utfärder i massor

Helgen har kännetecknats av utfärder.

I fredags bestämde vi oss för att prinsessans bölder inte var av någon vanlig sort så vi ringde bvc, som tyckte vi skulle komma dit. Så vi gick dit och där konsulterade sköterskan jourläkaren och hans läkarstudent som i sin tur konsulterade sjukhuset. De tyckte att vi skulle komma dit. Så vi åkte till sjukhuset och träffade läkare och sköterskor i mängder. Och det sägs att det råder läkarbrist under sommaren?!, det märker vi inte alls. Och inga köer någonstans att tala om. Skönt det, det tog ändå två timmar på sjukhuset för att konstatera att bölderna förmodligen är bakterier och att vi fick medicin till lilla fröken. Det äventyret tog i stort sett hela dagen i fredags.

Kan tilläggas att bölderna nu verkar vara på avtagande och att de ringde idag och bekräftade att det var bakterier och att vi ska på återbesök på torsdag. Så det löser sig nog. Lite spännande i sammanhanget var att jag i fredags kväll läste en artikel på dn som handlade om just detta och att sådana här hudåkommor är vanligare på snittade barn eftersom de inte utsätts för samma bakterieflora som vanligt förlösta barn. Se där! hon är alldeles vetenskaplig! det kanske blir ett nobelpris framöver :)

Resten av helgen tillbringade vi med att besöka svärföräldrarnas nu färdiga fritidshus. Det är superfint! Så det blir nog många utflykter dit. Dessutom ligger det så avsides att det är väldigt lugnt och skönt. Fick premiärsova i alldeles ny och mysig säng, det kallar jag lyx(dessutom sov prinsessan alldeles utmärkt).
Vi fick även visa upp prinsessan för farmors far och han tyckte nog också att hon var ett litet underverk. Dock tyckte han det var svårt att komma ihåg när farmor hade varit så liten, men det är ju inte så konstigt, han börjar ju närma sig tresiffrigt.

Idag passade vi på att ge oss ut på lång promenad när det ändå var relativt svalt. Gick ner till jobbet för att lämna biblioteksbok och passade på att titta in och hälsa på de som var inne. Misströsta icke ni som var på semester, vi kommer nog fler gånger ;)

Nu är det nog med utfärder för ett slag, åtminstone tills imorgon. Det är dags för lite lätt sen kvällsmat i småbarnsföräldrarnas värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback