kors i krösamoset

De sover igen..
Kan meddela att även tand nummer 2 på lille gossen börjar titta fram. Han gnäller, piper och dreglar samt gnager på det mesta. Han kan också rulla runt, dock inte på kommando. Men det är knepigt att lämna honom på upphöjda ytor, det är inte säkert han är kvar när man vänt sig om.
BVC-rapporten löd 8,2kg 68,5 cm och 42,5 i hattmått, Dessutom två plåster efter vaccination nr 2 som han även denna gång inte verkar bry sig om alls. Eventuellt lite mer sovbenägen bara.
Stumpan har fått en dålig ovana av semestern. Hon går upp hur tidigt som helst och somnar helst inte om. I morse föredömligt sent, bara tjugo över sex. Ofta annars 5.30, och det går väl an när vi är hos någon av föräldrarna eftersom de får skylla sig själva när de inte lägger henne igen men här hemma vill vi att hon sover till 6.30 minst. Misstänker att hon blivit lite förvirrad av alla miljöombyten.
Hon utvecklas massor. Hon kan; cykla trehjuling på plant underlag, gå i trappan nästan utan att hålla i handen (ledstången räcker), stå upp och gunga (om man håller i), prata i väldigt långa meningar för sin ålder och en hel del annat.
BVC-sköterskan frågade om hon pratar i 3-ords-meningar nu. Vi tittade på varandra och frågade 3?? Hon pratar som en hel grammatikbok ju. Det är subjekt, predikat, objekt av alla de slag samt predikatsfyllnad. Oftast allt på rätt ställe och i rätt form, förutom pronomen som hon byter ut hej vilt. Jag tror vi har tillverkat en smart unge :)
Nu eftermiddagskaffe

sommarpaus

Fick plötsligt lite tid för mig själv. Barnen sover.. samtidigt :)
Fler sommarutflykter har företagits.
I fredags bevistade vi Svedinos bil och flygmuseum. Den "nya" flyghangaren(som redan är 7 år gammal) var riktigt fin. Där finns allt från bilens tillkomst vid förra sekelskiftet till andra världskrigsflygplan, massor av 50-60-talsbilar. En av kungens specialutrustade volvos och flera olika Jas-plan. Även ett par amerikanska helikoptrar står där och trängs. För det är lite trångt, enda nackdelen.
Stumpan spanade ivrigt i säkert 20-30 minuter och ville sedan hellre leka tafatt med farfar i flyghangaren :)
I lördags styrde vi kosan mot kusten och besökte havets hus i lysekil. Det var lite populärare hos stumpan som ivrigt pekade "haj" så fort hon såg en fisk. Väl värt ett besök med många olika sorts fiskar och vattendjur, man får till och med klappa några. Det är lite häftigt. Det blev också ett litet mjukdjur till stumpan, dock ingen haj. En tigerrandig clownfisk fångade hennes blick och den är redan nya favoriten.
Nu ska vi bara vara hemma ett tag. Vi är trötta på att åka bil, i alla fall stumpan och jag.

sommarutflykter och händelser

Det har blivit några sommarutflykter. Vi besökte Ikea i karlstad och investerade i lampor till köket. Det blir superbra bara vi får borrat upp några hål i taket. Det blev också en hylla till stumpans alla leksaker. Hur i hela friden blev de så mycket saker i hennes rum? Börjar tro att gosedjuren förökar sig.

Varit på GeKås med svärmor. Måste säga att jag är lite besviken på deras "nya" barnavdelning. Var ute efter en fluffig overall till lillpojken eftersom storlekarna på stumpans gamla kläder och årstiderna är i otakt. Inte en enda sådan modell fanns att skåda. Bara overaller och tvådelat med "hårda" skal, då kan han ju inte röra sig. Mutter morr. Det var också ont om sommarkläder till så små. Försökte hitta en sparkdräkt med korta armar och ben.. inte en enda... mysko. Men det blev en hel del annat smått och gott. Jag bejakade min feminina sida och impulshandlade en gigantisk handväska. Har velat ha en länge, med huvudsyfte att rymma både matlåda och extra skor till jobbet.

Lille gossen har fått sin första tand och till skillnad från sin syster så är han supergnällig. På henne märkte vi ingenting, vips så fanns det tänder. Jag hoppas det går över fort.

Veckovilla som vi är så har vi gått en vecka plus, dvs det var en vecka till på sommaren som jag inte räknat med. Dock är jag orolig för att semester och dagis inte går ihop men det löser sig förhoppningsvis och det verkar som att vi kan få lite extra hjälp med barnpassning under vår pysselvecka, huzza!

Ska förbereda mat till det lilla tandmonstret som trots tandvärk faktiskt sov hela natten, straxt efter 22 till 6.30 med bara två nappisättningar. Det tar sig.