vem stal min timme

Det känns som jag knappt sett en dator på flera dagar. Hur mycket som helst att göra på jobbet. Frivilligt ställa upp och jobba lördag och avrunda kvällen med åtminstone ett glas för mycket vin hemma hos världens bästa maia.
Att sedan vakna upp söndag och märka att någon har stulit en timme var inte heller upplyftande.. eller ja det beror på hur man ser det. Jag fick ju släpa upp min mycket trötta lekamen och motionera hunden eftersom sambon hux flux var sen. Så går det när den enda personen med framförhållning råkar vara ur slag.

Nu ska jag få ner hunden ur fönstret där han sitter och piper, vattna de stackars blommorna i fönstret och sedan tillverka någon slags brunch och se upplösningen i skidskyttevärldscupen :) Mer sport utlovas senare under dagen

ha det gott
*poff*

dagens upptäckt

Vi har en balkong! Jag hittade den under alla flyttlådor och annat bös vi hade staplat där ute.

Den har söderläge vilket idag innebar hur mycket sol som helst. Balkongdörren är fortfarande öppen eftersom det är varmt där ute än. Det som nu fattas är balkongmöbler, en grill, ett par blomlådor och något tygaktigt att hänga högst upp. Men på den punkten är vi inte överens ännu.

Som vanligt är lördagar en pysslig dag med tvätt, städ och inköp men det känns ganska bra när man är klar. Vi har också hunnit med ett antal sportresultat:
Skidskytte herrar: Björn Ferry 8, Mattias Nilsson 17, Carl-Johan Bergman 22, David Ekholm tyvärr 52 och får inte köra masstart imorgon
Skidskytte damer: Helena Jonsson 10, de andra sköt tyvärr inte något vidare idag så Helena är enda svenska imorgon.
Hockey: Färjestad - Skellefteå 6-0

Nu väntar jag på mat och på Star Wars III. Imorgon ska jag varva skidskytte med bokläsning.

Trevlig kväll
*poff*

tax*2, tortillas och bakfylla

Idag är en seg men ganska ok söndag, en sådan som följer på en alldels lagom sprängfylld lördag. Förmiddagen igår ägnades åt att städa(varför gör man det på helgerna förresten). Sambons bror och tillhörande kompis damp ner vid 2 för att senare gå på frackmiddag. Så jag blev lämnad hemma med inte bara en utan två taxar. Dock tänkte jag inte stanna hemma och uggla.
Vännerna D& E matade mig istället med hemlagade tortillas till tacos och sedan lite för mycket chips och rödvin framför melodifestivalen och döm om vår förvåning när vår favorit faktiskt vann. Ibland överaskar svenska folket till och med mig. Sedan vann jag vår omgång settlers :)

Idag kan jag inte påstå att jag är oförskämt pigg men jag hade i alla fall hunnit gå promenad med hundarna, duschat och handlat frukost innan klockan 11. Vi har även varit ute och vallat pojkarna i friska luften. Bakfull är bara förnamnet :) hihi.

Nu ska jag spendera eftermiddagen med att röja i lite lådor här på "kontoret". Det måste bli ordning!

Imorgon måste jag kora en ny onödig kändis och ordna med ny frågesport till jobbet.. Det blir till att ta en funderare.

*poff*


onödiga kändisar

Igår på veckans tacoafton myntade vännen herr Grefve det i alla fall för mig nya uttrycket "onödiga kändisar" när reklamen för nya robinson svischade förbi i rutan. Egentligen har han ju alldeles rätt. De är ju inte kända för något nödvändigt. Det är ju faktiskt en helt annan sak att vara känd för att ha uppfunnit något revolutionerande som glödlampan (som f.ö. är på utdöende).

Jag ska nog försöka hitta på en ny varaktig kategori till bloggen innehållandes veckans onödigaste kändis. Jag börjar idag med den onödigaste jag vet : Linda Rosing.
Varför jag ens vet vem människan är, är en gåta i sig. Ni som inte vet, ni har inte missat något och ni som trots allt vet vem hon är, sluta genast upp med det och ägna er åt något annat nödvändigare.. som att titta på när färg torkar.. det är roligare ;)

Jag ska ägna mig åt veckans TV-kväll

*poff*

fredagssvammel

Nu är det fredag! Veckans bästa dag. Tätt följd av lördag morgon som veckans höjdpunkt :)

Fredagar innebär ofta utelunch med min sambo, följt av ganska tidig hemgång från jobbet, handla en påse god mat och sedan däcka i soffan framför bra TV. Idag är i alla fall det första på listan redan avklarat. Det där med att gå hem tidigt vete katten om det går men handla behöver vi göra och däcka i soffan är liksom inte valbart.. det bara blir så. Ikväll ska man dessutom orka sitta uppe och vänta på sista avsnittet av Stargate Atlantis som de inte behagar sända förrän 23.40 efter filmen. Jag kommer behöva dricka mycket kaffe. I värsta fall får vi anlita vår vän videon ;)

Imorgon ska vi sysselsätta oss med att koppla ihop min dator eftersom sambons grafikkort gick och dog häromdagen. Det är tydligen dags att köpa nytt. Så om vi verkar frånvarande så är det precis så det är :)

Nu ska jag lägga på ett kol och några remmar så att jag får gå hem.

*poff*


mentala tulpaner

Jojo.
Blev stoppad av kollegor vid fikat idag som sa att de helst av allt hade skickat en bukett tulpaner till mig men eftersom de alla är lite dåliga på att komma ihåg saker så ville de ändå dela med sig av ett knippe mentala tulpaner till mig.
Det är ju rätt lyxigt för då kan jag själv bestämma färg på dem samt att de håller sig fina mycket längre.

:)

lite ner och lite upp

Idag har verkligen varit en dag då man bara sitter av tiden. Som vanligt går sysslorna på jobbet i slow motion och jag har till och med börjat göra lite små fel här och där. Det irriterar mig ganska mycket så jag får försöka skärpa mig.. men det är inte alldeles lätt med en mensvärk som försöker få dig att trilla av stolen i plågor större delen av dagen.
Till råga på allt så avslutades dagen med ett brandlarm där högskolan fick besök av räddningsledare, brandkår, polis och ambulans men förmodligen var det inget. Det hjälpte dock föga då vi ändå måste utrymma och stå ute i snålblåsten i väntan på besked. Tur att det inte var minusgrader.

Sedan tiggde jag skjuts av sambon och vi åt pajrester från igår med varm oboy till. Så nu är jag lite gladare. Ska avsluta kvällen med ett par koppar te nedbäddad i soffan för att se massa serier. Först är det JAG, sedan NCIS och sist House, eventuellt blir det ett par galna upptåg med killarna i Top Gear också. Förra veckan testade de lokaltrafiken i Japan.. undras vart det bär denna vecka.

*poff*

Båt?

Så var det helt plötsligt söndag. Det känns inte som om jag hinner göra någonting längre, men bevisligen så måste jag ju göra någonting för annars skulle jag ju ha tid till annat? Lite moment 22 över det där.

Idag har jag tagit itu med lite tvätt och så har vi varit och spanat på vår båt. Eller ja.. sambons båt. Jag avsvär mig ansvaret för den men jag kan tänka mig att åka med nån gång. Just nu är han i full färd med att syna seglen på vardagsrumsgolvet. Det blev tyvärr inga bilder för kameran var inte laddad.

Apropå laddad så håller jag på att ladda upp för månadsskiftets stora aber.. betala räkningar. Vad det är tråkigt.. måste vara därför jag alltid gör det nästan för sent.

Ska leta kvällsmat också. Man blir hungrig av att klättra på båtar.

*poff*