om sovmornar och andra trevliga ting

En av de bästa sakerna jag vet är definitivt sovmorgon. Även om den inte är så lång så är sovmorgon alltid välbehövligt. En morgon då man inte väcks av elaka klockor eller andra ljud, ingen tid att passa och ingenstans man måste vara. Så otroligt skönt. Jag får vakna i min egen takt, äta frukost framför tv:n, duscha utan panik. Det enda som ser till att man inte förslöas helt är lilla vovven som måste ut men som tur är så är han en riktig sovgris och ligger oftast kvar en hel timme i sängen efter att både matte och husse har klivit upp.

Lördag morgon är speciellt bra, då sover sambon ofta lite längre eftersom han kallt räknar med att jag tar hand om hund och frukost. Detta innebär i sin tur att när jag går upp så har jag lägenheten för mig själv och kan ägna mig åt en lång stunds morgondatande innan jag tar itu med dagen. För närvarande har vi bara en dator ansluten till internätet så det är lite svåråtkomligt ibland :)

En annan bra sak är spontana roligheter, att göra sådant man absolut inte hade tänk. Elli lurade ner mig till stan igår efter jobbet. Vi traskade runt på matfestivalen och testade mat och drack lite vin och köpte lite onyttigheter. I förbifarten hörde vi lite Poodels ylande från scenen, eller ja det lät nog ganska bra faktiskt. Vi fick pratat en hel massa och det var bra för vi har nog inte gjort något tillsammans på ett tag. Trevligt var det.

Nu ska jag börja fundera på frukost. Magen verkar just nu helst vilja ha rostat bröd men det har jag inte hemma så jag måste starta en övertalningskampanj och säga att vaniljyoghurt är jättegott, för det är det ju :)

Det bästa med idag är att det kommer en vän flyttandes hit. Och sen är ju alltid solskenet ett plus.

*poff*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback