasta med hemlagad bearnaise och om man orkar senare så blir det glass. mumma.

Sedan ska vi sätta oss och spana i tapetböckerna vi fick låna på SB. Nu ska det bli av att vi bestämmer oss. Det måste liksom bli tapetserat innan räkan bestämmer sig för att dyka upp. Så det så.

adjö ost

att vara gravid har varit rätt lugnt hittills. Men lite emellanåt så händer det något, eller att man får en insikt om att saker inte riktigt är som tidigare. Det kan vara ganska triviala ting.

Som idag när jag faktiskt insett att hårdost ska utgå ur min diet. Det funkar helt enkelt inte. I alla fall inte på kvällstid. Min mage blir hysteriskt sur och bråkig. Så från nu blir det ingen ädelost(om den inte har stekts i ugn), och ingen vanlig hårdost. Mjukost kan eventuellt funka fortfarande. Det får mina framtida empiriska tester visa.


inte min dag

Satt som på nålar på mitt eftermiddagsmöte för att komma ihåg att gå tidigt, vilket jag ju ändå gjorde och alltså hetsade upp mig i onödan.

Gick i raskt tempo mot MVC för att titta in på provtagningen. Eftersom jag inte har någon klocka så får jag helt enkelt gå fort och kolla resultatet efteråt. Även detta gjorde jag alldeles i onödan eftersom provtagningen med min vanliga tur var stängd idag :(

Nu måste jag gå dit imorgon bitti vilket kommer innebära att jag blir sen till jobbet och vårt veckomöte.. suck. De stänger 11 på torsdagar och har inte öppet alls på fredagar och jag skulle ju ta proverna denna veckan.. så det är inte mycket att göra.

Efter detta missöde gick jag iväg mot nästa anhalt, fastighetsbolagets bobutik, för att titta på tapeter med sambon. Väl framme vid dörren insåg jag att de stänger om 15 minuter. Jag bläddrade i tapetböckerna som en tok, hittade ett par färger, skrev upp lite nummer innan stackars sambon kom med andan i halsen lagom till det var dags att gå därifrån. Men vi fick låna med oss ett par böcker hem som tur var så nu har vi helgen på oss. Alltid nåt.

Sedan har jag varit allmänt klantig och tappat saker på golvet halva dagen. Ska trösta mig med hiskeligt onyttig chokladpudding till kvällen och hoppas på att morgondagen blir bättre.

Tisdag, trött, tilltufsad.

Tisdag, trött, tilltufsad.
Ja det summerar nog hur jag känner mig just nu. Jobbigt att vakna ur tacosdrömmarna och gå till jobbet idag. Lite segt på jobbet även om jag får gjort en hel del som legat och väntat. Haft lektion och pratat uppsats.
diskat, kört tvättmaskin och diskmaskin, handlat lite kvällsmat och spanat House. samt svamlat i telefonen med vännen S. tror det var mest jag som stod för svadan idag. Får nog öva mig på att lyssna lite mer.

Nu ska jag bädda ner mig.. tlööööött.

polkagrisglass

Nu är man så där läskigt efter-tacos-trött. Magen är full av fröken Ms hemgjorda polkagrisglass. Mumma.

Har mailat mitt skolarbete till mig själv att färdigställas imorgon innan lektionen. Nu är jag alldeles för snurrig för att skriva referenser i min snygga tabell.

Dags att skaffa lite sömn istället.

utflykt och pluggande

Idag ägnade vi oss åt en liten utflykt till båten. Den mådde bra men hade fått lite mycket istäcke. Tyvärr hade vi inga bra redskap med oss så isen får vara kvar ett tag till. Om det är varmt nästa helg så kanske man kan lyckas få bort det mesta som då i solen borde förvandlats till vatten.

Just nu ägnar jag resten av eftermiddagen och kvällen åt pluggande. Hade ju pluggpaus igår så det får vi ta igen idag. Ett kapitel i kursboken ska läsas. En presentationsuppgift skall förberedas och lite mer fakta ska skrivas in i mitt uppsatsutkast. Det är nog ungefär så mycket som jag orkar med.

Men först ska jag mysa till lägenheten. Det börjar bli mörkt så fönsterlampor skall tändas och kanske ett eller annat ljus. Det blir så mycket lättare att sätta sig och läsa då.



bebisprat

Bestämde mig för att jag inte pluggar idag utan tar det lugnt och tar hand om mig istället. Plugga blir det imorgon.

Jag surfade lite barnkläder på tradera, det finns hur mycket som helst som man kan få för en tia bara. Det är som att vara barn i en lösgodisaffär :) . Blev jättesugen på att köpa på mig lite grejer redan nu om man hittar något snyggt och praktiskt. Då slipper man stressen sedan.

Tittade också in på
Gravidguiden. Det står lite vad som är vanligt under graviditeten och talar om vad som händer i kroppen. Kan ju säga att det inte är svårt att hitta var man själv befinner sig. Jag platsar riktigt bra under v.24-25. Det står att man drömmer mycket och livligt,..jotack.. framtidsapokalypser och allt möjligt konstigt.
Det stod också att bebisen börjar ha det trångt och trycker på urinblåsan.. Nähä.. säger du det ;). Jag är i konstant behov av närhet till toalett.

Något annat som vi tidigare konstaterat är att bebisen börjar uppfatta och reagera på ljud. Sambon tycker att vi ska spela Slipknot för den.. behöver jag säga att jag inte är av samma åsikt. Jag tänkte lite mera harmonisk och melodiös musik. Än så länge tror jag att jag vinner. Mest för att inte jag heller vill höra Slipknot :)


helgmorgon

Morrn!
Sovit konstigt, drömde om en framtidsvärld där jag bodde i underjorden och fick komma upp en gång i månaden. Verkade mycket skumt.

Idag väntar lite röjande inför eventuellt besök till spektaklet(läs melodifestivalen) ikväll. Och sedan lite mera plugg. Det är inte många som frivilligt sätter sig och plöjer avhandlingar om grammatik från 80-talet. på en lördag!

Så var dagens melodikryss löst också. Duktiga jag.. inte fuskat alls .. eller jo kanske lite :)

Dags att tina dagens middag och bråka med snabeldraken. Ha det gott i solen


rapport

Nu har jag pluggat hela dagen. Faktiskt! Det trodde jag nästan inte själv att jag skulle lyckas med men det gick. Har bara haft lite mat och promenadpaus.
Rättade till en del av det som min handledare anmärkte på igår, dock inte allt eftersom det kräver mer inläsning, vilket jag iofs också ägnat mig åt.
Lyckades efter några om och men hitta fjärrlånsfunktionen på nätet så ett antal böcker är beställda och jag håller tummarna för att de dyker upp så fort som möjligt nästa vecka. Jag behöver dem för att bygga på min annars ganska skrala bakgrund. Need backing. jojo..
Terroriserade några av kollegorna med jobbiga frågor om våra databaser och åtkomst till uppgifter. Jag hoppas att min teori stämmer så att jag kan få ut uppgifterna. Det är ju visserligen ingen brådska men det är skönt att veta om det går, annars måste det ju liksom till en lite annan vinkel på mitt problem.
Slutade dagen med att försöka läsa en avhandling från 80-talet. Skriven och tryckt med skrivmaskinstext och faktiskt en sådan som nog min handledare skulle underkänna i fråga om stil. Den är lite för "gul" (infinita bisatser för er som förstår er på det) och alltså ganska svårläst när man inte är insatt. Som tur är så äger jag samma grammatikbok som refereras till så jag är inte helt borta men det är som att upptäcka grammatiken på nytt.
Lite segt att försöka läsa sådant sent på dagen. Får nog starta med den istället nästa gång.

I övrigt i veckan så pallrade jag mig faktiskt iväg på lite ärenden i onsdags efter besöket på mvc. Jag har köpt strumpor!! det ni.. det var väl bara ett halvår sedan jag började gnälla om det. Det blev ett par mysiga strumpbyxor/thights också. Min mage gillar sånt. Traskade också in på apoteket och bad om råd till min fnösk-hud. Duscholja blidde det. Funkar riktigt bra så jag är nöjd :)

Kvällen ska avrundas med något smågott och lite på spåret. Sedan är det helg.. fast lite mera plugg blir det ju.. det måste det bli.


pyssel när allt är väl

Idag blev det en hushållspysseldag. Sambon har migrän i sovrummet så jag passade på att lägga beslag på resten av lägenheten. Det har körts diskmaskin och tvättmaskin, diskats och lagats kvällsscones. Nu stundar bara en liten tur ut med vovven så blir det säng sedan.

Imorgon har jag tagit ledigt så att jag kan sitta här hemma och plugga. Måste fixa mycket med ex-jobbet de närmsta veckorna så om jag inte är kontaktbar så vet ni vad jag gör. Min bästaste handledare har dock försäkrat mig idag om att jag är på rätt spår och att lite mer bakgrund så är det snart dags för nästa steg. Gött. Sedan avhandlade vi lite barnafödande och spännande barndomsfakta om Timo Räisanen vars mamma har skrivit en bok som jag läser till ex-jobbet och som min handledare känner. En ganska upplyftande handledning alltså.

Igår var vi på koll på mvc. Alles in ordnung. Räkans hus beräknas vara 22 cm och räkan själv väger ca 700g vid det här laget. Att jag inte ökat en massa i vikt har alltså sin förklaring. Det är alltid skönt att veta att allt är som det ska.


bil, hus, exjobb, mvc.. ja allt

Helgen innebar lite tågresande mot införskaffandet av nya fina bilen :). Den är grå/silvermetallic och känns sådär småny. Det känns också som en riktig bil, en sån som mammor och pappor har. Därför känns det extra bra eftersom den tiden inte är så långt borta längre. Vi invigde bagaget ordentligt igår med att storhandla inför tacosen. Det hade lätt fått plats 2 backar till med mat, det känns tryggt. Det innebär att det kommer få plats barnvagn och mat utan problem.

Vi var också och spanade på huset som svärföräldrarna bygger. Det blir jättefint. Alla innerväggar är på plats och det börjar kännas som ett hus. Att allt står klart som planerat är väl förstås tveksamt men jag tror att det blir finemang. Chicko har redan invigt de flesta av fönstren genom att sätta sina kinesiska tecken på dem :)

Tyvärr innebar helgen viss distraktion så ex-jobbet gick inte så mycket framåt. Imorgon kväll ska jag ta ett krafttag och på torsdag vankas det handledning. Visserligen har jag läst lite men skrivandet är krampaktigt.

Trots att det är relativt lugnt på jobbet denna vecka så har vi fått in en hel del knepiga, krångliga och luriga ärenden som man inte löser så lätt eller rättare sagt som man inte borde lösa på första bästa sätt för då biter det en i ändan. Därför tar det en hel del tid, men vi har hunnit röja en del på kontoret som tur är. Vi hade en renande ritual igår när vi rensade gamla pärmar på papper rakt i återvinningstunnan. Skönt för själen.

Imorgon ska vi på nästa MVC-besök. Har inte så bra koll på vad vi ska göra men det blir säkert bra. Lite mätande misstänker jag att det blir. Så det blir ingen lång dag på jobbet.

Nu dags för dagens hushållssysslor. Jag har satt upp ett ganska strikt schema för att jag ska hinna med så mycket som möjligt och få så mycket sömn som jag behöver. Idag blir det nog en sån där undantagsdag igen. Kommer inte hinna vara i säng 22. Kanske 22.30 om jag skyndar mig. Har en hundpromenad kvar att göra.


Det gör ont att vara gravid

ajajaj!
jag tror att jag precis har haft mina första sammandragningar. tydligen övar kroppen inför senare föreställning. Det var inte trevligt. Tänk dig själv att du har magknip deluxe men där lösningen att krypa upp i fosterställning bara gör det värre. Platt på rygg i sängen funkade.

Hur ska detta sluta.. jag tycker inte om att ha ont ju :(


torsdagsdravel

Som vanligt en lång seg och tråkig torsdag. på jobbet kantad med några knasiga förfrågningar, några absurda förväntningar och några goddag yxskaft. Slutade med att jag gick hem 18.00. Det ska jag inte göra imorgon. Då blir det till att sluta hiskeligt tidigt. I alla fall om man betraktar 14.30 som tidigt :)

Imorgon kväll bär det av söderut. Vi ska hämta vår nya(dvs modell nyare) bil! Det blir visserligen att ta tåget nedåt landet men det fick det vara värt. Vi har redan packat och har en plan för morgondagen. Vovven ska också få åka tåg, det var längesedan nu men han brukar tycka att det är lite spännande.

I övrigt mås det eventuellt lite bättre, retet i halsen sitter dock kvar och på eftermiddagarna känns det som om jag har feber men inte resten av dagen, mysko. Vi får se hur kroppen reagerar på ledighet. Mormor myntade uttrycket lördagssjuk förra veckan när hon ringde. Hon syftade då på mamma som har en tendens att bli väldigt hängig på helgen. Det är som att kroppen orkar hela veckan men sen på helgen så slappnar den av.. och släpper in hela världens baciller så att man blir sjuk. Jag siktar på att bli kärnfrisk istället.

nej.. nu tryter inspirationen, dags för sömn





minipromenad, fisksprattel och tidsplaner

Försökte mig på ett inlägg igår men kom inte så långt innan jag blev avbruten. Får se hur det går idag.

Idag var ytterligare en litet tråkig dag på jobbet men den gick ganska fort. Vi hade personalutbildning idag så eftermiddagen spenderades med det. Jag var förberedd på att somna men det gick finfint. Jag brukar vara hiskeligt trött efter lunch numera nämligen. Piggheten kanske berodde på att jag företog mig en minipromenad till stationen och hämtade ut våra tågbiljetter för fredag. Frisk luft är rätt bra.

Just nu idkar jag också minipromenader.. till tvättstugan. Det ska nog gå smidigt idag. Sista lasset ska bäras ner nästa gång så jag hoppas allt är färdigtvättat och torkat till innan 22. Jag behöver ju liksom min sömn.

Just det.. imorse tror jag eventuellt att jag kände en liten kullerbytta. Kanske alltså. Kollegorna har sagt att det ska kännas som lite "fisksprattel" och det här var nog det närmaste det man kan komma på en människa. Så det är nog allt nåt litet som lever där inne :)

Resten av min plan för kvällen är att försöka läsa något kapitel i någon av mina böcker eller eventuellt förbereda kursuppgiften för nästa vecka. Vet inte riktigt var jag ska börja eftersom jag känner att jag redan ligger efter. Det är lite jobbigt eftersom jag måste bli klar. Det känns ju inte så motiverande att behöva revidera tisplanen innan jag ens har lämnat in den.
hmm. det kanske är den jag ska börja med då..