framsteg

Vill bara rapportera om våra framsteg.
Stumpan somnar tidigare och mer regelbundet på kvällarna, hon gick omkring en lång stund med sin vagn idag och är riktigt bra på att väja för hinder. Hon försöker också härma mer saker vi säger. Kan snart säga nödvändiga ord som "skor" och "bajs".
Vi blir av med lägenheten tidigare så vi slipper dubbelhyra. Var ute till huset idag och kollade läget, vi får ställa ut grejor redan helgen vecka 33 vilket är bra eftersom föräldragenerationen har fått förhinder v.34.
Vi har packat lite mer idag faktiskt. Börjat plocka ner porslin och röjt ur mitt sminkbord, som inte innehöll särdeles mycket smink ;)
Det blir mer imorgon hoppas jag. Nu sova.

Vi har börjat

Jo, vi har faktiskt packat några lådor och packat om några gamla lådor. Slängt saker som jag aldrig trodde jag skulle kunna slänga. Började sortera i mina gamla skolpärmar och sparar bara tentor, inlämningsuppgifter, uppsatser och kursplaner. Heja mig! Hyllmetrarna ska väck. Det enda jag sparar är språkpärmarna, åtminstone tills vidare. Kanske får även de en genomgång senare.
Hittade lite gamla vhs-band (sambon skulle säga massor) och även där har jag sorterat ut och ska ta med hem till lillebror för påseende.
Så nu har vi faktiskt kommit igång, känns ganska bra. Får se om vi hinner med ett par lådor till innan vi ger oss ut på utflykt i eftermiddag. Man ska ju smida medan järnet är varmt.

Äventyrsbad

Jo vi kan nog konstatera att lilla fröken gillar att bada. Hon satt ett tag och spanade in läget men när hon väl kom igång så var det liv i luckan. Traska omkring i poolerna, kolla in alla sorters vattenfontäner och det bästa var nog att testa vågorna med pappa. Sedan sov hon gott en stund hos farbror p så att mamma och pappa fick testa vattenrutchbanorna. Det har inte mamman åkt på en tio år eller så men det var kul.
Trots att det var rätt mycket folk led jag inte av trängsel eller köer, det var riktigt trevligt så jag ska nog överleva ett eller annat besök där framöver.Dock rekommenderar jag en stekhet förmiddag under terminstid för skolorna.

shoppingutflykt

Idag har jag och e varit på semi-spontan shoppingutflykt till göteborg. Det blev inga hiskeliga mängder shoppat men jag kom ändå hem med en hel del kassar till slut. Köpte lite böcker åt sambon på SF-bokhandeln, traskade runt på saluhallen och kom hem med iransk Gaz, jag kallar det pistagefudge för det är så det smakar, mumma.
En skrämmande söt haklapp till stumpan från Shock, och så ett par finfina trämaracas som jag hittade på lekia, de är svensktillverkade men jag har inte hittat dem förut här i stan, bara sett dem på sångstunderna och hon älskar ju instrument så det ska nog bli bra.
En skjorta och en tröja till mig själv och till sist en trevlig upptäckt: sambons gamla parfymmärke har återuppstått så jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att införskaffa den åt honom.
På det hela taget en lyckad dag med Indisk lunch på star of india, gott och prisvärt.
Nu är jag trött så jag stupar

Imorgon ska vi på äventyrsbad.. *pust*

VaB

Tänka sig, redan andra veckan på jobbet har jag fått utnyttja min första VAB-dag. Sambon mår dåligt och lilla stump behöver tas omhand. Just nu sover hon förmiddag medan mamman har tömt kylskåpet på eventuella smitthärdar som pappan kan ha ätit av. Sedan är det dags för lunch och utflykt till stora affären för inköp.

packpanik

Försöker koncentrera mig på att packa "lilla" weekend-väskan men det går sådär. beslutsångesten är påtaglig och det var så mycket roligare att spela spel hos d&e och att titta i mina klädkataloger som dimpit ner under veckan.
Det är ju så mycket roligare att fantisera om kläder man skulle vilja ha än de som redan befinner sig i garderoben.
Får ta mig i kragen så att det blir nåt gjort, vill inte vakna imorgon utan att ha packat något alls, det blir aldrig bra. Då glömmer man vitala detaljer som tandborstar.. eller tågbiljetterna.. gahh!


musiktips

Måste bara tipsa er om min kollegas band Winter Dawn och deras helsköna cover på Bad romance med tillhörande video.
Finnes på Youtube:
http://www.youtube.com/user/WinterDawnOfficial
Hans andra band Ramma Sten spelar på torget i Skövde på lördag kväll, gillar du Rammstein får du helt enkelt pallra dig dit.

att göra och att borde

Verksamhetslustan vill inte riktigt infinna sig men det har ju blivit lite gjort i alla fall. Jag har gjort lite nödvändiga samtal, ett kvar imorgon till lilla frökens framtida dagis. Tyvärr blev det inget kvällspratande med vännen S idag men jag fick tillverkat lite gratulationskort till svärföräldrarna i stället. Alltid nåt.
I brist på annat har jag också förberett frukost och morgondagens ekipering. Tycker om att vara förberedd. Sedan blev det en timmas gratis provspelande av nytt kul spel från popcap.com Egentligen borde jag slå till och köpa spel av dem istället för spel till ps3 som vi ändå spelar så sällan. Eller ja, jag spelar inte de spel jag tänkt så ofta i alla fall. Man drar ju inte gärna igång singstar när hilda sover middag, det blir s.k. epic fail på den :)

Ska gå och parkera i sängen, imorgon blir det förhoppningsvis lunch med vän M.

sopmarodörer

Nu vet jag varför fåglarna kraxat och cirkulerat så glatt runt lägenheten det senaste dygnet. Någon idiot har lämnat en kasse matrester utanför sopkontainern, vilket självklart resulterat i att de lokala kajorna har bjudit in alla sina fågelkompisar på kalas. Suck. Det ska bli så skönt att flytta till hus där det är lätt att undvika sånt här, man ser ju vilken granne som orsakar en fågelinvasion, nu är det omöjligt att veta.
Jag undrar bara hur svårt det kan vara att komma ihåg att papperskassar inte passar i sopnedkastet! *morr*

Jag har i alla fall kommit ut på promenad och gått bort lite apati, det behövdes.

ensam

Lägenheten är konstigt tyst. Det tar nog ett par dagar innan jag vänjer mig. Sambon och dottern har rymt till farmor och farfar på kusten för sin första semestervecka. Igår fördrev jag tiden med att visa lägenheten och sedan med att tweeka in AOE på den stationära datorn trots att de egentligen inte är kompatibla, go me :) Så sedan blev det lite spel innan det kraschade såklart.. suck.

Så idag blir det till att göra något annat. Vad återstår att se, men det får nog bli minst en promenad, frisk luft och rörelse känns som en bra idé.