mammaträning

Detta behöver du: två succesivt ökande vikter/barn. För närvarande har jag en på 14kg och en på 6 kg. Sexkilosvikten använder jag för statisk träning av armar, axlar och mage mestadels.Mycket amma/mata, bära men också lite skumpande. 14-kilosvikten är till mer explosiv träning av samma muskler. Fler snabba lyft med den vikten. Det blir också lite vridmoment.
Till konditionsträningen tillkommer vid behov tre olika vikter(vagnar) i kombination med de andra beroende på vilken vikt,, jag menar barn, som behöver motioneras. Den minsta kan inte väga mer än 5-6kilo men rymmer å andra sidan 14kilosbarnet. Mellanvikten känns ibland tyngst men kanske väger max 12 kg och rymmer 6-kilosvikten. I nödfall går 14kilosklumpen ner men hon trivs inte i den. Den tyngsta är också aningens otymplig och svårmanövrerad väger kanske 10-15 kg samt båda vikterna.
Dessa puttar jag runt i vårt extremt backiga elljusspår i stort sett varje eftermidag. Man förstår lätt att herr Hellner blivit bra skidåkare av att växa upp på det här bygget.
För att variera träningen kan man också bege sig till gymmet(lekplatsen). Där förekommer allehanda lyft av och på redskap samt puttning av gunga och cykelkarusell.
Idag övade vi också det lite udda momentet att putta 14kgs vikten i sin lära gå vagn. Den är inte anpassad för vuxna. Ryggen är trött.

Nu är det helg och imorgon väntar mammans första riktiga barnfritt sedan klump nr 2 kom till världen. Det ska bli supertrevligt.

en mamma-vardag

klockan 6-sådär kommer det en liten dam intassandes, antingen själv eller med famnen full av gosedjur.
Försöker förmå henne att inte väcka den björn som sover.. ja lillebror alltså som kommer att börja vråla för full halls inom loppet av några minuter från det att han vaknar(hungrig).
klockan 7 går radion igång och sambon kommer upp från källaren där han huserar för att ta hand om lilla damen som ska till dagis. Jag matar lillebror.
När stumpan gått till dagis äter vi frukost och oftast blir det två-tre lugnare timmar på förmiddagen eftersom lille gossen gärna sover. Man får passa på att duscha, tvätta, diska, städa och allt sånt.
klockan 11, cirka. Dags att mata igen och sen laga lunch som ska ätas vid 12
kl 12.20 är det dags att ila till dagis för att hämta. Den proceduren innebär allt som oftast att mamman och lillebroren ska vara klädda för vädret utomhus och dessutom ha riggat den lille i tvillingvagnen vi införskaffat och som måste krånglas ut ur garaget. Allt som oftast är vi sena och mamman har inte borstat tänderna.
12.45 har vi förhoppningsvis lämnat dagis, stumpan börjar lära sig att hon måste gå hem(mycket trilskande). Sedan vidtar dagens promenad runt vår 2,5 kilometare. Ibland fuskar jag lite, det är alltid lättare att fuska när det finns många av och påfarter på rundan.
Sedan får barnen sova på altanen medan mamman fixar mer med disk och tvätt och kanske får en kopp kaffe och kollar mailen.
vid 14.30 eller så har i alla fall den ena vaknat och det är dags för frukt, den andre vaknar straxt därefter och är hungrig.
Om det är fint väder så drar vi ut till lekparken mellan 4 och 6, om inte försöker vi sysselsätta oss inomhus.
18.00 ska det ätas, sedan eventuellt badas, pottas, borsta tänder etc.
19.00 försöker vi lägga stumpan men det är inte alltid det går och så är ju lillebroren hungrig igen.
ungefär klockan 20 kan man garantera att stumpan har somnat och vi är klara med att röja upp efter dagen lite här och var i huset. Dumt att snubbla på burkar och annat som stumpan lämnat efter sig när man ska upp och göra mat till lillebror mitt i natten.
Mellan 20 och 21 kollar vi igenom post, hinner prata med varandra och planerar lite.
Efter 21 stupar mamman oftast i säng och får ibland sova ända till 03, ibland blir det tidigare. Resten av natten tenderar att bli lite sisådär. Lille gossen har svårt att rapa och får magknip vilket märks mer på natten när allt är tyst (konstigt va?)
Ja, så har vi det, frågor på det? ;)

på resa

Vi har befunnit oss på resande fot ett tag. I påsk hos svärföräldrarna där barnen blivit ompysslade och lekta med av farmor och farfar tills de stupade. Bokstavligen i dotterns fall eftersom farfar körde skrinda superfort runt huset så att handtaget gick av och stumpan gjorde en riktig rallyvurpa. Dock tjatar hon nu om att "farfar laga den" så hon lider nog inte av det.
Förra veckan spenderades hos mina föräldrar, dock utan barnens far som fick jobba istället. Vi har haft fullt ös medvetslös varje dag. Mycket kalas, bullar, kakor, kaffe, titta på djuren och mycket folk. Alla vill ju hälsa på oss när vi kommer och så fick vi vara med på min (ingifte) farbrors 60-årskalas i lördags. Det var kul eftersom vi missar en del släktkalas när det är en bit att åka. Stumpan var eld och lågor eftersom tremänningen ju också var där. Han blir 2 om några veckor och är mer vild än tam. De lekte lego, kastade boll och trampade trehjuling. Fram mot kvällen när vi skulle dricka kaffe och jag frågade om vi skulle dela en bulle sa hon mycket uppgivet "smörgås". Det är en ordentlig liten tjej vi har. Kvällsmat ska ätas oavsett om man är på kalas. Tur att faster hade resurser hemma. Sonen var inte lika road av begivenheten. Det var varmt i lördags och när man är sådär 30 personer i en lägenhet på tredje våningen så blir det ganska svettigt.
Båda slocknade som ljus i bilen hem, konstigt ;)
Nu ska vi inte åka nånstans på länge känns det som, och det hinner vi nog inte heller. Vi får beställa besök hit, har flera inbokade redan faktiskt. Vill du komma säg bara till.

här är vi

jodå, vi är här. Allt är väl. Igår var vi på bvc på läkarkoll. lille gubben är fullt frisk och växer. Nu väger han 5 kg, är 58,5 cm (inte konstigt att kläderna börjar bli trånga) och huvudmåttet ökar också, 38,5 tror jag bestämt. Ska plocka fram storlek 62 idag så vi har lite att röra oss med. Det blir mer tvätt med två barn, men också mindre tid att tvätta på :)
Idag skulle de ha påsklunch på dagis och när jag tittade ut för en stund sedan så verkade de också ha en häxa på besök. kul!
lillen börjar få bättre rytm nu, äter vid 7-8 på kvällen, somnar efter en timme eller två, vaknar kl 2, somnar efter lite skumpande och vaknar igen mellan 6 och 7 men det kan även bli senare, som idag. Då hann vi skicka stumpan till dagis först. Just nu hoppas jag att han sover lite till så hinner jag hänga tvätt.
Stumpan vaknade dock 10 över 6 och hon har kommit på att det går att klättra ur sängen utan hjälp så allt man hör är det gnisslande handtaget på hennes dörr när hon kommer uttassandes. Imorse deklarerade hon högljudt "Hilda sovit gott!" när hon klampade in hos mig. hon är för söt.