tydligen är det jul snart.. och kallt också

Det är tydligen mycket som ska göras helt plötsligt, det är visst nåt som kallas jul snart. Det är julfester och andra tillställningar på jobbet. Det ska tas beslut om ledigheter, lämnas in papper och ordnas.
Däremellan ska lilla prinsessan och jag själv hinnas med. Det blir inte mycket tid över inte. Dessutom har kung bore och hans vinterkyla slagit ett hårt grepp om staden så mitt företag att ta mig ut har blivit än längre när vi behöver ytterligare ett lager kläder. Idag är det rätt ok ändå. -10 kan vi leva med. På torsdag vankas det nedåt 20-strecket, hugaligen!

Nu matdags för prinsessan.

vinter

Nu är det vinter så det förslår, cirka 10 minus, lite vind men förhoppningsvis sol en stund till. Har rotat fram termobyxorna(som tur var slapp jag gå ner i källaren) så att jag och prinsessan kan bege oss ut och handla lite efter hennes andra frukost. Hilda har fått ärva en jättesöt nalleliknande overall som är supervarm så hon kommer inte frysa alls. Just nu sover hon frukost, det gör hon rätt i, jag är också supertrött. Konstigt nog eftersom vi sov väldigt gott hos mamma i helgen.

Idag hoppade jag dessutom över sången. Kände inte att jag orkade dra igång så tidigt. Får ta nya tag på torsdag, det är ju bra att det finns flera dagar i veckan att välja på.


insnöad på 4:e våningen

Efter en ganska god natts sömn ska jag och prinsessan göra ett försök att gå ut i snön. Vi behöver handla mat till henne och lite annat smått och gott. Så dagens övning blir att försöka ta sig till maxi. Det finns ju gångbana men huruvida det är skottat, för mycket snö eller bara snorhalt återstår att se.
Den myckna snön gör att vi känner oss ganska insnöade även på fjärde våningen. Det har blåst så att snön ligger i drivor på fönsterblecket i vardagsrummet och utanpå balkongen. Det täcker nästan hälften så man ser inte ut :)

Just nu har prinsessan sin morgontupplur och jag fixar iordning för promenaden. Imorgon ska vi åka på utflykt till mormor och morfar. Hoppas det snöar mindre då.

idag blir vi inne

I måndags puttade jag vagnen till sångstunden halvvägs upp på berget i snömodd. Igår puttade jag vagnen till bvc och sedan runt kvantum i snöstorm och oplogat väglag. Idag bestämmer jag att jag inte ens tänker försöka gå ut, även om det innebär att jag får gå runt med min klump i sele halva dagen.

På bvc igår konstaterades att hon nästan väger 8 kilo! Inte konstigt att jag tycker hon är tung. Hon är 65 cm lång så det är definitivt dags att lägga bort kläderna i stl 62. Huvudet verkar också växa för snart kan hon inte ha en enda mössa. Förhoppningsvis har hon växt i några av de stickade som finns. Det passar bra när det är kallt.

Eftersom hon fick sprutor igår så var hennes nattsömn idag inget vidare, tack och lov somnade hon om efter maten vid 6 och snusar fortfarande. Dock ska jag förbereda lite mer mat för när hon väl vaknar så är det nog bråttom :)

ren

en ren jag är en glad jag. Det är inte så lätt att komma åt att duscha när man har en liten som kräver mammas uppmärksamhet nästan jämnt. Idag har jag fått tid att ta min spa-dusch. så nu är jag ren och känner mig fräsch igen. Det blir lätt sunkigt när man traskar omkring här hemma och går på promenader och svettas.

Nu ska jag sortera tvätt som också ska bli ren

Tidsomställning

När man blir föräldrar så förvandlas ens tidsperspektiv. En tidig helgmorgon är numera standard än undantag och dessutom flera timmar tidigare än vanligt. Ungefär nu är det dags för lunch då vi förr kunde ta lite fika eftersom vi käkade frukost mellan 10 och 11. Nu har vi redan hunnit med både frukost, förmiddagspromenad och kaffe.
Resten av dagen blir mer renhållande pyssel och en liten mörkerpromenad neråt staden för att titta på ljusen.

hem ljuva hem

Denna helg ska vi ingenstans. förhoppningsvis innebär det att vi får nåt gjort istället. Imorse tog vi en promenad om staden med vän N. Det snöade och var mysigt vintrigt ute. Enda nackdelen är att jag upplever mig själv vara frusnare än tidigare. får ta på mer kläder vid nästa tur. Idag är det tveksamt om det blir fler än en, hilda eftermiddagssover redan i selen. kanske kan jag lägga henne i sängen senare om jag har tur.
Just nu njuter jag av att vara inomhus och är av någon(dock inte så underlig) anledning sugen på glögg :) Vågar inte öppna vår fina flaska som vi fått av bror utan sambon, då blir han nog putt. i väntan på att han kommer hem efter jobbet och träningen så blir det kaffe..
och så kanske vi dödar en och annan zombie ;) ( jag kan sluta spela när jag vill.. så det så..)

snart fem

Att hitta en bra rutin för en femmånaders bebis är inte lätt. Särskilt inte när hon själv hittar på nya saker. Just idag verkar vi vara tillbaka i gamla hjulspår. håller tummarna för att hon sover lite bättre inatt också.

Imorgon är hon fem månader som sagt och vi ska fira med att gå med H & L på barnsång. Har plockat fram hennes nya dress med lille skutt så hon ser ut som en riktig bebis :)

Annars traskar tiden iväg. Vi företar oss minst en promenad om dagen, igår och i förrgår blev det två. Man får passa på så länge det finns dagsljus. Jag tror det satt i sedan helgen då jag befann mig i halvvägshuset och slapp gå i trappor ;) Idag avtog effekten så det blev bara en tur.

Jag har anmält oss till babysim till våren så nu är önskelistan klar för jul. Både mamman och Hilda behöver nya badkläder, och kanske pappan också om han ska följa med :)

Apropå pappan så borde han dyka upp snart.

lite tid

Idag verkar prinsessan ha återgått till sina vanliga rutiner så jag har fått lite tid över.. med betoning på lite :)
Igår var vi insnöade och det rubbade hennes cirklar så idag kinkade hon tills vi tog på ytterkläderna, då blev hon jätteglad och somnade på stört i vagnen.

Annars allt väl. Ska försöka göra kvällsmat till henne nu och kanske få sitta en stund vid tvn.


lilla vovven

Svärfar ringde idag och meddelade att vovven förmodligen har begynnande diskbråck i nacken, han är ordinerad medicin och vila= stillasittande. Ni som känner vår hund vet att det där med att vara stilla inte är hans grej. Jag håller mina tummar för att han kan lugna sig såpass att det kan gå tillbaka. Annars så är ju alternativet inte allt för lockande.
*suck*

ruskigt och trevligt

Idag är det ruskigt höstväder. Det regnar och blåser så det står härliga till. Inte så sugen på att gå ut men jag har ingen mat hemma så jag måste i alla fall till ica och då kan jag lika gärna gå en promenad när jag ändå håller på. Och så behöver lilla fröken lite frisk luft.

Igår spenderades hela eftermiddagen hos familjen B&B. Det var jättekul att träffa dem. Har inte sett varken H eller A på länge. Vi pratade mest barn och bebisar, stackars M fick väl några sylar i vädret tror jag :)
Som sagt en helskön eftermiddag. Ska nog följa med de andra på lite barnrytmik/sångstund någon dag. De hade hittat ett par olika ställen. Kul att umgås med andra som också har barn :)

Ikväll får jag förhoppningsvis fika-besök så att tårtorna i kylen blir uppätna :)
Nu är det nog dags för Hilda att äta.

sömn igen

Det är nog defenitivt så att lilla prinsessan håller på att byta sömnmönster i kombination med att vi rubbat hennes cirklar tre dagar i sträck för i natt så somnade hon inte förrns midnatt. Sedan vaknade hon pigg och glad vid halv 6. Konstigt..
Idag blir det kort förmiddagspromenad till biblioteket och i eftermiddag ska jag följa med unga fröken M på fika hos gamla bekanta. Det ska bli trevligt.

Nu tvättsortering och second breakfast.

jisses

Ett kalas till! Är hemkommen från "chefens" årliga halloweenlunch. Nästan alla kollegorna och nästan alla deras barn i ett stort vardagsrum. Det blir högljudt och varmt men mycket trevligt :) Har ätit ännu mera mat av alla möjliga slag så nu blir väl magen knasig. Hilda uppförde sig fint nästan hela tiden. När jag började göra mig redo för att gå hem så hade hon tröttnat och vart på lite skrikhumör. Bara vi kom ut i vagnen så blev hon glad och pratade glatt med mig och sin leksak en lång stund innan hon somnade.
Hon sover nu fortfarande vilket bara är bra för då orkar hon nog med kvällens tacos i grannstaden hos M & J. Frågan är om mamman gör det :)
Ska göra rent hennes nappflaska så det är fixat när hon vaknar och sedan ska jag nog ta en liten lur jag med om jag hinner.

vilken dag!

Gårdagen var en lång dag, fylld med mat, dryck, kakor, släkt, vänner, presenter och disk. Jag toppade det hela med att vara stressad hela förmiddagen. Det gick över frammåt halv 3 tiden när alla hade kommit och vi var igång med ätandet.
Hilda fick sitt namn och sina faddrar men tog det hela med ro och sov nästan genom hela festen. Fram emot fyra-tiden vaknade hon så vi fick lite foto-tillfällen. Sysslingen London tyckte hon var rätt rolig och ville gärna hålla och peta. Han har utvecklat gummiarmar så allt ömtåligt som man tror att man ställt utom räckhåll bör ställas undan lite till :) Hilda har inte riktigt kommit så långt än.

Tyvärr fick vi några sista minuten återbud så vi var några färre än tänkt men det var lite tur i oturen för maten tog tvärslut. Hade alla kommit så hade det kanske blivit lite knapert. Maten var för övrigt supergod och jag tror jag kommer rata de andra cateringställena efter det här.

Vi har halva kylen fylld med efterrätter. Förmodligen eftersom alla åt så mycket mat :). Ska ta med oss en tårta till tacosen ikväll. Annars blir den bara stående och oätlig.

Hilda somnade nu i bilen på väg tillbaka från städavstämningen på Aspö, trodde inte hon var mer trött men så kan det gå. Jag ska dricka kaffe och förbereda för dagens halloween-utflykt.