slut och förbisedd

Helt slut efter en varm dag. Har sprungit omkring mestadels. Det är säkert bra egentligen.. men det vore trevligt om man inte blev så hiskeligt slut.
Dessutom blir morgondagen ingen hit, ska ut och leka cafeteria på skjutbanan. Börjar läskigt tidigt typ 7 eller nåt. Inte det man vill göra en söndag. Det riktigt skumma är att det faktiskt kommer folk så tidigt.

Idag har jag också införskaffat ett par byxor till fjällvandringen. Dock blev det som jag trodde ett par i herrmodell och herrstorlek. Fjällräven gör bara dambyxor till storlek 46 och inte särdeles stora i storleken. Det är något jag funderat på lite: Varför görs inte träningskläder i så stora storlekar när det är vi lite mer storvuxna som faktiskt behöver träna? det är inte utan att man känner sig lite förbisedd. jag vill ju se lika snygg ut som de "smala" människorna när jag tränar men om inte samma kläder finns i min storlek så är det ju svårt. Diskriminering på hög nivå. *mutter morr*

Nu ska jag trava ner till tvättstugan för förhoppningsvis sista gången idag. och sen börjar det bli dags att sussa.

*poff*

glömsk

Jag glömde ju
Dagens steg: 14176

Det är ungefär en mil med min steglängd. Jag måste dock öka min träningsdos med ca 7000 steg per dag om jag ska orka gå i fjällen.

Nu är det definitivt läggdags

natti

programmeringsdjungel och telefonterror

Veckans längsta dag börjar lida mot sitt slut. Började med morgonstress i regnet för att hinna till en ganska förvirrande presentation av två olika programvaror. Det gick ganska bra var för sig men när de började prata integration så gick jag vilse i programmeringsdjungeln.
Sedan blev det inget riktigt vettigt gjort förrns efter lunch då jag tog ett krafttag i hyllan och gjorde ett tappert försök att minska högarna. Resultatet.. jo några scheman blev det allt. Imorgon blir det mer av den varan.. så snart jag samlat in alla tentor för måndagen. Jag hoppas på att den sista ligger på mitt bord imorgon bitti när jag kommer, jag har redan hotat med telefonterror för den som uteblir ;)

Nu är det snart läggdags men först månadens tråkigaste göromål.. betala räkningar *suck*

*poff*

om att åstadkomma något

Fick lite städ och plock-mani när jag kom hem idag. Det var bra för humöret. Jag tog lite paus men ska ta itu med att sortera tvättberget i sovrummet också. Det är helt otroligt att vi lyckas skapa så mycket tvätt på bara två veckor. Det måste vara någon som traskar omkring och okynnes-smutsar ner en massa kläder.. och det är inte jag.

Sen svamlade sambon om att vi skulle gå och handla när han kom hem. Vi får väl se om vi hinner. Tiden springer iväg. jag har i alla fall förberett inköpslistan.

För att ytterligare späda på känslan av att jag åstadkommer något ska jag hädanefter försöka rapportera dagens steg lite oftare. Med start nu genast :)
Dagens steg (hittills): 10719

Inte så pjåkigt. och jag hävdar fortfarande att allt mitt traskande är träning.. så det så.

*poff*

min alldeles egna onda cirkel

Att alltid vara trött är inte bra har jag hört. Att dessutom vara håglös är inte heller bra, att vara riktigt grinig mest hela tiden är också dåligt, att helt sakna glöd för saker man tar sig för är... tja.. inte bra.
Hur blev det så? Varför ger inte någon sysselsättning mersmak? Varför dessutom döma det mesta på förhand? Varför blir man utmattad av andras entusiasm? Nedtryckt av andras framgång? Varför inte nöjd med det man har?

Jag är så trött på att ha fel och att vara fel. Varför kan det inte vara rätt att vara jag? Jag tror att jag i grunden är en mycket avundsjuk varelse som egentligen bara vill saker när och om någon annan vill. Jag önskar att jag orkade vara klämkäck och ihärdig men det är helt enkelt inte jag. Jag är lat och ganska okreativ. Alldeles självförvållat förmodligen. Det är lätt att ge upp när andra alltid är bättre till synes helt utan ansträngning. Det är ju bara det att det i min värld inte är ok att vara sämre eller ens medelmåttig. Hur gör man för att känna sig ok med varje dag? Ska det vara såhär tungt att kämpa med sig själv?

Jag har skapat min onda cirkel själv och förmodligen måste jag ta mig ur den själv.. men några råd på vägen skadar ju inte.

Dags att släppa datorn och fortsätta kampen

*gny*

bland kändisar, båtar och youtube

Det blev en kort men samtidigt lång vecka. Först kändes det som att helgen aldrig ville komma och när den väl gjorde det så har den på sätt och vis susat förbi.
Vi har hunnit åka hem till mor och far och tillbaka hit igen. Hann träffa släkten riktigt mycket, i vanliga fall brukar sambon tröttna men jag tror det gick riktigt bra den här gången. Morfar och Morbror förhörde honom om båten i någon timme och vips så var kalaset nästan slut :)

Igår när vi kom tillbaka hit fann jag mig på oväntad kändisspaning. Vid intagandet av vår mycket onyttiga lunch på Max så skymtade jag Thomas G:son smaskandes hamburgare. Och lite senare på min lika onyttiga kvällsrunda på gårdens ica-butik träffade jag på lokalkändisen Flemming som hejade och diskuterade godsaker. Händelserikt eller vad tycker ni.

Aftonen spenderades sedan med youtube eftersom någon välmenande människa streamat avsnitt från en favoritserie. Sådant känns ganska lyxigt när det är tv-torka. Det är inte klokt så dålig tv-tablån är på lördagar. Till på lördag måste jag se till att ha minst ett mord(Midsomer alltså) i beredskap.

sambon med bror var ute på äventyr igår och kom inrumlandes vid midnatt. Idag mådde sambon mindre bra men de har i alla fall avfärdat till Årnäs för en kort båttur. Jag räknar med fred och ro i ett par tre timmar till :) Vovven var dock mindre glad eftersom han tycker att matte är tråkig och ville helst följa med.

Jag ska roa mig med lite städning idag för imorgon är det tacodags och vi blir kanske 5. Måste tänka ut efterrätt *fnula*

trevlig söndag på er!

*poff*

Efterlyses: lösningar på moment 22

Det märks väl inte alls att maj är den mest hektiska månaden på året. Just nu är jag allt för sällan hemma och tycker inte att jag hinner med någonting när det faktiskt i själva verket är så att det är för att jag gör så mycket som jag inte hinner vara hemma. Dagens moment 22 alltså.

Denna vecka är inget undantag heller. Tack och lov är det en kort vecka, slut redan imorgon då det bär av på en kort utfärd till mamman och pappan i ett par dagar. Men redan på lördag är vi tillbaka. fast egentligen är det ganska skönt. Alltid bra att ha en dag då man inte har något planerat. Jag måste försöka hinna göra lite saker då.

Något som jag är mycket fascinerad av är alla ni där ute som hittar ork och inspiration till att orka med allt vardagsgörat. Det är ju så att jag 13 dagar av 14 tittar på diskberget och bestämmer att det där gör inte jag idag. Trots att jag vet att om jag istället gjorde det varje dag så besparar jag mig den där lördagsförmiddagen som det tar att röja upp i köket. Hur orkar man plöja på i 120 varje dag i en vecka och somna klockan sent? Är det så att tricket är så enkelt som att inte sätta sig ner när man kommer hem från jobbet? Sätter jag mig ner är det ju sällan som jag reser mig igen.

Efterlyses alltså: lösningar på moment 22, Var finns orken och inspirationen? Vad gör man när man hotat sig själv så många gånger att man blivit avtrubbad?

Tips mottages tacksamt.
Nu ska jag försöka packa väskan och komma i säng före midnatt.

*poff*

om det man gör när man inte bloggar

Det har varit torka ett tag. Ibland varken orkar, hinner eller vill man skriva.

Förra veckan var vi ute och for med jobbet. Eftersom vi bestämt oss för att åka bil packade vi in oss alla 4 i Rs lilla bil och drog iväg. Vi skrattade och retades mycket hela vägen. Ganska trevlig konferens men resultatet var att vi var mer förvirrade än innan :(

Förra helgen ägnades först åt eldande med vännerna D& E vid Valborg. Sedan satte jag mig på en buss hem till mamma. Busade med stackars faster mitt i natten för att hon fyllde år. Agerade kamerakvinna på fasters fest, vilket påminner mig om att jag måste tanka över bilderna från kameran och skicka dem. I min kamera har ju ingen nån glädje av dem.

Denna veckan har varit fullspäckad, många sena dagar på jobbet fyllda av kvällsaktiviteter så när jag äntligen fick gå hem lite tidigare i ösregnet i fredags så var jag så trött att jag efter Sveriges förlust i hockeyn helt sonika slog på ett Midsomer-avsnitt och försatte mig själv i off-läge. Detta trots vännen Ns lockande inbjudan att följa med till kåren. Jag var riktigt sugen där ett tag.

Helgplanerna i sin helhelt var ovissa in i det sista. I något mörkt förflutet hade jag visst försatt mig på något slags väntelista för en shoppingresa till hallands mecka. Något som vännen C påminnde mig om här i veckan. Just då lockade myshelg mer eftersom jag knappt varit hemma på över en vecka. Sedan fick sambon ett av sina hemliga samtal och förberedde sig för att åka iväg på uppdrag. Dessa planer grusades dock av ett snabbt påkommet ryggont som anföll honom. Det var till och med så att jag fick ringa sjukvårdsrådgivningen mitt i natten. Tack och lov så hjälpte det med värktabletter, även om han fortfarande känner av det.
Helgplanerna förbyttes således till konvalesenshelg för sambon och en "pyssla utan att bli störd helg" för mig då han mest suttit stilla och inte orkat lägga sig i ;)

Jag har haft storrengöring av lägenhetens sanitära utrymmen som annars riskerade att bli sanitära olägenheter istället. Det har även sytts lite på båtdynorna, det artar sig :) Sommarkläderna är inhängda i garderoben. Återvinningen har burits ut och vi har impulshandlat en elgrill som sambon redan skruvat ihop och placerat på balkongen :) Nu är det sommar! Så det så!

Snart är veckan till ända. Jag ska inta lite te och kaka(helgens enda godsak) innan det är läggdags. Sussa sött

*poff*