nytt

Ny dag, ny vecka. Aningens ledbruten och trött men det ska nog ordna sig.

Mer om helgens bravader senare. Nu starta veckan med dusch.

*poff*

lördag :)

Nu är det lördag och vad än smhi påstår så regnar det inte och det är inte 16 grader. Solen steker och hade det inte blåste lite så hade det varit väldigt varmt.

till kvällen blir det tjejfest, med många besökare. så här många har vi nog aldrig varit. Det ska bli riktigt kul.

Gjorde en snabb inköpsrunda tidigt idag för att undvika den värsta matfestivalyran. vid 12.30 fick jag nog och gick hem. Lite korv-fynd hann jag dock med.

Nu ska här ätas mat och sedan botanisera garderoben. Jag tror att jag vågar vägra overall idag, konstigt men sant.

*kram*

thank the gods, friday is here

När man är såhär seg och sliten så är det gött att det är fredag, och därmed lördag inklusive sovmorgon imorgon. Fast jag ska försöka gå upp i god tid för jag ska inta staden och systembolaget före alla andra galningar imorgon. Matfestival i all ära men det blir så hysteriskt. Tidigt får det bli och sedan hem och softa resten av dagen.

Jobbet går i alla fall som en dans. Idag var det lugnt, nolleföreläsningsdag och allt. Lite småsaker har det ju varit men inga mail låg kvar i inboxen när jag gick, kändes riktigt bra.

Har städat och pysslat lite sedan jag kom hem, nu lagar sambon fredagsmiddag som jag ska inta och sedan har jag bara kvällspromenaden kvar innan jag ska stupa i säng.

Låter som en helkväll eller hur ;)

*poff*

gnäll..mest

Idag är läget lite småsegt, det var värre igår. Solen har skinit idag, inget regn, ingen som varit omöjlig på jobbet. Har tvärtom fått en massa beröm de senaste dagarna. Det är inte alla som två dagar i rad får mail där det står : du är bäst! Men alla borde få ett sånt! Eller åtminstone ett "bra jobbat" eller bara att det kommer ett "tack" tillbaka. Alla får inte det heller och det är orättvist.
Nu börjar vi om alltså:  Idag är jag glad för jag fått beröm på jobbet. Så, för jag borde vara glad och gotta mig i det. För det är ju välförtjänt.

Gruset på paradgatan är idag att sambon inte verkar få csnpengar så vi blir fattiga i höst och att jag tydligen måste göra klart mitt ex-jobb annars så vill inte den elaka personalavdelningen anställa mig. Lite stress är ju bra för motivationen men detta är för mycket för mig. Jag vet ju att jag inte hinner klart i tid och därför är det ingen idé.
När jag kommer hem är jag trött och behöver vila så att jag orkar göra mitt jobb nästa dag. Är det nåt fel på mig då? För att jag inte orkar gå till biblioteket och sätta mig i 4 timmar till, för att jag har en sambo och en hund som jag prioriterar?

Ibland är man så trött på allt att man bara vill lägga ner.

Nu ska jag frammana tillräckligt med energi för att förbereda morgondagen, gå kvällspromenad och sedan sova.

*poff'

grubblarattack

Idag är världen full av tappade sugar. Mest min tror jag, eller inbillar jag mig i alla fall. Är åter igen hiskeligt trött efter ytterligare en tung dag. Imorgon blir en bättre dag, inga möten och jag kanske hinner klart och ikapp det som ligger och väntar. Man kan ju alltid hålla tummarna

Tyngden i dagarna kom verkligen helt plötsligt, förra veckan sa det bara smack och sommaren och ljuset försvann och jag förvandlades till grubblaren. För er som inte visste det så trivs grubblare bäst i höst och vintermörkret. Jag försöker så gott jag kan med att hålla henne borta. Igår tacoserade vi här hos oss. Vi tvingade på våra gäster visning av fjällbilder med hjälp av nyinköpt kabel till tv:n. Jag hade trixat ihop en paj m.h.a. svärmors röda vinbär vilken sambon endast åt med ungefär ett helt paket vaniljvisp och påstod ändå att det var surt :)

Vi testade även att tacosera vid vårt matsalsbord med ommöblerad tv, det funkade finfint. På bordet låg nya duken från ellos, den funkar som prydnadsduk kom vi fram till sambon och jag men som bjudningsduk var den sämre, lite gles närmare bestämt.

Jag ska försöka ge mig nedåt staden på söndag när matfestivalyran börjar avta och leta innerkuddar till de nya kuddfodralen som jag också fyndade på ellos. Sådant lyser upp mörkret och grubblaren håller sig borta. Idag är dock energinivån allt för låg så uppmuntringsförsöken består av chai och lite överblivna chips samt ett rykande färskt NCIS om en stund. Jag missade ju första avsnittet förra veckan eftersom sportfånen i mig vägrade zappa bort friidrotts-VM.

Det enda jag tänker försöka åstadkomma ikväll är matlåda tills imorgon, under terminens första veckor är det precis som jag förutspått kö överallt och tvärtjockt på restaurangerna. Matlåda is the shit.

*poff*

om mat

Befinner mig hos svärföräldrarna. Väldigt lugnt och skönt. Igår lagade jag och sambon födelsedagsmiddag till svärmor som var mycket nöjd. Både med resultatet och att hon slapp laga själv. Jag misstänker att vi får göra sånt oftare framöver.

Idag är planen eventuellt en auktion, lite minigolf och tja.. sen får vi se. Vi måste ta oss hem i bra tid också. Måste skaffa oss matlådor för måndag. Det finns liksom ingen chans att hinna äta ute på måndag då hela området runt högskolan kommer att krylla av studenter. Jag räknar inte med att kunna äta ute på 3-4 veckor innan lugnet har lagt sig och folk kommer in i sina rutiner. Sedan är det ju billigare med matlådor så det är ju något jag egentligen siktar på varje dag.

På tal om mat så ska vi nog ordna lite frukost. Trots gårdagens trerätters så börjar det kurra lite i magen.

*poff*

jobba fortare?

Jobbet går i 120 idag igen. Mailen bara väller in. Varje dag får jag lämna ärenden ogjorda och jag gillar det inte riktigt. Jag försöker gömma mig bakom mitt skrivbord men det går inget bra. Det känns som att jag har en halv miljard saker att göra och hälften borde vara gjort igår. Men när det är så får man ta en paus, dricka lite kaffe och inse att det är mest jag själv som vill att det ska vara gjort igår. De som mailar är ju givetvis glada ju fortare det går men det viktigaste är ju att det blir gjort. Dessutom är jag ju så snabb i vanliga fall att det aldrig är någon som klagar, däremot kan det hända att de ringer och frågar om jag fått deras mail om jag inte har svarat på en dag. Jag skämmer helt enkelt bort mina lärare, på gott och ont såklart.

Just nu ska jag nog fixa till lite tentor tills imorgon.

jobb, jobb, jobb

*poff*

Sent och tidigt

Är oförskämt pigg trots en mycket sen men mycket trevlig tacokväll. De andra har semester/är lediga av andra skäl så jag tänkte att jag kunde offra mig. Dessutom får jag så mycket energi av mina vänner så att det gör det lätt att gå upp.
Misstänker att vännerna liksom sambon och vovven just nu ligger och snusar som bäst. Det skulle jag gjort om jag var ledig.
Det var många ämnen som avhandlades igår, vi förfasades bland annat över dagens mode och tvingades inse att det faktiskt kanske är vi som är lite äldre än vi trodde. Det är ju faktiskt så att vi just därför också är aningens klokare och kanske lite mer praktiska ;)

Jag sitter och väntar på mitt frukostägg, det var inte riktigt läge att förbereda frukosten när vi kom hem vid 2 så jag ligger nu lite efter i planeringen. Just nu är jag dock ganska glad att vi har pulverkaffe till nöds. Det är så onödigt att brygga 2 koppar när jag bara dricker en halv.

Nej nu får det vara färdigt. Målet denna veckan är att åtminstone en dag komma in till jobbet före 8.

*poff*

film

Ikväll ska jag inte göra mycket alls. Laga en matlåda och förbereda för morgondagen innan jag tänker försjunka i kvällens film. Om inte sambon lägger in veto på den iofs. Det blir oerhört tjejiga How to loose a guy in ten days. Igår slötittade vi oss igenom Librarian 2, hiskelig äventyrsfilm med en av killarna från city akuten. Han skulle hållit sig till det ;)

Men först ett max 16 minuter långt telefonsamtal till mamma. Och nej jag har ingen tid att passa men telefonen stänger av sig själv efter 16 minuter. Vi ska köpa ny bärbar telefon till helgen.. eller imorgon om vi kommer iväg i tid.

trevlig kväll

*poff*

andningshål

Vardagen tuggar på. Vännen my ljusar dock upp vardagen med festliga idéer. Så nu är det bara att längta och planera i två veckor innan det blir att träffa vännerna. Vi är redan fyra som sagt att vi vill/kan woho. Inte för att verka så desperat men vännerna utgör andningshål som jag inte känner att jag gett tillräckligt mycket tid i sommar. Mer tid till sådant önskar jag mig.

Nu är ju C tillbaka i stan i ett antal veckor innan det blir Lund igen. Så jag försöker utnyttja detta till max.

Nej nu har tiden sprungit iväg igen. Dags att göra fler knop.

*poff*

semestern är visst slut nu

Jobbet har verkligen dragit igång på allvar. Alla är tillbaka från semestern och vill ha saker gjorda. Och jag försöker som vanligt göra allt klart så fort jag bara kan. Och hittills går det bra. Skönt. På något vis inbillar jag mig att det går bättre och bättre för oss med att få saker gjorda i tid och att det är "mer" rätt än när vi började. Det känns bättre.
Vi fick två nya kollegor idag. Trevligt, men vi börjar bli många nu. Det är lite trångt i lunchrummet. Kollegan K hade tillverkat ny tävling dagen till ära men jag ska sova lite på det innan jag svarar.

Igår fick vi äntligen tacos efter några veckors väntan, det var gott och trevligt. Det var nog bra med lite sommarlov, så att man får längta lite. Så är det nog med alla relationer. Man måste vara isär lite för att verkligen uppskatta tiden man har tillsammans. Men vi uppskattar nog tacos för det mesta.

Idag blir det lite handlande och sedan slöa lite. Jag har trots 3 veckors mjukstart inte vant mig vid att gå upp tidigt så jag börjar redan bli trött. Får skärpa mig och sova tidigare. Sömn necesse est.

*poff*

samla kraft

Precis som jag tänkt så blev det inte mycket gjort igår. Det blev en äppelpaj men sen tog det stopp.
Idag har det inte varit mycket heller hittills. Har skickat ut sambon i köket för tillagning av middag och senare i eftermiddag ska vi åka ut till båten och träffa mamma och pappa. De är på motorcykeltur med lite folk och av någon anledning så ingick stället där vi har båtplats i deras rutt. Så det blir att packa picnickorg och ta med.

Annars gör jag fortsatt så lite som möjligt, samlar krafter inför veckan som kommer eftersom jag misstänker att det blir mycket att göra. Har någon bra tips på hur man konserverar energi (som inte har med socker att göra) så tas de tacksamt emot.

*poff*

inte något alls

Idag bestämde vi oss för att ha en lat dag. En dag när vi inte gör något alls i största allmänhet.
Vi började med att inta lördagsfrukost med ägg och rostat bröd lösandes melodikrysset. Idag kunde han Eldeman inte överlista oss. Till och med Operafrågan var lätt.
Sedan dess har vi gått på sparlåga, vovven ligger under vardagsrumsbordet och letar lika delar sol och skugga. Det fläktar lite från balkongen då och då, men annars är det ungefär så varmt som det blir på fjärde våningen med fönster i alla väderstreck (utom norr där solen ändå inte är).

Dagens största ansträning består i att gå till återvinningsstationen och att lite senare laga mat. Jag vågar påstå att i denna värme är det inte tillrådigt att äta mycket mat vid lunchtid.

nu mer saft
*poff*

plågor, läsning och mat

Idag har min läsning fortsatt. Jag tog helt enkelt itu med nästa Harry Potter, denna gång på svenska dock. Men det gör det inte mindre nöjsamt.
Jag har dessutom tagit hand om min utmattade sambo som kom hem från en i stort sett sömnfri övning. Nu verkar han nästan i form igen men det tog hela dagen.
Dagens kvällsmat blev efter impulshandlande på ica, pitabröd fyllda med lök, bacon, paprika, ost och lite hemmagjord dressing på creme fraiche. Allt a la mig. Jo.. jag kan laga mat men jag vill oftast inte ;)

Som senast när vi bjöd disse och elli på mat. Jag gjorde det jag är bäst på, duka och piffa :)


Visst ser det ganska fint ut.

Nu ska jag njuta av resten av kvällen och försöka att inte tänka på att jag måste jobba imorgon. *suck* Men eftersom det är fredag så är ju plågorna över relativt fort.

*poff*

varmt

Idag är det fortsatt varmt. Tyvärr är det lite för varmt. Jag försmäktar i värmen och förstår varför vovven spenderade gårdagen med att sova konstant.
Det får gärna vara varmt men 30 grader och vindstilla är inte min grej.Igår förvandlades läsandet på balkongen till bastubad och det är något jag inte utsätter mig för särdeles ofta.

något jag däremot tänker utsätta mig för är en svalkande dusch.

*poff*

lediga dagar

Inte mycket gjort idag vilket ju inte är så bra men.. Något annat bra har hänt. Jag läser igen! På väg hem från fjällen så köpte jag den minst kioskiga av alla böcker jag kunde hitta på pressbyrån och sträcktläste den hela vägen hem i stort sett. Det visade sig vara en trevlig historisk roman utan särdeles mycket slisk alls.

Efter att vi såg Harry Potter härom veckan så villade jag bort mig själv i tidslinjen och bestämde mig för att läsa om boken för att se vad som missades. På min nyrensade balkong har jag suttit om kvällarna och njutit ett kapitel eller två vilket idag har lett till ett bokmalsmaraton som jag inte minns när jag senast gjorde. Måste vara när jag läste böckerna förra gången.

Jag behövde verkligen de här 3 extra dagarna ledigt. Det har varit så skönt att verkligen göra ingenting idag. Vovven verkar dock lite uttråkad eftersom han inte fick gå på 4-timmarspromenad idag också men vi bråkade en liten stund tills jag vann och så var allt lugnt igen. Nu ska jag trixa ihop lite bubbelsaft och försjunka framför lite JAG och Bones innan jag ska sluka de sista kapitlen av Harry Potter.

*poff*

frukostfoto

Till frukost idag bjuder jag på lite hundbilder.
När jag städat balkongen i helgen var det en liten hund som tyckte att trasmattan var ett utmärkt ställe att sola på.
En till bild på vovven

Sedan hittade jag en lite äldre bild i mobilen på vovven sovandes upp och ner i husses knä.
vovven har parkerat upp och ner i husses knä

Om ni inte visste det så behöver hundar mycket mer sömn än vi människor. Därav att han sover så mycket. Vilket ni som träffat hunden genast kommer hävda att han inte gör ;)

Nu ska det som sagt letas frukost. Ska bara hinna bli hungrig först. Försöker låta bli att äta när jag inte är hungrig. Jag tror det är något positivt.

*poff*

Fotorama ;)

Nu så mina vänner har jag lyckats få in bilder sedan tja.. ett halvår tillbaka i datorn så de närmsta dagarna kommer ett axplock av roliga, spännande, intressanta och söta bilder att dyka upp. Just nu nöjer jag mig med bilderna från dagens strapats som jag och vän elli begav oss iväg på. Vi tog även med mitt monster.. dvs hunden och travade iväg uppåt berget.

Ingen stekande sol, det fläktade lite lagom och det var inte allt för varmt, strålande utsikter för en lång promenad. Första delmålet på vår väg var Ryds grottor.
Ryds grottor
Ett ställe där ingen av oss hade varit och ett ställe som visserligen inte låg så långt bort men som det tog lång tid att gå till. Det var svettigt och varmt och vi upptäckte ett stenbrott på vägen men utsikten var mödan värt. Dock insåg vi snabbt att några riktiga grottor rörde det sig inte om men det finns en legend om att det går hemliga gångar i berget. Vovven tyckte det var extra spännande och spanade länge ner i hålen.
Vovven tycker det är spännande att klättra i berg
Nästa anhalt var fornborgen Ymsingsborg:
Ymsingsborg, fornborg

Det syns inte så mycket av den eftersom den inte använts på tusen år och inte heller var särdeles mycket mer än en stor stenmur på ena sidan och ett stup på den andra. Det som jag tycker är lite spännande är att den aldrig någonsin grävts ut så ingen vet vilka skatter som finns där. Dessutom talade den inte så spännande info-skylten om att det finns 3 till fornborgar i skövde kommun. Jag undrar vart de är nånstans. Nu har jag ju verkligen missat nåt. Jag tycker om forntiden ju! Väl här så fikade vi lite innan vi återupptog vandringen fast på andra hållet.

På väg ut passerade vi ett jättelikt Lärkträd. Tjock stam och det sträckte sig högt som bara den mot himlen. Ett så stort har jag nog inte sett nånstans förut. Av den sorten alltså.
Ett hiskeligt stort lärkträd vi hittade i skogen
Väl hemma nån gång vid fyrasnåret så hade vän disse lagat smaskig mat åt oss. Mat smakar aldrig så gott som när man varit ute hela dagen. Elli lagade även till de kantareller vi hittade på vägen och vi delade dem syskonmässigt. Mums! mer kantareller till mig säger jag bara.

Nu är både jag och vovven helt färdiga och ska sjunka ner i soffan framför mysig film. Bäst att passa på när husse är borta.

*poff'

alldeles straxt

Jag ska bara..
pusta en stund till
dricka mer vatten då jag ådragit mig vätskebrist
leta rätt på sladdar till både kamera och mobil

men sen.. sen blir det foton på löpande band. Har datorn för mig själv eftersom sambon inte är hemma så nu ska det banne mig bli av.

*poff*

titta ett ilandsproblem

Tror jag fick en sockerchock av att äta kakor och glass. Fast det var gott. Måste leta reda på lite riktig mat, har inte ätit middag idag. och så nåt att titta på. Tv-tablån var tyvärr helt utarmad och visade bara dåliga filmer ikväll. Inte ens ett bones eller riktigt mord. *suck*

Dagens ilandsproblem: Det finns ingen filmkanal i mitt tv-abbonemang!

ha en mysig kväll

*kram*

händer det nåt?

Undrar om det händer något idag också? Ja nåt blir det väl. Lite kaffe hos vännerna i eftermiddag men annars är det nog lugnt. Pojkarna körde iväg sig själva till golfbanan så det är bara jag och vovven igen. Först ska jag ta en lång och välbehövlig dusch.

*poff*

det tar sig

Nu har jag nästan avhandlat allt som jag hade tänkt mig idag och dagen är ju inte slut än, Heja mig!

Balkongen är röjd, kartongerna är borta! Äntligen. Jag har även gjort mig av med de döda växterna samt annat skräp. Nu finns där bara en grill, lite hopfällbara stolar, en tom blomlåda och en mysig trasmatta. Och för tillfället en torkställning med lite tvätt på. Bäst att passa på medan det torkar :)
Vovven tyckte mycket bättre om balkongen nu och lade sig direkt mitt på mattan i solen.

Stora badrummet är förvandlat från rikitgt läskigt smutsigt till skinande rent. Ska bara putsa spegeln efter att golvet har torkat.

Vardagsrummet är fritt från pinaler, bord, stolar och soffan är rena och fina med dukar och ljus etc. Det enda som fattas är någon som vill ha våra 3 överblivna tv-apparater som trängs vid väggen. Där tänker jag ställa en skänk så snart ekonomin tillåter.
En sånhär eller en sånhär kanske. Helst Leksvik förståss eftersom lite av våra andra möbler går i den stilen. Usch.. nu blev jag på ikea humör.. det var ju mindre än en månad sedan vi skruvade ihop vårt senaste tillskott och kartongerna kastade jag idag.. nej.. inget ikea på ett tag.

Då jag förväntar mig lugn och ro än i ett antal timmar så ska jag ägna mig åt lite mer pysslande med idel film i bakgrunden. Om en stund börjar George of the djungle, hysteriskt roligt, och lite senare klassikern Snuten i Hollywood. Nostaligi på hög nivå. Skönt när jag får välja själv :)
Till allt detta tänker jag förutom obligatorisk kvällsmat smaska i mig lite glass och ett glas vin. Det är ju lördag och jag tycker att jag har förtjänat det.

Nej.. dags att skrida till handling.
God afton

*poff*

Solen är här!

Tro det eller ej.. solen skiner från en nästan klar himmel.. inget regn så långt man kan se. Förut i veckan kunde man se molnen och regnet bortåt slätten till som sakta rörde sig hitåt. Hurra för sol :)

Efter vår ganska långa och varma morgonpromenad där jag och vovven dumbade sambo med bror åt stan till så sitter vi nu här och flåsar båda två. Men det gör ingenting. Det första jag ska göra när jag svalnat är att röja av balkongen och parkera mig där i solstolen med saft, radio och krysstidning. En liten stund i alla fall.. tills jag börjar smälta.

Sol ftw!

ha en härlig lördag i solen

*poff*