sista dagen

Det är bara onsdag men ändå är det sista dagen. Sista dagen jag är anställd och får pengar i vilken form det nu vara månde. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vem anmäler man till att man vill vara föräldraledig? Måste man prata med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, akassan? jag har noll koll. Och eftersom vi fortfarande inte har fått hildas personnummer så kan det bli lite jobbigt att anmäla detta alls. Så morgondagen kommer inledas med något slags detektivarbete. Det är massor av instanser som ska meddelas om allt. Ibland undrar man ju hur smidigt det papperslösa samhället fungerar när ett led i den elektroniska kedjan falerar? Om allt bara hade flytit på så hade det varit klart och anmält för länge sedan. De kan inte ens göra en journal åt hilda på BVC eftersom det inte finns något personnummer. Irriterande.

Det är också sista dagen i juni och Hilda är 12 dagar gammal :)

besök

Igår tog vi det riktigt lugnt. Lilla prinsessan levde rövare och vi fick kompensera nattsömnen med förmiddagssömn. Fram mot eftermiddagen kom D & E på besök med paket och kladdkaka med jordgubbar. Det var jättetrevligt, tack vännerna. Just nu toppar ni min lista.

Inatt gick det bättre med sömnen så idag ska vi försöka med fler dagsaktiviteter så att hon kanske vänder på dygnet. Jag ska få gå och handla, jippie.. ut bland folk :) och så kanske vi tar en kvällstur och köper kuddar och täcken.


Första turen i vagnen

Det blir mycket sånt nu framöver, första gången för det ena och det andra.
Idag släpade vi ut vagnen och gick en promenad i värmen. Jag tror att lillan klarade det bättre än oss andra. Vi behövde svalka oss med glass.

Nu väntar lite grillat och sedan ska vi nog inte göra så mycket mer idag.

utflykt med prinsessan

Idag har lilla prinsessan varit på sin första utflykt. Vi tittade in på vännernas midsommarfirande i herr Hs föräldrars sommartorp straxt utanför stan. Det var jättemysigt och lilla fröken satt i skuggan och njöt. Vi blev matade med kaffe och Ms hemmagjorda mozartkulor. Herr P matade mig också med Brie. Min första dessertost på 9 månader. Fatta att det var gott!

Imorgon får vi besök av sambons bror som ska inspektera underverket. Det börjar bli lite lagom med en liten sak att göra varje dag, ett besök eller en utflykt. Ska boka in lite sånt med vännerna(hör av er om ni vill dyka upp).
Man ska inte isolera sig sa mamma idag när hon ringde.

Nu ska jag gå och sova ett par timmar innan det är dags att mata igen.

Hemma

Nu har jag nästan landat. Det blir ett litet kort förvirrat inlägg.
Den senaste veckan har varit omvälvande och vårt "nya" liv började lite tidigare än vi tänkt oss. Det ligger en liten prinsessa och sover i sin vagga och imorgon är hon redan en hel vecka!

Vi mår bara fint, jag har dock ganska ont efter snittet. Mina magmuskler (som inte var så befintliga till att börja med) är nu totalhavererade eftersom de till viss del är sönderkapade och det känns som att det kommer ta år och dar innan de är tillbaka igen. Jobbigast är att komma i och ur sängen eftersom jag dessutom är ganska tung fortfarande. Vikten försvann inte med bebisen.. mysko.. det hade ju jag tänkt ;)

Hilda ökar nu i vikt efter att ha gått ner lite i början. Mammas kropp hade liksom inte samma startsträcka utan kom igång lite sent men nu är vi snart i fas.. hoppas vi.

Än så länge är inte hennes och våra dygnsrytmer i fas. Hon är piggare på nätterna vilket är lite jobbigt men i gengäld är hon en riktig sjusovare och väldigt lugn på dagen så vi kan sova när vi vill annars. Ska se till att vi vänder på detta så snart vi kan.

Hembesöket av BVC avklarades idag. Det var jättebra och vi fick även väga henne så att vi såg att hon verkligen ökade i vikt. Fick massor av material till livs och vi får väl göra en djupdykning där. Nästa besök är på tisdag. Fast hos dem.

Så sammantaget går det ganska bra. Tidiga morgnar är nog inget för oss den närmsta månaden men i övrigt är det mesta ok.Hilda

Blogg by proxy.

Vid middagstid 100618 kom lilla Hilda. 3450gram och 48cm.

Både mamma och dotter mår fint.

Ett av de många försöken att dra ned mössan över ögonen.

plötslig omprioritering

ehm..jo det är såhär

Imorgon kl 9.00 ska vi infinna oss på förlossningen. Då ska det bli kejsarsnitt.

Hänger ni inte med? Nej inte jag heller.
Vår bebis har ju som bekant inte vänt på sig så i tisdags var jag på kss och kollade läget på bebisen, om det skulle gå att vända den eller om det skulle funka ändå. Det blev varken eller. Det fanns för lite fostervatten så jag fick ny tid till idag för att kolla om det var en tillfällighet eller inte. Det var det inte.
När det finns för lite fostervatten kan man inte vända bebisen och man ska heller inte föda vanligt eftersom bristen på vatten kan göra det besvärligt för bebisen. Så det blir snittande. Det köpte vi.. vad vi inte förstod på en gång var hur bråttom de tyckte det var så när läkaren sa att han ville boka in oss imorgon så hörde jag nog först inte riktigt vad han sa.

Jag är ju inte färdig och förberedd varken praktiskt eller mentalt! Vi har varit och panikinhandlat lite saker som vi måste ha hemma när vi kommer hem. Vi har ringt och ändrat planer med föräldrarna, skaffat hundvakt till vovven och vi ska kolla upp lite vem vi ska ringa till och anmäla detta med barnafödande. Jag fattar inget, yrar mest omkring.

Vi fick dock med oss en massa skriftliga förhållningsorder från barnmorskan idag så jag ska läsa dem en gång till och sedan inleda operation antibakterier. Fick en speciell tvål som jag ska leka med både idag och imorgon bitti och allt måste vara absolut rent, kläder, sängkläder, handdukar etc. Hade jag vetat detta imorse så hade jag och vovven legat och gosat extra länge i sängen för nu får han inte komma i närheten. stackars liten. och sedan ska han åka bort så när vi kommer hem så är han inte där :(

Men när jag kommer hem så har jag ju något annat att gosa med, som jag förmodligen kommer tycka är ännu bättre. Det är fortfarande helt overkligt och jag kommer inte fatta detta förän vi är hemma igen.

Jag hör av mig då.
Skicka inte för många sms.. då blir det fullt i telefonen :)

woho!

mitt ex-jobb är godkänt!

morgontidning

Det är en liten speciell känsla att få morgontidning. Vi prenumererar sedan i tisdags på SLA över sommaren. Vi började prata om att ha tidning när jag är mammaledig så att jag hänger med i världen och när vi sedan fick ett bra erbjudande i brevlådan så var det bara att slå till.
Så imorse kunde jag göra som jag sett grannarna göra när jag går förbi med hunden på morgonen, bara glänta på dörren och plocka in en slät och fin tidning till bara mig... eh.. oss ;)
Vovven undrade givetvis vem som kom så tidigt eller om jag tänkt gå ut utan honom men jag tror han fattade efter en stund. Men jag har kommit fram till att jag nog inte får ge sambon båda delarna av tidningen på en gång på morgonen för han kommer inte iväg till jobbet :)

Man får veta mycket bra i tidningen, som att det är rea på polarn & pyret idag med extraöppet. Dit får vi ju masa oss efter eftermiddagens utflykt till kss. Jag inventerade och tvättade bebiskläderna igår och vi behöver byxor till bebisen. Visst är det sommar och varmt men bebisen ska tydligen vara lite frusen när den kommer ut.

Idag ska semestern ägnas åt att tvätta lite till(bebisfiltar t.ex.) samt att baka banankaka :)

Färdigt och nya bekymmer

Så.. nu är det färdigbråkat med uppsatsen. Förhoppningsvis för gott men i alla fall för idag.

Så nu tog jag mig lite tid åt att läsa igenom saker på försäkringskassan. och jo självklart är jag sent ute som vanligt, men det löser sig säkert. Jag borde förmodligen haft en plan redan för flera månader sedan men eftersom det inte finns någon riktig plan för en massa olika saker så har det varit svårt att få ihop något som kan kallas plan för egen del. Jag börjar med steg 1 i deras steg-för-steg-hjälp så kommer jag nog framåt i alla fall.

Nu när det faktiskt är semester på riktigt så ska jag ägna eftermiddagen åt att tvätta bebiskläder och inventera och se vad jag behöver köpa extra. Det börjar ju helt klart dra ihop sig.


sommartider? nej nej!

*mutter morr*
Glad i hågen åkte jag med sambon ner till jobbet för att brotta mig in på biblioteket och leta upp de sista sidnumren. Och brotta hade jag behövt göra för nu har de börjat med sina hiskeliga sommartider igen. öppet 10-14 på vardagar.. på en högskola som har massa sommarkurser, och ni kan ju gissa när den undervisningen är förlagd.. jojo ungefär exakt samtidigt. Eftersom jag schemalagt det själv så vet jag ju.

Så det enda jag fick gjort var att pilla ihop min examensansökan. Den ligger nu och väntar på sambons skrivbord tills jag orkar vända nedåt igen. Ska nog försöka kombinera det hela med lunchpromenad för vovven så jag slipper gå så mycket, bebisen är tung.

Så nu ska jag se om jag inte kan fixa några smågrejor till med uppsatsen, ett par små exempel som ska rättas till. Det ska förhoppningsvis gå enkelt.

följetong

Sitter och pillar med examensarbetet nu igen. Det känns som en evig följetong. Det är fortfarande lite saker som jag inte vet om jag har lyckats fixa men för dagen så kan jag inte tänka mera. Det blir till att ta tag i det imorgon bitti. Får ta mig med sambon ner till skolan på morgonen och gräva på bibblan och hålla tummarna för att min examinator kanske är på plats. Behöver ha några klartecken tror jag.

Övriga nyheter får ni ger er till tåls med.. återkommer.. nu sömn


att äta och att inte äta

ojojoj.. magen full av tacos.. och herr grefves maffiga efterrätt. Fröken M och jag rullade därifrån på mer än ett sätt. Det blev en ganska trevlig säsongsavslutning med mord och allt, trots att vi bara var 3 personer.

Jag har förberett mig lite inför morgondagens besök på sjukhuset, dvs tagit reda på när bussen går, vad det kommer kosta mig och sett till att det finns pengar på mobilen att köpa biljett för. Ska bara ladda mobilen så att jag inte står där med en död telefon för då får jag nog inte åka med.
I övrigt är jag nog inte så jätteförberedd. Jag får ta det som det blir helt enkelt. Ska komma ihåg att inte äta frukost, får ta med mig frukt att mumsa på på vägen hem. Tur att jag fick dricka i alla fall, annars skulle man nog vara rätt slut.

Rapporterar mera när jag varit där. Nu blir det sängen.. där det förmodligen ligger en hund i vägen.

trögt

Det går framåt men ganska segt. Nu har jag bara de krångliga grejerna kvar att rätta på uppsatsen. Det är referenserna som ska göras om, det automatiserade fungerade bara till hälften. Jag ska numrera om mina exempel så att jag har ett set för bakgrunden och ett för resultatet eftersom det inte är samma typ av exempel. Dessutom måste jag försöka hitta vart jag snott diverse exempel. För det hade jag visst sämre koll på än vad jag trodde.
Sedan är det några småsaker som behöver skrivas om. Ska se om jag hinner åstadkomma något innan fröken M kommer och mellanlandar innan tacos.

saker & ting börjar röra sig

Det var lite segt att komma igång idag men nu börjar det ordna till sig. Frukost intagen, tvättmaskin och diskmaskin igång, databordet är röjt så nu börjar operation examensarbete.

Så var det söndag

Hemkommen från värmlandsvisiten. Träffat massor av folk och blivit lyckönskad så mycket att hälften vore nog. Väl hemma vände vi i dörren och åkte och hämtade tre trötta pojkar i mariestad. De hade varit på båtäventyr sedan i fredags och var aningens övertrötta, men de bjöd på grillat innan vi stuvade in dem i bilen.

Jag ska ägna resten av kvällen åt röjande i lägenheten. Det är idel ouppackade väskor, disk och annat skräp lite varstans. När sambon var borta förra veckan så gjorde inte jag så många knop och ungefär samma sak hände när jag var borta så resultatet är nu en lite för hög grad av stökighet. Åtminstone en grad högre än vad jag klarar av. Men det var inget vidare på TV ikväll så städning funkar fint.

Har ju inte fått något gjort på ex-jobbet sedan i onsdags så jag ska ägna mig åt det imorgon så att det är färdigt till på onsdag när examinatorn lovat att läsa och betygssätta. Min examensansökan får sambon ta med sig till jobbet imorgon, ska fylla i den sedan, ska bara bestämma exakt vilka kurser jag vill ha med.

nu inleds operation "hitta diskbänken"om studenter och bebisar

Efter lite sightseeing i de inre delarna av närke kom jag till slut fram och student kunde firas. Det regnade inte förrän till kvällen så frågan var väl hur blöta de blev inatt när de var ute och åkte vagn.
Har burit, sniffat och klappat på kusinbarnet som för tillfället är världes sötaste bebis. Eftersom min kusin är adopterad från korea och hennes sambo är svensk så är lille sonen en såndär riktigt söt blandning. Just nu liknar han mest sin mamma. Alla färger är hennes. Hur go och snäll som helst, inte ett pip på 4 timmar trots den massiva folkstormen och lika nöjd vem som än bar på honom. En sån bebis har jag också beställt, hoppas bara det levereras också.
Just nu är det rätt lugnt i magen, inatt var det mera livligt och jag fick vända och vrida på mig en del. Men det envisa lilla livet vill fortfarande inte vända på sig utan ligger huvud upp och fötter ner. Men det gjorde visst jag också säger mamma, ända tills straxt innan det var dags så jag håller mina tummar. På det stora hela verkar min graviditet likna den som mamma hade med mig och det gick ju bra.. förutom att jag visst nockade ett revben på mamma :)

Hör du det räkan.. låt bli revbenen!

hormonspöken, magi och bestyr

Det märks att jag sov lite för lite inatt. Jag är riktigt trött idag och känner mig inte på humör. Råkade zappa in på nån säsongsfinal av biggest loser på femman och blev alldeles gråtfärdig. Det var längesedan jag hade några hormonspöken nu men det var väl dags.

Jag ska dock inte begrava mig själv i detta utan resten av kvällen ska ägnas åt lite fejande i köket och packande av väska för att åka norröver imorgon. Student ska avhandlas, kollade smhi just och nog verkar det som att det kan vara uppehåll just när studenterna ska gå ut även om det tänkte regna resten av dagen. Det brukar vara uppehåll just den där timmen, lite magiskt nästan :)

Idag var vi ett gäng av kollegorna som gick och åt ute ihop, det var trevligt. Sånt borde vi göra oftare. Det var egentligen två idéer från två olika håll från början men vi tycker ju om att göra saker tillsammans så det var precis det vi gjorde :) Dessutom var det min sista lunch på ett tag så det var extra roligt.
Imorgon blir det nog inte så mycket jobbat, ska gå lite rundor och säga hejdå till de närmaste. Sedan rymmer jag ju redan vid 11.30.
Det slår mig nog inte förrns på måndag hur konstigt det kommer att vara att inte gå till jobbet, eller också tar det längre tid. Nu de första veckorna har jag ju semester och det är ju inget konstigt i sig. Det lär märkas. Förmodligen har jag så mycket förberedelser att ta tag i att det kommer att kännas som att jag är på jobbet ändå :) Det blir ju inte direkt tid att lata sig den första veckan i alla fall.

Det finns mycket babysaker att tvätta, sedan måste fortfarande en hel del införskaffas. Det ska förberedas papper, försäkringar, kontakter med än den ena och den andra myndigheten. Jag har inte ens någon aning i vilken ände man ska börja. Jag får nog börja i min alldeles egna ände.. det är nog lättast.

Nu dags för ett onyttigt men uppiggande kex och sedan lite kvällsbestyr.

sent, trött, parkera

Det börjar bli sent så det är inte konstigt att man är lite trött. Så går det när man bestämmer sig för att titta på mord på tv. Men det var som vanligt ett trevligt och uppiggande mord så :)

Har parkerat vovven i sin korg och tänkte straxt parkera mig själv i sängen. Det behövs, för det blev en lång dag idag med.


man vet att man ska sluta läsa när

..pappren ramlar ur händerna på en.
Det är dags att sova och ta resten av förberedelserna imorgon istället.

Trött som attan.
Imorgon gäller det.


måndag

En ganska lång dag blev det till slut. Den känns ganska lång i alla fall. På jobbet går det långsamt men säkert framåt. Imorgon är en dag utan möten så jag ska försöka få till de sista stora sakerna jag jobbar med och sedan ta itu med sparande och rensande.

När jag kommer hem imorgon så blir det en genomläsning till av uppsatsen som jag nu har i utskrivet skick och finputsandet av errata-listan. På onsdag är det dags.

Kvällen idag avrundades med tacos hemma hos N. Hon hade lagat sin mumsiga citronmarängpaj till efterrätt. Den kan jag äta hur mycket som helst av i vanliga fall. Nu var det en räka i vägen som sa stopp, typiskt :)
Vi satt dessutom och skrattade mycket gott till the IT crowd. Hiskeligt roligt är vad det är.

Nästa vecka blir det tacos hos herr grefve på landet och sedan sommar- och bebis-uppehåll.

Apropå bebis så är jag nästan säker på att den har inlett operation vända på sig. Något är inte sig likt och det har varit mycket bökande de senaste dagarna. Det märks på fredag vad ultraljudet visar.
Vi var och fixade hyran av bilbarnsstol idag, det var hur smidigt som helst och det verkar som om vi inte alls kommer att behöva betala för stolen eftersom vårt försäkringsbolag kommer att göra det. Sambon ska reda ut detaljerna imorgon.

Nu ska det sussas

det blev pluggat idag med

Jojo. En errata på lite mer än 4 sidor är upprättad. Ingen tät text vill säga men saker som jag upptäckt är direkt felaktiga och som bör rättas till. Ska läsa uppsatsen på tisdag igen och se om jag hittar något mera.
Jag var inne och sparade ner uppsatsen från min jobbmail och såg att jag hade fått mail från min examinator som jag givetvis inte kunde låta bli att läsa och han verkade tycka att uppsatsen på det hela taget var bra men att det finns saker att rätta till. Skönt. Då kommer han inte att underkänna mig i alla fall. Men det trodde jag inte heller och att jag skulle behöva rätta till saker är ju inget konstigt. Om jag själv inte hade hittat några fel nu när jag läste däremot hade jag blivit oroad.

Nu är det dags att sussa men först en tur med monstertaxen.


varmt, glass och projekt

Att sova länge är bra. Efter två sådana morgnar så är jag rätt pigg i huvudet igen efter att ha varit lite insnöad de senaste månaderna.
Helgen har bestått i lite lagom plockande och pysslande. Passar på att tvätta eftersom det torkar så snabbt nu när det är varmt och vi lyckades få lite cirkulation på luften. Annars brukar det vara hiskeligt varmt och klibbigt hos oss.

Vi misslyckades med målet för vår söndagsutflykt. Vi tänkte hyra barnstol på kss men de hade inte öppet på helgen. Det trodde ju vi, så nu får vi åka en annan dag.
Vi köpte i alla fall lite glass och smaskade på ute i solen.

Just nu pysslar sambon med projekt lyckas-lista-ut-hur-spjälsängen-ska-sitta-ihop :)
Ska gå och se hur det går för honom...

en riktig helg

Det är helg, på riktigt! Ingenting jag måste göra. Eller jo.. snart måste jag nog ta en svalkande dusch för vår lägenhet har redan förvandlats till sommarbastu.
Sedan är det säkert massa saker vi borde göra men det fina i kråksången är att vi kan göra det när som helst för inget är i vägen :)

Så idag blir det nog mest en dag att njuta av sommar och sol och av att äntligen vara lite ledig.


Idag är jag min egen hjälte

Idag har jag efter 5 månaders slit, försummande av nöjen, vänner, familj och i viss mån till och med jobbet äntligen lämnat in mitt examensarbete till examinator.
Nu ska jag sakta ställa om mitt fokus. Det är fortfarande opponering nästa vecka och jag ska skriva en errata-list i helgen. Men inte idag och inte i morgon!
Jag ska bara vara och känna efter och ta det lugnt.
På onsdag efter opponeringen ska jag rätta till allt fort som attan och sedan äntligen, förhoppningsvis, se mig som färdig.

Om en vecka börjar det nya livet, med fokus på bebis!

Detta är dagen

Jojo. Idag ska det ske. Sista handen ska läggas vid ex-jobbet. Några justeringar till ska göras. Jag ska infoga mina bilder, det ska in en framsida och så väntar jag spänt på de sista kommentarerna från min handledare. Förhoppningsvis tar detta inte hela eftermiddagen/kvällen utan jag hoppas kunna slappna av framåt aftonen. Imorgon ska jag lämna in. Planen är att lämna in på förmiddagen så att jag hinner spana igenom den en sista gång.

Nu ska jag bara leta upp en energigivande banan och sedan blir det åka av.