om språk

Idag var en lite tyngre dag. Lite ensamt medan sambon var på jobbet men det kan jag leva med för egentligen skulle han varit ute i skogen till midnatt ungefär. Det äventyret blev tyvärr inställt och han åkte muttrande till jobbet istället.

Vovven är fortsatt snäll men vill absolut bli hälsad på först när det kommer någon vilket vi upptäckte när M & P kom över förut. Annars verkar han inte särskilt besvärad.. eller jo.. när hon skriker mycket så tittar han uppfordrande på mig och verkar veta precis vad jag borde göra åt hennes skrikande. Tyvärr pratar jag varken bebisspråk eller hundspråk och ingen av dem pratar mitt språk så jag vet fortfarande inte vad skriken betyder :(
Vi får helt enkelt leva med att hon skriker lite emellanåt eftersom vi inte alltid vet varför.

Nu ska jag se om lilla fröken vill ha någon mer mat annars blir det sängdags.

En familj och tacopremiär

Pust! Sanering av kök inledd. Diskmaskinen går och det mesta av handdisken är åtgärdad. En plåt kvar. Sitter och sörplar morgonkaffe. Hilda och Chicko sover i var sin säng i sovrummet. Hilda i sin egen och Chicko i min.
Ska göra det sista i köket när kaffet är slut och sedan inventera vad som behöver handlas inför kvällens tacopremiär.

Har två timmar på mig innan hilda är hungrig igen och efter det måste vi promenera vovven så det får bli dagens paus.

Än så länge har vi inte haft någon gråt- och skäll-katastrof så det verkar som om det går bra. Chicko blev lite orolig igår kväll när jag gick runt och vyssjade henne för han tyckte att vi skulle ligga i sängen och sova vi med. Han är allt en liten flockhund och det verkar som att han har förstått att hon hör till. Skönt.
Om någon hade klivit in i vårt sovrum imorse så hade det sett ganska roligt ut. Tvärs över sambons fötter låg hunden och på halva min sida sängen låg jag ihopkrupen så att hilda skulle få plats. Bara lite av hennes kalufs stack upp bredvid min arm. Hela familjen i sängen alltså. Det lär nog hända fler gånger ;)

Nu mera disk.

lite borta

Det är skönt att vara lite avskärmad från världen ett tag. Halvvägshuset är ett bra ställe att vara det på. Ikväll ska vi tillbaka till civilisationen med en extra passagerare. Vovven ska med tillbaka för att komplettera vårt svenssonliv. Det ska bli spännande att se hur det går.

Just nu ska vi tvätta lite och mata hilda.

söva bebis

så var man hemma igen. det ska bli spännande att se om lillan kommer att sova hela natten igenom här också. hon är inte riktigt med på noterna vad gäller att somna just nu i alla fall. Trots nersläkt lägenhet och tyst och lugnt. Det kan bli en lång natt...

skattjakt

Sista dagen hos mamma och jag och liten ska ge oss ut och leta skogens gula guld.. fast i dikeskanten. Så terränggående är inte ens vår vagn att jag vågar släpa in den i skogsdungen här utanför. Det finns liksom ingen stig.

Ikväll är vi hemma igen, fast bara en liten stund.

Gömd

Har gömt mig hemma hos mamma, där vi blir omhändertagna och matade ordentligt.
Hilda och jag övar på att sova hela nätterna. Det går jättebra. Har sluppit nattmatning två dagar i rad. Så nu är jag sådär pigg igen.
Vi har också inlett operation medicinering med laktulos, endast minimidos, och det verkar fungera ganska så bra. det bubblar mer i magen på det lilla livet och hon verkar lite nöjdare.
Just nu är hon parkerad i barnvagnen i köket och sover förmiddag medan mamma fick leka lite med datorn.

I eftermiddag kommer mina kusiner förhoppningsvis på besök och hemfärd blir inte förrän imorgon. Det är lite trevligt att vara på äventyr.

babykilon

Jo, det sägs ju att det är svårt att bli av med vikten man lagt på sig när man var gravid. Inte för att skryta men eftersom jag i stort sett bara gick upp hildas vikt plus fostervatten och annat bös så var ju jag tillbaka på ursprungsläget redan efter förlossningen. Idag toppar jag det och väger nu alltså mindre än vad jag gjorde från början. Det är trevligt för 9:an som brukar visas först på vågen är borta :)

Inte vet jag vad jag gjort för att förtjäna det heller, men nåt är det ju.

inget särskillt

Så var det dags för ny vecka. Jag och Hilda ska ut på äventyr. Ikväll tar vi tåget till mamma och sen får vi se när vi åker tillbaka. Senast torsdag blir det i alla fall.

Annars är det mest bra. Hilda är inte överens med mjölkersättningen och sin mage så det här med att bajsa är inte riktigt funkis. Förhoppningsvis löser det sig, annars får vi ta en tur till apoteket.

Jag sorterade hennes kläder lite igår, hon börjar ju växa ur de minsta storlekarna. Så nu har jag ett litet system i storleksordning så att det är lätt att plocka fram när det är dags. Vi har en hel del kläder som kommer passa till vintern men nu på hösten var det lite knapert så jag knep en auktion på tradera med lite basplagg. Tradera är kungligt bra, var annars får du 4 barnplagg för 31 kr inklusive frakt?

nostalgi, höst och tacos

Sitter och pustar efter dagens promenad med ett glas av tant Is goda svartvinbärssaft som jag fick levererad för någon vecka sedan. Man blir lätt nostalgisk och får doften av sand, sjö och blöta mariekex i näsan. Det var mycket sånt när jag var liten.
Apropå det så ska jag nog göra en tur hem till mamma i veckan, passa på innan vi tar hem hunden för då kräver det hela mer planering. Veckan ska sedan avslutas i halvvägshuset med att fira svärmors födelsedag.
Nästa vecka drar hösten igång på allvar. När man jobbar på en högskola blir det lätt att man går efter terminerna och när terminen börjar är det helt klart höst.

Tänkte att vi skulle dra igång tacos nästa måndag också, vad tror ni vännerna? Jag saknar er!

helgplaner

Så var det lördag och en såndär dag då vi lyckas äta frukost tillsammans. Det är trevligt men det börjar kännas som en lyx, det blir verkligen inte varje helg heller.

Då vädret verkar en aning ostadigt så skippar jag nog min tänkta promenad tvärs över stan och tar bara en kortis här omkring när det slutat regna. Istället får dagen bestå av lite garderobspyssel. Det behöver bringas lite reda för jag hittar ingenting, varken bland mina kläder eller Hildas. Sambon får hålla koll på sina egna grejer, dock beklagade han sig imorse över att inga rena sockar fanns. Men hur ska jag veta det när det ser ut som att det ligger en hel hög i lådan. De är trasiga hävdar han bestämt. Jag kontrar med att om det är trasigt så ska det slängas. Så nu är det i alla fall ordning i en låda. Bara resten kvar ;)

Jag ska också försöka att ordna till mina matvanor. Jag har lite känningar av yrsel och jag misstänker att det beror på att jag har svårt att hinna äta ordentligt. Idag blev det därför en mycket stadig frukost men trots denna så är jag nu två timmar senare hungrig igen. Jag får väl smaska ett äpple eller så.

nu är det kvällen

Nu är det kväll och jag är extra glad att sambon är hemma igen. Visserligen har inte Hilda varit så besvärlig(läs skrikig) ikväll men det är skönt att veta att man är en till ifall hon skulle få nåt för sig.

Chipsen smakade gott-gott och nu är jag nöjd och glad och helt klart redo för sängen.

Äntligen jobb!

I min hand vilar ett trevligt litet papper. Det har lite personuppgifter, löneuppgifter och underskrifter, men det bästa av allt är att "till och med" är utbytt mot "tillsvidare".

Efter 6 års slit och släp är det äntligen verklighet. Att det ska ta så lång tid att få sitt första riktiga jobb. Men det är väl så nu för tiden.

Idag tänker jag bara njuta och jag tror att chipsen kommer smaka ännu bättre idag :)

barnbidragsfredag

Ett nytt fenomen när man får barn är att den 20:e varje månad så får man pengar till lilla tösen. och nu när hon är liten så täcker de nästan mer än väl utgifterna. speciellt när man handlar allt som går i andrahand.

denna månad får pengarna finansiera några nya bodies eftersom hon växer så.

Skrik och gråt

Har nedkämpat ytterligare en skrik-kväll. Prinsessan har ont i magen för att hon inte kan bajsa. Imorgon tänker jag således gå till apoteket och ruinera mig på nåt preparat som fixar detta. För jag fixar inte en kväll till. Det är ju inte kolik vet jag ju nu så det finns ingen anledning för varken henne eller oss att genomlida en dag till med skrik och ont när det finns hjälp.

Förhoppningsvis somnar hon gott även idag. Igår gick det ju bra till slut. Hon blir trött av allt skrikande. Just nu ligger hon och småstönar i sängen.

Har den stackars mamman hunnit äta på sina chips med dip och tillhörande cola som inhandlades igår?.. Nej skulle inte tro det.

2-månaderskontroll

Jo, lilla prinsessan är så stor att hon får gå på 2-månaderskontroll hos farbror doktorn. Med vår vanliga tur så var det två läkare, en vanlig och en AT-läkare. Det känns faktiskt lite tryggt när det är så för då vet man att den vanliga läkaren måste ha huvudet lite på skaft. Och dessutom blir ju hon dubbelt undersökt.
Allt var ok idag också. vikt 4250g längd 55,7cm "hattmått" 37,5

hon växer massor så nu börjar de första kläderna bli för små. Det är nog tyvärr sista gången hon kan ha sin fina svarta grodprinsessbody. ska göra ett tappert försök att töja den när jag tvättat men det går nog inte. Det är nästan så vi får skaffa en till.. det här med grodprinsessam har blivit lite hennes grej :)

för övrigt tror jag att vi ska öka hennes mat ännu mera. hon gnällde efter mer nu vid lunch så det var bara att ordna. hon slukade det med. den är en hungrig liten häffaklump det här.

gräsänka

jahopp. Då var det dags igen för sambon att vara borta lite. Är därför ensam till på fredag. Det ska nog inte vara några större problem. Vi äter och sover mest :)

Kvällen idag ska ägnas åt bones och midsomer. mord alltså :) Eventuellt kilar jag ner och köper nötter, blev så hiskeligt sugen.

Imorgon förmiddag väntar 2-månaderskontroll på bvc så vi ska nog hålla oss sysselsatta. Annars kan vi alltid våldgästa någon.


fint väder

Idag har jag och liten varit ute och gått i solen. Skönt, funderar på en kort tur till för det skulle bli sämre väder ikväll och dessutom får vi lite besök(P & M) som utlovade fikabröd.. jojo man tackar :)

Inatt blev det återigen lite soffa men vi låg bekvämt och sov 4 timmar i sträck så med mamma-mått mätt så är jag ju utsövd idag :). Gick upp samtidigt med sambon och vi kunde till och med äta frukost ihop framför tv:n med hilda sömndrucket jollrande på filten på golvet.

nej.. mer luft var det


promenad och aktivitet

Igår var en lite jobbigare dag även om inte Hilda presterade några skrikattacker. Hon vill helt enkelt inte sova på nätterna vilket åter resulterade i mycket tid på soffan för mamman. Dock mindre än igår så vi var ganska utvilade imorse. Vi har lyckats äta båda frukost och lunch och tagit en promenad. Promenaden gick runt kyrkogården med stop vid återvinningen på kvantum och en sväng in på gengåvan där jag fyndade sparkbyxor med Babar-motiv till Hilda och en handväska till mig. Trevlig affär det där. Får gå dit fler gånger.

Nu är det dags att aktivera lilla prinsessan lite så att hon är trött ikväll istället. Hon somnade sött efter promenaden men det får vara slut på tuppluren. Det ska gå att lura på henne en dygnsrytm, det har mamman bestämt!

sovmorgon

Idag har jag haft sovmorgon. Prinsessan var kinkig inatt och ville inte somna så mamma fick ta ett par turer i soffan vilket resulterade i att jag vid 7-tiden imorse endast spenderat 2 timmar i sängen. Nu reparerade jag det med ytterligare 3.
Det är straxt dags att mata henne igen. Sedan ska jag försöka ta mig iväg till maxi och köpa mer pulver till henne, de har inte det på lokala butiken.

Mer om helgens utflykt senare.

kinkig, kusinbarn och kurr

Det är svårt att göra annat när lilla prinsessan är kinkig hela tiden. De senaste dagarna har jag knappt fått lägga henne ifrån mig. Hon ska vara så nära mamma det bara går. Just nu är det bärselen som gäller. Då kan jag inte diska, packa eller kreera ge-bort-kort.  Jag håller dock tummarna för att hon ska slockna när som helst så att jag kan göra klart allt riktigt fort och sedan sova.

Imorgon bär det av på utflykt. Först kika på motorcykel och sedan middag med mormor och morfar hos mamma och pappa (som inte behagar vara hemma). På söndag ska vi på namngivning för mitt kusinbarn. Ska bli intressant att se hur de gör sin ceremoni. Jag behöver lite inspiration för vi ska väl också ha en så småningom.

Nu något slags kvällstilltugg. *kurr*


veckans bvc-rapport

Då var det dags igen.
Prinsessan väger 4 kg jämnt, är fortfarande 55 cm lång och i övrigt välmående. Denna gången kissade hon inte på skötbordet, undrar om det beror på att pappa inte var med ;)

Fick en broschyr om spädbarnsmassage, vi ska testa det på hennes koliksymptom. Igår förebyggde jag dock med att bära runt henne i selen. Hon sov gott medan jag dammsög :). Sedan höll hon sig lugn resten av kvällen. Hur det går idag återstår att se.


Dagens test: åka buss

Idag åkte jag och e till skara, buss fick duga som färdmedel och det gick finfint att komma på och av både på landsvägsbussen och expressbussen. Helt klart godkänt och båda busschaufförerna var trevliga och hjälpsamma. Hilda sov hela vägen, både dit och hem.

Vi traskade till slöjddetaljer och strosade en bra stund bland prylar, jag mest på måfå medan e hade en lång inköpslista. Jag införskaffade lite attiraljer till scrapbookandet, en stämpel, ett par extra fina papper, mönstersax, fiffigt dubbelfattat limstift, lite fotohörn och samt en packe kort jag tänkte förvandla till tackkort.
Sedan blev det även impulsköp av pärlor och snöre till ett litet halsbandsexpriment. Det var liksom rea på pärlorna ;)
Allt detta medan Hilda sussade sött i vagnen.

Efter shoppingen gick vi till mcd för lunch. Det var högljutt men hilda klarade detta galant, grymtade lite men sov mest. Något som inte gick lika bra var att värma vällingen i deras micro. Lite för varmt och så kokade det över lite. Men men, helt klart ett plus till dem för att de har en micro, det är det inte alla som har. Så även om mcd i övrigt inte är så bebisvänlig så vinner de helt klart på att det går att värma välling.

Väl hemkommen missade vi regnet precis. Det var jättevarmt och kvavt, man svettas. Jag drog även på mig lite väderhuvudvärk som nu har försvunnit efter att åskan dragit vidare.

Ikväll ska det sovas så fort det bara går. Jag är hiskeligt trött.

omtänksamhet

"Imorse" (läs i eftermiddags) när jag äntligen hade tid att gå till datorn möttes jag av gulliga ord med sirliga bokstäver på skärmen. Då blir man lite varm i själen och lite gladare.

Lite gladare blev man också av en dusch. Nu är jag ren och fin igen.

Imorgon ska jag och e åka buss med barnvagnen och shoppa på
slöjddetaljer.

energitjuvande

jisses så trött man blir av att springa upp och ner till tvättstugan. Jag ägnade massor av onödig energi på att bli irriterad på att någon låst torkrummet, det visade sig nämligen att det inte alls var låst utan någon hade helt enkelt bara dragit för regeln men inte låst. *mutter morr* Jag expresstorkade dock nästan all tvätt på en timme så jag är väl ganska nöjd ändå. Det går förövrigt jättebra att ha med hilda till tvättstugan i selen. Hon somnar när vi kommit ned för trapporna och fortsätter långt efter att vi kommit tillbaka upp igen. Skönt.

Nu är allt rent utom jag själv men det ska vi råda bot på så snart hilda har fått mat. Det brukar ge en energiboost att duscha.

ändrade planer

nej jag ska visst tvätta imorgon istället.. tankspriddheten är total.

det blir en tur till stan idag istället, köpa present till lille london.

nu matdags med tillhörande droppar.

Tankspridd

Helgens utflykt avklarad. En sväng till "stugan" igen. Återlämnade svärfars släpkärra, ägnade oss åt kärleksfullt hånande av As brutna ben(man ska inte spela oorganiserad fotboll) och åt god mat.
Sviterna av helgen innebar att vi glömde Hildas alla droppar i kylskåpet där nere så nu är jag i färd att klä på både mig och henne för en utfärd till vårt lokala apotek. Tur att det ligger så nära och tur att det öppnar tidigt.

I eftermiddag ska jag förhoppningsvis tvätta. Jag bokade en tid men om det var måndag eller tisdag minns jag inte och glömt att skriva upp det hade jag också. Kan meddela att den tankspridda småbarnsföräldern inte är en myt :)

BVC-rapport

Så var morgonens besök på bvc avklarat. Hilda är nu 55 cm lång och väger nästan 3700 gram. Vi siktar på 4 kg till nästa vecka. Det går ju framåt och de tyckte det var bra att hon fick mer mat på dagen än på natten och att vi skulle ge henne mer om hon vill ha. Så det är bara att mata.

Punkteringen är inte fixad ännu så det får bli en kortare eftermiddagspromenad med selen. Går jag för långt med henne i den så får jag nog ont i ryggen. Jag och min svankrygg är inte riktigt överens. Vi ska göra gemensam sak med lagningen ikväll.




lungt

Idag har hilda varit lugn hela dagen i stort sett. Sovit mellan matningarna med endast korta vakenpauser samt ett litet magknipsanfall som säkert varade 5 minuter.

Om alla dagar kunde vara såhär så ska jag inte klaga.

Imorgon ska vi(jag och hilda) till bvc och sedan försöka laga punkteringen. pappa ska spela golf :)

punka

Det har varit ett par jobbiga nätter så imorse tog vi sovmorgon och vaknade inte förrän 11. Ganska skönt men utvilad kan jag inte påstå att jag är.

Igår kväll lyckades jag få punktering på barnvagnen. Det låg 3 små plastgrunkor med vassa spetsar på marken precis utanför källardörren så när jag drog ut vagnen hörde jag bara hur det började pysa. Det slutade dock när jag fick loss grunkan och vi kom hela vägen runt på promenaden men sedan var luften slut. Så sambons uppdrag idag blir att laga däck. Annars kan jag inte gå till bvc imorgon.

På tal om punktering så är det ett stort moln här ovanför som läcker och låter med för den delen.

invasion?

Nej det var bara tjocka släkten med tillbehör och barndomsvännen L som trillade in. 9 personer trängdes under eftermiddagen i lägenheten men det gick bra. Den nionde(hilda) tar ju inte upp så mycket plats.
De hade med sig förnödenheter för dagen så jag behövde bara koka kaffe :). Aktiviteter under dagen var; beundrande av Hilda, tittande i fotoalbum, fikande, lite promenad, mattillverkning och mer ätande samt att kusinernas tillbehör försökte spela golf på ps3:an, det gick sådär :)

Efter detta besöket var avklarat tittade herr grefve in och hjälpte sambon med motorcykeln och så fikades det lite till. När han åkte var det redan kvällen och jag höll på att somna i soffan. Tyvärr fick jag inte sova förrns efter 1 i alla fall.

Idag ska jag försöka tvätta.

lappsjuk?

Det frågade sambon om jag var när han kom hem idag. Svaret blir ett: nja... jo.. kanske det.
Halva dagarna går jättebra och andra halvan mindre bra. Hilda är väldigt kontaktsökande så vill man ha nåt gjort får det vara sånt som går att göra med en hand eftersom man inte kan lägga henne ifrån sig i mer än två minuter. Eller om hon är såpass lugn att det går att stoppa henne i selen. Idag var så inte fallet så under eftermiddagspasset blev inte mycket gjort.

Imorgon ska jag dock få besök så det ska väl bota mig lite. Och dessutom kan man lämna hilda till flera som är villiga att skumpa lite med henne så att stackars mamma får vila lite :)

Kvällen ska ägnas åt ett besök på maxi för förnödenheter, mat är trevligt.

mer sömn

ojoj.. det är varmt att dammsuga men jag kan leva med det så länge som Hilda sover under tiden.
Vi ska få besök imorgon så det måste vara lite finare än vad det är just nu :)

Inatt var det åter igen svårt att få henne att sova. Hon vill inte ligga själv i spjälsängen. Det resulterade i att mamma och Hilda har sovit på soffan i natt så att pappa får sin välbehövliga sömn. Mellan 6 och 9 fick mamma sova i sängen. Det var ganska lyxigt, 3 hela timmar :). Fast vi sov ett tag i soffan med typ mellan tolv och halv 4 så det är ju 6,5 timme plus att jag sov 1,5 timme tidigare på kvällen, så 8 timmar totalt. Varför känns det då som att jag kan sova 8 till nu på en gång? ;)

Ska se om jag hinner dammsuga vardagsrummet innan fröken vaknar och vill ha lunch.

om att sova

hemkomna efter utflykten och är ganska trötta. Hilda hade väldigt svårt att sova inatt så det blev inte så mycket sömn för mamma och pappa heller.

Efter att ha tuffat fram i 80 hela vägen hem (det blir så när man har motorcykel på släpet bakom) så var det skönt att komma hem eftersom det tog längre tid än vanligt. Jag passade dock på att sova mellan kinnarp och skövde. Det är fördelen med att slippa köra :)

Helgen har dessutom tillbringats tv-löst. Det är lite spännande när man är så van. Så det har varit ganska tyst. Vi hittade dock radion efter lite om och men. Lite nattmusik var välbehövligt när man vaggar otröstlig bebis. Igår hjälpte ju farmor och farfar till att passa lilla liten men eftersom jag har så svårt att sova på dagen så blev det bara lite mental vila.

Funderar starkt på att lägga mig och sova redan nu så jag orkar med natten om hon fortsätter sina nattliga upptåg. Att man har extra krafter får att orka med sömnbristen som mamma är en myt.. tro inget annat. Får man inte sova mer än två timmar åt gången så är man på intet sätt utvilad.