fynd

För någon vecka sedan tipsade herr P om att han sett delar till min servis på gengåvan. Nyfiken som jag är traskade jag såklart dit och hittade finfina skålar. De två lägre är vanliga uppläggningsskålar och de lite högre kan antingen vara från apollo-serien som glöggmuggar/tillbehörsskålar, eller så kan det helt enkelt vara dryckesmuggar. Som så mycket annat är det andrasortering och då är inte stämplarna kompletta.


Efter sångstunden häromdagen följde jag med fröken H till samma affär och döm om min förvåning när det åter igen fanns delar till mig. Denna gången kaffekoppar, något mer slitna än mina egna men det är ju inte ofta man använder alla kopparna samtidigt.


Men där fanns mer att fynda. Självklart skannade vi av barnavdelningen och jag lade vantarna på ett par semi-galonbyxor till Hilda som blir perfekta när hon ska börja dagis frammåt hösten.


Det var allt för ikväll. Imorgon kanske det blir hildabilder :)

fredagsblogg

Tack för alla glada tillrop och peppningar!

bilder på drömkåken finnes här på
hemnet

denna veckan har varit full fart. Hilda är lite förkyld och befinner sig just nu hos mormor och morfar och morbror och blir ompysslad. Mamman är precis hemkommen från konferens som pågått nonstop, döm om min förvåning när vi faktiskt fick en hel timme över innan tåget gick hem. Hade jag vetat det i förväg hade jag ju kunnat höra av mig till fröken S som ju är i krokarna.
Jag fick dock faktiskt handlat ett par saker. Styrde kosan till allas vår favoritaffär i gbg Lush och införskaffade ny porridge, den är ju nästan slut, hemska tanke. På vägen därifrån fastnade mina ögon på den rödgula  Games Workshop skylten och ämnar ikväll överaska sambon med en ny armébok som han velat ha. Tänk vad han ska bli förvånad. Dels att jag kom på tanken och dels att jag hittat rätt bok (fortfarande rätt nervös att det mot förmodan är fel). så jag får väl hålla tummarna igen.

Nu ska jag äta en macka innan jag traskar över till gipsade vän M och smaskar kaka :) och grämer mig över att jag inte hade möjlighet att bli kvar i gbg och följa med de andra vännerna och titta på pirater. Kan meddela från säker källa som sett den redan att man inte på något sätt blir besviken. Själv får jag väl längta ett tag till.

vidskeplig? icke

Vem har bestämt att fredagen den 13:e är en otursdag?
Jag lovar att den personen inte fått några glädjebesked. Men det har jag så jag ska göra detta till min nya turdag!
Säljaren har godtagit vårt senaste bud! Hurra!
Nu ska vi "bara" besiktiga och gå igenom alla oändliga detaljer, fast rent mentalt har vi båda redan flyttat. Håller alla fingrar och tår för att allt blir bra och att det inte kommer dröja allt för länge innan vi kan få allt klart och flytta.
Nu längtar jag ut ur stan mer än någonsin.

Och jag vet vad jag vill ha i julklapp:
"Jag vill ha en matkompost, en franskdesignad matkompost. Alla borde ha en sån, en matkompost en matkompost. Kanske en till matkompost, en kompost att ha mat i. Tuff och proffsig, ball och snofsig, Mat-kom-post!" (Allt enligt Lars Vegas Trio)

Om Hilda

Det var längesedan jag visade några bilder.
Ska försöka passa på nu medan hon förhoppningsvis sover lite till. En del bilder från våra utomhusvistelser ligger fortfarande i pappans kamera och i min telefon så det får bli en annan dag.

Hilda tycker om att hjälpa mamma att bädda på morgonen. Mest för att hon får sitta på sängen och spegla sig i mammas snurrspegel.


Det ska ju också börjas i tid med karriären nu för tiden. Här funderar hon på om hon ska bryta sig in i pappas verktygslåda för att hitta ett yrke, typ snickare


eller om hon ska nöja sig med hans golfbollar och bli proffs


Vi har ju som sagt sett till att hon fått eget rum. Aningens suddigt var det första morgonen i nya rummet. Men hon sov ju gott och det är huvudsaken.


Sedan var det lekdags i mitt alldeles egna rum för stumpan. I bakgrunden tror jag att hennes lilla träbankbräda skymtar. Som tur är saknas spikarna så själva bankandet dröjer.


Hon har utvecklat en grym hastighet på golvet och förflyttar sig bra mycket snabbare än mammas kamera. Så man hinner inte alltid undan.


Kameran är ömtålig!


Nu blir det lunchtillverkning.


lång dag

Aningens trött. En ganska lång dag men ändå inte. Det enda vi gjort är att gå till sången på berget så att hilda fick leka med andra barn. Imorgon ska jag på egen hand prata både med banken och mäklaren. Jag tycker att sådant är lite jobbigt men jag ser det som en utmaning. Värmer upp med lyxfällan, det är alltid uppiggande att se folk som har satt sig i klistret.

ur led är hilda.. tiden eller nåt

Hilda är alltså inte ur led, inte heller hennes leder men något är ju tokigt. Hon somnade alldeles nyss, dvs närmare 22. Det är inte rätt. Hon är bebis, eller ja småbarn i alla fall. Hon ska sova 19 eller så. Vilket hon också gör ibland. Men just nu är det ofta väldigt sent vid läggdags. Och om hon somnar för tidigt så vaknar hon nån gång halv elva och är vaken en timme eller två. GAH!
Tur att det är så lugnt för övrigt.
Nu ska mamman diska

den stora flytten

Idag har vi äntligen fått tummarna ur och ordnat så att Hilda fått eget rum. Hon har redan provsovit sin eftermiddagslur där och det gick bra tills hon vaknade med lite tandvärk och lite hungrig, då vart hon lite förvånad och ledsen.
Det är inte helt klart och tömt på allt men det ska nog gå bra tror jag.
Vad konstigt det ska bli inatt när hon inte sover bredvid. Det hela är nog värst för mamman, Hilda tar nog det hela med ro, eller i alla fall med förtjusning.