jag har en plan

Läget är segt. Det blev en lång dag men nästan allt hanns med. Har postat gratulationskort till min morbror som fyller 50 imorgon. Ägnat eftermiddagen åt mitt examensarbete och ska ägna en liten stund till åt det innan jag skickar iväg det till min handledare. Det känns som att jag nästan är nöjd med det senaste jag åstadkommit men det kan säkert rättas till massor. Imorgon ska jag få med mig mer uppsatser hem. Har bestämt att jag inte kommer att hinna läsa alla men målet är att ha läst minst hälften. Det tar ju två timmar per uppsats minst så kanske kan helgen resultera i 8-10 stycken lästa vilket kan läggas till de 5-6 jag redan har vilket i slutändan borde ge mig 13-16 stycken som *trumvirvel* faktiskt är mer än hälften.

Alltså har jag en ganska bra plan.

Resten av kvällens plan är att äta middag. Sambon är friskare och leker med grillen på balkongen. Sedan börjar TV4s nya serie om Sveriges historia. Den ska spanas in ordentligt. Idag handlar det i trevlig kronologisk ordning om forntid vilket passar mig ypperligt eftersom jag tycker om forntiden :)


Vattenlös

Ikväll blir vi vattenlösa för att det ska ordnas med något slags rörarbeten, inget vatten mellan 18.00 och 06.00. Jag har fyllt ett antal tillbringare med vatten i kylen för att vi ska kunna dricka och laga mat och i badrummet står allt vad vi hade i hinkväg fyllt med vatten för att vi ska kunna spola med. Det är nog mest det som irriterar eftersom jag som varande gravid också är i ständigt behov av en toalett, åtminstone med 2 timmars mellanrum, på natten 4 timmar.

Men man får sig också en tankeställare. tänk de som bor på ställen på jorden där man inte vet när man kommer att få vatten nästa gång, när tänker det regna egentligen? Nästa år.. tja kanske.

Man har det rätt bra när man tänker efter, och i värsta fall får jag väl montera en hink utanför fönstret. Det regnar ju faktiskt här idag.

Månadens tråkigaste

Då var det dags att bita i det sura äpplet för denna månad: Räkningshögen. Som tur är så är den inte lika stor som vanligt men det blir värre nästa gång för då ska csn gräva djupt i mina besparingar igen. Denna månad var det en mer modest summa som ska få ge sig iväg. Trevligt också att det kom lite mer pengar in. Högskoleprovet är vår vän :)
Bäst att titta på kalkylen en sista gång så att allt stämmer. Jag och ekonomi är inte så superbra kompisar.

Studiorum necesse est

Idag är det hemmaplugg som gäller. Har straxt tagit mig igenom morgonsurfandet och är redo för en omgång grammatik. Borde egentligen göra minst 9 timmar idag men vi får se vad som hinns med. De 8 timmar jag borde göra ska det väl bli i alla fall.

Ms efterrätt igår var riktigt mumsig, om det inte vore för att räkan tar upp större delen av magen hade jag lätt kunnat fylla den med kaka istället. Jag har eventuellt något chokladkex kvar i skafferiet att trösta mig med sedan om jag kör fast i plugget.

Nu ska jag hämta mina böcker och väcka fröken N som jag sa igår.. så att hon också kommer igång :)

Blocket är min vän

Jodå, det blev en tur för att köpa babymöbler igår. Vi kom hem med ett skötbord och en spjälsäng, precis sådan jag ville ha från Ikea, dock begagnad och av äldre modell men ack så mycket billigare och i fint skick. Tack blocket!

Skötbordet är redan inbaxat i sovrummet och fyllt med både babyprylar(det lilla jag hade) och annat. Det är snyggare än lådväggen jag hade på gång där i alla fall. Spjälsängen ska vi ju inte använda än på ett par månader så den ska förpassas till förrådet, när vi nu har tid att rensa det.

Nu surfar sambon barnvagn för fullt och vi har hittat lite alla möjliga modeller som vi spanar och mailar på :) Hoppas vi får napp snart så är alla de stora sakerna ur världen. Bilbarnsstol ska vi hyra på kss, de är tydligen bäst och billigast. Det är himla skönt att vi bor i en ganska "förspänd" del av världen där mycket är serverat. Ibland gillar jag det inte riktigt men just nu är det bra.

Nu ska jag leta upp tidsplan för att ta oss till tacos i grannstaden, har hört att herr grefve kör idag :)


lyckad lördag

Det blev en lång dag idag. När jag slog upp ögonen vid 8 så tyckte vovven att det definitivt var dags för mig att röra på mig. Lika bra att göra som han ville annars blir det bara jobbigt. Sedan blev det dusch och frukost lagom till mammas ankomst. Vi löste melodikrysset och satte sedan iväg ner till stan.
Första anhalt var Assbecks på commerce som ska upphöra så där fyndade vi billiga kläder. 100:- för jeans säger man inte nej till, även om jag inte kan ha dem förrns i augusti.
Sedan brottade vi ner oss till H&Ms mammaavdelning där jag provade massor och faktiskt hittade en hel del. Som inte heller var så fasligt dyrt. Så till veckan så blir det inte samma gamla jeans varje dag utan lite nytt :)

Vi shoppade även garn till mormor för att hon ska kunna sticka en filt. Mönstret följde med på köpet och vi fick proffsig hjälp i affären. Så ska ni köpa garn så vet jag vart.

När vi tröttnade på stan så åkte vi hem till vovven och spanade kläder på nätet istället. Spenderade en bra stund med att försöka lista ut hur magtubstöden funkar storleksmässigt. Jag hittade det inte förrns nu med traderas hjälp så nu vet jag vilken storlek jag ska beställa.

Vi smaskade jättegod middag på thai thai. Kunde inte hålla mig från jordnötssåsen denna gång heller :) Den är ju så god!
Sedan tankade jag mamma med kaffe här hemma och skickade henne iväg hemåt. Hon borde snart vara hemma, då plingar det säkert till på msn.

Ska nog avsluta kvällen med ett mord idag igen. Det var trevligt. Fick en påse bullar av mamma som jag kan tugga på.. om jag orkar vill säga, är fortfarande fruktansvärt mätt av thaimat. Ska försöka få vovven att agera fotvärmare denna gången. Det borde inte vara så svårt. Han var så uppspelt av att mamma var här att han däckade i sin korg när hon åkte ;)


nattrapport

Det blev städat och det blev ett mord som avslutning på kvällen. Nu ska jag se efter så att inte hunden har fattat fel igen och tror att min säng är hans korg. Han är ofta förvirrad på det viset :)

nu blev det kvällen

Jodå, det går framåt, har skrivit ett par sidor och läst en uppsats. Det är ju bara det att det är hur många uppsatser som helst kvar och inte många dagar att göra klart på så det gäller att öka. Nästa vecka har jag dock en hel del tid avsatt. Det blir lite till ikväll också men först ska jag ägna mig åt lite städning som för oväsen. Jag tänkte att grannarna säkert uppskattar om jag låter bli att dammsuga senare ikväll eller tidigt imorgon bitti.

Imorgon blir det inget plugg alls utan då kommer lilla mamsen på besök, det ska bli trevligt. Vi ska ner till stan och trängas med folk och se om vi kan hitta lite kläder till mig och så ska vi äta nåt gott till middag. Är en alldeles lagom plan.

Jag och sambon raidade blocket igår och hittade ett par annonser vi har mailat på, den ena bestående av skötbord och spjälsäng från ikea har vi fått svar på och vi ska åka och titta på söndag eftermiddag :) Hurra! Den andra var en barnvagn men där är det ännu inget svar. Den var så billig så risken är stor att den redan var borta. Men jag håller mina tummar. Får vi allt för de priserna så har vi gjort riktigt bra affärer. Ska bara kolla måtten på ikeas hemsida så att vi får in grejerna i bilen. skötbordet är monterat så det kan bli knivigt annars. hm.. jo max 1x1 meter ska ju rymmas i vår fina saab, får bara ta ur sambons golfklubbor först :)

I övrigt på babyfronten kan tilläggas att räkans rörelser börjar bli lite obekväma. Jag tror det börjar bli trångt där inne så det spänner delux när det krumbuktas. Det bidrar till att det är svårt att jobba och plugga eftersom det blir jobbigt att sitta still långa stunder. Dock har jag läst att krumbuktandet ska avta och senare ersättas med något som kan liknas vid kickboxning a la baby, dvs viftande med armar och ben i diverse riktningar. Jag hoppas räkan är en klenis för jag vill inte bli sparkad i revbenen ;)

Ergonomi

Efter en lugn och skön start på dagen så sitter jag nu i startgroparna för plugg. Var tvungen att sanera databordet så att jag får plats med mina böcker och papper. Det var fullt med annan bråte... och damm. Nu är det ingen bråte, mindre damm och det finns gott om plats att avlasta handlederna. Ergonomi är viktigt. Vår skrivbordsstol som herr H skänkte till oss när vi flyttade är jättebra för den passar oss båda två. Sambon kan sitta precis så högt han vill och jag kan sitta närmre golvet.

Så nu sitter jag här lite dvärgaktigt och ska ge mig i kast med grammatiken igen.


fullspäckad och trött

De senaste dagarna har varit fullspäckade och därför också lite påfrestande. Jag bestämde således att jag gick hem efter lunch idag för att plugga på egen kammare och få tänka på annat.

I måndags hade vi gammal hederlig tacokväll och för ovanlighetens skull så hade vi lite mord denna gång. Annars har vi ju gått ifrån mord men vi hade inte så mycket annat hemma så det blev första avsnittet av Morden i Midsommer. Det är ett riktigt bra avsnitt men det är ju ett av de avsnitten som faktiskt baseras på originalböckerna. Det kanske blir fler mord framöver.
Som vanligt en lite sen kväll men det är det värt.

I tisdags var det föräldragrupp där vi pratade förlossning. Ve och fasa. Jag vågar påstå att detta är det minst lockande av allt med att skaffa barn. Jag vill inte se eller höra någon mer slags propaganda om att förlossningar är det bästa som finns. Smärta är det värsta som finns och att den mesta sortens smärta är övergående vet jag redan. Dock har jag rätt att inte tycka om det! Det är en del omkring mig som säger att man glömmer fort, det tröstar mig dock tyvärr inte så mycket i och med att de indirekt säger att det gjorde ont som hejsan.
Jag har tagit fasta på kollegan Is råd. "Föda barn är inget, det är värre att gå till tandläkaren". Jag håller verkligen tummarna för att det är så för att dra ut tänder är det värsta jag vet :)
Så i tisdags kväll var jag lite omtumlad i huvudet men lite prat med vännen S gjorde saken mycket bättre eftersom hon hade lite roliga nyheter.

Igår jobbade vi länge och sedan travade jag över till vännen N för lite te och pratande. Det var kul att göra nåt annat än att bara sitta hemma och våndas över ex-jobbet, även om vi pratade en del om det ändå. Jag fick vara försökskanin i LCHF-godisexperiment. Det var ett mycket lyckat experiment, behövde bara mer choklad :)
Som alltid när man har trevligt så gick tiden alldeles för fort och det blev sent.

Idag kände jag att läget på jobbet var lite spänt och tryckt och att jag som varande trött inte orkade med tjat och gnat trots att jag egentligen inte berörs direkt. Så jag utnyttjar mina studieprevilegier och pluggar istället. Det är ju också något av det som snurrar i huvudet som behöver komma ut så det gör nytta. Ska plugga både idag och imorgon och jag hoppas att det kommer gå bra. Behöver få iväg något skrivet till min handledare denna gång senast under nästa vecka.

Nu frukt och sedan grammatik

söndagsäventyr

Så har det hunnit bli söndag. Jag lyckades sova till 9 alldeles av mig själv, det händer inte så ofta. Nu har vi haft en seg söndagsfrukost och straxt ska vi ge oss ut på äventyr.
Babyproffsen blir det en sväng till. På nätet kunde man fylla i ett formulär så fick man en kupong på en gratis babybox som innehåller allt möjligt smått och gott. Lovar att recencera den sedan.
Sedan blir det mat också. Man behöver visst mat :)

Städa måste också ordnas, det är konstigt så smutsigt det blir på bara en vecka, det är som att vi redan hade flera små barn som sprang omkring, hur ska detta sluta :)


grammatiskt svammel

Det går lite segt idag. Känner mig hängig trots att jag inte kan påstå att jag är sjuk på något vis. Kanske är det bara tristess. Det är inte så hysteriskt roligt att försöka tvinga sig till en hel dags plugg till när man precis avverkat en. Men det är bara att ta sig i kragen och försöka.

Sedan har jag inte pratat med någon annan än sambon sedan i torsdags kväll. Tror att det kan påverka lite. Lite social stimulans kanske piggar upp. Fast just nu behövs någon som förstår mitt grammatiska svammel, det gör jag knappt själv så det blir nog svårt.

Ska se om ett kex kan fungera som substitut.

lördagsrapport

Gårdagen blev en bra pluggdag. Jag läste och begrundade mina grammatikor och kom fram till bra saker. Idag ska jag försöka få ner dem på papper, eller rättare sagt i datorn.
Det var dock lite konstigt att inte gå till jobbet fast det var fredag. Men det är väl lika bra att vänja sig, snart ska jag ju inte gå till jobbet alls på jättelänge.

Solen tittar fram bland molnen även idag så jag ska nog försöka köra lite tvätt också, den torkar så bra på balkongen. Enda nackdelen är att hänger man ut tvätten så får man inte plats själv, men riktigt så varmt att man vill sitta där ute är det inte riktigt än. I alla fall inte idag när det blåser som attan. Jag och vovven kurar inomhus istället.

nakenhund

Är återigen ganska så trött. Det är dags att runda av dagen som tyvärr innebar lite för sen hemgång från jobbet men som ju ger mig 1 timma plustid att ta ut när man mest behöver den.. som vid nästa handledningstillfälle t.ex. Imorgon ska jag vara hemma och plugga. Börja ta av mina 50 timmar. Det är mycket att göra och det blir nog mest pluggande hela helgen.

Idag när jag kom hem möttes jag av en ofantligt ohårigare tax än den jag lämnade imorse. Han är så söt när han imiterar nakenhund ;) Det ska bli skönt att ha en lite mindre hårig period ett tag. Innan man trimmar dem så fäller de så hiskeligt. Det kanske hinner bli rent i lägenheten innan han hårar ner allt igen.

Nu är det dags för ännu ett glas vatten och en massa sömn.
onsdagsfluff

Solen lyste idag med. Tänka sig. Det är nästan så man vågar tro att det faktiskt är vår. Tycker om solen, det är skönt att det är ljust. Det har blivit lite omställningar med kroppen bara. Den talar om mycket tydligare nu för tiden vad den vill och nu så fort solen har gömt sig bakom billingen så tycker min kropp att jag ska sova. Visserligen ska jag vila mycket men att gå och lägga sig innan klockan är nio tycker jag är att överdriva. Dessutom måste jag ta ut vovven en gång till innan sovdags.

Imorgon ska vovven trimmas och bli nakenhund :) Han blir så söt när han inte har nån päls kvar. Ska se hur vi löser transporten dit bara. Sambonverkar ha ådragit sig något slags influensaliknande och ligger och stönar i sängen. Förhoppningsvis är det inte magen som han befarar utan något annat. Jag har inte den minsta lust att bli magsjuk. Men förmodligen ska han inte gå till jobbet imorgon, det är nog ingen bra idé.

Jag ska ta itu med lite disk som står och gottar till sig i köket, den får inte bli för bekväm, då blir det aldrig rent. Och jag tycker om när det är rent ;)


segt

Det går oerhört segt idag, försöker plugga lite, har handledning imorgon och tyvärr blir det nog inget skrivet tills dess utan mest massa anteckningar här och var i mina papper. Har inte bestämt exakt vilka fel jag ska titta på. Det är så ojämnt fördelat i de olika uppsatserna. Vissa har en sådan nivå att vissa fel inte finns och andra är knappt läsbara för alla felen av massa olika slag som man ju då skulle vilja titta på. Beslutsångest kallas det.

Det ska hinnas med tacomåndag också, så jag får lägga på ett kol. Ska läsa den sista pilotuppsatsen i alla fall så jag har ett hum om vad det blir så får vi sålla bland felen imorgon.


Sol och söndag

Idag skiner solen från en nästan klarblå himmel. Jag och vovven tog en lång morgonpromenad och lyssnade på måsarna som ockuperat de båda dammarna här nere. Husse åkte till golfbanan och kommer väl hem om några timmar lagom grymtande efter vårens första runda.
Vovven har nu lagt sig på golvet där solen skiner in så jag misstänker att jag kommer att få se ett lustigt förflyttningsmönster allt vad dagen lider.

Jag har öppnat balkongdörren för att få in lite luft, dock låter jag fönstren där ute vara stängda, inte för att det blåser nämnvärt men det stoft som ändå flyger omkring får gärna stanna ute eftersom jag vill städa och stoft motverkar ofta städning ganska effektivt. Jag tänkte också idka tvätthängning på balkongen och då är det bra om det inte blir smutsigt igen på en gång.

Dags att peta i linserna så att jag vaknar till, utan dem är jag inte riktigt människa.

trött

Efter en lång dag med högskoleprovet inklusive en racerlunch på thai thai så var vi riktigt trötta. Vi höll på att däcka i soffan båda två när vi kom hem men jag skärpte till mig och promenerade vovven och lagade pannkakor. Det blev lite disk diskad (maskinen dock.. inte jag) samt lite tvätt tvättad(även det maskinens verk). Men får vara glad för det lilla.

Imorgon är det helg på riktigt, då blir det lång dusch och sedan rostat bröd till frukost. Mumma! Efter det får jag ta en dust med mig själv och bestämma om städning eller plugg ska göras först. På måndag är det tacos och det behöver vara lite renare här än vad det är just nu i alla fall :)

nu sömn

dags för fredag

Det är fredag, solen skiner, slutat jobbet, vovven ligger utslagen på golvet och sambon lagar mat :)
Det enda som kanske kunde varit bättre är om man inte frivilligt erbjudit sig att jobba imorgon. Men man får tänka på de extra pengarna man får. Det är ju rätt bra betalt att jobba på högskoleprovet. Så kvällen består av lite förberedelser för morgondagen, skriva namnlappar och repetera regler.
Det brukar vara ganska trevligt att jobba och kollegan M brukar boka bord på någon av resturangerna i närheten så att vi kan äta smaskig lunch. Det är lite omväxling mot det man gör annars.

Resten av helgen ska ägnas åt uppsats, jag har ju min plan att följa. Dessutom måste jag justera planeringen, ska eventuellt ta lite semesterdagar men först prata med chefen.

ha det gott i solen

försäkrad

Har fått tummen ur och fyllt i ansökan om gravidförsäkringen. Nu kommer det förhoppningsvis hem papper redan på måndag så att den kan börja gälla så fort som möjligt. Vet inte varför det har tagit sån tid men jag kan lova att det lönade sig att jämföra. Det var bara 3 bolag som över huvud taget var något att ha, resten skalades bort ett efter ett. Jämförelsesiter på nätet är riktigt trevligt.

oj jo..det blev lite pluggat i alla fall.

bättre

Idag är en bättre dag än de föregående två. De var riktigt kassa. Irritationen har lagt sig och jag är nu lugnare. Kanske inte superlugn men det är ändring i alla fall.
Ikväll ska det bli pluggande. Har fått feedback från handledaren så det är bäst att rätta lite och sedan har jag mer att läsa om vad jag ska välja för fel. Tänkte fördjupa mig lite i det innan jag läser den sista uppsatsen i pilotstudien. De andra 4 blev något slags piloter för hur jag själv tänkte och kom på efter hand vad det var som var fel. Så det blev rörigt. Handledning på tisdag och då ska jag ha lite mer ordning på torpet.

helt slut i kroppen efter att ha gått hem från jobbet och sedan en runda med vovven. Jag behöver nog mer motion. Imorgon blir det faktiskt mer sådant. Ska göra veckans samboavlastning på lunchen och ta en tur hem till hunden. Vi får se vad kroppen tycker om det.

Nu sitter jag här med en smått fuktig tax i knät och ska insupa dagens nyhetsflöde.

om kompromisser

Nu ska jag göra något som jag inte brukar göra särskilt ofta och något som jag egentligen inte tycker man ska göra. Men nu har jag haft detta i huvudet sedan igår och känslan måste ut. Jag ska spy galla över en specifik händelse/sak/företeelse men absolut göra mitt bästa för att inte vara för specifik.

Jag har väldigt svårt att förstå varför det är så svårt att anpassa sig till ett beslut, en bestämmelse, ett direktiv utan att behöva kämpa till sista blodsdroppen för att få till något slags undantag när detta är högst orimligt och kanske inte ens nödvändigt. Det jag inte heller förstår är att man år efter år gör samma sak även om direktiven ändrar sig. Är det en bestämmelse som gäller en större organisation så är det ju förmodligen så att någon tänkt igenom detta och beslutat att detta är det som är bäst för alla parter men att det kan bli kompromisser på sina håll. Varför kan man då helt enkelt inte göra som majoriteten och rätta in sig i ledet för att alla ska få det någorlunda bra istället för att "böka" till det så att ens egen sak ska få perfekta förhållanden på andras bekostnad?

Jag vill inte acceptera att någon, person, grupp eller vad det må vara systematiskt utvecklar något slags vakkum där bestämmelser inte gäller utan man ber om undantag. Jag vill inte behöva böja mig för någon som påstår att de inte ser några problem när jag själv ser 100 i samma scenario. Det är som att min kompetens är trampad på, att det jag säger inte tas på allvar och det är det värsta av allt.

Det är absolut inte så att jag inte vill hjälpa till och lösa problemen. Det är ju bara det att bestämmelsen, direktivet etc. redan löser och förenklar och inte skapar nya problem och det är det jag vänder mig emot. Med undantagen så skapar man problem som man oftast inte själv löser utan det är någon annan som får göra det.

Visst curlar jag också lite grand i min servicefunktion jag har på jobbet men det finns gränser och jag ger mig inte utan strid. Mina curlingfall inträffar endast i undantagsfall när jag vet att jag har med en "engångsförbrytare" att göra eller när jag helt enkelt har avlossat en hel kärnvapensalva och inget biter. Tyvärr verkar ovanstående också resultera i att jag får ge upp, jag/vi är nedröstade och kanske inte överkörda men i alla fall inte tagna på tillräckligt stort allvar för att ta med i beräkningen.

Det är möjligt att jag är extra stingslig för närvarande men jag är banne mig världens beskedligaste varelse annars så om jag är lite upprörd så borde ju folk fatta att det är något viktigt och inte en trivialitet. I just det fall jag försöker illustrera här ovan så har jag under årens lopp eftersom det inte är första gången, försökt att pedagogiskt förklara och vara tillmötesgående men om jag inte orkar det för femtioelfte gången i rad så tycker jag inte det är konstigt. Det stör mig ju också att det blir ombytta roller och det är jag som får stångas.

Summan av kardemumman:
Ge f*n i att be om undantag från allt. Regler, direktiv, bestämmelser är till för en anledning. Någon har tänkt till och kommit fram till att för allas bästa så är det detta som gäller! Visst kan man ifrågasätta om något är fel men om man får nej upprepade gånger efter gjord utredning så är det kanske ens egen idé det är fel på.

Kompromiss is the shit.

påsklov

Idag hade jag sovmorgon till 7, skönt! Inget jobb idag utan det är dags för årets påskutfärd till svärföräldrarna. Det ska också bli gött. Åka bort och bli ompysslad. Jag ska mest sitta försjunken i mina böcker men lite slappande blir det väl.
Har ägnat morgonen åt packande och sanerande av lägenheten så den inte stinker när vi kommer tillbaka. Vovven tassar fram och tillbaka i lägenheten och vet att det är nåt på gång. Han har bara inte kommit på vad. Hysterin brukar sätta in när man packar ner matskålarna och tar fram bilselen.

I övrigt är nog allt väl, räkan sparkas lite mer nu. bara jag som känner det men det räcker. Nästa vecka börjar föräldragruppen. Det ska bli intressant att se vad man faktiskt ska göra där. Har ingen större aning men vi tänkte att det kan inte skada att vara med.

Nu måste jag ha förmiddagssmörgås, räkan är hungrig.