om att åka

Nu har jag varit ute och åkt så jag blivit alldeles slut. Nu ska man bara packa upp och få lite ordning innan det är dags igen på fredag. Ingen rast, ingen ro. Men ganska trevligt.

Nu blir det lite kaffe för fortsatt pysslande, annars blir det inget gjort.

*poff*

om att handla

Det är så varmt att man nästan smälter bort.. vilket i mitt fall inte gör särskilt mycket. det får gärna försvinna ett kilo eller 3.

Jag har i alla fall hunnit gå en väldans massa idag. Promenader både lite hit och dit. Och jag har nästan helt lyckats undvika shoppingspektaklet i stan. Ska dock våga mig iväg till maxi för inhandlig av frukost om en stund.. men då har nog de flesta åkt hem så jag förväntar mig ett lugn.

Tänkte titta efter om de har några billiga bra dvd:er. det är bara massa skräp på tv och filmerna startar antingen precis nu eller sent delux.. och sent delux ja.. det är ju liksom sovdags för mig då. är redan hysteriskt trött men får försöka hålla mig vaken i några timmar till. Hoppas att en film kan hjälpa.

Imorgon ska jag dra igång projekt rensa papper, vilket behövs då vårt datarum/kontor inte innhåller särdeles mycket annat.
Vet jag om de har några billiga pärmar på maxi.. förmodligen inte. Men jag har nån slags rabattkupong eller gratis gåva eller nåt som jag ska utnyttja. Om jag kan hitta pappret förståss. :)

Nu mer promenad.

*poff*

om att hitta hit

Det är svårt ibland att hitta hit. Att hitta tid att vara jag. Att hinna med det jag vill och att lista ut vart man är på väg.
Min chef var nere idag och pratade om mitt jobb eller snarare min anställning. Det kändes bra. Det är skönt att veta att man syns. Och att man inte är bortglömd. Jag har ju dock fortfarande mina tvivel på att det någonsin kommer bli en fast anställning men hoppet lever och frodas en härlig vårdag som denna.

Den där tiden som är min, den är nog inte min ändå. den tillhör ju så många andra som jag vill dela den med. och tyvärr nästlar det sig in en del åtaganden som jag inte själv har valt. Det är de som är de jobbiga. just nu är de dock sällsynta på min horisont. Några stycken ligger och skvalpar i ett hörn men de orkar jag inte ta itu med idag.

Avverkade hemskheter som räkningsbetalning och deklaration förut. Tänkte att det var lika bra för då glömmer jag det inte sen. Ni som känner mig vet att jag har en tendens att skjuta saker på framtiden. Jag tvingade också mig själv att laga mat till mig. Sambon är på vift så det blir improvisationskost i några dagar. Fast jag tyckte allt att jag kockade ganska god kycklling.

veckan som gått har bjudit på andjakt, sura gubbar, gottig fika på jobbet (tack ni som bjöd!), en telefon med knepig filöverföring som gäckat mig i flera dagar, inlämnande i stegtävlingen (håller tummarna för ett tröstpris), och en massa sol. Solen är riktigt bra. Den ger en massa gratisenergi så att det inte behöver vara så besvärligt att hitta hit och att hitta tiden.

Nu är det nog bäst att sova lite. vovven har redan knoppat in i sin korg. Imorgon blir det mjukstart med spa-dusch. det ska bli sköööönt!

god natt!
*poff*

gott humör

Det är lördag. Jag fick sova ut. Det fanns rostat bröd till frukost. Solen skiner. Melodikrysset är löst. Disk är diskad, Köket rent och golv dammsugna.

Dags att duscha och sedan ge sig iväg ut i solen till friskis.

På såhär gott humör var det länge sedan jag var. Vi håller tummarna att det räcker hela dagen ;)

*poff*

Mitt liv som..

..trött
..förkyld
..mysterielösare
..tv-beroende

och diverse andra saker.

Fick precis en plötslig lust att kränga på mig den gamla rallrallen och lägga mig på en filt i solen och dricka cider...
nyp mig någon!! jag har nog somnat

*poff*

Guldet kom hem

Det var väl det jag hade på känn redan i måndags. Det gick nästan att ta på stämningen i Löfbergs lila arena som på håll.
Guldet kom hem till Karlstad igen och det är bara så rätt. Eftersom jag liksom kände detta på mig så infann sig dock inte det hysteriskt sprudlande glädjen utan snarare ett lugnt konstaterande att: Ja, de vann, så det så :)
Jag satt och snyftade lite när Jörgen Jönsson fick höja guldbucklan för absolut sista gången. Att inte få se honom spela igen är trist men man ska ju sluta när man är på topp och högre kommer man ju liksom inte.

Just nu är jag dessutom bra sugen på att skolka från både jobb och resan till kusten och i stället smita hem till Karlstad och torget och bara stå där och jubla i några timmar. Men jag får väl se det på TV eller köra telefonkonferens med lillebror. Jag lyckades inte urskilja honom i klacken idag för de filmade så lite just där han brukar stå.

Nu ska jag sova gott och drömma guldiga drömmar.

*poff*

redan söndag kväll

Så var denna helg snart till ända. Bara lite pyssel kvar så ska jag krypa ner i sängen sedan. Kan vara bra att försöka sova i tid eftersom jag inte är helt frisk ännu.

Blommorna är planterade, hockeymatchen vunnen, mat uppäten och diskmaskin körd.. tja.. det var väl ett ganska gott dagsverke ändå.

nu ska garderoben få sig en påhälsning inför morgondagen.

sov gott
*poff*

Att vara sjuk, vuxen och glömsk

Det märks att man inte är frisk än. Hostade mig igenom natten vilket resulterade i att jag efter frukost kröp tillbaka ner i sängen och sov stenhårt i 2 timmar. Det behövdes nog.

Idag har jag och vännen C varit på inköpsrunda. En liten blomlåda till balkongen är inhandlad med tillhörande blommor och jord. Det blev också besök på de trevligt nog söndagsöppna apoteket respektive synsambutiken ute på maxi. Det är riktigt bra när man har slut på både hostmedicin och linsvätska.

Jag har också förärat mig själv ännu mera vuxenpoäng och uppgraderat mitt ICA-kort med scanningsfunktion så vi traskade runt på maxi och lasrade ;)

Väl hemkommen landade jag i verkligheten och upptäckte att hockeyn hade hållit på i hela 2 minuter. GAH..
nu leder världens bästa lag med en period kvar :) Gött

Efter hockeyn och hundpromenaden blir det kaffe, glass och blomplantering. Men.. attans.. jag glömde ju köpa en spade.. får la påta med fingrarna i alla fall.

*poff*

vårskrik, flum och lite pyssel

Det är så bra väder så jag nästan skulle utbrista i en vårskriksserenad a la Ronja om jag inte vore så illa hes. Folk går i t-shirt och shorts medan jag avundsjukt ser på eftersom jag inte är så våghalsig när jag inte är riktigt frisk.

Hälsomässan var ungefär som väntat. Lite för flummig för mig men vi hittade ett stånd som sålde egentillverkad tvål som doftade ljuvligt så det fick bli en liten fin sådan. Sedan hittade jag "Tao enligt Puh" bland reaböcker i ett annat stånd. Jag motstod frestelsen att bli övertroende på aloe veras läkande kraft och drunknade istället i dansuppvisningen av gruppen "Transparent Blanche". De impade stort på oss båda två och bara deras uppträdande var värt inträdet.

Nu efter ett ohälsosamt intagande av hämtmat från Max så tänkte jag inte göra så mycket mer idag. Kanske leka lite med mina scrapbooks eftersom jag känner mig lite pysslig.

Imorgon blir det utflykt till plantagen med fröken C.

Trevlig kväll allihopa

*poff*

på bättringsvägen

Tro det eller ej så sov jag stenhårt hela natten. Sambon skulle upp tidigt medan jag småslumrade med en varm hund bredvid. Gött.

Nu är klockan 11 jag är duschad, frukosterad, hundpromenerad och redo att ta mig an dagen. Först i tur står ett besök på hälsomässan med vännen N.

Sedan blir det nog lite balkongtid. Jag gillar min pensionärskuvös ;)

*poff*

tänk om..

tänk om jag skulle vinna de två auktionerna jag sitter och väntar på hos tradera just nu. Då skulle jag bli lite glad.

Tänk om Färjestad skulle fortsätta som de gjorde idag hela vägen till SM-guld. då skulle jag också bli lite glad.

Men allra gladast skulle jag bli om jag bara kunde sluta hosta slem precis just nu.. på en gång. Det är så jobbigt när hostmedicinen slutat verka och hostandet äter upp en innifrån.

så ja.. tänk om jag kunde få sova gott inatt.

*poff*

Premiärdatum för Sex and the city 2?

För er som gillar Sex and the city hittade jag denna nyhet på msn: http://nyheter.se.msn.com/noje/article.aspx?cp-documentid=15677273

Bara ett års väntan kvar alltså ;)

halvvägs

Så var man då på jobbet, det går rätt bra med hänvisad telefon så man slipper prata så mycket. Dock var jag tvungen att ringa IT så fort jag kom för min dator ville inte släppa in mig. Snälla Damir hjälpte mig men påpekade att jag inte lät så bra :)

Nu är ju halva dagen avverkad. Ska planera trivselträff med chefen om en stund sedan ska jag ha lite genomgång med kollegan eftersom hon är ledig nästa vecka och sedan är det nog dags att tänka på refrängen. Vill inte påstå att jag är piggast i stan.

Men solen skiner, fåglarna kvittrar. Det är vår och fredag så just nu kan det bara bli bra :)

*poff*

no more soffa

Nu är det slut på soffandet. Trots att jag just nu känner mig lite sämre så vet jag att jag lätt överlever jobbet imorgon. Har varit riktigt pigg idag efter min förmiddagslur. Nu blir det ju ingen sådan imorgon. Men jag ska ta det lugnt och inte jäkta. Dessutom blir det mumsig matlåda och en sväng på stan på lunchen. Ska till optikern och försöka att inte hosta dem i ansiktet. Mina ögon har det ju inte varit något fel på alls.

Är lite sur på förlaget/tidningsombudet som inte har fixat min brors prenumeration på Fantomen. Det var ju bara 10 veckor sedan som jag beställde och betalade. Så nu har jag mailat förlaget och hoppas att de hittar beställningen. Snacka om sen födelsedagspresent.

För att vara snäll mot min kropp så ska jag nu börja dra mig mot sängen. Man ska sova mycket och dricka mycket när man är sjuk :)

sussa sött
*poff*

dag 3

Det är nu dag 3 på min hemmavistelse. Jag är om något mera utråkad men har lyckats sova ett par timmar nu på morgonen vilket nog gjorde mig gott.
Herr halsont har lämnat oss men istället kom fröken mensvärk på besök. Det i sig hade ju inte varit så illa om inte herr hosta och herr snuva liksom fröken feber inte vill åka trots mitt bedjande.
Min plan igår kväll var att gå till jobbet men efter att ha frusit mig genom natten trots mitt duntäcke så insåg jag att det inte var någon idé.

Min nya plan är att kurera mig med allt jag har. Dagen ska fyllas med apelsiner, vitlök, honung och en skvätt whiskey. För imorgon vill jag gå till jobbet.

*poff*

att parkera

Nu är jag trött. Men så dröjer det förhoppningsvis inte länge tills man kan gå och lägga sig. Ska bara se på hockeyn först. Och imorgon blir det till att traska till jobbet. Eller ja, åka. jag vågar mig inte på att ta ut mig genom att gå dit. Inte när jag ska orka hela dagen.
Två dagar hemma får helt enkelt vara nog, snart är det ju helg också så man får mer vila.

Nu ska jag göra ett sista ryck med matförberedelser sedan parkera i soffan.

Apropå parkera förresten så var det igår någon som behagade begagna vår parkeringsplats när sambon kom hem på lunchen och skulle ha den. Märkligt. Idag var det dock ingen där så man kan väl altid hoppas att det onda ögat kändes genom betongen :)

Jag har för övrigt faktiskt varit parkerad i min pensionärskuvös en liten stund idag. Det var nästan svettigt varmt så det kändes ok även för en sjukis.

nu... är det bäst att röra på sig.

*poff*

halvvägs

Sådärja, då har halva dagen gått. Det mesta av disken är åtgärdad och lunch avklarad. Men det tog på krafterna. Mitt huvud börjar kännas lite varmt igen och näsan fullständigt igenkorkad. Ska vila en liten stund innan jag tar ut vovven i eftermiddagssolen. Jag kanske får lite energi av att komma ut.

Jag hoppas på att orka gå till jobbet imorgon. Det blir besvärligt med friskis också om det inte funkar. Vi får väl se hur kvällen artar sig.
Nu en liten middagslur.

*poff*

uttråkad bland virus och bakterier

urk!
Det är nu andra dagen hemma från jobbet och jag vart uttråkad redan igår morse. Mest för att jag då var så utslagen att jag inte orkade göra särdeles mycket. Idag är inte febern lika påtaglig så det kanske kan gå att göra nåt. Det var i alla fall lättare att gå morgonpromenad med vovven idag. Det blåste mindre än igår så jag slapp frysa. Och sen var det ganska härligt vårigt ute men njuta funkar inte riktigt när man har lock i öronen och inte hör fåglarna eller är toksnuvig så att inga dofter tränger igenom. Nu på morgonen luktar det iofs mest avgaser och gröt från äldreboendet men ändå :)

Idag blir det som sagt lite mera fixande, måste beställa mat till vovven för den är på upphällning och jag måste försöka ta tag i disken. Det finns säkert saker som stått där i mer än 2 veckor. Fråga mig inte varför. Jag ska även försöka mig på att vädra i lägenheten trots min sjukdom. Frisk luft ska inte skada. Det är nämligen lite kvalmigt och instängt här inne. Det är bara hunden som tycker det är skönt. Han ligger på golvet och flyttar sig efter solfläckarna :)

Men först av allt ska jag ta en välbehövlig dusch och tvätta bort alla virus och bakterier. Det brukar alltid hjälpa.

*poff*