en mamma-vardag

klockan 6-sådär kommer det en liten dam intassandes, antingen själv eller med famnen full av gosedjur.
Försöker förmå henne att inte väcka den björn som sover.. ja lillebror alltså som kommer att börja vråla för full halls inom loppet av några minuter från det att han vaknar(hungrig).
klockan 7 går radion igång och sambon kommer upp från källaren där han huserar för att ta hand om lilla damen som ska till dagis. Jag matar lillebror.
När stumpan gått till dagis äter vi frukost och oftast blir det två-tre lugnare timmar på förmiddagen eftersom lille gossen gärna sover. Man får passa på att duscha, tvätta, diska, städa och allt sånt.
klockan 11, cirka. Dags att mata igen och sen laga lunch som ska ätas vid 12
kl 12.20 är det dags att ila till dagis för att hämta. Den proceduren innebär allt som oftast att mamman och lillebroren ska vara klädda för vädret utomhus och dessutom ha riggat den lille i tvillingvagnen vi införskaffat och som måste krånglas ut ur garaget. Allt som oftast är vi sena och mamman har inte borstat tänderna.
12.45 har vi förhoppningsvis lämnat dagis, stumpan börjar lära sig att hon måste gå hem(mycket trilskande). Sedan vidtar dagens promenad runt vår 2,5 kilometare. Ibland fuskar jag lite, det är alltid lättare att fuska när det finns många av och påfarter på rundan.
Sedan får barnen sova på altanen medan mamman fixar mer med disk och tvätt och kanske får en kopp kaffe och kollar mailen.
vid 14.30 eller så har i alla fall den ena vaknat och det är dags för frukt, den andre vaknar straxt därefter och är hungrig.
Om det är fint väder så drar vi ut till lekparken mellan 4 och 6, om inte försöker vi sysselsätta oss inomhus.
18.00 ska det ätas, sedan eventuellt badas, pottas, borsta tänder etc.
19.00 försöker vi lägga stumpan men det är inte alltid det går och så är ju lillebroren hungrig igen.
ungefär klockan 20 kan man garantera att stumpan har somnat och vi är klara med att röja upp efter dagen lite här och var i huset. Dumt att snubbla på burkar och annat som stumpan lämnat efter sig när man ska upp och göra mat till lillebror mitt i natten.
Mellan 20 och 21 kollar vi igenom post, hinner prata med varandra och planerar lite.
Efter 21 stupar mamman oftast i säng och får ibland sova ända till 03, ibland blir det tidigare. Resten av natten tenderar att bli lite sisådär. Lille gossen har svårt att rapa och får magknip vilket märks mer på natten när allt är tyst (konstigt va?)
Ja, så har vi det, frågor på det? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback