Jul, verkligheten och atomur

Julen var här.. eller ja.. hemma hos mamma i alla fall. Det blev gran trots mammas hot om motsatsen :). Det vart en hög presenter. Det var nästan som om man var 5 år igen med alla paket och papper och snören. Vet inte om jag förtjänat alla fina klappar men jag får hålla tummarna.

Julen förde också med sig en hel radda sovmorgnar då min snälle och mycket morgonpigge far har tagit ut hunden varje morgon. Vilket fick som följd att vovven blev alldeles till sig när vi åkte hem igen.

Och sist men inte minst så blev det nog lite för mycket mat. Guldkornen var mammas bruna bönor, fasters saftiga hembakta vört med russin att doppa och sist men inte minst nykomlingen "pepparkaksbollar" som chokladbollar fast med pepparkakssmak som kusin Emma hittat på nätet(ja receptet alltså). Jag hade kunnat äta hela lådan men höll mig till 4 ;)
Före jul blev jag även tillstucken ett stycke vört av vännen dils. Det var också mycket mumsigt och slukades inom loppet av 24 timmar :)

Tyvärr blev det inte hela tjocka släkten i år då farbror Tomas inte fick gå i trappor efter knäoperation och det blev sedan inte heller något kalas för kusin Sofie då hennes farfar gick bort under helgen. Sorgligt, trist och tråkigt blev man brutalt kastad in i verkligheten. Så var glada julen slut :(

Har nu jobbat i två dagar och vet inte riktigt vad det är jag håller på med. Det löser sig nog för nu är det dags för en ledig vecka till. Jag kommer bli alldeles förslöad och försoffad. Vi ska nu göra som det står i visan "vi ska åka andra hållet, andra hållet, andra hållet".. eller hur det nu var ;). Efter vinterkalla värmland med mellanlandning i ett ovanligt kallt Skövde bär det nu av till kusten där det även där utlovas hiskeliga minusgrader. Bäst att packa mössan till vintriga promenader.

Det nya året är straxt på väg, även om jag läste i tidningen att det är en sekund försenat i år för atomuren inte ska gå fel. Det känns i luften att det är förändring på gång, hoppas jag orkar hänga på tåget och ändra på lite saker jag med.

Nu tillbaka till verkligheten en liten stund. Packa och dona innan avfärd.

Gott nytt mina vänner!

julig helg

Ah, helg! Vi har efter många om och men lyckats rymma till svärföräldrarna. Skönt att vakna och faktiskt inte riktigt veta vart man är.
Jag har fått sova ut. Men helt utvilad är jag nog inte. Jag har fått lösa julmelodikryss, som var riktigt lätt för övrigt.
Svärmor bakar pepparkakor så det sprider sig en julig doft i huset. Och i eftermiddag ska svärfar förevisa hur grönkål ska tillagas.
Kvällen ska sedan avslutas med julbord på något trevligt ställe här i närheten som jag glömt namnet på.

Och imorgon tänker jag också ha sovmorgon.. så det så :)

Nu ska jag titta till tvätten och stjäla en pepparkaka.

*poff*

Hurra!

Lite problem lösta och vips så förvinner stressen och huvudvärken.

Sambon fann igår kväll våra saknade fjärrkontroller. Lyckan var total :)
Jag fick byta bort mitt pass på lördag så jag kan åka till svärföräldrarna och det går lite frammåt på jobbet. Jullugnet sänker sig nog inte riktigt än.. men snart.

Först ska jag "bara"...

*poff*

åååh tempo!

Ojojoj vilket tempo allt går i. Nyss var det lugn och skön helg. Nu har mer än halva veckan gått och som vanligt är inget gjort och mer problem skapade. Och jag har ingen aning om var all tid tog vägen eller vad som hände. Lite frustrerande.

Dagen idag fördrevs, om än med ett rasande tempo, med mycket mer avkopplande innehåll än vanligt. Vi har varit uppe på berget(Billingehus) på inspirationsdag. Det blev en del inspiration vill jag lova. Och mycket skratt speciellt till herr Bylund som på en enda timme lyckades få mig och alla andra att skratta så vi grät och låg dubbelvikta i bänkarna. Det är avkopplande.

Just nu försöker jag varva ned, sedan ska jag försöka mig på att koppla in telefonen. Äntligen har vår "bredbandsdosa" kommit så vi kan använda vanlig telefon istället för att vara beroende av mobilerna. Skönt.. och så blir föräldrarna glada för att de kan ringa till oss.

Och sen ska jag på något sätt muta sambon så att han fixa kvällsmat. Har inte lurat ut hur jag ska lyckas ännu :) Tips tas tacksamt emot.

Bäst att sätta fart om man ska få nåt gjort.

*poff*


God morgon

Idag är en bra morgon. Det är söndag till att börja med. Och det är alltid bra.

Gårdagens stadsrunda med efterföljande pyssel blev mycket lyckad. Det enda jag fick ge upp på var gardiner. Jag kom ju på att jag egentligen inte hade en aning om hur breda fönster vi har. Så jag får nog mäta först.
Jag inhandlade dock ett antal saker som det passar bra att sätta juliga ord framför.. som t.ex. Jul-kaffe, Lusse-te, advents-ljus, tomte-servetter, julklapps-snören, jul-nötter, jul-kort, jul-must, lusse-katter och julgodis-tillbehör :)

När jag kom hem var det bara att pyssla till det så nu har vi en adventsljusstake i ett fönster och en adventssjärna i ett annat. På köksbordet står adventsljusstaken med nyinköpt fina ljus och väntar på att tändas till frukost. Och så ligger det lite juldukar där det fick plats samt hänger en liten julängel i ett fönster. Det bästa av allt är nästan skålen med nötter att knäcka som står på tv-bordet. När jag väl fick dit den så kändes det som om en pusselbit föll på plats. Det är så det _ska_ vara :)

Jag är alltså ganska nöjd hittills. dock skulle jag hemskt gärna ha en gran. Den skulle ju kunna stå på balkongen och lysa. Men jag tror jag får satsa på det nästa år. Prio 1 får nog vara uppackning ett tag till.

Och just nu tror jag banne mig det är dags för frukost

*poff*

Äntligen helg!

Sambon är borta på annat så jag har en pysseldag för mig själv. Ska försöka ta mig ner till staden och och bara traska runt och insupa julstämning. Igår var vi på systemet och inhandlade glögg. Så lite senare ikväll blir det testning av en Dufvenkroks. Köpte de där små flaskorna. Tycker att Blossas årgångsglögger är så överpretentiösa. Massa konstiga smaker, typ havtorn, lingon etc. Dufvenkroks har åtminstone vett att smaksätta med whiskey, cognac och rom :)

Vi får se vad turen på staden inbringar. Kanske inhandlar jag något till lägenheten, det skulle ju behövas en gardin eller två. Eller något mera julpynt. Det ska jag f.ö. fördriva aftonen med. Julpynta delux.

Så ja.. det verkar som att jag borde sätta fart.

*poff*

Tack

Vill bara säga tack (igen!) till alla vännerna och familjen som hjäpte oss att flytta. Utan er hade vi fått hålla på en vecka. Även tack till er som erbjöd er hjälp. Plus i kanten till Göte för köksmöblerna, de är jättebra!

Sedan vill jag även tacka vädrets makter för att dagens väder inte inföll i helgen. Då hade det inte alls varit roligt.

Det är så skönt att äntligen vara flyttad. Enda nackdelen just nu är dock att jag är så slut att jag inte orkar packa upp. Jag ska försöka göra ett ryck sedan med alla kläder. Det är lite besvärligt att vara utan liksom :)

Men först. Mera julmust... och julmusik :)

*poff*

Nu är det flyttat!

pust!

Äntligen flyttat. Långt ifrån klart men alla grejor är här. Nu ska vi "bara" packa upp.
Än så länge har vi förlagt fjärrkontrollerna till tv, dvd och video. Letade som galningar igår tills vi insåg att det inte var någon större idé.
Sedan har vi också letat efter den sista nyckeln till lägenheten, spårlöst försvunnen och vårt sista hopp nu står till vännen disse. Det kan vara vår nyckel. Ska dit och titta om en stund.

Sedan har vi också letat väldigt länge efter våra mysbyxor eftersom vi inte minns var vi packade dem. Hittade ett par här förut så vi får turas om.

Målet med dagen är att sätta upp gardiner så att det ser civiliserat ut till tacosen ikväll.

Vovven tar det hela med ganska mycket ro. Han har blivit kompis med kaktusen i vardagsrumsfönstret och de sitter där och tittar ut mest hela tiden. Och så tycker han att alla nya ljud är jättespännande. Det tar nog ett tag innan han inser vilka ljud han bör skälla på och vice versa. Han har inte heller riktigt funnit sig i den nya vanan att bli buren. Han är ju ett ganska litet djur och bör kanske inte gå 4 trappor upp och ner flera ggr om dagen.
Jag ska gå och öva honom på detta nu

ses
*poff*