det är synd att klaga

Jag misstänker att uttrycket har sitt ursprung någonstans i den lutterska läran eller den helyllesvenska jantelagen. Hur som helst så stämmer det nog. Det är synd att klaga när man egentligen har det bra. Det är svårt att inte vara nöjd när man får promenera på slingan i skogen som rymmer; haglandskap, en liten tjärn/sjö, skogsängar, stengärdsgårdar, alla sommarens blommor och djur och ändå är det inte långt tillbaka till byn. Barnen sover så gott där ute och jag får välbehövlig och välgörande motion.
Att sen komma hem till sitt hus och få njuta lite saft och pusta i syrendoften i trädgården är inte fy skam. Dessutom är räkningarna betalda och trots att det inte blev många pengar över denna gången så vet jag att det vankas mera nästa månad och jag har inga akuta behov. I alla fall inga som inte går att lösa ändå.

värme och hattar

Barnen har haft det lite tufft i värmen. Stackars lillplutten har inte så mycket kortärmat och kortbent i garderoben och får därför bli liggandes lite halvklädd för att inte förgås i värmen. Till storasyster kom jag ju dock på att jag köpte lite shorts etc på klädbytardagen. Jag hade lagt dem långt in i garderoben så de nästan föll i glömska. Däremot bråkar vi om solhatten som ofta helt plötsligt åker av och ska ligga i mammas ficka istället. Vet inte riktigt hur hon fått för sig det. Jag tror att hon helt enkelt hellre vill ha en keps. Till råga på allt så lyckades hon förlägga lillebrors solhatt idag. Det verkar som att hon har något emot solhattar.

Solkräm har vi i alla fall hemma och det har lilla damen inget emot, hon kladdarlite själv till och med. Hon är duktig när hon vill den där damen.
Igår vägrade hon sova middag och däckade efter att ha fått i sig nästan hela kvällsmaten i sin stol. Så mamman fick byta om på en sovande stumpa, det var längesedan. Idag gick hon lydigt och vilade sig efter lunch vilket som tur var gjorde att hon orkade bada nu ikväll. Hon var en smutsig liten dam.

Nu sitter jag i vår svala gillestuga och tänkte låta bli att somna innan schlagern är slut. Om hon faktiskt vinner vore det ju tråkigt att missa det.

det är visst sommar

Jo det är aningens varmt. Vi svettas här i vårt lilla hus. Försöker stänga ute solen med persienner och markiser. Det går framåt. Stumpan har varit för mycket i solen idag så hon var supertrött och somnade som en sten. Stumpen gillar inte att det är varmt och jag försöker febrilt hitta de tunnaste kläderna i stl 62 medan han fortfarande kan ha dem. Annars får jag gå på stl 68 om det fortsätter att vara varmt. Stumpan var ju inte såhär stor förrän det var höst och kallt ute så det är inte mycket kortärmat i arvegodset.
BVC-rapporten lyder som följer: Längd 64 cm, vikt 6,5 kg huvudmått 40,7 cm. Han växer som ogräs. Och den första vaccinationen är avklarad utan biverkningar. Skönt.

Helgen spenderades hos mor och far, som vanligt många kalas, många att träffa och en del att göra. Stumpan har blivit med dockvagn som morfar införskaffade på loppis och gräsklippare som mormor inhandlat. Det har också blivit nya sockar till henne och en mössa och en tröja till lillebror; allt hemstickat såklart. Mamman har fått extra sömn och energi som jag hoppas räcker veckan ut.

Stumpen har varit tokpigg ikväll men han verkar ha däckat i babygymmet nu, så vi ska nog försöka sova. Imorgon blir det nya äventyr.

es fungiert

Telefonen är efter många om och men funkis igen, så ni som vill ringa oss kan göra det. Och jag kan återuppta telefonkontakt med min skånska vän, bara barnen behagar sova efter åtta. Men det börjar arta sig, lille pojken sover bättre och bättre på nätterna. När han ätit kvällsmat mellan 18-20 så äter han inte igen förrän tidigast 3 på natten. Mycket behändigt tycker mamman.

imorgon blir det bvc-rapport. Tremånaderskontroll och sprutor, hugaligen!

ännu en god nyhet

Glömde ju berätta att felia tagit sitt förnuft till fånga och skickat oss en ny såndär modembox. Den ligger hos posten nu och väntar på att sambon ska komma hem imorgon så vi kan rigga. Så förhoppningsvis funkar vår hemtelefon innan helgen är över. Huzza!

Goda nyheter

Jag har ju glömt att berätta att min kompost fick hjälp att komma på plats under valborg. Nu sorterar vi matrester för fullt. Har knappt inte slängt nåt i vanliga soporna under hela veckan. Känns bra. Undantaget är ju blöjpåsarna såklart. Men de komprimerar vi rätt bra tack vare den blöjhinken vi har och det blir max 2 påsar i veckan. Vi ska så snart vi fått släpkärran att fungera åka till risängen och byta ut vår soptunna till det minsta som finns, vilket även innebär mindre kostnader.

En annan god nyhet är att jag och stumpan hittade ortens returstation när vi var ute och cyklade, så nu blir det inget mer travande av återvinningen i garaget i väntan på att åka till stan utan nu kan vi gå promenader med skräpet istället. Hurra!

Min kamp för miljön och även till viss del vår ekonomi går framåt. Nu ska jag bara få ordning på min syhörna i källaren så ska vi återanvända en hel massa kläder som ligger och väntar på lagning. Vem vet, jag kanske kan bli frilansande modeskapare på kuppen.

kors i krösamoset

Båda barnen sover igen. Den mindre antar jag vaknar när som helst och vill ha mat, jag råkade nog trötta ut honom med badande tidigare.
Tråkigt väder idag, det hindrade dock inte stumpan från att sitta i en vattenpöl på dagis och bli genomblöt. Inte ett plagg var torrt. Så hon fick åka vagnen hem utan skor, vantar, jacka och mössa. Tur att det var uppehåll och att vi inte har så långt.
Hon har börjat låta bli att sova middag, eller ja hon vill inte i alla fall. Idag resulterade det i att när vi skulle ge oss ut och cykla så somnade hon innan vi lämnat gatan. Igår sov hon en halvtimme på dagis och sedan inte på hela dagen. Undrar jag om det är så att vi får hitta en ny sovrutin.


kärt återseende

igår brakade taco-gänget ihop igen efter ca 3 månaders uppehåll i de nyblivna makarnas hem. Det var mycket trevligt och inga problem alls med barnen. Dock tog det hela ut sin rätt på stumpan idag eftersom hon var så trött vid lunch att hon inte åt utan tvärsomnade i frökens knä och sov i soffan när vi skulle hem. Men då vaknade hon och har inte sovit mer alls idag och gick trots det inte och la sig förr än sin vanliga tid, efter att först ha lyckats blöta ner pyjamasen genom att hjälpa mamma att diska. Knepig liten dam det där.
Åter till tacosen. Jag hade nästan glömt hur gott det är, fru N hade också svängt ihop en okaraktäristisk efterrätt som jag åt alldeles för mycket av(glass, grädde, maränger, banan, chokladsås...mumma).

När jag satt och matade lilleman såg jag ett bekant spel i herr Ms spelskåp, dock till en annan konsoll än väntat. Hux flux fick jag låna hela rasket(tack så hemskt mycket), så när tid infinner sig ska jag spela Age of empires på nintendo DS. Ska bli kul.

Klockan är åtta, barnen sover och jag ska dricka te.

veckoslut och kläder

Veckan tog slut denna gång också, bara helgen kvar. Vi fick eftermiddagsbesök av mina föräldrar som har hjälpt till att leka och gosa med barnen. Skönt med assistans. Det hade vi ju i början av veckan också av svärföräldrarna som passade barnen så vi kunde gå på fest båda två. Det var riktigt lyxigt, stort tack!

När det nu blir helg och tydligen fint väder så ska här tvättas. Ingen av oss lider akut nöd på rena kläder men tvättberget i källaren framkallar ångestfyllda tankar. Jag hyser dock idéer om större smutstvättsförvaring i källaren för att kunna optimera användningen av våra kläder. Vore kul att göra ett experiment och se hur lång tid det behöver ta innan absolut måste tvätta för att ha något att ha på sig. Jag gissar att jag själv på överdelsfronten(bh undantaget) skulle kunna gå 4-5 månader innan jag behövde tvätta. Har hiskeligt mycket kläder. Det känns dock bra eftersom det gör det enkelt att låta bli att shoppa nytt. Tricket med att lägga undan säsongskläder gör också att det känns som att man får en ny garderob två gånger om året. Packade upp sommarkläderna förut och även där kändes det som att det fanns en tröja för varje semesterdag, minst. När har jag köpt alla de här kläderna?

Svaret är förmodligen: innan jag skaffade barn. Nu finns det så mycket annat att göra.


tupplur

Ibland händer det att jag är riktigt trött på dagarna, så trött att jag trots min aversion mot middagssovande ändå vill ta en tupplur. Skönt att barnen också sover. Idag slumrade vi på altanen alla tre. Dottern i sulkyn, jag i solstolen och sonen blev utkastad i sittern av sin far. Jo, barnen sover ju faktiskt fortfarande. Ska väcka stumpan för det är dags för frukt.