lite senare

några timmar senare och nej.. det blir nog inte mer städande och pyntande idag. Är väldigt trött idag trots lång och god nattsömn. Det enda jag ska försöka orka med är att slå på diskmaskinen. Det kan ingen vara för lat för.
Sedan måste jag ju förståss sysselsätta mig fram till kl 8 då det är dags för Bones. Så det kanske blir lite dammsugning eller papperssortering. Nåt vettigt får man ju göra fast det är söndag.

Men det blir svårt att resa sig, har en väldigt varm och gosig liten hund i knät. Här behövs inga värmedynor, jag rekommenderar tax :)


pynta? med flera bemärkelser

Nu är det pyntat :), har lite i köket kvar men nu är det paus. Dessutom är det första advent och då får man börja lyssna på julmusik, Yay!

Lite svängig Mariah Carey och en pepparkaka och min dag är gjord. Nice

I övrigt en seg söndag. Har gjort ett tappert försök till att storstäda köket men efter 1,5 timmes röjande var det tvunget med paus. Får se om jag hinner färdigt, vill i alla fall få upp gardinerna, Skönt att få allt färdigt på en gång.

Sen måste man ta itu med månadens tråkigaste syssla, betala räkningar. Blä.. jag vill ha mina pengar i fred men det ville visst inte de som skickat räkningarna :)
Nån peng blir det väl kvar hoppas jag.


as time goes by

Som vanligt försvann det en hel vecka, undrar vad som hände egentligen?

måndag: Vi har invigt herr J i taco-gemenskapen.
tisdag: Jag och sambon försökte lära hunden att han inte ska hämta mattan utan enbart leksaken. Det hela såg mycket lustigt ut.
onsdag: veckohandling utan allt för stora problem trots lönedag
torsdag: pluggdag och det gick faktiskt framåt denna vecka med, känns skönt
fredag: långlunch på stan, gräddhyllan var mumma, och det var faktiskt ingen större kö på systemet. Sedan var det födelsedagskalas hos E. Mycket trevligt och många trevliga människor men det blev lite mycket chips och lite sent för mig. Har dock bara mig själv att skylla som vanligt.
lördag: melodikryss löst, långfrukost avklarad, nu väntar pynt och städ, och kanske en och annan pepparkaka :)


betjäning?

Idag var det visst regn igen och humöret sjönk lite. Jag ska försöka bota det med att ta en sväng till maxi och tillåta mig att köpa något onödigt julpynt :)

Sambon är på sugs hela dagen så jag rumsterar själv, ganska skönt men jag saknar min "betjänt". De senaste veckorna har det av någon underlig anledning (fattar inte varför ;)) varit mycket enklare än vanligt att få saker gjorda åt sig. Men man får väl passa på att njuta av sin "egentid" medan det går.

Nu ska jag övertyga vovven om att löptiken i området inte är intresserad av honom så att han kan sluta stå i fönstret och gnälla.

*poff*

helg, sol och frukost

Så kom äntligen helgen och solen med den. Satt ute en stund på lunchen igår och kände hur jag förvandlades till en helt ny människa. Man kan lugnt säga att jag haft solabstinens de senaste veckorna. Inte en glimt ju. Men idag verkar solen slå på stort och jag och vovven har redan varit ute och njutit. Det får väl bli en lunchrunda senare också.

Målet för dagen är att göra saker i min egen takt. Har övat på det på jobbet i veckan och igår började det funka. Tänkte se om det funkar hemma också, ska kämpa emot vhs-demonen som säger åt mig att titta på inspelade serier. Sånt får vänta till kvällen när man är trött av allt annat man gjort.

dagens närmaste delmål är att få sambon att gå upp ur sängen och laga frukost. Han mumlade något om risgrynsgröt och det tyckte jag lät väldigt bra. Dags för mig och vovven att iscensätta operation väckning :)

ha en bra lördag

lagen om alltings jävlighet

Jodå, den har slagit till igen.
Idag har jag tvättid och idag ösregnar det utan uppehåll. Aningens tråkigt att springa upp och ned för fyra trappor och bort till tvättstugan i snålblåst och småspik. Jag ser det som motion. För att spä på det hela har en äcklig kräksliknande doft de senaste dagarna spridit sig i trapphuset. Det är nästan så man måste hålla andan, det går väl bra på vägen ner men upp är det värre :(

Det som fortfarande stämmer denna underliga dag är att sambon lagar mat åt mig. Idag är det köttfärslimpa på försök, mumma

*poff*

Rädda julen

Min vana trogen skummar jag alltid förstasidan på blogg.se, ofast hittar jag inget av större intresse eller ens att höja på ögonbrynen åt men idag var det så mycket dumt att jag faktiskt ids irritera mig i alla fall.

Från en inspirationsblogg kan man läsa att årets trend i julgranen är färggranna djur?!. Här ska minsann inte bytas ut pynt i nån gran! *mutter morr* hur kommer man ens på tanken. Ok att hänga upp en julgris eller möjligtvis en kamel från julkrubban men fåglar och annat skräp nej fy! Och dessutom är julen för mig en tradition, då hittar man inte på en massa nymodigheter(max ett nytt recept) utan det ska vara tryggt och hemtrevligt. Så fåglar nej tack!

I ett debattinlägg står att läsa att en av de stora bloggarna blivit anklagad för att bidra till en ung tjejs självmord, eftersom hon uttryckt sig enligt följande: "om låren går ihop är man tjock". En annan bloggare hävdar bestämt att man inte kan anklaga en bloggare på detta sätt. Kan man väl visst det! Tänk om denna bloggaren är en liten tjejs största idol, klart som sjutton att denna lilla tjej blir oerhört ledsen när hon inte passar in i sin idols bild av snygghet. Klart det bidrar, sedan att det inte helt kan skyllas på en enda bloggare men när andra bloggare "backar upp" på detta vis så undrar man ju vart idealen håller hus. Det finns ett ansvar som bloggare. Att skriva ett sådant påstående är provocerande och kan uppfattas kränkande(så uppfattar jag det i alla fall, även om jag kan sålla och inte tar åt mig). Är du en "förebild" med många unga läsare kanske du måste se upp med vad du skriver! Tänk efter lite, snälla!

Sedan är jag ju livrädd inför blotta tanken på att ha en bloggare som idol men det kanske jag också hade haft och det hade funnits när jag var liten. Jag är så oerhört glad att jag är uppfostrad som jag är, att alla duger som de är.. tills de har bevisat motsatsen. Vilket ju tyvärr blir vanligare och vanligare.

Men så fanns det ju också ett lite roligt inslag. En bloggare hade fått nys om att Alladin ska byta ut en pralin i sin presentask. (märk väl EN pralin, inte hela asken :)) på
www.raddajulen.nu kan du också rädda din favoritpralin, de har till och med varsin motivering till varför man ska rösta på dem. Jag älskar ju choklad så jag kunde inte låta bli. Jag försöker rädda underdogen Romrussin. Vem ska du rädda?

grått, trist.. eller tacos :)

Dagarna på jobbet blir allt gråare och tristare, eller åtminstone upplever jag dem sådana. Det är grått och trist väder, jag hinner inte göra nånting, går på massor av möten och mailboxen dras ständigt med ett antal saker som aldrig blir gjorda. Vart kom den stora dysterheten ifrån? Jag vill ha höstmys och glada skratt i korridoren. Det är ju så det brukar vara. Det måste vara något som hänt. Får börja en mindre utredning imorgon.

Sitter och väntar på mina måndagstacos, ska bara programmera videon för chuck så är vi redo att åka. Ikväll är det filmtacos istället för spion och mord-tacos. Femte elementet blir det. Spännande, har inte sett hela den. Ska göra mitt bästa för att inte somna ;)

Nu, dags att bända bort internet.. eller snarare mig själv från internet.

*poff*

omstoppat

Idag har vi stoppat om båten inför vintern, sambon packade allt möjligt med hem i bilen, mest segel och så motorn som han hävdar behöver lite TLC. Sedan surrade vi om den en pressening och klappade den lite och åkte hem :)
Allt medan det regnade och jag var fuktig och kall om händerna.

Jag skulle bara vila lite nu när vi kom hem men.. jag somnade sött i min varma säng och vaknade nyss av sambon som började kocka mat. Härligt. Tillvaron känns ombonad och omstoppad. Gött.

Nu lite Zuma med en varm hund i knät.

Ha en mysig kväll

*poff*

vart tog veckan vägen

Inte ett knyst har jag skrivit på hela veckan. Den har flugit fram som vanligt men det har ändå varit ganska så konstruktivt.
Det förflöt en alldeles vanlig tacomåndag, det blidde inget prova-på-besök för herr J, han fegade ur och sa han var sjuk ;). Han missade en chokladsufflé som inte var att leka med. Mätt som en boll som vanligt.

Min andra sociala dag i veckan är tisdagar då det blir fika med E och sedan telefon dejt med S. Trevligt och livsnödvändiga andningshål.

Därpå följde två kreativa dagar, onsdag satt jag och pillade med mina inbjudningskort till den där festen till ära av min ålderdom. korten är snart klara, ska skicka imorgon. Vad gäller torsdagar så har sambon och jag gjort en ny start på vår deal om en pluggdag för mig. Igår botaniserade jag biblioteket och satt sedan i soffan och läste vetenskapliga tidskrifter tills jag somnade sittande strax efter 22. Jag har hittat bra, relevant och inspirerande material och jag är så nöjd :)

Idag var det veckans segaste fredag. Det brukar vara veckans bästa fredag men inte idag. tiden har släpat sig fram och jag har velat gå hem större delen av dagen. Ändå var klockan närmare 17 när jag efter att ha slitit mitt hår i 45 minuter äntligen fick nog och gick hem.

Nu är mumsiga biffar inhandlade till kvällsmat, sambon står rätteligen och kockar till dem i köket och jag bara slappnar av. Nu är tingen i sin ordning igen. Hoppas att tiden i helgen står mera stilla. Jag behöver lite vila.

Om en timma är det mord.. och ett mord piggar ju alltid upp :)
*poff*

lördagsrapport

jag fortsatte lyssna på kroppen även idag, tagit det mycket lugnt, sovit mycket och ätit lagom. Detta har resulterat i att den ambivalens jag upplevde i magtrakten igår är borta och jag är inte lika orkeslös som igår men feber har jag nog lite fortfarande.
min senaste kur bestod av lite chips dipp och julmust, jag är alldeles oskyldig ;) det var kroppen som ville ha... ju.

ska ta ut vovven och sedan återgå till sömnens land. mer sömn och ljus åt folket, det blir mycket bättre då.

*poff*

om att lyssna

Jag har hört att ibland måste man lyssna på sig själv, sin kropp och sin själ när de försöker säga saker. Nu när de tjatat om att jag borde vara hemma och inte går till jobbet hela veckan så har jag fallit till föga. Min panna är varm, resten av mig fryser och min mage är seriöst ambivalent.

Jag ska helt enkelt sova på saken.

*poff*

tentavecka

Denna veckan är lika hemsk nu även om jag inte är student. Det innebär flera dagar med övertid då det fattas folk, tentor, salar, datorer mm. Idag har jag jagat efter datorer med rätt program och detta efter min planerade hemgångstid. Den där minirundan på stan med vännen E fick stryka på foten och bli utbytt mot en racerkopp te på fiket mitt emot. GAH!

Imorgon måste jag vara på plats kl 8 helst innan för att starta upp sagda datorskrälle och se så att allt funkar. Annars ska nog allt flyta imorgon och på torsdag. Fredag blir det värre då vi är ett antal pers kort och jag riskerar att få helg först efter 19. uff uff. Som tur är så gör vi bara detta 5 veckor om året! Men men, flextid is the shit och jag får väl ta ut det en annan lämplig dag. Finns massor att ta av :)

Nu dags att pusta

*poff*